Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 35 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 21:08 Muž TomášB [12] Re: Akváč
U mě jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 19:57 Žena René [2] Re: Akváč
Nevím,nevím - někde jsem četla, že pokud je paví očko hezké a má delší ploutvičky, tak beťťákům se to moc nelíbí a jsou po nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2008 19:09 Akváč – Hodí se k sobě Betta a Paví očko?
Mohli by jste mi prosím poradit jestli se k sobě hodí Betta a Paví očko?
děkuji hop ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 23:13 Danuška Re: kotka02
Měla jsem betu s mollama a dopadlo to dost špatně. Molly byly bez očí a s kousanci a bojovnice oškubaná. K rájovcům bych ji asi taky nezkoušela dát, jsou celkem agresivní. ?ým pancéřníčkům panda albín vyklovali oči, na bojovnici se hned vrhli, jako na kořist. Dala jsem ji do 20 l akva a je tam sama spokojená ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 16:09 Joecz Re: kotka02
Těžko říct, jestli spolu mohou být v jedné nádrži, bít se ale téměř určitě budou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 16:00 Leon Re: kotka02
Ja bych pestrence nedaval k betam. Pestrenec je dost brutalni, kdyz de o uzemi... Malem mi zabili vsecky gupky. Ale prezili to s potrhanejma ocaskama. A ted si vemte co by udelali s betou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 11:33 Muž Leitlik [9] Re: kotka02
Taky mám zkušenosti s pestřenci. V mém akvárku útočí i na hrotočelce!! Skaláři maj okousaný ploutve a když hodím na dno tablety pro ancíky, tak k nim nikoho nepustěj. Můj názor je, že to jsou totální nezmaři a rejpalové. :-D X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 09:58 Muž vojtak [312] - CichlidyRe: Felix
Mam presne opacny nazor, snad uplne na vse. Ale tve zkusenosti jsou take fakta ano Ale mam zkusenosti jen s pestrenci a rajovci... A to uplne dobry napad neni. Rajovci jsou videt vsude a tak kdyz se pestrenci chystaji ke treni, samec si buduje postaveni v akvariu a zabiji vse behem 5ti hodin, co se mu postavi (vytrvale pronasleduje az ubije). Muj rajovec to sice rozdejchal, ale jen velmi tezce a za 4 mesice uhynul. Na bettu s rajovcem zatim ctu jen priznive prispevky, s touhle kombinaci by nemel byt problem. Tyhle dva druhy vynikaji spise vnitrodruhovou agresivitou a teritoria si delaji jen v dobe treni. Budou si konkurovat, ale kdyz je budes mit v akvariu nad 100litru, tak se v pohode snesou i v dobe treni. Ale s pestrenci moc nepocitej, jestli mas min jak 150 litru. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2008 01:19 Muž Felix [267] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdečníRe: kotka2
Kombinovat rájovce s bojovnicí bych Ti moc nedoporučoval. Oba druhy jsou teritoriální a obsazují stejné prostředí, takže by mezi nimi docházelo k neustálým konfliktům (mě sameček bojovnice vytrvale napadal mnohem mohutnějšího rájovce i v téměř dvousetlitrovém, hustě zarostlém akváriu tak dlouho, až si vykoledoval dost brutální odvetu, kterou přežil jen díky rychlému odlovení). Soužití některého z těchto druhů s pestřenci by ale neměl být problém. Ti žijí spíše u dna, zatímco labyrintky se drží blízko hladině, v územních nárocích si tedy nekonkurují :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 21:58 kotka02 – pestrenec cerveny , rajovec a beta /bojovnica mozu bit spolu v jednej nadrzi poradte surne
Pestrenec cerveny, rajovec a betta/bojovnica mozu bit spolu v jednej nadrzi? Poradte surne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 17:23 Žena René [2]
Mám betťáka dobráka, nevšímá si ničeho. V jeho společnosti jsou bez problémů - fantomové - černí i červení, tery neonové, parmy schuberti, siamky, pancéřičci panda, přísavníčci. Prý nemá rád když nějaká rybka má hezčí a delší ploutve než on - tj např. paví očka a pod. Naopak se k němu nemají dávát například parmy čtyřpruhé - budou ho ozobávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 12:26 Žena datura [104] Re: Imii
Fakt? Měla jsem za to, že halančíci obývají hlavně Afriku a Ameriku.

