Jaké ryby k Betta splendens?
Nevím,nevím - někde jsem četla, že pokud je paví očko hezké a má delší ploutvičky, tak beťťákům se to moc nelíbí a jsou po nich.
0 28.12.2008 19:09 Akváč – Hodí se k sobě Betta a Paví očko?
Mohli by jste mi prosím poradit jestli se k sobě hodí Betta a Paví očko?
děkuji
Měla jsem betu s mollama a dopadlo to dost špatně. Molly byly bez očí a s kousanci a bojovnice oškubaná. K rájovcům bych ji asi taky nezkoušela dát, jsou celkem agresivní. ?ým pancéřníčkům panda albín vyklovali oči, na bojovnici se hned vrhli, jako na kořist. Dala jsem ji do 20 l akva a je tam sama spokojená
Těžko říct, jestli spolu mohou být v jedné nádrži, bít se ale téměř určitě budou.
Ja bych pestrence nedaval k betam. Pestrenec je dost brutalni, kdyz de o uzemi... Malem mi zabili vsecky gupky. Ale prezili to s potrhanejma ocaskama. A ted si vemte co by udelali s betou..
Taky mám zkušenosti s pestřenci. V mém akvárku útočí i na hrotočelce!! Skaláři maj okousaný ploutve a když hodím na dno tablety pro ancíky, tak k nim nikoho nepustěj. Můj názor je, že to jsou totální nezmaři a rejpalové.
Mam presne opacny nazor, snad uplne na vse. Ale tve zkusenosti jsou take fakta
Ale mam zkusenosti jen s pestrenci a rajovci... A to uplne dobry napad neni. Rajovci jsou videt vsude a tak kdyz se pestrenci chystaji ke treni, samec si buduje postaveni v akvariu a zabiji vse behem 5ti hodin, co se mu postavi (vytrvale pronasleduje az ubije). Muj rajovec to sice rozdejchal, ale jen velmi tezce a za 4 mesice uhynul. Na bettu s rajovcem zatim ctu jen priznive prispevky, s touhle kombinaci by nemel byt problem. Tyhle dva druhy vynikaji spise vnitrodruhovou agresivitou a teritoria si delaji jen v dobe treni. Budou si konkurovat, ale kdyz je budes mit v akvariu nad 100litru, tak se v pohode snesou i v dobe treni. Ale s pestrenci moc nepocitej, jestli mas min jak 150 litru.
Kombinovat rájovce s bojovnicí bych Ti moc nedoporučoval. Oba druhy jsou teritoriální a obsazují stejné prostředí, takže by mezi nimi docházelo k neustálým konfliktům (mě sameček bojovnice vytrvale napadal mnohem mohutnějšího rájovce i v téměř dvousetlitrovém, hustě zarostlém akváriu tak dlouho, až si vykoledoval dost brutální odvetu, kterou přežil jen díky rychlému odlovení). Soužití některého z těchto druhů s pestřenci by ale neměl být problém. Ti žijí spíše u dna, zatímco labyrintky se drží blízko hladině, v územních nárocích si tedy nekonkurují
0 26.12.2008 21:58 kotka02 – pestrenec cerveny , rajovec a beta /bojovnica mozu bit spolu v jednej nadrzi poradte surne
Pestrenec cerveny, rajovec a betta/bojovnica mozu bit spolu v jednej nadrzi? Poradte surne.
Fakt? Měla jsem za to, že halančíci obývají hlavně Afriku a Ameriku.
To Ilang: Jojo, vždyť nad tím jsme taky "špekulovali" - betta + malé hejno razbor. Jenže to pak není žádné hejno.
Myslim ze je blbost davat do 40l akvaria hejnove ryby, z duvodu prerybneni akvária(Pocita se podle vzorce 1,5-2L na centimetr dospele ryby). Leda ze by jsi jich tam chtel mit tak 5 a k tomu 1 bettu. V tvem pripade, pokud chces betty, doporucuji 1 samce a min.2samice(minimalne dve, jednu samec vzdy utaha k smrti)a max nejakou mensi dnovou rybku a akvarium je plne azaz
jsou tam dobří a nenároční halančíci ... jenže mají trochu jiné nároky na vodu než betta (kyselost)
Přísavku fakt ne. je to macek a navíc docela tryskáč.
