Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 40 Žádná další stránka   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2006 19:58 Marqeette Re: corban
No slečna či pani to má pěkné, ale!!! ona má neonky a pancéřáčky, relativně malé ryby, ty si přeješ o něco větší rybičky. Já mám 54 l a mám tam bojovnice pár, ancistuse, 3 mečkovky, šneka..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   15.03.2006 18:09 corban Re: Aneta
A co tohle no? www.akvarko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2006 09:05 Aneta Re: corban
32 ryb do 55L akvaria?! To je strašně moc. To se tam ani nehnou. Skus si propočítat optimální počet ryb na tomhle webu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2006 06:28 corban Re: Killer
Akva má 55l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2006 17:38 Marqeette Re: corban
Já bych tam nedávala ty neonky jen po pěti. A kdyby mi o ně hodně šlo, pořídila bych si dost velké akvárko.. Nevim, neni vhodný s bojovnici dávat jen 5 neonek, mně se to nevyplatilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.03.2006 14:41 Killer Re: corban
Nepobije,ale nedoporučuji ti dát tetry do pětičlenných skupin,raději si tam dej víc kusů na ukor třeba 1 nebo 2 druhů.
Jak máš na to velké akvárko?Mě osobně by se asi líbila kombinace těch kardinálek 6ks s čichavcema zakrslýma 2ks + ty tvý bojovnice 3ks + razbory 15ks+ panceřníčci a ancistrusy a přidal bych šneka zebru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2006 21:41 Corban – bojovnice
Chtěl bych si pořídit akva se: 5 neonkama červenýma
5 tetrama červenohlavýma
5 razborama klínoskvrnýma
5 kardinálkama čínkýma
2-3 anscitrusama kropenatýma
3 panceřníkama zelenýma
1 pár pavích oček
a s jedním samečkem a třemi samicemi bojovnice pestré nepobije se to ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.03.2006 21:10 Mikejr Re: Alice
Tak pokud jde o bojovnici pokud máš na mysli Betta Splendens tak tato rybka není nijak nebezpečná žádným rybám kromě těm svého druhu... Samečkové jsou k sobě strašně nesnášenlivý- traduje se, že pokud není dostatek místa a tyto samečkové se potkají tak spolu bojují s roztaženými ploutvemi dokud jeden z nich nezemře... Je to jakýsi boj o samičku i když ta v ákváriu například nění... S těmito rybamy jsou hlavně v thajských zemích pořádány zápasy "na život a na smrt" ve kterých jde často o veliké sázky... U nás a jinde v Evropě je spíše trend pořádat soutěže v kráse- posuzuje se barva, ploutve a celkový dojem... Aby měli samečkové co nejroztaženější ploutve dávají se dvě malá akvária hned vedle sebe a do každého z nich jeden sameček- ty si pak imponují a při tom dochází až k popraskání ploutví, které jim samozřejmě dorostou a tím jsou i větší... Pokud jde o samice tak ty nebojují ani mezi sebou, ale pokud je akvárium malé s nedostatkem úkrytů může ji samec pokud neni samice připravená ke tření doslova utlouct... Proto minymálně dvě samice a jeden samec a plno úkrytů... Pokud jde o jiné ryby tak žádným by neměla Betta ublýžit spíš si dej pozor aby jiné ryby neubližovaly ji... Kombinovat proto jen se stejně velkými a ne příliš aktivními druhy... Ale pozor i na ryby které rádi okusují ploutve, např. Rájovec dlouhoploutvý- Bettu nezabyje, ale okouše prakticky všechny ploutve... Skaláře určitě Betta neublížila!!! Bojovnice se jmenuje podle soubojů mezi samci... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2006 18:41 Marqeette Re: alice
Ahoj, nevim, jestli se betta snese se skalarou, ale vim, že se nemá ráda s cichlidkou kakadu. Ta cichlidka ji furt honí, např. Potom jí neva ancistrus, závojnatka, ale ta se pry nemá vůbec pěstovat v akvariích cca 50 l, je to bazénová ryba, nevadí jí moc mečovky, jen občas prožene samce, ale to výjimečně. Taky samec prohání samici, tak je lepší mít jich víc, pokud na to akva stačí :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2006 17:25 Alice – bojovnice
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda ryba bojovnice se snese v akváriu s jinýma rybama a jakýma. Děkuji za odpověd. Měli jsme v akváriu bojovnice se skalarem a ten druhý den umřel, ležel na dně, chci se poradit jestli to nemůže být tím že mu bojovnice nějak ublížila.Teplata v akváriu je 22 stupnů.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2006 17:37 Žena Mája [40] Re: lajla
Já bych jí se skalárama nedávala ne To si myslím není moc dobré. Skaláry žárlí na její ploutve a útočí na ni. Jo a v akvaristikách jak jí mají v těch malých kelímkách, tak tak se bohužel prodávají bojovnice a "chovny" bojovnic a také na výstavách je to stejně. Jsou vedle sebe vtěch 5l a míň a koukaj na sebe přes to sklo nebo plast a ukazují tak svoje krásné ploutve v plné kráse, aniž by se zranily. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2006 18:52 Tomáš Re: lajla
Ahoj Lajlo, no asi tak nějak , jak to píše kolega, každá bojovnice ja specifická, ono taky záléží na podmínkách , které jim vytvoříš v akvarku! Jsem z kolejí a pořídil jsem si právě bojovnice, mam 3samečky a 3 samičky, ale dva samečky mam samosttně oddělené, aby se škadlili přes sklo a třetího mam spolu se samičkami! Je zajimavy, když semtam hodil žarovku, vytahla mi vodu až na 30stupnu, jak v těch thajsých bažinách! začaly se mi rvát mezi sebou i samičky, ta teplota děla divy§ pak se mě jedna vytřela se samcem, ale zbylé dvě jim rozbili pěnove hnizdo a požrali jikry, nic jsem s ti tady na kolejich nemohl dělat! Když ale teplota byla kolem 24 stupnu, rybky byly poměrně klidné! Jinak jse je měl kdysi i ve společenské nadrži, když tam máš takovy macky skalary, tak by neměl být problém, ale je to fakt individualní, třeba natrefíš zrovna na nákyho steklouna bettu!) Měj se pěkně! Tomáš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2006 15:06 Pavel Re: lajla
Normální to je pro komerční prodej. Te to pouze dočasné, než se ryby prodají.
Bojovnice je společenská ryba, ale každý jedinec je jiný tak kdyby dělal problémy tak mu dej z boku zrcátko a on dá pokoj.
Jinak tady je dobrý web o těchto rybkách.
betta.wz.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2006 09:52 lajla – bojovnice
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda si můžu pořídit samce bojovnice do společenskýho akva, kde jsou mimo jiné skaláry. Neublíží si navzájem? Jo a ještě jedna věc - viděla jsem bojovnice prodávat v malých kelímkách. Je to normální? dík.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 39 ...... [40]

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 41852x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72-jake-ryby-k-betta-splendens?od=1951