Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 52 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan
Johan napsal: Pokud není extrémně nasvícené akvárko, tak je 9 hodin málo. ...Možná sem měl napsat, co je pro mě extrémně. 0,6W/l? Fííha, to je na mě opravdu moc=). Když sem doma, tak se rád na akvárium kouknu a pak nepotěší, když už je zhasnuto.

U rostlin např. mírného pásma, bych v zimě rozhodně méně nesvítil. Rostliny většinou reagují na fotoperiodu a tak by při vyšší teplotě mohly snadno zajít.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Johan
Johane, dvanáct hodin ozařování nádrže je maximum, ne minimum. Možná u rostlin mírného pásma si můžete dovolit svítit déle, ale pak byste měl v zimním období svítit přiměřeně kratší dobu.
Pro tropické a subtropické rostliny je přirozenější svítit "naplno" 9-10 hodin. :-)
(Vím, už jsme na toto téma diskusi načli dříve. Detaily až bude víc času. :))
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rybarik
Samozrejme jsem popis rostlinek prostudoval v atlasech zde na techto strankach, ale bohuzel jsem tam nenasel kolik svetla a jak dlouho potrebuji..jenom to, ze jsou nenarocne a to je presne pro me potlesk :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik – Re: Johan
Jasne,podla druhu rastlin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik – Re: Johan
Mne rastliny stiahnu listy ako keby sa chystali uz spat.Potom osvetlenie radcej vypnem,aby si oddychli :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: prisavnik
Pokud není extrémně nasvícené akvárko, tak je 9 hodin málo. Dvanáct hodin je minimum (ale nemusí se svítit pořád. Můžete svítit třeba od 8:00 do 20:00 a třeba od 11:00 do 15:00 může být zhasnuto, to už rostlina nepozná).

Jestli je venku noc nebo ne je jedno. Jednomu svému akvišku svítím od desíti večer do půlnoci a od pěti ráno do osmi a vše je v pohodě ;-) .

Ale jak tu bylo napsáno, vše záleží na rostlinách.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik – Re: Rybarik
14 hodin denne je moc.V pohode staci 9-12.
V nocnych hodinach by sa nemalo svietit.Ked zajde slnko,moje rastliny stiahnu listy ako keby bola tma ,ale pritom svietim.Preto svietim do 21 hod.Dalej to uz asi nema vyznam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: Rybarik
Co takhle použít tyhle odkazy: rybicky.net/atlasryb/cesky/ rybicky.net/atlasrostlin/cesky/ . Pokud Ti to tu někdo naservíruje až pod nos tak ani nemůžeš mít požitek z vlastnoručně zkompletované nádrže. A co se svícení týče záleží právě na rostlinách pro které se rozhodneš. Já sám svítím bez přestávky 12 hodin.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rybarik – Jaké rostlinky, rybky a jak správně svítit?
Dobrý den,
mám napuštěné vodou již asi 3týdny akvárium v setu ATMAN AR-126 a v něm rostlinky Echinodorus Ozelot a Cryptocotyne - chtel bych se zeptat jake rybky by jste mi poradily - jako zacatecnikovi v nem chovat a v jakem poctu kusu? Akvarium ma 28litrů - a v jak svítit? Dočetl jsem se, že je výhodné svítit cca 14hodin s 2hodinovou přestávkou - nastavil jsem si tedy spínací hodiny na čas 7-11 a 13-23 hodin s tím, že mám na spinackach take vzduchovani - je lepsi tuto dobu pozmenit misto ranich hodin a nechat vice svitit v noci? A jake rostlinky by jste mi jeste radily dokoupit? Jeste minimalne 1-2ks bych rad :-) diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - datura – Re: Bexi
možná jsi výjimka, ale obecně se o něm tvrdí, že je na světlo náročný. zkus prolistovat zdejší atlas, snad tam můj názor podloží:-) každopádně mě nerostl ani na světle. asi na něj mám moc hrubý štěrk (další limitující faktor, pro jeho pěstování - potřebuje jemnější substrát)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bexi
Liliovníček Není náročný na světlo - když sem měl období co sem svítil málo tak se mi bohatě rozrostl ale zas to může být taky tím že neodkaluju a mám velkou vrstvu detritu ve kterém se mu daří o hodně víc X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - datura
lilijovníček je zrovna docela náročný na světlo. ale té sagittarie bych se nebála. já jsem ji na vhodné velikosti udržovala vždycky nůžkami a docela se mi výsledný vzhled líbil. do posekané trávy to má hodně daleko:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR – Re: isamik
Může, mně tedy dorůstala nejakých 20cm (záleží asi na podmínkách), ale spiš dělala masivní "trs" do šířky. Trávníček bych z toho udělal max. sekačkou ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR – Re: Ludek
Na lilovníček jsem zapomněl, ale ten má zase tendenci "nedržet" v substrátu. Eleocharis stříhám, tento týden jsem ho ale zapomněl učesat ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ludek
Sagittarii subulatu bych příliš nedoporučoval, ta se do pěti centimetrů neudrží a potahne se za světlem, to by muselo být skutečně silné osvětlení, které by ji přibilo k písku. Ale toto skutečně jako trávník vypadá - Lilaeopsis novae zelandiae . Co se týče Eleocharisu tam je předpokladem úspěchu následná péče o trávník, včetně stříhání a česání:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: PentueR
Sagitarka muze byt skoro 50cm vysoka...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PentueR
Tenellus i sagittaria mají tendenci růst hodně přes 5cm, ale záleží hodně na podmínkách v akva (hlavně pokud se táhnou za světlem), spíš bych doporučil Eleocharis parvulus. Ovšem potřebuje jemnější písek a ne každému dobře roste. Dál by šlo Micranthemum, při dobrém světle se netáhne vysoko a případně Glossostigma elatinoides. Nevytvářejí trávníčky ale spíš houštiny - při dobrých podmínkách se "rozlézají" do stran. Obávám se že bez dobrého osvětlení pěkně rostoucí trávníček mít asi nebudeš..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Geri
Echinodorus tenellus, Sagittaria subulata
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent
Většina nízkých rostlin má poměrně vyšší nároky na světlo, ale můžeš zkusit tyhle rybicky.net/atlasrostlin/echinodorus_tenellus rybicky.net/atlasrostlin/lilaeopsis_novae-zelandiae
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aleš – Rostliny pro "trávník" v akváriu, horší světelné podmínky
Ahoj lidi. Zkuste někdo doporučit vhodné rostlinky na zatravnění části dna akvária. Mělo by se jednat o kořenící rostliny, tedy žádná Ricia ani nic jiného s nutností přivazovat. Taky bych preferoval, kdyby to vzhledově připomínalu trávník, tedy nic drobnolistého. Maximální výška porostu ideálně do 5 cm. Menší, maximálně střední náročnost na světlo (do 0,5W/l). Na tomto fóru http://rybicky.net/forum/6027?r=17 je probíráno podobné témá, ovšem doporučované rostliny mají vysoké nároky na světlo. Jen doufám, že výsledkém mnou definovaných omezení nebude prázdá množina... :-( Díky všem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: DeathAngell
casopisy jsou dostupne i online a Adobe acrobat Reader je zdarma ke stazeni
www.amsoft.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeathAngell
já bohuzel nemam program na rozsifrovani PDF ale díky :-) ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego – Re: DeathAngell
Přečti si 3. číslo www.klub.akva.sk/… ;-)
Které například ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucianetta – Re: DeathAngell
i do 20ti litrů můžeš dát rybky, které jsu do takových akvárií vhodné.. :-)
jakto ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: DeathAngell
kdyz je das dohromady s obyc, tak moc spokojenej nebudes ;-)
Cherry casem ztrati barvu
jj díky .. krevetky maj podobny naroky tak to Pujde :-) díky všem za rady jeste si prikoupim par red chery a budu spokojenej :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Onďa
Já bych řek, že je to "obyčejná" neocaridina denticulata. CJ má ty dvě "špičky" s tykadlama na hlavě víc zaoblené a navíc u krevetek na fotce nevidím tečky. ;-) ale možná se mýlím...
díky :-) ja si ji taky myslel ale do mne tady hustili ze je to prej rybicky.net/atlasostatnich/kevetka_heteropoda_sp_yellow
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vanek9
vypada to na caridina japonica
please
Fotka k příspěvku A dalši otazka co je tohle za krevetku ?