On Asijskej biotop ani není nijak hezkej, tamní řeky jsou po celý rok bahnité a s hustotou rybek a rostlin to taky vidím bledě. ale nemá cenu to nikomu vymlouvat - přece jenom je to taková neškodná zábava
Přísavku do 40ky-to bych se rozmýšlel. Po roce dorostla do 12cm a je jí pěkný kousek i ve 200ce. 40ka jí bude určitě malá.
Ze 40l neuděláš pořádnej biotop. Pokud chceš čistě biotop, tak na anciky zapomen, dej si tam Přísavku thajskou - jedna stačí. Pak si tam můžeš dovolit 2-3 sekavce, ale dbej na to aby se měli kam schovat před světlem, jelikož u mě lítaj jak splašení. Pak bych moná uvažovala o halančíkovi, ale ten má trochu jiné nároky než ostatní rybky ... Pokud bys chtěl hejnovky tak můžeš dánia a razborky, na parmičky je 40l málo.
A co třeba bojovnice a čichavce jak je to s nima?
Plánuji malé akvárium cca 40 litrů
Neonky jsou jihoamerické ryby, takže ty do biotopu určitě ne. Ale můžeš zkusit třeba razbory nebo razborky
Kolik litrů vlastně plánuješ?
Já budu zakládat také asii a na chatu mi řekli, že sekavce thajský a krevety japonský tam můžu mít určitě. Já mám momentálně betty i s ancíkama, pancíkama a neonkama.
0 24.12.2008 12:11 Patrik37 – Jaké ryby se hodí k bojovnici pestré?
Zdravím, chci si založit biotopní akvárium (asie) a právě řeším výběr rybiček. Líbí se mi bojovnice pestrá, ale nevím které ryby se dají chovat spolu s ní. prosím poraďte
jn no ale v rybách jako tam kde je oní psané tak tam je že k ostatním rybám je vpohodě a když jsem k ní poprvé strčil paví očka tak byla v pohodě ale včera když jsem k ní strčil krunýřovce to bylo zajímavé ještě že se mohl schovat před bettou za teploměr ;)
Ne nadarmo se těmhle rybkám říká bojovnice.
Jenomže moje bojovnice je asi 6cm dlouhá a ten krunýřovec je nový 1cm.
Tak pak se nediv že
to je zajímavý, moji krunýřovci se po bettách párkrát suverénně oženou ocasem a bojovnice se jim klidí radši z cesty. maj asi docela páru
To bude dobrý,neboj.
Asi koukala co je v akva nového a jestli to náhodou není k snědku.On si krunýřovec zaleze,když se mu to nebude líbit.
dneska asi před 10min jsem si přinesl krunýřovce a betta si ho prohlýžela a párkrát jakoby do něj žduchla proč to dělá?? vždyť k ostatním rybám je mílumilovná ne??
Ja som mala samicu betty s krevetkami (2 cm) a betta ich za pár hodín všetky zdevastvovala.Bolo ich 10 + mladé.
0 22.12.2008 10:09 vanek9 Muzu mit bojovnici, pavi ocka, black a gold molly a krevetky ve 120l akvarku?
Starší reakce
Nemusíš se bát. To, že se betty často nesnesou se živorodkami platí jen pro samce, kterým dlouhé závoje pavích oček připomínají soky a útočí na ně. Samice ale žádný takový stimul nemají, protože ani v přírodě neútočí cíleně na samce svého druhu.
A o nějaké agresivitě ze stran mečovek vůči bettě nemůže být řeč
Jsou jen zvědavé
Mužeš, já měl taky živorodky, pancíky i betynky pohromadě, to narážení je asi že se lekli kdo to je, než si zvyknou.
0 15.12.2008 14:37 pancernicek – může být samice betty s živorodkama??
Zdravím, dnes mi bohužel zemřel samec betty.
