Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.04.2016 12:17 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: DaveLister
Díky za vysvětlení, o těch menších čichavcích to byla jen úvaha, váhám právě proto, že jsem už několikrát četla, že bývají často něčím napadení, párkrát jsem je měla (už dříve) a docela brzy jsem o ně přišla. Teď tuším důvod.. Raději zvolím jiné rybky. Leery mám ve velkým akvárku, tam se ale moc nedařilo beťákovi, při svém pomalém plavání a reakcích vůbec to tam neměl s ostatními rybami jednoduché.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.04.2016 11:02 Muž DaveLister [478] Re: Belisana
Mluvím o těch úplně obyčejných a dříve zcela běžných cichavcich tedy zakrslem a medovem. Jsou to poměrně severní ryby. Kdysi vyšel o medacich pěkný článek v Macropode, tam právě popisoval jak jim prospívá nevytapena nádrž s kolísavou teplotou, hlavně zimním poklesem teplot (ke dvaceti, klidně i na chvíli lehce pod, ne do mrazu :-D), v létě klidně horko. Mám naprosto stejnou zkušenost. Vitalita, zbarvení těch ryb je pak úplně někde jinde. Právě ta trvale vysoká teplota jim zkracuje život (navíc jsou přinejmenším některé z pestiren promorene iridoviry). A nádrž idealne zarostlá plevelem tak, že se ryby neustále prodírají rostlinami.

To s tou teplotou platí pro ryby ze severu Indie obecně. Je to oblast, kde uz jsou znacne rozdily teplot během roku. Totéž různí badidi, některé parmicky, hadohlavci (třeba krásná Channa bleherae z Assamu).

Jiná věc je, že dnes se v kramech většinou vidí různé prichciple a zparchantele formy (původem asi z jihoasijskych pestiren) a ty na to už mohou mít dost jiny názor. Ale osobně bych si dal práci a sehnal pořádně zdravé ryby divoké formy. Nejen že jsou zdravější, ale i mnohem hezčí. Ještě jsem neviděl slechtenou kolizu (malého cichavce, dříve rod Colisa), která by se krásou vyrovnala zdravým divokým rybám.

K bette daleko spíš velké cichavce, třeba leeri, to jsou stejně jako betta echt tropicke ryby. Ale to chce velké akvarko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 22:25 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Shimamoto
jj uvažuji, co dát do té Diversy, tak jsem přemýšlela i nad těmi menšími čichavci. Perleťáci tam bydleli dost dlouho, pak ale šli do velkého akvárka, tam si užívali prostoru. No ještě uvidím, možná dám k těm bettám nějaké hejno teter ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 21:56 R Muž romant [28001] Re: Tchib
To je cesta do pekel, v jednoduchosti je krása a síla, tedy v tom, jak jsem ti to navrhnul. ;-)Vím, zní to hodně povýšeně, ale holt mám takovou zkušenost. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 21:52 Tchib Re: romant
A kdyby jsem tam přidala např. několik endlerek a dánií pruhovaných? Snažím se najít nějakou jinou možnost, ráda bych, aby se v akvárium pořád něco dělo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.04.2016 21:27 Muž Shimamoto [492] Re: Belisana
Pokud ty malé čichavce chceš vyzkoušet v "Diverse pro Černouše", tak určitě přidat rostliny. Zakrslíci i meďáci jsou malí nerváčci a nejlépe se cítí v rostlinném houští. Párek nebo ruská trojka čichavců perleťových by byla ale lepší volba, zase tak malé to akvárium není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 23:08 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Turbínka
Ptám se proto, že ta tvoje odpověď vyzněla všeobecně, že spolu nemůžou být dva druhy labyrintek v jedné nádrži, docela mě to překvapilo.
Takže kdyby byly ve 112 l akvárku dvě betty, mohl by s nimi být pár čichavců zakrslých nebo medových?

