Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)

NápovědaFórum » Další živočichové » Paraziti 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 85 Přejít na další stránku   1  
Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Greksa
ako vyzeraju perloočky??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala
no já mám v akva taky červy
... ale zjistil jsem že jsou to perloočky :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - miro03
Pridaj foto a napíš čím krmíš. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Greksa
Praveze ryby vyzeraju zdravsie ako pred tym:) to je paradox
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Greksa – Problém - neznamy červ
Ráno som v akva objavil akehosi cerva plavajuceho vodou. Je to biely maly asi 1 az 3mm max. vydel som zatial 1 po vypnuti filtra plaval smerom hore a to takze sa vlnil prestal a o5 sa zvlnil a tak. Viete mi o tom nieco niekto povedat? Alebo poradit co to e ci parazit alebo nieco ine? Foto nemam nestihol som a jednak taky maly a tenky cerv by sa asi tazko fotil. Za kazdu radu dakujem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - athaya
tak to asi nie... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi
Ja bych to nepoznal, ani kdybys mi je polozila dospele vedle sebe na talir, psal jsem jen teoreticky. Takze vyrust ti z toho muze cokoli. Ale za tu cenu nic nezkazis, ne? Horsi by bylo, kdyby to bylo naopak, psane blue tiger 300,- a vyrosta z toho zavojnatka.
filipsi: no radost by som mala ale aby z toho nieco ine nevyrasto! coze
Treba to muze byt tiger krizeny s necim, treba o nekolik generaci zpet, a ted z toho zase vylezl. Takze treba jo, prodane jako obyc, uvnitr castecna geneticka vybava blue, ktera se ted vybarvuje. Ale i tak je to spatne, myslim, ze blue nebude dominantni znak, a ze dalsim rozmnozenim vymizi, aby se treba nekdy opet v nejake generaci nahodne nejaky jedinec objevil. Myslim, ze jsem cetl, ze i mnozeni blue-blue po nekolikate generaci stale dava jen cast potomstva blue.
Nicmene ja bych ji koupil a radoval se z blue, radost bych si kazit nenechal.
ale co ked ot tom nevedia? :-O co je dost mozne :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa
Blue tiger bude těžko za 19,-, když je Jenda Dvořák prodává za 300,-. ;-)
ta modra nemoze byt c.blue tiger? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash
to je prave na tech obyc krevetkach tak super, oni se tak trochu vybarvuji podle podkladu, a ty prouzky jsou super.
Mel sem skoro cernou a i pruhovanou. Ta modra nevim to muze byt ta dobarvena.

z tech fotek toho ale moc poznat nejde ;-)
tohle je taky obyc rybicky.net/nadrz/387/58.jpg
Fotka k příspěvku simoni simoni?

Fotka k příspěvku behala po akva

Fotka k příspěvku netusim

Fotka k příspěvku tu su krevetky na vesicularii priblizne v strede, vsimni te si aka je ta prva kreveta (nie je to tiger?) a zanou taka modra (blue tiger?

Fotka k příspěvku toto je z 1veho akva podla mna ta ND

Reagovat na tento příspěvek 0  - athaya – CO TO JE?
Fotka k příspěvku ahoj potrebovala by som poradit s urcenim druhov krevetiek. v zverimexe maju v 1nom akva zevraj krevety
"n. dentuculata" ale ja si myslim ze to vobec nie su oni. teda v takom malom akvarku ich maju (tie ND-svetle/priesvitne) ale na 2hom maju iba napisane ND.
som na ne zblizka pozerala a coze podla mna to NEBOLI ONI! niektore boli trochu svetlo modre (asi blue tiger) dalsie take hnedo-cierne,...
nespoznal by ich niekto na tychto fotkach? prosiiiim :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - silvia – co myslite, co to je?
Fotka k příspěvku co myslite, co to je? je to cervik hruby asi 0.5mm a dlhy 4-5cm

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - ((o-MAILA-o))® – 2 Štěpán®
Mám asi 30 velkejch zlatejch karasů + asi 25 malejch nedávno narozenejch - všichni si na nich velice rádi pochutnaj - ovšem to ty červy musim shrábnout do vody - držej se jak přilepení na kamenech v proudu vody (někdy se přemisťujou - to hlavně když jejich kamarádi vlezou do hadice a změněj tok vody) a pak se zase znovu objeví noví. A ptáci do takovýho proudu nepudou (vodopád mám puštěnej pořád). Ještě sem je neviděl větší než cca 1cm.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Štěpán
Nežraly by je nějaké větší ryby? Nebo bys je mohl nechat vyzobat ptáky. Jestli je tam nechceš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ((o-MAILA-o)) – to ne
chrostík to nebude - moji červi nemají žádné nožičky
larva chrostíka je tady: pl.wikipedia.org/… - a ten to rozhodně není
Vyzkoušejte
Chrostici? Jeste bez postavene schranky?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ((o-MAILA-o)) – další foto
Fotka k příspěvku ještě přidám foto s vypnutým vodopádem

