Jaké rostliny
Doporučoval bych to. Alespoň ze začátku přidat hodně rychle rostoucích.
Takže doporučuju Ceratophyllum demersum, Egeria densa.
díkes, můžu k nim ještě nějakou pěknou přidat?
Cryptocoryne affinis, Acorus gramineus, Sagittaria subulata či Vallisneria spiralis (rozdíly viz. atlas - spíše sagittaria)
a ještě jednu...
poradil by jste mi někdo co mám v akva za rostliny?
Ano, to sedí, všechno jsou to rychlerostoucí kytky a když se rozjedou, tak se musí velmi často redukovat.
Díky za radu;)... Původně jsem měl v plánu koupit přes aqua-daho jen echináče ( cca. 10 - 15 ks ), vypadá to, že trochu pouvažuji nad jinými rostlinkami... Radil si mi Ceratopteris cornuta, stejně růst by měla i Ceratopteris thalictroides, jejich nároky by měly být stejné že?
Zdravím,
potřeboval bych poradit, jaké rostliny do začátku? Oblíbené rostlinky mám echináče, myslíte si, že se do začátku hodí? Zájem mám přesněji o druh Bleherae a amazonicus ( nízká náročnost, rychlý růst ). Dále vallisneria gigantea. Pro rostlinky mám připravené hnojivo Bivoj, ale je půdní filtrace.
Starší reakce
Záleží na síle osvětlení, substrátu, hnojení a době po jakou chcete trávník udržovat. Různé druhy eleocharisu, lilaeopsis, hydrocotyle, glossostigma, hemianthus "cuba", echinodorus tennelus,utricularie,marsilea,staurogyne, dají se použít i mechy jako fissidens fontanus,flame moss, christmas, ricie...
Vyfiltrujte si zde v atlase nízké rostliny, či trsy, přední část nádrže apod. (ovšem jen po přihlášení).
Např. Glossostigma, Lilaeopsis, Hemianthus aj.
1 22.02.2011 15:40 Marek – Co je to za rostlinu?
Zdravím, nevíte někdo, jaký druh rostliny se používá pro tzv. vodní koberec? Jde mi o vzhled Iwagumi. Děkuji.
0 19.02.2011 19:07 Marek – Re: Ivoš
Díky. O jaký druh Ceratopteris se přesně jedná?
Kupodivu, já se o jávský mech nemusel nikdy nijak zvláště starat a přitom mi krásně prosperuje dodnes, stačí jen když jej čas od času trochu proškubu...
Jednu výsadbu mechu mám v akva už přez dva roky, a pořád je v kondici jako nový.
Ceratopteris. Jediné, co potřebují, je dusík, světlo a pokud to jde, tak i teplou vodu. Bezkonkurenční likvidátor dusíkatých látek v hustě zarybněných nádržích.
0 19.02.2011 00:44 Marek – Plovoucí
Zdravím, můžete mi doporučit nějaké typicky plovoucí rostliny, které jsou takřka bezúdržbové? Díky
Když se člověk o jávský mech stará, je to jedna z nejlepších voleb. Na akvaburze jsou velmi často k mání i jiné druhy.
možná trochu mimo téma, ale nevíte někdo pls kde se dají v Brně sehnat mechy pro pokrytí kořenů atd.?Jediné na co jsem zatím narazil byl Jávksý mech..
0 18.02.2011 16:54 david diky za informace
0 17.02.2011 20:54 Usine – Re: david
Přijít na nějaký sraz.
Dobrá varianta je taky návštěva nějaký burzy v Tvém okolí.
EDIT: Sledovat zdejší inzerci se taky vyplatí.
zkus objednat od aqua daho, rostliny jsou krásné, velké a zdravé a hlavně cenově přijatelné
:
www.aqua-daho.cz/… 0 17.02.2011 17:25 david – rostliny
Poradi mi nekdo kde sehnat levne nejake rostliny popripade ryby?Zacinam tak nevim
Díky
0 15.02.2011 23:49 Marek Děkuji všem za odpovědi.
rybicky.net/atlasrostlin/limnophila_sessiliflora
Nenarocna na svetlo, rychle roste, tvori velice huste porosty, pro schovavani se poteru naprosto bajecna. Velice dekorativni, jen vyzaduje castou udrzbu, jinak vyroste az na hladinu, poroste hladinu, a zastini vsechno ostatni.