Edit: Bavím se o menších druzích čichavců, koupených na burze od chovatelů, u kterých je doporučovaná teplota 24-28 st., což je obdobné jako u betty. Jestli jsou to "chcípáci", nevím, je fakt, že většina není tak dlouhověká, jako se to ve zdejším atlasu píše. Nemám ambice pořizovat vzácné divoké formy ryb, protože nemám v plánu jejich množení a to by pak bylo škoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 22:46 Žena Turbínka [2558] Re: Belisana
V tomhle objemu se teritoriálně chovající labyrintky požerou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.04.2016 21:35 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Turbínka
Turbínka napsala:... dva druhy labyrintek nedělají v jedné nádrži dobrotu. Můžu se zeptat, z jakého důvodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:18 R Muž romant [28001] Re: Tchib
Zřiď si prezentaci daný nádrže a uvidíme, co se s tím dá dělat. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:18 Žena Turbínka [2558] Re: Tchib
Moc nekombinuj, nemáš na to objem ;-) Jedno hejno do sloupce a max. partu menších pancéřníčků na dno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:15 Tchib Re: romant
A například, kdybych tam měla i více než dva druhy ryb? Jaké ryby by se nejlíp hodily?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:08 R Muž romant [28001] Re: Tchib
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:06 Tchib Re: romant
Dobře beru na vědomí. Nene, žádné jiné ryby krom bett tam nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 17:05 R Muž romant [28001] Re: Tchib
Ještě tam s nima žádný ryby nemáš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2016 16:57 Žena Turbínka [2558] Re: Tchib
Vůbec!!! Na čichavce zapomeň, za prvé nemáš na to objem (koukni do atlasu, co tyhle ryby potřebují za prostor) a za další, dva druhy labyrintek nedělají v jedné nádrži dobrotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 16:56 Tchib Re: Turbínka
A nějací čichavci by být mohli? Třeba líbající nebo perleťový :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 16:52 Žena Turbínka [2558] Re: Tchib
Co třeba partu razborek Espeho nebo klínoskvrnek tak okolo 12 kousků. Hlavně žádné živorodky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2016 16:49 Tchib
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké ryby pořídit k bettám (1 sameček a 2 samičky) do 54l. Díky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2016 20:58 Tomáš K. Re: Turbínka
Díky moc za potvrzení mé úvahy a upřesnění druhů rybiček. Samozřejmě při tvorbě akvária, jeho najíždění a zarybnění hodlám dodržet předepsané postupy.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2016 16:47 Žena Turbínka [2558] Re: Tomáš K.
Bettu, deset neonek modrých(!!!) nebo ty ohnivky nebo třeba razbory Espeho (ale jen jedno hejno) a pancéřníčky klidně v partě po osmi, jen ty menší - pygmeje nebo třískvrnné. Na čichavce zapomeň ;-)
A zarybňuj postupně, po řádném záběhu akvária X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2016 16:40 Tomáš K. – AQUA 54 l
Zdravím po několikadenním prokousáváním se těmito asi 38 stranami diskuse jsem dospěl k následujícímu:
Chci si pořídit akvárium o rozměrech 60x30x30. Zajímala mě vhodná skladba rybiček k samečkovi betta splendens (krásné modré barvy), které ho již vlastním kvůli dětem v malém akváriu cca (10 litrů)

Po pročtení diskuse je mi jasné, že si nechci pořizovat živorodky a jiné méně čistotné jedince. Vyhodnotil jsem si tudíž 2 varianty:

1) 1x BETTA SPLENDENS + 10x NEONKA + 8x PANCÉŘNÍČEK + pár ČICHAVCE ZAKRSLÉHO
2) 1x BETTA SPLENDENS + 15x TETRA OHNIVÁ + 8x PANCÉŘNÍČEK
dále jsem se dočetl, že by mohlo být vhodné také hejno RAZBOREK místo teter nebo neonek.

Je některá kombinace vhodná, popřípadě co změnit a jaký konkrétní druh u jednotlivých rybiček doporučit.

