Jaké ryby k Betta splendens?
Neriskovala bych to, zbytečně budeš rybky stresovat, vyber jim nějaké razborky, nešla bych do teter, ty bývají taky proti dlouhoploutvým rybám agresivnější.
Dobře
Takže betu raději do samostatného, nebo je možné to nějak zařídit i s tím komunitním?
Hadr jako hadr, hlavně že se to třepotá.
Paví oka mám černo-bílá. Předpokládám ale, že u nich to platí stejně, že?
Samečci pavích ok a jejich barevné ploutve budou pro beťáka jako červený hadr na býka.
0 17.06.2019 16:12 Fargene – komunitní akvárium
Zdravím. Mám akvárium 54l, v něm 5x tetra červená, 7x paví očko a chtěla bych si k nim pořídit bojovnici. Má tu někdo zkušenosti s touto kombinací? Nechci, aby se mi ryby pozabíjely.
Souhlasím s Drvi, chovám betty spolu s hengelkami a nikdo nikoho neobtěžuje. Ještě jsem neslyšela, že by razborky trhaly jiným rybám ploutve.
Mám Bettu ve 30 litrech se 4 razborami Hengelovymi (skoro jako Espejky) , (jsou tu v nahradnim ubytovani
) , a naprostá pohoda - nikdo si nikoho nevšímá.
0 16.06.2019 21:14 lordkokakola –
Re: miky Dočítal som sa, že espeho by im trhali plutvy. Takže by som možno bral Tetry ohnivé alebo by som nebral bojovnicu.
Pro info, měl jsem tu čest chovat divoké F1 i šlechtěté, hodně velký rozdíl v chování. Nelze porovnávat jejich chování.
Jde o to, že wild a jejich potomci(mám vyzkoušeno do F2) nejsou mimo své teritorium vyloženě agresivní. V metr dlouhém akva docházeli mimo vlastní teritorium pouze k imponování, nikoliv k přímému napadení. Samci vyšlechtěných ryb se rvali kdekoliv se potkali.
To si dovolím nesouhlasit: pokud se sejdou trošku agresivnější jedinci, zabijou se během krátké doby i v hodně zarostlém akvu. Stačí jeden magor a už je malér. A povahu ryby při koupi většinou nepoznáš. Takže za mě - stačí jeden samec, stejně, odchov ve společném akvu se podaří málokdy, a dávat samce se samicemi dohromady, když nechceš odchovávat, je dost riskantní a zbytečné.
6 bolo minimum čo by som dal. Ale keď môžem dať viac, ich tam dám asi 10-15.
Objem je dostačující, ale musí to být hodně zarostlé, aby na sebe betty pořád neviděly, i když u nich se domácí zabijačka nedá vyloučit nikdy. Soužití s razborkami je v pohodě, jen by si zasloužily větší hejno, 6 je strašně málo.
Bojovnice dělají čest svému jménu, ale při zarostlém akva. by neměl být problém. Je to ryba, která žije v rýžových polích v Asii.
To som ja Miky. Akva je veľké 60x30x30 cm.
Udej rozměry délku x šířku akva. Bety nemusí mít hloubku, stačí jim i 10cm. Pokud budeš mít dost úkrytu (plovouci rostliny) mohlo by to vyjít. Dej před jednu stěnu zrcadlo, ať se má samec čím bavit a vybít.
Rasborky jsou v pohodě. Ale dal bych jich tam víc. Naopak bettu bych dal jen jednu. Jinak je celkem slušná šance, že se budou řezat.
0 15.06.2019 09:40 miky Dobrý deň. Chcel by som kúpiť 54l akvarko a doň dať jednoho samca a dve samice betty. Neviem či je to dobrý nápad. A ak áno, chcel by som opýtať, či by som k nim mohol dať 6 razbor espeho?
Starší reakce
Razbory mám klínoskvrnné (tyto:
rybicky.net/atlasryb/razbora_klinoskvrnna). V akváriu mám topítko, teplota 26°C. (Ale můžu to kdyžtak zvýšit, jestli myslíte, že je to nutné.)
