Jaké ryby k Betta splendens?
Bavíme sa o Afrických cichlidách alebo o Juhoamerických cichlidkách?
No dobre ale zaujmala by ma tá kombinácia betty a cichlidy mhli by byť spolu ?
Do 45l nepatrí ani mečúň ani cichlida.

0 08.02.2013 18:31 debny – Cichlidy & Betty
Zdravím chcel by som sa opýtať môžu byť cihlidy a betty v jednom akva ? Prípadne aj cichlidy a mečúne ? Ďakujem vopred za rady.
BTW: mám 45 litrové akva.
Starší reakce
Mám akvárko o 50 L. Mám bettu samce a dvě samice, osm neonek, dva trnovce bělopruhé, čtyři pancéřníčky panda, a asi osm pavích oček (měsíční stáří, náhodné zanesení z jiné nádrže).
Snášešnlivost naprosto v pohodě.
Samec se pokouší stavět hnízdo které vždy po čase zmizí. chci se poradit o možných příčinách.
Starší reakce
0 20.01.2013 20:28 betta – vadí si ?
Ahoj, chci se zeptat jestli se bude samec bojovnice prás se samicí mečovky? Mám je ve 20l akváriu..
Starší reakce
Jasné, ale nie že ich niekto dá spolu do 10 litrov.
0 22.12.2012 22:09 micikralik – mužou byt společně s Pavíma očkama ? :)
Ahoj můžou být bojovnice pestre společně s Pavíma očkama ?

DEkují !!

Starší reakce
Já bych si udělal hejníčko Corydoras hastatus nebo Otocinclus affinis.

A nebo Corydoras pygmaeus... Ty jsou super
0 25.10.2012 15:07 jake98 Dostal jsem akva asi 40 litrů a chtěl bych tam betty. Potřeboval bych vědět jaké ryby by se tam ještě hodily, hlavně třeba na dno.
Starší reakce
Odpověděla sis sama.

Takže mám zabudnúť buď na beťáka alebo na parmičku čtyřpruhú?

Inak, dík za rýchlu odpoveď.
V akváriu Tvojí velikosti to nepůjde, nastane přesně to co jsi se všude dočetla, budou otravovat toho beťáka. U parmiček čtyřpruhejch je důležitý aby jejeich počet byl dostatečnej(10 a více kousků), v dostatečně velkým akváriu, alespoň 100 litrů, taky aby z jejich strany nebyl zájem o ostatní rybky a staraly se samy o sebe. Když jich bude málo ve velkým akváriu, tak se budou nudit a budou reagovat stejně.
0 21.10.2012 10:15 juliett – Spolužitie rýb
Mohla by som sa spýtať? Zakladám si akvárium. Nádrž má 47 l, riečny štrk, nejaké väčšie rastliny. Chcela by som jedného samca bojovnice petrej a k nemu parmičku čtyřpruhú (sumatranka) asi 5 ks. Všsde čítam že sumatranky obhrýzajú dlhé plutvy. Budú sa znášať?
Starší reakce
Ne, to není dobrej nápad.
0 07.09.2012 21:08 Katka – spolužitie ryb
Neviete mohli by byť Bojovnice a Tlamovce v jednom akváriu ?

Starší reakce
Ja mam Betty společně s: Parmička nádherná, Čichavec perleťový, Čichavec líbající,
Trnovec bělopruhý, Plata skvrnitá, Panceřníček kropenatý, Panceřníček skvrnitý, Krunýřovec, Tetra neonová
a je to uplně v pohodě.
Si mne Kačenko donutila kouknout do té prezentace...vypadá to spíš na hodně "mrakatého cosbáče"......No jo,pak ty centimetry sedí...

Co je to čichavec hnědý? a 14 cm?
U me jsou spokojene hrozne s cichavci. Taky to jsou labyrintky, takze maji stejne podminky prostredi akvaria a zaroven si nevadej. Jen to chce vetsi akvarium. Mam jednoho cichavce hnedeho a ten ma ted skoro 14cm.

20 litrů je orpavdu tak akorát pro toho beťáka

nezapomeň na živé rostlinky, nejlíp i plovoucí, jemný písek a bude z toho pěkné akvárko.
OK pořídím toho beťáka a pak se uvidí jestli ještě něco.

Neonky taky ne, to jsou hejnový rybky a plavci. Osobně bych to nechal tak, jako luxusní ubytování pro toho beťáka.