Jsem začátečník a pomalu se prokousávám všemi informacemi, které bych měl jako začátečník vědět. Ale s ohledem na plánování vzhledu akvária a jeho osazení rostlinami atd., bych chtěl mít již teď před úplným začátkem mojí práce jasnou představu a cíl, kam bude mé úsilí směřovat. Větší akvárium než 54 litrů bohužel zatím nemám kam umístit. Děkuji všem za cenné rady a zkušenosti.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.04.2016 08:51 Žena Turbínka [2558] Re: Lukasss
Rozhodně ne. Už teď bys měl osádku redukovat!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2016 08:39 Lukasss – 54
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli k mým rybkam: 8x neonka obecná, 2x molla zlatá, 2x Black molla, 2x plata červená, 3x paví očko (2 samice a jeden samec) mohu dát samce Betty. Mám 54l AQ. Děkuji za rady. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 13:54 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Karnal
Souhlas, měla jsem se na to akvárium podívat, nenapadlo mě, že může takto vypadat, usuzovala jsem podle běžných 30l kostek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 13:50 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: DaveLister
Ty by žrala každá ryba, se kterou by byly ve společném akvárku, zrovna tyhle rybky asi na chov začátečník mít nebude :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2016 12:36 Žena Karnal [196] Re: RENATA
Když tak koukám na to akvárko a jeho propagační obrázky, tak jako společníka tam betta ocení hlavně nějaké živé rostliny, jiné ryby bych tam asi raději nedávala. Ona ta filtrace nebude nic moc a prostor na plavání je hlavně nahoru a dolů, to není zrovna značka ideál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 12:22 Muž DaveLister [478] Re: Belisana
Pokud tedy nevadí, že jim bude beťák žrát mimina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 12:18 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: RENATA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2016 11:57 RENATA – BETTA
Dobrý den. Koupila jsem akvárko BIORB BIUBE 35 L a mám pouze Betta samce co za společnost k němu. prosím o radu .děkuji moc.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2016 19:20 R Muž romant [28001] Re: suttech
Pokud to máš do akva v prezenatci, tak co tam dělá ta skalára? Vrátit, darovat, prostě pryč. A ano, snesou se. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2016 19:14 suttech – akara zelena vs bojovnica
Caute, mate niekdo tieto dve ryby spolu v akvariu? Neviem ci sa znesu. V jednej predajni mi vraveli ze ano a v druhej ze nie. Tak teraz neviem. Dik

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.02.2016 13:00 R Muž afc1886 [15246] Re: bettaalfred
Žádné další ryby do toho objemu,ani ty samičky
EDIT-když tak koukám na to tvé akva,tak koukni tady rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky a vyměň dno a vytáhni to plastové auto a dej místo něho rostlinky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2016 12:59 bettaalfred – Rybky k Bettě
Zdravím, jsem akvarista začátečník a mám 10l akvárium s Bettou spledens (sameček) a plánuji mu pořídit harém se dvěma dalšími Bettami (samičkami).
Chci se zeptat, zda-li je vhodné vůbec do takového akvária pořizovat další rybky a samozřejmě další otázkou je jaké rybky se snimi snesou.
Děkuji za odpověď :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2016 08:50 R Muž romant [28001] Re: polen11
Ono se ti asi zdá, že to akvo je stále prázdný, i když tam je již několik druhů ryb. Do budoucna, pokud se ti "povedla" sestava v těch čichavcích bude jistě veselo, parmičky a tetry jsou hejnový ryby a proto to chtělo vybrat jenom jeden druh a ten dát v náležitém počtu. Prmičky nádherný dovedou narůst do solidní velikosti a proto bych to hejno volil z těch teter černých. Chápu, že jsem moc nepomohl, ale někdy je dobrý mít zpětnou vazbu od nezainteresované osoby. ;-)
Edit: Ty mřenky tam nepatří vůbec a molly budiž, čichavci budou regulovat populaci, jenom to chce nepodcenit kvalitu vody, protože krom těch mollyn to jsou všechno ryby vyžadující čistotu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.02.2016 23:48 Muž patamatix [408] Re: polen11
V deníčku u akva píšeš,že už nebudeš nic přidávat ;-) Já bych se toho držel,akva je čerstváček,tak bych to nepřeháněl. Nemáš kam spěchat,akvaristika je hlavně o trpělivosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2016 23:38 Muž polen11 [0]
Ahoj, mam v akva cichavce, parmicky nadherne, tetry cerné, molly dalmatin a mrenky pakistanské. Je mozne k nim dat bettu a nebo bude trpet? Ptam se jako zacatecnik... palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2016 07:10 Muž motýlek [275] Re: PaulZy
No nevím, neonky se cítí nejlíp při 21-22°C, beťáci spíše při 25°C ... to mi moc dohromady nesedí - a navíc každý je úplně odjinud - ty doporučené razbory je rozhodně lepší kombinace ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2016 19:56 Muž PaulZy [51] - RostlinyRe: Turbínka
Já bych ty neonky hned nezavrhoval. Pokud by to byly modré neonky a nádrž byla dostatečné délky... Pancéřníčka vidím podobně. I když lepší by byli nějací trpaslíci. Já Beťáka mám s pancéřníčky skvrnitými, tetrama ohnivýma, Endlerkama a krevetkama. Jediný problém dělá jedna Endlerka. Minimálně jedno mimino padlo jako svačina, ale jedna "mama" si svačinu chce udělat z Beťákovy ploutve. Dělá to teda jen jedna z nich a málokdy se jí to podaří.