Pokud říkáte, že víc Bett k sobě dávat nemám, pak nebudu. Ptám se hlavně proto, že se na mě paní v akvaristice dívala jako na blázna, když jsem jí říkala, že mám v plánu k těm razborám dát i bettu. Přitom jsem toto osazenstvo už před cca. rokem takto měla a nezdálo se, že by to některé z ryb vadilo. Tak mě jen napadlo, jestli by tentokrát Betťák nebyl rád i za dámskou společnost, ale v akvaristice jsem se na to raději ptát nechtěla... Moc děkuji za odpovědi.
Betty bych tři nedával a rázbory bys měla upřesnit jaké.
Bojovnice dělají čest svému jménu, takže jen jednu rybu. Pro více bett by musela být nádrž hodně zarostlá a ani tehdy není jistota, že si navzájem neublíží.
Taky záleží na teplotě v akva, jestli je vůbec vhodné tam nějakou bettu dávat.
0 06.05.2019 18:37 Boba – 54l - tři betty, 10 razbor?
Dobrý den, mám 54 litrové akvarium ve kterém plave 10 razbor. Mám v plánu k nim přidat i Betťáka a napadlo mě, jestli bych spolu s ním mohla do akvaria dát i dvě samice Betty. Nebo je pro tři Betty (+razbory) akvarium už moc malé?
Děkuji za odpověď
Starší reakce
Ani v mých 700 litrech jsem to neriskla...
2 samečky betty bych v 180l moc neriskoval...
Pro bettu málo teplo
0 29.04.2019 14:29 Karolina – Beta + neonky
Ahoj, ráda bych se optala zda-li je vhodné mít ve 180l středně zarostlém akváriu s velkým kořenem a kameny společně, 1x Betu samečka + 30 neonek nebo ještě lépe 2x Betu samečka + 30 neonek.
Mám dvě děti a každé by rádo "mělo" svojí Betu. Zároveň bych nechtěla ryby trápit v nevhodném prostředí. Hodně jsem toho načetla, ale už se v problematice motám dokola.
Děkuji za Váš názor.
Karolína
Edit: Mám tam nějaký modré a 8 červené.
Edit 2: Teplota cca 25-26C...
Starší reakce
Přesně tak bylo řečeno: JEDNA betta, nikoliv pár
A do třetice, nic dalšího, jen Betta, nic víc
Do 20l tak akorát jeden Beťák a nic víc.
Do 20 litrů bych už nic nedávala,to je jen s bídou pro tu bettu...
0 13.04.2019 17:18 Tommendl – Betta a halancik
Dobrý den, nevíte někdo jestli spolu mohou být pár betta splendens a pár halanciku pestrych, byly by spolu ve 20 litrovem akvariu , hodne zarostlem . Dekuji za jakoukoliv odpověd.
Starší reakce
A co ji omrzi příště? Betta, živorodky? Vypadá to, že na chov rybiček není dost zralá osobnost. A pokud skutečně musí používat kamarádku, aby se za ní ptala na fóru, tak snad ať opravdu radši ještě nějaký rok počká...
Kdyby si známá udělala čas, přišla se podívat sama a naklikala si v místním atlasu Black Molly
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama , tak by se například dočetla, že "Min.vel.n.: 80 litrů. Může být i menší, ale pak je nutné zvýšeně dbát na čistotu, i když je to celkově nenáročná ryba."
80 litrů čistého objemu. Známá má 54 litrů hrubého objemu, tedy tak 45 litrů čistého... Pokud jí Parmičky omrzely, tak ať je nechá dožít a až pak vymýšlí, co místo nich... Mezitím se tu může zaregistrovat a založit a vyplnit prezentaci, aby se daly lépe zodpovídat její případné dotazy
Nádrž není moje, ptám se za známou. Konkrétně Black molly. Ptala jsem se odhadově. Kdyžtak jaké rybky by do této nádrže byly vhodné?