Reagovat na tento příspěvek 0  - ((o-MAILA-o)) – neznámý červ v silně tekoucí vodě
Fotka k příspěvku Dobrý den,
mám zahradní jezírko - nebo tedy spíše rybníček s karasy objem 17000l. Ve vodopádu se mi objevili záhadní červi, kteří se drží na kemenech a klidně vlezou i do hadice a změní tak proud výtoku - průtok hadicí je asi 2000l/h hadice je coulová. Snažil jsem se všude možně najít o co se jedná, ale marně - přikládám foto. Pokud červy seškrábnu do vody, rybyčky si na nich velmi rádi pochutnají, ale za pár dnů sou na kamenech opět. Nevíte o co se jedná prosím?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Rebbie
No ty jo, najít něco tak hnusnýho v akva tak mě asi trefí s mojí hmyzí fobií :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrys
pro Kurhella: nepotáhlA, já nekouřím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jana – larva
Okamžitě bych jí vyhodila. Máme zahradní jezírko a na jaře při čištění tam pravidelně nacházim tyto larvy. V různých velikostech, až 6cm. Jsou to dravci. Jestli ti tam povyroste, tak si myslím, že může zabít ryby. coze
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kurhell
potáhl sis ještě :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrys
ani bych se tak moc nedivila, kdyby byla z toho štěrku, já měla v zabaleným štěrku vajgla :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine
Záleží jaká vážka to je, některé žijí pod vodou několik let jiné jen pár měsíců. Mě se jich vylíhlo v akváriu asi 5 přinesl jsem si vajíčka z rostlinami. Byly to ale ty malé modré. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelonder
Někam zmizela pravidelně kontroluju akvárko až ji uvidí tak ji určite chytím a dám pryč .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jestr64
jo to je larva vážky na základce jsme je chytali, žerou pulce a dost krutě :) pust jí někam do rybníka, do řeky ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa
Máš dvě možnosti:
1) zabiješ ji
2) vypustíš ji někam do rybníka nebo potoka aby mohla dokončit svůj vývin v dospělou vážku
Osobně se přikláním k variantě 2). X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sake710
ja nevim, ja bych to radsi vytahla a zabila... ovšem ode dneška si budu hlidat, co liju do akvarka... PS: jsem z Ostravy... :) :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - slada
taky bych řekl že vážka..dej nám vědět jak to dopadlo rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rybar
Sázím na vážku, ale záleží na tom, jak je velká
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa – to slada
Tipuju ,že vyhraje larva vážky. ;-)
nech to a uvidíš..buď paví očko zabije vážku, nebo vážka paví oko :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged
Vy máte v Ostravě vodovod hmm :-D, né promiň to bylo ode mne hnusné :) . Z vodovodu to určitě nebude, to co teče v vodáren to je tzn. "mrtvá voda". Z ní to určitě nebude...
Co stím nechat sežrat rybám nebo muže to být jim nebezpečné zatím tam je jen paví oko v karanténě.Byly tam dvě ale samička umřela nevím proč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dejw
No jestli se to dá dotáhnou se štěrknem, tak to potěš koště tone
Taky mi to nejde do hlavy normální ostravský městský vodovod spíše to je z rostlinek nebo štěrku ale ten byl balený propíraný a já sem ho ještě propíral tak fakt nevím.
:-D :-D :-D vážku jsem ještě nepil...(aspoň myslim)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sprachys
odkud beres vodu? snad nemate vazky v kohoutku :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jammes
larva vážky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipo
Vypadá to na larvu vážky nebo potápníka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelonder – co to je?
Fotka k příspěvku To jsem dnes oběvil v akváriu kde je jen jedna rybka paví okoco je to za hmyz ?

http://rybicky.net/clanky/690-nezvani-hoste-%E2%80%93-parazite-potrava-pomocnici
https://www.akvarijni.cz/bezobratli.htm
Toto téma slouží výlučně k určení druhů ryb živočichů. Je-li živočich správně určen, pak další otázky (např. k jeho likvidaci, chovu, nárokům, snášenlivosti, pohlaví či rozmnožování) pokládejte již v příslušných tématech fóra, nikoliv zde. Děkujeme, že pomáháte udržet přehlednost stránek. Hodně zdaru při určování přeje redakce portálu.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [85] 87 88

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 60449x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7539-co-je-to-za-zivocicha-zavleceneho-skudce-parazita?od=4201