Jaké rostliny
Sagitarka muze byt skoro 50cm vysoka...
Tenellus i sagittaria mají tendenci růst hodně přes 5cm, ale záleží hodně na podmínkách v akva (hlavně pokud se táhnou za světlem), spíš bych doporučil Eleocharis parvulus. Ovšem potřebuje jemnější písek a ne každému dobře roste. Dál by šlo Micranthemum, při dobrém světle se netáhne vysoko a případně Glossostigma elatinoides. Nevytvářejí trávníčky ale spíš houštiny - při dobrých podmínkách se "rozlézají" do stran. Obávám se že bez dobrého osvětlení pěkně rostoucí trávníček mít asi nebudeš..
0 26.01.2009 12:28 R Silent [5949] 0 26.01.2009 12:22 Aleš – Rostliny pro "trávník" v akváriu, horší světelné podmínky
Ahoj lidi. Zkuste někdo doporučit vhodné rostlinky na zatravnění části dna akvária. Mělo by se jednat o kořenící rostliny, tedy žádná Ricia ani nic jiného s nutností přivazovat. Taky bych preferoval, kdyby to vzhledově připomínalu trávník, tedy nic drobnolistého. Maximální výška porostu ideálně do 5 cm. Menší, maximálně střední náročnost na světlo (do 0,5W/l). Na tomto fóru
http://rybicky.net/forum/6027?r=17 je probíráno podobné témá, ovšem doporučované rostliny mají vysoké nároky na světlo. Jen doufám, že výsledkém mnou definovaných omezení nebude prázdá množina...
Díky všem.
Starší reakce
casopisy jsou dostupne i online a Adobe acrobat Reader je zdarma ke stazeni
www.amsoft.cz/… 0 23.12.2008 11:15 DeathAngell Které například ?
i do 20ti litrů můžeš dát rybky, které jsu
do takových akvárií vhodné..
0 23.12.2008 09:45 DeathAngell jakto ?
kdyz je das dohromady s obyc, tak moc spokojenej nebudes
Cherry casem ztrati barvu
0 22.12.2008 19:05 DeathAngell 0 22.12.2008 18:54 vanek9 vypada to na caridina japonica
0 22.12.2008 17:55 DeathAngell please
0 22.12.2008 16:57 DeathAngell A dalši otazka co je tohle za krevetku ?
Vzduchování nemusí být nezbytné, ale určitě je vhodné.
Kdyz myslis
EDIT: do tech 21l je to velikananananaska ryba....
0 21.12.2008 22:28 DeathAngell tak nekde sem cetl ze Ancistrus sp.
A povis mi co je "ryba na rasy", ja hlupak myslel, ze to je prosperujici akvarium a trosku sneci
0 21.12.2008 22:09 ؤشححعؤؤهىخ – Re: DeathAngell
radsej tam daj aspon 2x15w ziarivky priam pre rastlinne akva..kedze tam budu rastlinky neoplati sa hazardovat so svetlom..kvalitne dno a don gulicky hnojiva a pohoda.
Ryby na rasy nepotrebujes... kdyz planujes ryby na rasy tak mas malo nacteno
0 21.12.2008 20:59 apinek – Re: DeathAngell
rybky do 20l určitě ne!
krevetky,ajk už napsal frmol
stačí když tam dáš jednu,nebo 2 úsporky.rostlinné akvárium ve 20l jde udlat hrozně špatně.docela tu ted letí styl "iwagumi",jen kameny a HC,tak to by jsi mohl zkusit.
0 21.12.2008 20:35 DeathAngell – Rostlninné Akvárium
Ahoj všem .. rozhodl jsem se zalozit rostliné akvárium o rozměrech (dxsxv) 40*23*23 cm objem 21L
a chci se zeptat kolik W na litr by melo bejt osvetleni (mam 40w lampičku) , dále se chci zeptat jaky rybky (1-2) aby požíraly řasy ... díky všem za rady
Starší reakce
0 17.12.2008 18:07 švíco – Re: vladislav
Já jí mám, svtělo taky 0,5W/l a roste jako divá...dokonce ji musim jednou za čas trochu přištípnout... Přijde mi nenáročná a hodně pěkná.
Starší reakce
K pomerancum musis mit hodne rostlin, aby narustaly driv nez je zavonatky sezerou...
a myslim, ze by si mohl klidnit vasne
EDIT: kolik tech zavojnatek je v kolika litrech?
0 05.12.2008 12:11 apinek – Re: jaa
už jsis tu založil nick jo?
0 05.12.2008 11:05 apinek – Re: jura
možná by stačilo nechovat ve společenskym akváriu jezírkovou rybu
0 05.12.2008 10:47 jura – Re: apinek
Možná by stačilo zdržet se blbých komentářů.
0 05.12.2008 10:22 apinek omg,další co chce dát závojnatku do akvárka
mám se smát,nebo brečet?
A to já jo. Občas v těch houštinách dokonce i zahlédnu rybu (!), docela často i takovou, o které jsem ani nevěděl, že ji mám
. Onehdá to, v jednom společenském, bylo rovnou sedum malých pancíků. O labirintkách ani nemluvím, ty se nám v něm množí, jak na běžícím pásu
Jo jo, čistá pravda, taky proto už ho tam nemám.
Přesně tak. Rohatec je výborný čistič vody
. Má jen jednu malinkatou chybu, a totiž tu, že přebujelý často zastíní všechny ostatní rostliny a za chvíli je pod ním tma jak v pytli. Některým rybám to ovšem dokonale vyhovuje...
No říkám, Echinodorus a Anubiasy.
0 04.12.2008 22:35 Romanka to jaa: já mám u závojnatek echinodorus (nevím přesně rod, ale nějaký větší) a Anubias barteri nana a všechno skvěle funguje. Ty rostliny tam rostou přes rok a závojnatky je vůbec neničí.
citaj poraidne...........likviduju mi tam skoro (podotikam skoro)vsetky rastliny......vies, tri alebo stiri druhy rastlin v akva vecom ako 50 litrov su podla mna dost o nicom a v spolocenskom akva su podla mna minymalne tak dolezite ako ryby aj rastliny. Akva ktore nieje pekne zarastene nemoze vyzerat prirodzene (okrem malawie a tanganiky, ale to je o niecom inom)
Nebo Ceratopteris pteroides jsem měl a plovoucíma kořenama pěkně sbíral bordýlek. Taky dobrá kytka.
jaa - Ještě můžeš zkusit třeba Echinodorus bleherae.
Přidat reakci
1 ...... [52] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x