Jaké ryby k Betta splendens?
Presne tak
, a podle mych zkusenosti nejen v dobe treni. Kdyz si betty povahove nesednou, dokazou se zabit i v mnohem vetsim akvu...jinak jednu bettu k 10 neonkam do 50tky v pohode
Ptám se na velikost a množství rostlinek proto, že tam uvažuješ dát k samci i samice. V tomto případě to nedoporučuji. Jen samečka. V době tření by to nemuselo dopadnout s těma holkama dobře.
50 l. Nebudu mít přerybněno? Mám tam 10 neonek a jednoho ancitruse. Rostlinek tam moc nemám ale chystám se v nejbližší době dokoupit rostlinky a tak.
Jak máš velké akvárium? A jak je zarostlé? Jsou tam i další rybky?
Starší reakce
Neřešil bych teď bettu,ale napuštění akvária do plného stavu.Teď tam ty rybičky mají malou výšku vodního sloupce.Zavojnatku bych dal pryč a místo ní tu bettu.Filtr doplň třeba
akvarijni-cerpadla-regulace-vody.heureka.cz/… plus kostka bioakvacitu
O jak velké nádrži se bavíme a co krom neonek tam plave?
0 25.07.2016 22:18 An – Snese se samička se samcem - Betta
Chtěla bych se zeptat jestli můžu nechat samičku se samcem. Jsou zatim v pohodě. Teda samec má pořad napnutý ocas co jsem k němu přidala jí a ještě jeden druh ryb.
Jo a samec pořád prohání neonky, měla bych to nějak řešit ?
Starší reakce
Když nahradíš ancíky otíkama, klidně můžeš přidat i beťáka, alespoň se postará o potěr endlerek.
Ancistrusov podaruj lebo i tak to budeš za chvíľu musieť a môžeš bettu v pohodke
Ne. Uz to co tam je je dost.
0 16.06.2016 21:22 Pherenike92 – Veronika-nika
Zdravím chci se optat mohu dát nějakou bojovnici k edlerkám ? Akvárko( 60l )dále obývají Ancitrusové 2 , 2 maličcí šneci a 3 samičky edlerek a asi 5 mladých samečku.
Máme to Babče na okrasu a potřebujem výraznou rybičku aby to bylo živé. Může někdo poradit prosím ?
Starší reakce
To je kardinálka vietnamská.
Ohledně počtu - osobně bych nechal tak jak je, 10 a 10 a možná bych přidal pár pancéřníčků.
Tak jsem poslech rady a naložil rodinu do auta a jelo se do zoo Braník po predvedeni panem všech druhů ryb možných kombinovat s bettou nastal opravdový boj abych neodešel domu s dvouma kusy od každého druhu nakonec jsme si odnesly dva druhy tetra červená a krdinalka císařská a teď prosím poraďte někdo co se týče počtu a co máme doplnit zatím je jich 10 a 10 děkuji všem
Klidně bych tam ty dániá dala. Ale určitě bez cichlidek, jenom toho jednoho beťáka.
Já bych pandy doplnil na 10,otíky tak na 6 a Neonky modré tak 20 kousků.Nepřidával bych všechny ryby najednou,ale postupně.Přidat jde vždycky,ale počkej co ostatní,já jsem opatrnější.
Když jsme kupovali pancernicky, tak nám prodejce řek, že jim to nevadí když budou nakombinované. Že i tak si udělají hejno i když jsou jinak barevné. A to jsme pro něj byly na burze na Pankráci. Přeci to tam prodávají sami odbornici. Co se týče hejna horní části, měli jsme tady dvě varianty a zatím nikdo mi neodpověděl, jestli můžeme něco z toho dát. Všichni doporučuji neonky, tetry a nebo razborky. Nechci velký ryby tak max. 4cm. Prej je lepší víc menších než min větších
Asi bych se rozhodla pouze pro jedno hejno pancéřníčku, třeba ty pandy, budou pro děti lákavější. S cichlidkami bych to nekombinovala a klidně doplnila hejno do sloupce k plánovanému beťákovi. Hejnové rybky bych volila, až dle barvy co si děti řeknou, ať tam nechtějí za měsíc jiný, myslím že těch kombinací je spousty.
OK, zatim kakadu vynchame. A co hejno do horni casti? A kolik bych mel dokoupit otiku a pancernicku?
Jasně,je lepší napsat hned,s čím vším počítáš,aby byli ostatní v obraze.Já bych stejně zatím jen doplnil stávající hejnové rybky.
Informace jsou pravdivé. Jak jsem psal jsou tam 2 otiky a 4 pancernicky. Beta je základ a i když tam není, tak se dá považovat, že tam je. Právě kvůli ní se to akva zakladalo. Co se týče kakadu někde jsem četl že z bettou vychází vpohodě.
Jak je velká nádrž a co už tam všechno je?
Tetry se mi moc nelibi, takaze muzu tam dat
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove (galaxky) a jak velk hejno? A co jineho doporucite misto kakadu? Jedna se o betta budku, tak by to chtelo neco barevneho, to vite deti
Tak s tím nemám problém.
