Jaké ryby k Betta splendens?
Dobrá, začal bych s tou vodoléčbou, odkalil dno a pár dní vůbec nekrmil. Podle mě je to reakce na špatný parametry vody.
EDIT: Pořiď tam Beťákovi nějaký plovoucí rostliny, rádi se schovávají v těch kořenech.
zhruba poslední 2 týdny- byla jsem ná dovolené 10 dnía a všimla jsem si toho krátce před odjezdem
Určitě bych nasadil vodoléčbu. Denní výměnu klidně poloviny vody v akváriu, tím se nedá nic skazit. Ten stav té rybky se horší postupně, nebo to má rychlý průběh?
no ve fotká u akvárka má dlouhé ploutve, trošky potrháné konečky, ale teď je má skoro o polovinu kratší a tu ocasní má jak ustřiženou- rovně zakončenou
Určitě jsou ty ploutve okousané? Nejsou jenom více roztřepené ze zhoršených parmetrů vody? Pokud jsou skutečně okousané, tak bych to viděl na ty platy.
Starší reakce
Super, pořiď jí tam nějaký plovoucí rostliny, to se beťákovi bude líbit a když bude mít akvárko kolem 20litrů s normální výbavou, tak to bude pěkný pokoukání.
No já tam tu bojovnici nedám. Koupím si ji do samostatního akva
mečovky jsou velké a jako ostatní živorodky více zněčišťují vodu (než třeba tetra stejné velikosti), nemají tak dokonalé trávení. A tím že jsou mečovky velké je toho odpadu hned víc. Nemluvě o tom že tolik mečovek tam bude mít málo místa kdyby byly všechny dospělé.
Bojovnice potřebují čistší vodu, nevydrží toho tolik jako ty mečovky. taky bych se bála i okusování ploutví ze strany mečovek, v tak malém akváriu. Betty mají rády svůj klid a tady nemají ani možnost úkrytu (dle toho co si pamatuju než si svou nádrž vymazala)
Přesně tak, je rozdíl mít v 60 litrech 20 razborek a 20 mečovek.
Ale jakých, v tom je sakra rozdíl.
10 ryb je moc v jedném akvárku? Jiní jich mají v 60 litrovém i více ..
Bettu už tam nedávej. Na mečovky to máš taky docela malé, navíc jich tam máš až moc.
Do tohoto akva bych už beťáka nepřidával. Je to přerybněný už teď, spíš bych se zamyslel nad složením té rybí osádky. Rozhodně by to sneslo vylepšit životní prostor těm rybkám rostlinama a při takovémto živorodkovém koktejlu nepodceňovat údržbu v podobě odkalování a pravidelný výměny vody.
0 29.08.2011 09:35 lucy675 – přidání bojovnice do akva
Ahoj, mám v akva 4 mečovky, 2 živorodky velkoploutvé, 4 platy a chtěla by jsem si přikoupit bojovnici... ta bych chtěla poradit, jestli by bylo lepší koupit jen samečka, nebo samečka i samičku? Děkuji za radu..
Ta nádrž má taky 60l??
Na dno třeba nějaké pancíky, nebo přísavky....
Ono je plno ryb co by snim mohli být v jedný nádrži, jde jen o to, aby byli přibližně stejně velké a klidné, ne nějací sprintéři, nobo otravné druhy jako některé parmičky.
Taky by měli mít podobné nároky na vodu, hlavně teplotu, ta by měla být kolem 26-27°C .
Tak to je škoda protože tedka nevim co mam pořídit k mému beťákovi neporadítemi co za rybku k němu....četsem,že se na to ptala oxi a jeste jiní lidi,ale za tím nikdo neodpovedel....Tak se ptám já snad budu mít štěstí ....jaká rybka se hodí k Bojovnici?
No většinou jsou krevetky pro Betty něco jako svačinka.....