To Ilang: Jojo, vždyť nad tím jsme taky "špekulovali" - betta + malé hejno razbor. Jenže to pak není žádné hejno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2008 10:39 Muž llang [5] Re: Imii
Myslim ze je blbost davat do 40l akvaria hejnove ryby, z duvodu prerybneni akvária(Pocita se podle vzorce 1,5-2L na centimetr dospele ryby). Leda ze by jsi jich tam chtel mit tak 5 a k tomu 1 bettu. V tvem pripade, pokud chces betty, doporucuji 1 samce a min.2samice(minimalne dve, jednu samec vzdy utaha k smrti)a max nejakou mensi dnovou rybku a akvarium je plne azaz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 18:51 Žena Imii [46] Re: datura
jsou tam dobří a nenároční halančíci ... jenže mají trochu jiné nároky na vodu než betta (kyselost)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 13:11 Žena datura [104] Re: Imii
Přísavku fakt ne. je to macek a navíc docela tryskáč.
On Asijskej biotop ani není nijak hezkej, tamní řeky jsou po celý rok bahnité a s hustotou rybek a rostlin to taky vidím bledě. ale nemá cenu to nikomu vymlouvat - přece jenom je to taková neškodná zábava:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 09:02 Muž Yirka [9196] Re: Imii
Přísavku do 40ky-to bych se rozmýšlel. Po roce dorostla do 12cm a je jí pěkný kousek i ve 200ce. 40ka jí bude určitě malá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.12.2008 06:04 Žena Imii [46] Re: Patrik37
Ze 40l neuděláš pořádnej biotop. Pokud chceš čistě biotop, tak na anciky zapomen, dej si tam Přísavku thajskou - jedna stačí. Pak si tam můžeš dovolit 2-3 sekavce, ale dbej na to aby se měli kam schovat před světlem, jelikož u mě lítaj jak splašení. Pak bych moná uvažovala o halančíkovi, ale ten má trochu jiné nároky než ostatní rybky ... Pokud bys chtěl hejnovky tak můžeš dánia a razborky, na parmičky je 40l málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 15:12 Patrik37 Re: satura
A co třeba bojovnice a čichavce jak je to s nima?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 14:06 Žena datura [104] Re: Patrik37
Tak to by se tam mohlo jedno hejnko vejít. třeba tyhle rybky;-)
rybicky.net/atlasryb/razbora_hengelova
rybicky.net/atlasryb/razbora_klinoskvrnna

Ale pak bych tam toho sekavce nedávala, protože to už by bylo moc. přece jen, razbory potřebují žít v hejnu minimálně o pěti šesti kouscích - to si tam můžeš ostatně sám přečíst. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 14:00 Patrik37 Re: datura
Plánuji malé akvárium cca 40 litrů
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 13:58 Žena datura [104] Re: Patrik37
Neonky jsou jihoamerické ryby, takže ty do biotopu určitě ne. Ale můžeš zkusit třeba razbory nebo razborky ;-) Kolik litrů vlastně plánuješ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 12:36 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetkyRe: Patrik37
Já budu zakládat také asii a na chatu mi řekli, že sekavce thajský a krevety japonský tam můžu mít určitě. Já mám momentálně betty i s ancíkama, pancíkama a neonkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 12:11 Patrik37 – Jaké ryby se hodí k bojovnici pestré?
