Co je to za živočicha / zavlečeného škůdce (parazita)
0 14.12.2006 20:18 zoo – navod
vybaliť a dať do nádoby s čistou vodou, NESMIE BYT KONTAMINOVANA, najlepšie voda z hôr!!!
nádobu do polovice naplniť vodou
uzatvoriť priedušnou textíliou (bavlna)
dať gumičku aby neušli
výmena vody každé 2-3 dni
voda by nemala byť odstáta
na spodok fľaše kamienky aby sa mohli pijavice obtierať
nádobu uložiť do tmavých priestorov a DBAT NA TEPLOTU OD 10-20 stupňov!!!
0 14.12.2006 20:11 zoo – slusna cena-je to mozny?
Pijavice lékařská - Hirudo medicinalis cena 699 Kč/ks. S návodem na chov a léčbu. Se zdravotním atestem ze SRN.
0 14.12.2006 20:05 zoo – to katunka
jo nastudovala sis to pekne
o hirudinu vim, taky do toho trochu delam
ted jsem zrivna nemela cas nastudovat trivici ustroji pijavice, ale mam takovej pocit, ze to ma jako ´one way´, ale mozna kecam
kazdopadne nevim, jak je to ted, v nemocnici ti asi daji jednorazovou pijavici, ale minimalne driv je po vhladoveni prilozili znova a znova
Sakra Horáci...jednou jsem chtěla být v něčem lepší a ty mě takhle setřeš ...no budu to zkoušet dál

Katu, pijavky mají ve slinách hirudin (pijavka lékařská = Hirudo medicinalis). Heparin se tvoří především v játrech (játra = hepar). Ale jinak jsi byla docela blízko - obě tyto látky snižují srážlivost krve). Je to jen detail, ale nemohl jsem si pomoct - je to můj obor.

0 14.12.2006 18:44 blek – heparin
zrovna jsem slyšel, že s heparinem mají nějaké potíže v Havlíčkově Brodu

Pijavice skutečně můžou nemoci přenášet...po přisátí pijavice vypouští do hostitele látku jménem heparin, ta má zabránit srážení krve v místě přisátí pijavice. Při vpouštění této látky do těla je samozřejmě možný přenos potenciální infekce, ale většinou zůstane jen u lokálního podráždění. Pijavice lékařské jsou pěstovány ve sterilním prostředí u nich tedy samozřejmě není nutné mít z infekce obavy.
0 14.12.2006 17:53 zoo – to vodnik
mam takovej pocit, ze infekci by prenaset nemela, krev jde jenom smerem do ni, ale ne z ni

0 14.12.2006 15:19 Vodník – .
To já jsem byl já. Tak to zkusím, ale nevím jestli jí v akva chytím. Síťkou propadne a je čilá. A nerad bych dostal nějakou infekci.
0 14.12.2006 12:57 Vodník – .
Prastarou ? Co když na tom místě už bude dálnice nebo supermarket ? Nevím proč je nemaj v akvaristice.
0 14.12.2006 12:38 .. – .
Tak si puč nějakou prastarou lékařskou knihu a najdi si, kde a jak se pijavoice loví!
0 14.12.2006 09:59 Já – .
Problém je že tyhle jsou moc malý, nějakej mini druh. Tak 3 cm dlouhý. O pijavice lékařské bych měl zájem, klidně zaplatím.
0 13.12.2006 21:21 procha – léčitel
No vidíš. To mě nenapadlo. Ještě, že tyhle stránky jsou.

ještě nauč kluka pijavice přikládat a může z něj vyrůst schopnej ranhojič

0 13.12.2006 17:56 Tom.Rockys – pijavice
0 13.12.2006 16:38 Vodník – .
Jak by se tam dostaly ? Zavrtávaj se i do písku a jsou tenké tak asi milimetr, možná 2. Vznikly v akva bez ryb, jsou tam jen 4 ampulárie, když mi potvory překusovaly rostliny.
0 13.12.2006 16:33 Štěpán – .
Nigule bude štěstím bez sebe!
Pijavice má moc ráda....
0 13.12.2006 16:24 Vodník – Záhadný tvor v akváriu
Co se mi to objevilo za tvora ?
Videa 3 a 8 MB
http://kachne.borec.cz/neco1.avi
http://kachne.borec.cz/neco2.avi
Starší reakce
0 15.11.2006 20:27 rowdy – rájovci
Jojo, rájovci jsou nepřekonatelní. Šneci, nezmaři, všechno sežerou, stačí je nechat den, dva hladovět.
Já tam dal rájovce a on je likvidoval.Ale je to tak 10 let.

