Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
Úplně běžná "stínka", nebo správněji beruška obecná. Není to vodní živočich, ale vyhledává tmu, vlhko a rozkládající se organickou hmotu, prostě ti ty potvůrky do filtru nalezly zvenčí. Existují i ryze akvatické druhy berušek, např. beruška vodní, ale ta vypadá úplně jinak...

Ahoj všem kamarádům od prosklených jezírek , říček a tůní. Mám jednu nezodpovězenou otázku a je mířena přímo na Vás. Dnes jsem čistil vnější akvarijní filtr a k mému překvapení jsem zpozoroval aktivní život přímo na dně filtru .Šneci , maličkatý potěr pestřence červeného , ale i nějaká kolonie malých broučků . A to je ta neznámá . Nemám ponětí o jakého tvora se to jedná , jak se dostal do filtru ani to zda je snad prospěšný . Děkuji předem za odpovědi. Hodlám zařadit tohoto tvora do katalogu mích chovanců v akváriu.

Jo, to tam všechno psali

OK, máš recht, tamta vypadala hodně podobně, ale neměla holej zadek

Larvy jepic jsou neškodné,mají na zadečku tři štěty,živí se v larválním stadiu většinou rostlinou potravou a jsou skvělým krmivem pro ryby.Dospělá jepice potravu nepřijímá,po spáření a nakladení vajíček hyne.
Domnívám se,že na snímku je dravá larva šídla,nebo vážky,která se živí nejen hmyzem a červy,ale i larvami obojživelníků a drobnějšími rybami.
www.vazky.net/… Larva jepice, řekl bych. Teď jsem ji googlil, podobnou jsem si přinesl "darem" s kytkou

měl jsem tam jen 4 kousky na letním bydlení (na zkoušku)
goldMolly a mají hezkou barvu

Hm... tak to asi výrazně přerybněno nemáš...

Já také ne... a potápníků několik desítek...

chytal jsem v jezírku blackmolly a tohle jsou taky zajímavé úlovky.
první je nějaká larva vážky nebo tak něco a druhé potápník (bez záruky)
Aaa - diky moc za nakopnuti. Nerityny uz v akvariu nemam (opravim prezentaci), ale mam tam 2 clithony, a po rychlem pruzkumu na google images bych rekl, ze je to jejich.
Budu si muset dostudovat, co s nima dal, solit akvarium se mi nechce

Špatně to na telefonu vidím,ale podle prezentace,nejsou to vajíčka neritin.

Vsiml jsem si na kamenech (viz foto zhruba uprostred) cca 1x0.5mm velkych 'plostenek'. Obyvaji vselike spary, nijak se viditelne nehybou, daji se dost tezce odlepit a pusobi tvrde pri pokusu o rozmacknuti. Prijde mi, ze vic jich je blize dnu.
Tusite nekdo co je to zac? Mam se bat?
Starší reakce
Nejspíše larvy tiplice. Hnusné, leč neškodné - živí se odpadem.
0 14.08.2016 22:06 hobithobit – poradí někdo co to je
Starší reakce
Larvy komárů žerou všechny zmíněné ryby.

rad bych vedel, co je to za potvurky, jestli to muzu dat do akvarka jako potravu rybkam?
Bohuzel fotak mam v oprave, tak je fotka dost nekvalitni.
EDIT- Uz jsem to nasel. Je to larva komara. ted jen otazka zda to zerou ryby jako napr. cichavec perlovy, parma duhova nebo gupky?
Starší reakce
S rostlinami, živočichy, kdo ví... A bohužel může, chce to vysbírat.
Glossiphonia - pryč s tím.
Starší reakce
Moc to není na té fotce vidět, ale co třeba nějaká mechovka Plumatella?
www.google.cz/…
0 27.06.2016 19:36 Englor 
Dnešní hádanka (a nemyslim tu hlístici) - je to takový malý chomáček, přihchycený za nitku ke sklu, pár jsem jich viděl i na kamenech. Máte někdo tucha, co to je?
Starší reakce
Larva mouchy pestřenky, konkrétně nejspíš pestřenky trubcové (Eristalis tenax).
0 04.06.2016 19:46 Misa Díky, jak jsem hledala na netu, jsou to hlístice.
Pořídím rybky co nejdříve.
Jsou to neškodné hlístice a ryby je sežerou.