Nejlépe právě černé zbarvení. Parmičky už ji omrzely
Já bych to nedělal a to i přesto, že o nádrži se toho moc neví a ani jaké živorodky konkrétně... Z jiskry vzejde plamen, aneb z pěti živorodek jich může být za chvíli třeba dvacet...
Navíc jsou to čuňata a 54 litrů (hrubého objemu?) není moc...
Zkus buď založit prezentaci, nebo dej alespoň fotku a info o filtraci a té údržbě (co a jak často), třeba ti to někdo schválí
0 06.03.2019 20:59 zuzanam – Betta a black molly
Dobrý den, může do nádrže 54 l s rostlinkama k bettě a k pár starým parmičkám, které dlouho nevydrží 5 živorodek? Nádrž je pravidelně čistěná.
Jestli je beťák už v letech, tak bych ho takovými plašany jako jsou dánia, už nestresovala. Mohl by mít problém se i dostat k potravě, protože dánia jsou prostě dánia.
S endlerkami by to mělo být v pohodě, nebo třeba s některými menšími razborkami (třeba Hengelovými, Espeho).
To zní líp, ale i tak bych to nedělal. Osobně bych dal Bettu jen na samotku... Ale počkej si klidně na další názory
No akvárium má 45l, ale tak približne 30l je tam asi vody, ostatne štrk a tieto srandy...
Nedával bych nic dalšího, třicet litrů (hrubý objem?) je tak akorát na tu jednu Bettu, řekl bych...
0 04.03.2019 21:40 Rafa – Spoločníck
Zdravím,
Mám jedného samčeka v 30l akváriu, zatiaľ je tam sám a tak som sa chcela spýtať či by bol problém pridať k nemu endlerky alebo dania pruhované (závojnaté, pomalšie), akvárium je celkom dosť zarastené, ale nechcem urobiť nejaký hlúposť a ublížiť mu, mam ho už pekných pár rokov...
Což o to, beťák by se tam mohl mít dobře, kdyby jsi mu to tam pěkně zařídila, ale ty paví očka a platy by měli jít pryč.
Já bych to nedělal. Ty paví očka se budou s bettou okusovat. Mají různé teplotní nároky a živorodky znečišťují dost vodu, kdežto betta potřebuje vodu čistou.
No a taky, pokud takto „zachraníš“ bettu, tak na její místo ve zverimexu půjde další a ty jen podpoříš způsob jakým se ty betty prodávají. Kde je poptávka, tam bude i nabídka.
Ty si domů doneseš načatou rybu, budeš se snažit to léčit a jediný kdo na tom získá bude ten zverimex.
0 04.03.2019 17:25 Kačka – Betta ve společenském akváriu
Ahoj mám 25l akvárium ve kterém jsou 2x paví očka a 3x platy. Chtěla vych zachránit ze zverimexu jednoho beťáka. Je to možné? Bude se mít v akváriu dobře? Nebudou mu vadit ostatní rybky? Předem děkuji za odpověď (:
Starší reakce
Zebřička je Danio pruhované.
Krunýřovce ne. Neonky chtějí chladnější vodu, než betta takže taky ne. Čemu říkáš zebřičky?
Místo klasického krunýřovce doporučuju asi 6 malých krunýřovců jednopruhých a treba 10 Razbor espeho.
0 19.02.2019 20:54 Tom – Ryby k Bettě
Ahojte, mám doma jednu Bettu (samec) v malém akvárku a chtěl bych mu pořídit větší akvárko o objemu 60l.
Potřebuji vědět jestli k němu můžu ještě dát 1 Krunýřovce, 8 Neonek a 5 Zebřiček?
Starší reakce
Máš 18 litrů, nejspíš hrubého, tzn tak 15 litrů čistý objem vody. To je taktak i pro samotnou Bettu...
Podívej se do zdejšího atlasu, jaký (čistý) objem potřebují tebou uvedené ryby...
Tak ještě jednou. ŽÁDNÉ.
Krevety tak jedině jako výživné krmivo.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x