0 13.11.2006 07:59 krtek – vetřelec
asi by jsi sem měl hodit foto, takhle je ten popis dost neúplnej na to aby to pomohlo s určováním
0 12.11.2006 20:00 milan – Nezadouci vetreleci
Starší reakce
Jde asi o nymfu nějakého hmyzu většinou vážky a jim příbuzným potvorám. Bývají i docela dravé tak pozor.

Stačí si koupit novou rostlinu Mě se jich i pár vylíhlo ale neměl jsem je tam 3 roky ale pár neděl.
0 29.09.2006 20:09 ryba – nitenky
Ahoj. Kupila som si mrazeny mix/nitenky, patentky.../ vcera som nasla v akvarku taku niaku priseru: mala velke oci , bola priesvitna, a na chvoste mala take 3 pichliace alebo vyrastky ci co bola tak pol centymetra velka mohla to byt niaky druh cervika ale uz dospeli vyvynuty alebo ako to nazvat strasne rychlo sa to pohybovalo.
Poradte dakujem

Starší reakce
0 30.08.2006 21:32 solem – chvostoskoci
jo to budou oni, virnik je veliký, jsou neškodní a mírumilovní.(i vůči lidem, ale musí se to brát s rezervou je to asi jako když se to tvrdí o keříkovcích nebo mřenkách vůči ostatním v akváriu)
A nekouše to?Mě nějaký mršky tohoto tipu sežrali před měsícem u vody.

Měl jsem to taky,je to něco jako brebery na hlíně v květináči.(chvostoskoci)Já jsem pořádně umyl sklo nad vodou a nějakou dobu jsem nechal nádrž odkrytou a jsou pryč.Jsou tak rychlý že ani dánie je nestihli sežrat.
Objevil jsem na hladině akva malé bílé potvory. Skáčou jako blechy na hladině. Některé se krmili zbytkem jídla pro rybyčky, uvízlé na vodorovném skle. Co to je? Co s tím?
Zrovna dnes mi umřela jedna neonka z 12.
Ostatní rybky mám terčovce, mramorové skaláry a sevelie. Teplota kolem 29. Hladina se stále víří, tak nechápu jak se tam udží. Na hladině je jedna rostlina, kde by se schovat mohli.
Ryby krmíme nítěnkama a mraženým srdcem.
Co to je? Je to nebezpečné a jak na to?
Starší reakce
0 20.02.2006 14:02 Lucie – Nezmar
Mam stesti.
Docetla sem se ze napr. rajovce nici nezmary , ja jich mam v mem akva 5,(rajovcu) takze to asi s tima nezmarma problem nebude.
Dik vsem

0 19.02.2006 19:25 Killer – nezmar
je skoro nezničitelnej...nezmar se mu řiká protože když kousek utrhneš a někde se chytne,tak z něj vyroste novej nezmar...ještě se rozmnožuje pučenim...může bejt velkej do 1,5 cm,to sem zatim viděl v akva,nevim jak to je normálně.živí se to potěrem,jinak už bylo vše řečeno
1 19.02.2006 19:02 tatoch – Nezmar
Nezmara nechtěj neb se ho nezbavíš....je to přece nezmar
0 17.02.2006 19:03 Xara – nezmar
Nezmar patří mezi žahavce(stejně jako medúza),ale je to polyp=žije přisedle na rostlinách,kořenech..Naše nejznámější druhy-nezmar hnědý,nezmar zelený(10mm).Má vakovité úzké tělo a na vrchní části kolem ústního otvoru má 6-8 chapadel.Vnašich vodách je hojný nezmar hnědý.Prodávat sem ho nikde nevidela,ale v akwa se dá taky chovat(ten hnědej je myslim trochu větší)
0 17.02.2006 15:00 Lucie – Co je to nezmar
Zdar lidi.
Asi pred rokem sem zacala s akvaristikou a stale nevim , co je to ten nezmar .
Mohl by mi to nekdo vysvetlit ale hlavne jak vypada jak je velkej a tak . diky moc.

Přidat reakci
1 ...... ...... [87]
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 59316x