Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
Aj ja ich mám.Je to taký môj ukazovateľ čistej vody.Ak ich nevidím,tak sa to isto v akva začína zhoršovať.

Super, to bude ono

Takže se jí nemusím bát a může u mě zůstat? Ona žere řasy? No tak ať čistí holka

je to možné, však já mu to neberu

ale jak říkám, moc tam toho videt není...
Nebude. Prasan to vystihl - člunka nebo člunice.
moc tam toho není videt

, ale nejspíš to bude výše zmiňovaná lasturnatka

Leze mi to po skle, má to 3-3,5mm.
Dík

Starší reakce
Potápnik to určite nie je.

Vyfoť to.
Zkus si dát do googlu Haliplidae a podívat se obrázky. Není to něco podobného?
Mladé klešťanky to nejspíš nejsou. Připomíná to suchozemského velmi žravého škůdce chřestu, ale v podvodní verzi. Potěr bych opatrně odsál do nádoby a s tím "broukem" se nepáral, než se víc namnoží.
Nejsem si jist a nechci se zdržovat hledáním, který Výzkumný ústav se tímto v Česku zabývá a eviduje nově zavlečené škůdce i do akvárií, tak si musí každý sám tu informaci vyhledat.
Něco podobného se již řešilo tady:
wzus.ask.com/… doporučuju jednoho "onoho tvora" vyndat položit na bílý papír a odfotit zblízka, nebude třeba ani makro pak nahrát fotky a uvidí se

No nezmaři jsou problém pro čerstvý potěr, lasturnatky menší...
Je to jak malý brouček, leze to, neplave. Je to na kořeni a na kytkách, celkem dost. S tím potěrem je to jedno, je sice čerstvě vyklubaný, ale zjistila jsem nezmary

Lasturnatky to nebudou... ale ono z těch fotek není ani vidět, jestli to vypadá jako šnek nebo jako krevetka nebo červ? A kolik toho v tom akva je? Ten potěr je už rozplavaný?
My nemáme makro, takže jsme dělali, co jsme mohli...ruducha je na tom jednom listu, to je pravda, ale to je zas jiný boj

Ale tohle má proužky, lasturnatka nevím, na fotkách, co jsem našla to tak nevypadá...
Sorry tak to jsem měl za bublinky. Tohle by mohly bít lasturnatky. Jinak ta roducha tam na té druhé fotce je. Bohužel ty fotky nejsou až tak kvalitní a můj monitor taky ne.
Martin Honzejk
Tohle vypadá na zdárně začínající roduchu.
Martin Honzejk
Starší reakce
Prvá foto isto iste špinavá riasa.Chodia sa tam pásť.

Dneska ráno jsem zjistil, že mám tohle v rohu akva. Byla u toho i neritina. Nevíte o co se jedná? Co jsem četl, tak vajíčka má přece neritina ty bílý puntíky všude po dně kolem a tohle je jako od měchýřovky, ale ty nechovám. Ještě tam jsou 3 brotie, ty už mám téměř rok ale nic podobného jsem u nich nepozoroval.
Starší reakce
Vířník teda určitě nee...spíš lasturnatky...no raději je nebrat...

Já je teda fakt nerad...

Tipla bych si vířníky. S tím by si rybky měly poradit.
0 12.01.2013 21:39 Kocour – Bile tecky ve vode

Zdravím,
kamarád mi teď dovezl 10 anciku. Mam je jeste stale v sacku a koukam, ze u nich ve vode plavou nejake bile potvory. Jsou opravdu miniaturni, odhadem tak 0,5-1 mm celkove i s ocaskem. Co alespon dokazi rozeznat okem, tak vypadaji obdobne jako spermie a asi i s drobnyma rohama. Celkova delka je max. 1 mm. Je jich tam opravdu hodne a pohybuji se takovymi sekavymi priskoky.
Nevite nekdo, co by to mohlo byt, zda-li je potreba to nejak resit, pripadne co s nimi. O ty anciky bych nerad prisel, ti vypadaji v pohode.
Diky za rychlou radu.
Zkusil jsem je nejak vyfotit, ale nevim, jeslti to pomuze. Jsou hodne male...
Diky m.
Starší reakce
Dvě základní otázky: Hýbou se ty tečky? A máš v akva neritinu? A jinak má Adam pravdu, prezentace nádrže a fotka záhadných teček by hodně pomohly.
Fotka + prezentácia nádrže.
Pomýlila si si vlákno.
Ahoj,
chtěla bych se vás zeptat. V akva se mi najednou objevili malinkatí bílí živočichové čico to je. nejdřív jich tam bylo pár a myslela jsem že je rybky zblajznou. Nezblazly

tet je jich plné dno a nevím co s tím.
Víte nekdo co by to mohlo být a jak se toho zbavit??
Dekuju všem za radu :-*
Cyklóp je bežná potrava rýb.No ak nie je z overeného zdroja,môže byť prenášačom ochorení.
0 07.01.2013 09:46 Jára – buchanka
Je buchanka nebezpečná pro ryby ? Asi sem si jí zavlékl s potravou. Jak se jí zbavit ?
Skús vorticella alebo epistylis.Ak nevidno pohyb.(u nezmara sa dá pozorovať okom)
To vypadá na nezmara. Asi bych to neřešil časem zmizí sám
Ale Jeníku...vem bejle, já mám

je to podle mne to cosi vlevo od zelené skvrny...vskutku to bude asi nějaký žahavec
Přisedlé stadium sladkovodní medůzky?
Přidat reakci
1 ...... [47] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x