0 04.06.2016 19:25 Misa Právě, že je to tak malé, že hlavička nejde rozeznat. Je to tenké jak bílá nit a vlní se to a kroutí, jak třebas žížaly.
pokud to má rozeznatelnou hlavičku do trojúhelníku pak to jsou ploštěnky, od nich Ti neonky nepomůžou, někdy je požírají některé druhy ryb jako paví očka nebo mladí rájovci, ale tím se jich stejně nezbavíš, pokud to jsou ony pak Ti pomůže jen chemie
PS: dorůstaj asi do 2cm, nerozmačkávej je, protože se množí i dělením
0 04.06.2016 14:19 Misa Mám založené akváriu od května a na zadní stěně akvária se objevilo plno bílých neprůhledných čárek 1-2 mm, které se hýbají. Jsou moc malé, nemůžu je vyfotit.
Myslíte, že se jedná od nitěnky?
A sežerou je neonky, až je do akvária přidám? Zatím nemám žádnou rybku.
Přinesla jsem je asi s rotlinkami, stejně jako 2 šneky.

Děkuji, hledat v latině mě nenapadlo

česky jsem foto nenašel.

Nějaká larva to zřejmě bude, ale u toho sem prozatím skončil
Nemohla by to být nějaká mladá larva nějaké vážky, nebo šidélka?
Mám jich v jezírku hromadu, tak sem zvědavej

Potápníci tam jsou určitě.
Zkusím ještě hledat.
Tipoval bych nějaký menší druh potápníka ... možná příkopník nebo tak něco :o) ...

dokážete mi tohle někdo identifikovat ? Hledal sem různé larvy, ale zatím nenalezeno.
řešil jsem to asi před měsícem - doneseš to při lovení v mělké vodě - oni se v silnějším víru síťkou uvolní a máš je doma ... nejsem teď doma - ale použil jsem nějaký přípravek proti hlemýžďům (asi od Dajany - Molu... něco) - druhý den byla většina po smrti, tak jsem dal ještě jednu dávku a přestal týden krmit živou potravou - a byli pryč ... oni nezmaři v podstatě dospělcům neškodí, jenkdyž se jich rybky dotknou, tak reagují asi na nějaký elektrický podnět a uskakují ... potěr s nezmarem má větší problémy ... a ten přípravek hlemýžďům nijak neublížil

... samozřejmě se dostali do všech nádrží - zdržovali se zejména v místě, kde nalévám živé krmení ...
Děkuji, tak asi jsem si ho přinesl na nějakých rostlinách. Asi se mu u nás líbí, a prý má rád čistou vodu, takže vlastně fajn

) Každopádně zahajuji třídenní hladovku a uvidím, jak se k tomu páni čichavci postaví...
Jestli je to zelený nevím. To sem tam dal od oka

.
Tak prostě NEJAKÝ Nezmar

Obdivuji váš ostrozrak... že vidíte na fotce nezmara zeleného... možná by bylo vhodnější zůstat některého z nezmarů? Co když je to hnědý???

A není to fuk???

Je to nezmar...

Zufanek napsal: Ahoj, poradíte mi prosím, co mi to roste na rostlinách? Vlastně mi to ani nevadí, ale zajímalo by mě co to je. Připomíná mi to tvarem nezmara, ale nevím, jak by se mi tam dostal, typuji nějakou řasu...
Hele, nezmaři

.
Já mám pěknýho nezmara vyfocenýho tady:
rybicky.net/fotogalerie.php… Ale pak jsem nasadil do akvária ráčka CPO a nezmaři zmizeli :(.
1 26.05.2016 20:47 Zufanek – Co mi to roste na rostlinách?
Jo, už jsem si to našel, díky za upřesnění

Z tej fotky toho veľa nevidieť. Ale ak sa to pohybuje plynule ako slimák, je to ploskula. Ak je pohyb podobný dážďovke (rozťahovanie a zmršťovanie), je to pijavica. Pijavice majú zadný koniec tela mierne rozšírený (s prísavkou), ploskule skôr zúžený a naopak hlavovú časť majú pijavice úzku, ploskule širokú, väčšinou trojuholníkovitú.
Po identifikácii si už stačí nájsť príslušnú tému, kde je ďalších informácií dostatok.

Dobrý den, rád bych se optal, zda je to ploštěnka a zda může být pro akvárium nebezpečná. Doufám, ze fotka bude aspoň trochu viditelná. Děkuji.
Starší reakce
Starší reakce
A co modrej rámeček.

Přidat reakci
1 ...... [29] ...... 87
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x