Zdravím, chci si založit biotopní akvárium (asie) a právě řeším výběr rybiček. Líbí se mi bojovnice pestrá, ale nevím které ryby se dají chovat spolu s ní. prosím poraďte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 11:31 Muž Argo [6] - RostlinyRe: PrincScreen
jn no ale v rybách jako tam kde je oní psané tak tam je že k ostatním rybám je vpohodě a když jsem k ní poprvé strčil paví očka tak byla v pohodě ale včera když jsem k ní strčil krunýřovce to bylo zajímavé ještě že se mohl schovat před bettou za teploměr ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 11:16 Muž PrincPrincessen [19] - CichlidyRe: Argo
Ne nadarmo se těmhle rybkám říká bojovnice. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2008 23:34 Muž Argo [6] - RostlinyRe: Datura
Jenomže moje bojovnice je asi 6cm dlouhá a ten krunýřovec je nový 1cm. :-D Tak pak se nediv že :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2008 20:15 Žena datura [104] Re: Argo
to je zajímavý, moji krunýřovci se po bettách párkrát suverénně oženou ocasem a bojovnice se jim klidí radši z cesty. maj asi docela páru :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2008 17:55 Žena Alena.sv [89] Re: Argo
To bude dobrý,neboj. ;-) Asi koukala co je v akva nového a jestli to náhodou není k snědku.On si krunýřovec zaleze,když se mu to nebude líbit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2008 17:04 Muž Argo [6] - Rostliny – Betta ůtočí na krunýřovce
dneska asi před 10min jsem si přinesl krunýřovce a betta si ho prohlýžela a párkrát jakoby do něj žduchla proč to dělá?? vždyť k ostatním rybám je mílumilovná ne??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2008 10:31 Žena lulk [5] - CichlidyRe: vanek9
Ja som mala samicu betty s krevetkami (2 cm) a betta ich za pár hodín všetky zdevastvovala.Bolo ich 10 + mladé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2008 10:09 vanek9
Muzu mit bojovnici, pavi ocka, black a gold molly a krevetky ve 120l akvarku?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2008 16:12 Žena datura [104] Re: pancernicek
Nemusíš se bát. To, že se betty často nesnesou se živorodkami platí jen pro samce, kterým dlouhé závoje pavích oček připomínají soky a útočí na ně. Samice ale žádný takový stimul nemají, protože ani v přírodě neútočí cíleně na samce svého druhu. :-)
A o nějaké agresivitě ze stran mečovek vůči bettě nemůže být řeč:-) Jsou jen zvědavé ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2008 15:37 Muž TomášB [12] Re: pancernicek
Mužeš, já měl taky živorodky, pancíky i betynky pohromadě, to narážení je asi že se lekli kdo to je, než si zvyknou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2008 14:37 pancernicek – může být samice betty s živorodkama??
Zdravím, dnes mi bohužel zemřel samec betty. sad A zbyla mi tam jedna samice. Takže se ptám jestli může jít samice bettáka do akvárka na tomhle webu "akvarijní televize". Koukněte se co tam v tom akva mám aby jsem to nemusel vypisovat všechno sem. Děkuji za rady

Edit: Teď jsem zkusil dát fajfku do akva (v té fajfce byla ta samicce) a black molly a mečovky se úplně zbláznily a začali jakoby narážet do té fajfky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2008 15:38 Joecz Re: Lucianetta
Snesou se. Já měl samce imbellis a několik samic splendens pohromadě a bez problémů.
Můžou se spolu i vytřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2008 07:59 Žena Lucianetta [43]
Nemá někdo zkušenosti s tím, jestli by se snesla samička bojovnice pestré a samička (nebo i sameček) bojovnice nebojovné? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 20:00 Žena Alena.sv [89] Re: iblik
K beťákovi se bude bezvadně hodit hejno razborek. A jsou to rybky taky z Asie. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:24 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: Imii
Oki ja mám 72l, a sním tam mám 3 čichavce zakrslé a 2 samičky betty. Ale lákají mě parmičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:19 Žena Imii [46] Re: iblik
Z asie čichavce. Pokud jsou velcí betták si odvykne je obtěžovat =)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 19:06 Muž iblik [4] - LabyrintkyRe: René
Můžu se zeptat nějakou hejnovou ryby, co by šla? Třeba naky parmičky nebo neco z Asie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 17:01 Žena René [2] Re: Imii
Fotka k příspěvku Taky mne to zajímalo. Načetla jsem všechno možné. A výsledek mého pátrání je:
- neonky, fantom červený i černý, pancéřníci, platy.