0 15.02.2011 22:26 Marek – Rostlina pro odchov
Zdravím a zároveň prosím o radu. Jaké rostliny jsou nejvhodnější pro úkryt narozených rybek pavích oček, když je chci nechat ve společném akva? Myslím tím, které jsou nejhustší a které dobře rostou a jsou nenáročné. Děkuji všem za odpovědi.
0 13.02.2011 13:15 simona – Re: procha
ja teda doporučuji si připlatit a koupit anubiase. Hodně vydržej a dobře vypadaj. Většina rybek je ani neokouše! takže supr
0 12.02.2011 21:49 Tinusha – Re: romant
0 12.02.2011 21:12 Tinusha – Re: romant
Romant, diky za odpoved. Ten prvy, to je ten co mi vyhynul, (nechapem preco) len som mu skomolila meno. Ten druhy skusim, vyzera slubne
0 12.02.2011 17:24 Tinusha – ake rastlinky pridat
Ahoj, prosim, chcelo by sa niekomu poradit, ake rastlinky pridat? Ludwigia a Ruzkatec mi vyhynuli, docela sa dari rasokouli, javskemu machu, sagitarke a anubiasu. Potrebovala by som nieco vyssie k filtru. Dik moc, Tina
Starší reakce
0 13.01.2011 21:47 Wanna Mrknu na to díky moc za rady.
Starší reakce
V 12 litrovom AQ mi rastie Glossostigma elatinoides (napravo) a nechce si "lahnut" na substrat, ale rastie do vysky, dokonca vykukuje von z AQ.
Nad AQ je vo vyske cca 20cm halogen(50wattov), pridavam CO2, PMDD. Za glossou je blyxa japonica a ta je dokonca chyta cervenu farbu. Takze svetla musi byt dostatok.
Kde je problem a ako ho riesit.
Maj zacat glossu strihat?
Starší reakce
Přesně tak staré dno není nic jiného než jen uspíšení tohoto procesu. A pokud je již akva zaběhlé delší dobu bez problému se dno obohatí přirozenou cestou. A nebo pokud se dno nepozdává je možné použít jílové kuličky od rataje, nebo JBL(myslim tak nějak to bylo..)
Rostliny si ze začátku mohou vystačit pouze s živinami, které si vezmou z vody. Živiny ve dně podporují jejich růst, popř. zamezují problému s nedostatky mikroprvků a železa. Klidně do míst beze starého dna rostliny zasaďte. Za čas se tam vytvoří detrit a budou mít z čeho růst.
Jaké rostliny mohou růst bez starého dna? Nemám ho po celém akváriu a tak mi to znemožnuje přisadit nové rostliny.. Plovoucí rostliny v obchodech nemají, mech jsem taky neviděl. Jsou i některé které vydrží pouze ve štěrku?
Starší reakce
Z žádného komára velblouda nedělám a ani nikoho (asi narozdíl od tebe) nepovažuji za retardovaného. Ani zde na fóru takové výrazy nepoužívám a doporučuji, abys je nepoužíval ani ty. Já jsem jen reagoval na problém v daném případě, to znamená na problém žačínajícího akvaristy. en má na začátku hlavu plnou jiných problémů, věci fungují a nefungují a ty mu tam ještě strčíš CO2. Když je pak opravdu problém, má o to víc zamotanou hlavu, kde je vlastně příčina. Jestliže ty, který se považuješ za velmi zkušeného akvaristu, to děláš jinak, ti nikdo nebere. Ale nelze to zevšeobecnit pro začátečníka, který ani neuvedl svůj věk.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jakou je nej dát rostlinu k nasávačce k filtru? Chtěl bych tam spíš nějakou do země a listnatou...
. Ale spíš si nechám poradit...
Díky.
Přidat reakci
1 ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52608x