Projeď toto vlákno, třeba se nějaká varianta najde, můj názor znáš.
Edit: S tím beťákem ještě počkej aspoň 14 dní a můžeš častěji měnit vodu.
ok a nějaké jiné rybky menší a barevné? Neonky? nebo co. Byla jsem v akva a oni řeknou co koliv i skaláry. Tak se chci poradit tady nechci ryby trápit.
Ne, pro molly je to malý, mrkni do atlasu na jejich nároky.
Mám 20l akva založené týden, osázené rostlinami. Mám vybranou bettu (samce) a chtěla jsem ještě gold molly můžou k sobě? A popř. kolik?
Starší reakce
To je případ od případu. Dvakrát si nevadí a potřetí se do sebe pustí, samec betty někdy považuje závojou formu rybek za konkurenci a kdo zvítězí je jisté. Ale pokud by byl zájem o zbavení se potřeru pavích oček, betty jsou dokonalé. Nemyslím, že předmětem dotazu bylo - MOŽNÁ/NĚKDY se snesou
Chovat Betty s gupkama není problém, já je měl taky vždycky u sebe
Ahoj
- chválím přístup - nejdříve informace, následně realizace a správný postup.
Do 60 litrů možnosti:
1x samec betta
2x samice betta
2x krunýřovec například Haroldův - čištění
6 - 8x razbora heglerova - mini hejno
Vadí jim menší rybky závojových forem (například paví očka) - napadají je.
0 21.05.2012 09:56 Hory – Dotaz k Bettě
Dobrý den,jsem spíše začínající akvarista a snažím se číst Vaše forum abych neudělal nějakou chybu. Mám 60l akvárko (dno říční písek) a asi 8 rostlin a 3 kameny...co jsem se dočetl když pořídím samotnou bettu nic se nestane že? na ostatní rybky (zatím žádné nemám=filtruji po založení týden) nicméně bych chtěl jak samce tak samici a k nim mohu dát jakékoliv menší rybky? nebo jsou rybky nejaky co jim vylozene vadi? Dekuji za odpověd

Starší reakce
Ano, to je pravda, ale tady jde předsi jen o dlouhodobé soužití a ne o tření. Ani si nemyslím, že by dotyčný tohle měl v úmyslu, když o těchto rybách v podstatě vůbec nic neví.
K chovu jsou skrýše vskutku k ničemu, ale například u prvotření jsou víc než vhodné...
Tak tohle je rozhodně nesmysl dávat samičky společně se samcem do 20l akvárka. Tahle velikost je ještě tak vhodná jako vytíračka, ale rozhodně ne pro soužití obou pohlaví.
Skrýše jsou taky blbost, ryby se musí snášet i bez nich. Kčemu je je ryba, co je neustále schovaná, ve stresu??? Jak asi dlouho takhle vydrží živořit?
Ne vždy se vybrané kusy snesou... Čím menší nádrž je, tím je to riskantnější...

Je možný, že by jiný samice sameček snesl, ale těžko říct... Jiný druh do 20l k betťákovi nevím nevím...asi bych tam další druh nepřidával...
cca 20 litrů, rostlinky mám a udělal jsem pro samice i úkryty z kamenů apod.
Jak velké má akvárium? Jak je zařízené (rostlinky, dekorace...)?
0 12.05.2012 10:41 osmolik – Samec x samice
Zdravím, mám zhruba půl ročního samce a přikoupil jsem mu samice, v obchodě mi řekl prodavač že bude lepší když mu koupím 2. Dal jsem je do akvárka, ale po 6 hodinách ve škole jsem zjitil že jednu samici okousal úplně, zabil jí a druhá je na to taky bídně. Myslíte že se snese s nějakým jiným druhem rybiček??
Tak jsem chvilku googlil a zjistil skvělou věc - pravděpodobně neexistuje živočich, který by se dal bezpečně dát k bettě do 30l akvárka

Vždycky to nakonec skončí tím, že u někoho ignorují red cherry, ale jinýmu útočí pomalu i na raky a kongo tetry

OK, tak to vypadá, že zkusím CPO ráčka. Nemusel by být tak lákavě chutný jak krevetka (navíc se může bránit) a bojovnice je krátkoploutvá, takže ji nemá co poškodit nebo ucvaknout. To by mohlo fungovat, ne?
Starší reakce
Když přehlédnu, že má akvárium jen 27l (pro fantoma málo-mimochodem spíš by tam mělo být pro fantomy, je to hejnová ryba), tak by ve snášenlivosti neměl být problém...Otázka je, kolik tam těch fantomů ve skutečnosti je a jak se případně bude chovat, jestli je tam jen jeden...

Co se týká pěnového hnízda, nevidím důvod, proč ho vyndavat...nechal bych ho tam...

0 08.05.2012 11:05 chicquitto – betta a černý fantom?

Prosím o radu, mám samčka betty v aq 27litrů, myslíte, že se snese s černým fantomem? A co dělat s hnízdem betty? Každé ráno mám postavené nové hnízdo, nechat, nebo vyndávat? Filtrace mu to stejně trošku ničí... Díky!
Starší reakce
Ano, mohla. Teplotu bych doporučil na hodnotě ne nižší než 25 stupňů a akvárium přikrytý krycím sklem.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda by mohla samička bojovnice být ve společenském akváriu s ostatními rybkami např. neonky, ancitrus.? Díky
Starší reakce
Dobře

Vyzkouším a uvidím. Doufám, že je bude tolerovat v dobrém. Přece jen bude mít nějaké místo, kde si bude moc hájit teritorium a ne, že je prožene po celém AQ

Na barvě fakt nezáleží - psal jsem krátkoploutvé - těch je opravdu přehršel.
Záleží na tom jak je akvárko velké. Ono ani to pávče není pitomé a když se může vyhnout konfliktu, tak to udělá. Jestliže beťák útočí na pávče, tak to dělá proto, že zrovna blbě dokouk a třepání ploutví mu připomíná protivníka. Programově na ryby bojovnice neútočí, tedy pokud nechtějí sežrat třeba cizí potěr, což udělá každá ryba s chutí.
No a pokud je akvárko malé a trváte na okách, tak si těmi krátkoploutvými pomoci můžete, protože těm se ploutve třepou minimálně.
Přidat reakci
1 ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42551x