- parmičky schubertky, SAE. Jiné parmy nevím. Ale u většiny byla poznámka, že bette okouší ploutve (hlavně ne čtyřpruhé!!!)
- pavím očkům okusuje ocástky zase betta.

Samičky beťtáka - jen větší akvárium - a potom dvě až tři - ale i tak to prý dost často dělá neplechu. Prý i samičky jsou agresivní k ostatním rybám. Já osobně si myslím, že je škoda bettťáky nechávat samostatně - i v některých akvaristikách je mají pohromadě s ostatními rybami. Já mám jednoho - je to dobrák a ostatních si vůbec nevšímá. coze

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2008 17:01 Žena Imii [46]
Doporučuji čichavce, ale pouze ty větší ... někteří bettáci mohou být mírně agresivní a kousat ty menší čichavce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2008 22:45 Muž soptik [41] - RostlinyRe: Dinamit
Já to nikomu neberu, každýho vlastní zkušenost. Za mě je to zbytečná sázka do loterie. Muj názor je že se tu jednou sejdem s problémem jak je možný že vám betta ůtočí na ostatní rybyka co s tím..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2008 09:38 Muž Diego [72] Re: deathfoe
Mám betáka s pancéřníčkama zelenými a pandami ve 300l akvárku a vůbec si jich nevšímá,protože pancéřníčci jsou u dna a bojovnice spíš u hladiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2008 09:32 Žena Alena.sv [89] Re: deathfoe
Bojovnice a pancéřníčci se snesou úplně v pohodě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2008 09:30 Muž deathfoe [58] – bojovnice a panceřníčci
Nemáte někdo zkušenosti jak se snesou tyto dva druhy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2008 07:49 Žena Naďa [33] Re: Dinamit
Mám akvárko 112 l. Taky jsme prošli fází kdy jsme přidali 1 samce a 2 samice. Zabili nám během týdne 2 dospělé platy. Naštěstí je v obchodě vzali zpět. A to v té době bylo úkrytů hodně a nádrž velmi hustě zarostlá a nepomohlo to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2008 22:50 Muž Jurasek [137] Re: soptik
Ve sto litrech mám beťťáka s očkama, neonkama... a bez problémů. Dokonce i mladý očka byly. A celkem dost. Musel jsem je rozdávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2008 22:11 Žena Dinamit [68] Re: soptik
Beta útočí pouze na samce svého druhu. Potěr jiných rybek bere jako potrvau, toť vše. Už asi půl roku mám betu v kombinaci nejdřív s očkama a teď s tetrama. Beťák je mírumilovnej, rybky nechává na pokoji. Dokonce se i sám někdy leká vnějších podnětů. Teď mi dokonce postavil i pěnové hnízdo. Chce to jenom dost úkrytů...
Ten název je trošku zavádějící, ovšem dle mého názoru to vychází z útočnosti na samce stejného druhu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2008 22:04 Muž soptik [41] - RostlinyRe: pancernicek
pokud ji budeš mít ve společenský nádřži, tak věř tomu že v krátkym čase se tu budeš ptát proč ti umíraj ostatní rybky. je jedno jak je nádrž velká a jaký sou ostatní faktory, navzdory tomu co ti tu zatim poradili, bude právě ta betta tim problémem, jsou to mrchy a nepatřej do společenských nádží!!! Buď se tim budeš řídit, nebo k tomu brzo dospěješ až budou ztráty na životech.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [35] ...... 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72-jake-ryby-k-betta-splendens?od=1701