Za mě razbory - klínoskvrny, espeho nebo galaxky
Ale já jsem holka z tvrdších vod nevhodných moc pro tetry
Do jakého akvária? Obecně bych k bettě jako takové nedávala moc rychlé hejnovky nebo i ty cichlidky, ony ty ohlasy na jejich soužití nejsou nejpříznivější, co mám
0 09.05.2016 21:29 RXC90 [12] Tady bych doporučil razboru bornejskou, ta má ráda vyšší teploty.
Na betty mi bylo mi doporučováno 27-28° a to by bylo pro razbory blouhodobě moc. Popravdě poroto jsem si je nakonec nepořídila, ale pokud snesou i méně, tak klidně i razbory/razborky. Omlouvám se za mystifikaci.
25-26° je pro razbory v klidu. Nevidím nejmenší důvod proč by spolu byt nemohli.
Betta potřebuje vyšší teplotu, spíše než razbory, bych volila třeba tetry ohnivé
Ne. Pro tyhle druhy je to malé. Podívej se po razborách.
0 06.05.2016 10:38 tomi1981 Zdravím,bohužel bylo mě řečeno že neonky modré nikde v mém okolí neseženu. Mohu pořídit k bettě červené, černé nebo obecné?
54 litrů - 1 betta splendens a 8 ks panceřníčků malých.
Starší reakce
K betě bych dal nějaký razborky, třeba thajský nebo bornejský.
V mém akváriu je vše v pořádku, děkuji za zájem.
Já to nepíšu kvůli zdejšímu atlasu (ostatně údaje zde jsou mnohdy pouze orientační), ale zkušenosti. Měl jsem ancistruse v 64 litrovém akváriu a jakmile dosáhl 8 cm, nemohl jsem se na něj dívat, jak je mu to malé. Pokud má být v akváriu pouze do určité velikosti, tak ok.
P.S. Normy platí třeba ve fabrice, ne v akváriu. Údaje o litrážích zde v atlase rozhodně nejsou dogma.
Bojovnice rozhodně nikterak čistou vodu nepotřebuje. Žije ve vodách chudých na kyslík, plných rozjkládajících se rostlin. Zkrátka kdejaká louže, rýžový kanál... Tím neříkám zanedbávat údržbu nádrže.
jenže to její akva má nějakých 40 l... ;)
Taky mám v akvárku s bettama dva ancistruse, jsou to původní obyvatelé nádrže, ve které betty nebyly původně v plánu. Když se o nádrž stará, mění vodu, odkaluje a pod., tak si nemyslím, že by s tím měl být problém.
Mám jen Bettu a Ancistruse..A to co mi tady vykládáte všechno vím, takže bych to už dál nerozebírala..Odkaluji každý týden, takže tam mám naklizeno jak nikdo a ryby se mají skvěle..
Nejde jen o litry, mj. jde o to, že ancík vyroste kolem 10 cm a je děsný bordelář, a bojovnice a tetry jsou čistotné a vyžadující čistou vodu
Ancistruse vydělávat určitě nebudu, protože normy znám a mám vše v pořádku
..Váš Pancéřníček třískvrnný má být taky ve více litrech..Takže než zase budete někomu radit, tak si dejte nejdřív do pořádku svoje akvárium..Tady ty normy stejně moc lidí nedodržuje jak vidím..Ale já si stojím za tím, že se ryby u mě mají dobře a že v žádném případě přerybněno nemám!..A můžete si říkat co chcete
..
V první řadě bych vydělal toho Ancistruse.
0 30.04.2016 20:53 Lindsay – Jaké ryby k Bojovnici
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jaké ryby se hodí do akvária k Bojovnici pestré..Akvárium mám 54 l, v něm momentálně jednoho samečka Bojovnice a Ancistruse..Myslím tím rybky, které vydrží teplotu 28°C a více, nebudou ožírat Bojovnici ploutve a nejsou moc náročné..Měla jsem Dánia perlové, ale 28°C na ně bylo moc..Děkuji
..
Starší reakce
Já vím, ale já doporučuji k těmto zparchantělým rybám raději nepřistupovat vůbec - proč nechovat zdravé a pěkné linie - sehnat se pořád dají. Problém je v tom, že lidé neví, a prodejci také neví a nebo ještě rádi prodávají čichavce, který místo toho aby byl odolná ryba, co vydrží skoro všechno a dokonce se i v dostatečně zarostlé zralé nádrži sama množí, za pár týdnů max. měsíců chcípne a prodají tak další... Ono je to problematické u více druhů, ale u těhle čichavců je to do očí bijící.
To co jsi psal o menších čichavcích rodu Trichogaster je úplná pravda - jsou to ryby opravdu spíše subtropické, než tropické. Ale bohužel je také pravda, že k těmto rybám z masové produkce singapurských a dalších jihoasijských pěstíren, není už možné tak přistupovat. A nejen k nim. Třeba barevné formy rájovce dlouhoploutvého mají z teplot kolem 18°C pomalu smrt na jazyku. Dokonce i karásci a závojnatky z tropických líhní nejsou ryby do nevyhřívaného akvária, natož do jezírka. A malí čichavci z burz a obchodů jsou bohužel skoro na sto procent chovem v tropech zchoulostivělé linie, tedy podobně jako bety vhodné do teplot od 25°C nahoru. Dál se nám to hezky sčítá - metabolismus zrychlený vysokou teplotou, plus mizerný zdravotní stav ryb, takže když se taková rybka dožije v akváriu tří let, je možné se na ni dívat jako na kmeta
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x