Ještě jsem slyšel, že to samé mohou dělat i razbory (razborky zase mohou být malé, pokud daný jedinec B. splendens bude dravější).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2016 13:44 Žena Turbínka [2558] Re: Alinois
Klidně 15 těch razbor, jsou jediné vhodné ze seznamu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2016 12:42 Muž Michael281 [6] - TetryRe: Alinois
Já osobně bych do 50l black molly nedával, jsou to moc velký prasátka když už tak endlerky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2016 11:57 Alinois – Akvárium 54l
Dobrý den, chováme samečka Betty Splendens VT v nádrži o velikosti 54l. Chceme k němu doplnit další rybky. Mohl by mi někdo poradit zda by mohly vyhovovat tyto rybky? Neonky, Black Molly, Razbora Espeho, Pancéřníček Skvrnitý, Platy? Samozřejmě by se muselo doplnit takový počet rybek aby vyhovoval velikosti nádrže. Vím, že přesné info mi asi nedáte když nevíte jak přesně akvárium vypadá, mně jde spíše o to, jestli se tyto ryby snesou společně s Bettou,děkuji za odpověď. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2016 16:26 Daniel1207 Re: romant
A co galaxy?Omlouvám se jsem začátečník a nerad bych, aby kvůli mé snaze aby beťák nebyl sám přišla nějaká rybka k úhoně.Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2016 15:42 R Muž romant [28001] Re: Daniel1207
Tak třeba k tomu tipu těch razborek do hledáčku přidej rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2016 09:25 Muž motýlek [275] Re: Turbínka
Zrovna včera večer jsem na lovu buchanek potkal akvaristu-profíka, který říkal, že měl bety, jejichž samečci vydrželi spolu v jedné nádrži a ani si neokousávali ploutve - snad tak dorostli až do prodejní velikosti a jen těsně před prodejem je dal na dva týdny do kelímků ... pak už se mu to nikdy takto nepovedlo ;-) - náhoda je blbec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2016 08:14 Žena Turbínka [2558] Re: Daniel1207
Betty jsou hodně specifické vzhledem k jejich agresivitě vnitrodruhové a občas i mimodruhové. Hodně zálěží kus od kusu, jeden se snese ve 30 l s krevetami, jiný zvládne menší hejno skvrnoocasek, hodně záleží i na nádrži. Nechme spekulací, dej sem fotku tvé nádrže a třeba by z toho něco být mohlo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2016 22:07 Daniel1207 Re: Turbínka
Dík čistý objem je 20L. Doufal jsem že se mi tam bude prohánět víc jak jedna rybka. Sice objemově to je nic moc, ale i přes to jsem doufal. Holt ve zverimexu toho napovídají. :-(
Edit: Jedná se o akvarium Tetra AguaArt 30 l, (podařilo se mi překlepnout2-3). Rozměry jsou 35x25x35 cm. Takže se domnívám, že po osazení rostlinkami by tam určitě těch 25 mělo být. Ani teď to na žádnou "kamarádku" rybku k mému beťákovi nevypadá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2016 19:19 R Muž romant [28001] Re: Daniel1207
Šneky, piskořky a okružáky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2016 18:22 Žena Turbínka [2558] Re: Daniel1207
Jelikož je to akvárium o velikosti 25 l, což předpokládám, že je objem hrubý, tedy jsme v čistém na nějakých 18, nedávala bych k tomu samci už nic, hlavně ne samice, to by potom byla domácí jatka... Nech si tam jenom toho samce, ušetříš si spoustu problémů :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2016 18:12 Daniel1207 – samec v 25l akvarium
Ahoj, zařizuji si akvarium a chtěl bych ke stávající osádce (samec beťák) pořídit, nějaké další rybky. Pokud možno třebas něco jiného než betu. Vím, že se doporučuje beťák a 2 samice. Ale myslel jsem jiný druh. Akvárko je s filtrací i s topením. Díky moc předem

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72-jake-ryby-k-betta-splendens?od=501