jj díky X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: DeathAngell
Vzduchování nemusí být nezbytné, ale určitě je vhodné. :-)
ještě jedna otazka musim krevetkam vzduchovat ? coze
Vyzkoušejte
jj díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: DeathAngell
issuu.com/… tam si přečti pár článků=).
Koupím si krevetky :-) dám na rady zkušenějších :-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik – Re: DeathAngell
Kdyz myslis :-)

EDIT: do tech 21l je to velikananananaska ryba....
tak nekde sem cetl ze Ancistrus sp.
A povis mi co je "ryba na rasy", ja hlupak myslel, ze to je prosperujici akvarium a trosku sneci :-)
načteno mam docela dost ale nikde v obchode nemnely krevetky ale ted si je teda určo koupím :-) jinka díky za rady :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ؤشححعؤؤهىخ – Re: DeathAngell
radsej tam daj aspon 2x15w ziarivky priam pre rastlinne akva..kedze tam budu rastlinky neoplati sa hazardovat so svetlom..kvalitne dno a don gulicky hnojiva a pohoda. ;-)
Ryby na rasy nepotrebujes... kdyz planujes ryby na rasy tak mas malo nacteno :-)
ja mam akvárka dve a toto sem chtel jen rostliné+ nejaky rybky na řasy :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - apinek – Re: DeathAngell
rybky do 20l určitě ne!
krevetky,ajk už napsal frmol ;-)
stačí když tam dáš jednu,nebo 2 úsporky.rostlinné akvárium ve 20l jde udlat hrozně špatně.docela tu ted letí styl "iwagumi",jen kameny a HC,tak to by jsi mohl zkusit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - frmol
40W staci ale zalezi na svetelnem spektru a misto rybicek bych dal krevetky napr red cherry
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DeathAngell – Rostlninné Akvárium
Ahoj všem .. rozhodl jsem se zalozit rostliné akvárium o rozměrech (dxsxv) 40*23*23 cm objem 21L
a chci se zeptat kolik W na litr by melo bejt osvetleni (mam 40w lampičku) , dále se chci zeptat jaky rybky (1-2) aby požíraly řasy ... díky všem za rady :-) ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - švíco – Re: vladislav
Já jí mám, svtělo taky 0,5W/l a roste jako divá...dokonce ji musim jednou za čas trochu přištípnout... Přijde mi nenáročná a hodně pěkná.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [52] ...... 67 68

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52873x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037-jake-rostliny?od=2551