0 28.08.2011 20:03 Radek – Beťák vs krevetka
Chci se zeptat jestli bych si mohl k svému beťákovi pořídit krevetku jednu či dvě je to dobrý nápad?Díkes za radu a fakt to potřebuju vědět ČÁO
0 26.08.2011 15:03 BS – dania k bettam
Ahoj, mam ve 120litrovem akva betty spl. a k tomu razborky klinoskvrnite a 4 dania pruhovana.filtrace na na 150 litr. akvarko,akvarium je dost zarostle tak aby odpovidalo pozadavkum bett. aktualne mne jedna samice napadla samce a v napadani dale pak pokracovala dania.nez jsem je vsechny stacila odlovit a dat na samotku, bettak mel zcela potrhanou ocasni ploutev.Setkali jste se s podobnym chovanim u danii? Jakyma rybkami mam pripadne dania nahradit?jine samicky betty spl. jsou zcela klidne a samce nenapadaji, nevim jestli mam nahradit samici jinou, anebo radeji nechat stav tak jak je(aktualne 3 samice).v akvarku dale mam 4 krevetky ,2 parmicky pruhovane a 1 prisavku thajskou(celkem 75cm ryb na 120 litrove akva).dekuji
Starší reakce
No sú tam už druhý den ale tak vyzerá to celkom sľubne, až na to že som zistila že to nie je samica a samica ale samec a samec, tak že som veľmi zvedavá čo spravím s "potěrom"
Spíš je to tím, že ten samec byl od začátku sám v tom aqa a najednou mu tam přijdou vetřelci. Možná si zvykne, možná ne. Pokud ne skončí to tak, že ty samice pavích ok umučí. Mě to tak udělal.
0 14.08.2011 19:35 S – gupky?
v 20l mi pláve mesiac jedna betta-samec. Vyzerá spokojne. Ale dnes som dostala do daru 2 malé gupky, samice (teda dúfam, vyzerajú tak):o Dala som ich tam..no nenaháňajú sa veľmi ale bojím sa že či sa znesú a tak...viem že 20l je dosť málo ale do záchoda ich nespláchnem. Nie sú až tak malé, že by ich mohol zjesť, ale aj tak...ak by sa nemali zniesť alebo by to akva bolo veľmi prerybnené radšej ich dám preč...len aby som mala radu od nejakého skúseného
dík
Bojovnice ti akorát sežere pár mladých, které gold mollky porodí, ale to dělají i rodiče. Jinak pancíků si všímat téměř nebude.
Neměl by to být problém, záleží ale i na velikosti akvárka. Taky počítat s tím že molly (jako živorodky) víc znečišťují vodu, tak pravidelně měnit
Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu dát samici bojovnice pestré do akvária s Gold mollami a pancéřníčky. Dík za odpovědi
Starší reakce
Nebo stačí pročíst toto téma a dovíš se toho až až.
Starší reakce
Musíš tam mít hodně fungujících rostlin, pak už je jedno jaké rybky tam dáš (dle velikosti akvária a vhodnosti k bettě). Stejně by bylo lepší tam ten filtr mít, míchá vodu, pomáhá s udržením její kvality...
0 20.07.2011 22:45 hanča – co k beťákovi
Zdravím akvaristi, mám doma beťáka (bojovnice pestrá), nyní v 20ti litrovém akvariu, chystám se stěhovat ho do nového akva (80litrů ), ale jedna beta v relativně velkém akva, nebylo by to moc hezké. Proto bych k němu chtěla nějaké další rybky(Jen pár , spíše menší , třeba neonky) , ale nemám a nechci ani filtraci ani vzduchování. Který druh/druhy rybek by se tam hodily? Děkuju
Taky bych tam ty Bety nepřidával a spíš se zamyslel nad stávající skladbou ryb, mám na mysli hlavně těch několik druhů teter. To akvárko by vypadalo daleko efektněji, když by tam bylo to hejno teter jenom jedno, na počet stejný jako doposud. Takhle to působí takovým neuspořádaným dojmem a člověk z toho má pocit, že je tam těch rybek stále málo, protože tím jak se míchají, tak ani jedny ty tetry nevyniknou.