A zbyla mi tam jedna samice. Takže se ptám jestli může jít samice bettáka do akvárka na tomhle webu "akvarijní televize". Koukněte se co tam v tom akva mám aby jsem to nemusel vypisovat všechno sem. Děkuji za rady
Edit: Teď jsem zkusil dát fajfku do akva (v té fajfce byla ta samicce) a black molly a mečovky se úplně zbláznily a začali jakoby narážet do té fajfky.
Starší reakce
Snesou se. Já měl samce imbellis a několik samic splendens pohromadě a bez problémů.
Můžou se spolu i vytřít.
Nemá někdo zkušenosti s tím, jestli by se snesla samička bojovnice pestré a samička (nebo i sameček) bojovnice nebojovné?
K beťákovi se bude bezvadně hodit hejno razborek. A jsou to rybky taky z Asie.
Oki ja mám 72l, a sním tam mám 3 čichavce zakrslé a 2 samičky betty. Ale lákají mě parmičky.
Z asie čichavce. Pokud jsou velcí betták si odvykne je obtěžovat =)
Můžu se zeptat nějakou hejnovou ryby, co by šla? Třeba naky parmičky nebo neco z Asie.
Taky mne to zajímalo. Načetla jsem všechno možné. A výsledek mého pátrání je:
- neonky, fantom červený i černý, pancéřníci, platy.
- parmičky schubertky, SAE. Jiné parmy nevím. Ale u většiny byla poznámka, že bette okouší ploutve (hlavně ne čtyřpruhé!!!)
- pavím očkům okusuje ocástky zase betta.
Samičky beťtáka - jen větší akvárium - a potom dvě až tři - ale i tak to prý dost často dělá neplechu. Prý i samičky jsou agresivní k ostatním rybám. Já osobně si myslím, že je škoda bettťáky nechávat samostatně - i v některých akvaristikách je mají pohromadě s ostatními rybami. Já mám jednoho - je to dobrák a ostatních si vůbec nevšímá.
Já to nikomu neberu, každýho vlastní zkušenost. Za mě je to zbytečná sázka do loterie. Muj názor je že se tu jednou sejdem s problémem jak je možný že vám betta ůtočí na ostatní rybyka co s tím..
Mám betáka s pancéřníčkama zelenými a pandami ve 300l akvárku a vůbec si jich nevšímá,protože pancéřníčci jsou u dna a bojovnice spíš u hladiny.
Bojovnice a pancéřníčci se snesou úplně v pohodě.
Nemáte někdo zkušenosti jak se snesou tyto dva druhy?
Mám akvárko 112 l. Taky jsme prošli fází kdy jsme přidali 1 samce a 2 samice. Zabili nám během týdne 2 dospělé platy. Naštěstí je v obchodě vzali zpět. A to v té době bylo úkrytů hodně a nádrž velmi hustě zarostlá a nepomohlo to.
Ve sto litrech mám beťťáka s očkama, neonkama... a bez problémů. Dokonce i mladý očka byly. A celkem dost. Musel jsem je rozdávat.
Beta útočí pouze na samce svého druhu. Potěr jiných rybek bere jako potrvau, toť vše. Už asi půl roku mám betu v kombinaci nejdřív s očkama a teď s tetrama. Beťák je mírumilovnej, rybky nechává na pokoji. Dokonce se i sám někdy leká vnějších podnětů. Teď mi dokonce postavil i pěnové hnízdo. Chce to jenom dost úkrytů...
Ten název je trošku zavádějící, ovšem dle mého názoru to vychází z útočnosti na samce stejného druhu...
pokud ji budeš mít ve společenský nádřži, tak věř tomu že v krátkym čase se tu budeš ptát proč ti umíraj ostatní rybky. je jedno jak je nádrž velká a jaký sou ostatní faktory, navzdory tomu co ti tu zatim poradili, bude právě ta betta tim problémem, jsou to mrchy a nepatřej do společenských nádží!!! Buď se tim budeš řídit, nebo k tomu brzo dospěješ až budou ztráty na životech.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x