Já už bych tam ty betty nepřidávala
63l asi jo ale v obchodě bylo napsaný průhledná. Doplňovat právě nechci oni stejně plavou všechny tetry spolu.
Jak je to akvárko velké? Tou tetrou průhlednou myslíš tetru průsvitnou? Tetry (tím pádem i neonky) jsou hejnové ryby, 4 nebo 5 kusů od druhu je na ně opravdu málo. Spíš bych doplnila počty ryb které už máš
0 18.07.2011 13:47 rybicka – Betta
Mohu si dát páreček do spol. akvárka kde jsou: 2 ancistrus, 5 teter černopruhých, 4 tetry průhledné a 5 neonek a 2 paví očka? Dík
Ok, nechám Beťákovi jeho prostor a klid
Dík
Tak, já bych tam měl buď jenom toho Beťáka, nebo hejno Endlerek, ale nekombinoval bych je dohromady.
Takže kdybych tam dal víc endlerek např. 5ks, tak se budou "mačkat"?
To bych nedělal. Endlerky jsou hejnový rybky a chtělo by to daleko více kousků než jenom 2 rybky. To akvárko bych pro jednoho Beťáka považoval, jako optimální.
0 16.07.2011 18:51 Čtvrtek – Betta
Dobrý den, chci se zeptat. Mám 25l akvárko a mám v něm bettu samce můžu si k němu pořídit pár endlerek? Snesou se? Dík za odpovědi.
Starší reakce
Ja bych to nedelal! Nekteremu Betakovi obcas "prdne v kouli", a pak chnapne po nejkrasnejsim sameckovi Paviho oka, pricemz nasledky mohou byt pro Pavi oko smrtelne. I kdyby se nic nedelo, mlade bude pozirat, a i kdyz nebude vetsim nic delat, a neco se zachrani, muze jednoho krasneho dne nejakemu mlademu sameckovi zacit rust ta nejhezci ocasni ploutev, diky jejimuz trepotani prijde o zivot, aniz by se tohle drive s tim samym Betakem stalo.
Aha, no tak já s tím ještě pár dní počkám. A pak ji tam přestěhuji. A uvidím kolik mi toho sežere.
Ta, která se jí vejdou do tlamky pochytá. Ale alespoň sa ti dál nebudou množit a pokud některá přežijí, budou to opravdu šikovné a odolné rybky.
0 27.05.2011 08:48 Kačulík Ahojky prosím o radu.Mám doma dvě akvária v jednom mám paví očka,a v druhém mám bojovnici.A tak by mě zajímalo jestli můžu tu bojovnici dát k těm pavím očkám(mám v tom akváriu i malé rybičky).Jestli by mi ta bojovnice ty paví očka nepožrala.Předem díky za vaše rady
Starší reakce
Ancistrus žádný čistič není.
"Čistič" musíš být hlavně ty. V tomto případě bych se přimlouvala za úplně jiné rostliny a dno. Gigantea s ostříhanými listy ti bude uhnívat. Ty kameny nejsou vhodné. Navíc se mezi tím bude držet špína a nebude to dělat dobrotu. Piskořky se pohybují hlavně v substrátu, takže tady to pak ztrácí smysl. Nejdříve to změň, pak to nech alespoň měsíc zaběhnout a pak můžeš možná začít uvažovat o dalších obyvatelích.
A poradíš mi prosím nějakou jinou rybku která by byla "čistič" a dala se tam dát?
Tak ancíky určitě ne! Je to na ně malé.
Krevetky by šli, ale pravděpodobně se z nich stane potrava pro Bettu.
Ty šneky tam být můžou.
0 11.05.2011 09:31 Faxis – 25l akvárium
Chtěla jsem se zeptat jestli bych do 25l akva mohla k bettě přidat 2 ancistrusy sp gold (2samice) a tak 6 piskořitek věžovitých.Nebo jsem ještě uvažovala o pár krevetkách Red cherry. Je to blbost nebo by to bylo reálný? Filtr bublifuk, rostlin ještě přibude a dno vyměním za jemný tmavý štěrk.
Přidat reakci
1 ...... [25] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x