Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vstrom
Ahoj, budu předělávat osvětlení, při kterém mi všechny kytky umíraly, protože jsem asi málo svítil ledkama (asi 2500lm - 280lt vody), teď budu dávat Cree ledky s výkonem 8000lm, tak to by růst už mělo, ale problém je možná osazenstvo kančíků a akar. Doporučíte něco?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: Tomiino
Ja mám 2x 8w a i tak ho mám červenozelený ;)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: romant
napr.indian red zezelena :-) jasny nejaky tipy mam tak budu dokupovat chtel bych mit v akva aspon jednou tolik co mam ted,prece jen se zlepsi podminky v akva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: vaaclav
na fotografii mas i nejaky nacervenaly druh vid?to ti jde jen takle na dennim svetle
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Tomiino
Fotka k příspěvku Echinodory jsou nenáročné rostliny, porostou i bez umělého světla někde u okna, jen barevné kultivary budou trochu zelenější. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Tomiino
Mikrosorka, anubiasy, kryptokoryny, ale i ty echináče(tam bych nečekal že budou červenat), to jsou kytky pro Tebe.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: Kryštof
a jak je na tom echinodorus indian red ?s narokem na svetlo?
nemuáseli, ja mam pri mensí watáži echináč, a nemužu rict že by se mu nedařilo :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino Re: Kryštof
diky za tipy :-) jak je na tom microsorum pteropus ? kdyz jsem koupil echace subulatus a macrophyllus nechcipnou mi? :-)
egerie, ružkatec, valisnerky a jávsky mech třeba :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomiino
Poradi mi nekdo rostliny,kterym staci osvetleni 0,2w/l ??? dekuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - oleksakk
Rotala tam bude :) ale ešte niečo červené, aká je to ta alternant. mini ? Kde ju zoženiem ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kortezhugo Re: oleksakk
Rotala rotundifolia je nenarocna.A farebne zeleno-cerveno-fialova. :)
To zalezi od osvetlenia.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - grunda Re: oleksakk
kup variantu sp."Mini" do 16ti litrů je akorát
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: oleksakk
Fotka k příspěvku Do tvého 16 l akvária je to poměrně velká rostlina. :-)

Reagovat na tento příspěvek 1  - oleksakk
RE: jamajcan

Nádherná fotka, krásne akvarko, rastlinky ! :-)
Nad tou alternantherou som rozmýšlal...tak neviem... :-( či ano či nie :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: jamajcan
moc pěkné, já mám nějaký kultivar "mini" , roste tak 10-15cm a přestane
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: grunda
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: romant
+ - jo, troška světla, trošku CO2 a roste vše ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: grunda
Tak Plevuňka mi uměla dát kapky :-) Ludwigie obecně,mi rostou jako blázen./Repens,Arcuata,InclinataCuba,Ovalis atd./Ale zase se ukazuje,že je to všude individuální. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: grunda
Takže stejnej level, když je to ten plevel. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: jamajcan
moje zkušenost je, že obě kytky jsou plevel
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: romant
Alternanthera 5 levelů výše od Ludwy :-) Nevím,jestli obecně,ale já mám takovou zkušenost :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: oleksakk
málo CO2, mě roste Alternanthera reineckii obklopená Blyxou, světlo do spodních pater skoro nejde a listy jsou zdravé a červené
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: oleksakk
Je to hodně o živinách.Mohlo se stát,že buď bylo ve vodě málo živin a v tom případě si rostlina zachovává rust tím,že vyživuje svůj vrchol a spodní listy opadnou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: oleksakk
Třeba nějakou Alternantheru, ale tam bych to s tou náročností viděl ještě o level výš než u Ludwigií.
Veď praveže rastlinka mala dostatok svetla..:/ neviem no neporadil by si niečo iné ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: oleksakk
Lekním se nehodí a to opadávání u stonkovek je normální a je to povětšinou projev nedostatku světla, že ty spodní partie jsou rychleji holé. Čím větší houštiny, tím je to opadávání pravděpodobnější.
Keď som mal väčšie akvárium, tak som pridával CO2, mal som veľa svetla ale táto rastlina mi vždy zvädla...vždy začali odpadávať lístky, potom odhnili spodky... ;-) tak neviem...myslíte že by som do akvárka s objemom 20l mohol dať aj Lotos ? Je krásne sfarbený...len neviem či sa hodí do tak malého akvária :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: oleksakk
Já mám v oblibě tuto. rybicky.net/atlasrostlin/ludwigia_repens Ovšem je třeba si uvědomit, že bez "dostatku" světla, aby se řádně vybarvila to nejde. Takže když je v nádrži třeba i méně světla, tak se snažit umisťovat pod světlo, ne do žádnýho přistíněnýho rohu.
Ahojte, chcem sa opýtať na nejakú do červená zfarbenú rastlinku. Hlavne aby bola nenáročná. Ďakujem ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995
dekuju moc za rady :-) nejakou vyberu a zajedu do akvaristiky :-) díky moc
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ciffik – kobercovka
za mě Hydrocotyle sp. japan ...dosti opomíjená nenáročná a extrémně rychle rostoucí a hlavně nádherná rostlinka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sonetka
Za nás doporučím naši první kobercovku :
rybicky.net/atlasrostlin/staurogyne
nenáročná, hezky vypadá a i vcelku rychle roste potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duko1995 – Kobercové
Dobrý Den,chcel by sem sa opítat jestli by ste mi neporadili nejakú kobercovú rostlinku ? :-) dekuju

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386 Re: ivaha
Jojo, mamča mi vyházela rostlinky :-DDD
Jinak už to zarůstá :-D
 Reagovat na tento příspěvek 6  - ivaha Re: martin386
Tak zrovna růžkatec bych nezavrhovala, obzvlášť v čerstvě založeným akvárku. Jestli se Ti líbí všechny ty rostliny, dala bych tam všechny, beztak se některá nemusí ujmout, pak uvidíš, co Ti tam zbyde. A když se chytí všechny, snadno si pak vybereš, který se Ti tam líbí nejvíc a necháš si je tam.
Mimo to, jak tak koukám, máš doma ještě jedno akvárko a není moc zarostlý, tak určitě nebude problém část rostlin přesunout tam ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386 Re: azonic
To budu vyhazovat taťkovi do jezírka :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - azonic Re: martin386
Stejně bys ho časem nejspíš zahodil ;-) když jsem ho měl tak jsem každý týden vyhazoval skoro plný kýbl tone
Dobře díky :) Růžkatec dám když tak do většího :-)
Ludwigii si vyber jen jednu a růžkatec bych tam nedával vůbec.
Toto jsou košíčky :-)
To tam asi nedáš :-) Radši uber než abys tam měl od každé rostlinky dva stonky palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - martin386
Zdravím, mohl bych se Vás ještě na něco zeptat ?
Do akvária 30x30cm tyto rostliny ? :
Ceratopteris thalicroides
Hygrophila polysperma
Ludwigia repens
Micranthemum micranthemoides
Cladophora aegagropila L
Ludwigia ovalis
Růžkatec
Stringy moss

Bojím se, že mám moc velkých(vysoko rostoucích) a že to v pozadí bude moc přeplácané,tak bych potřeboval radu, jestli jich je opravdu moc, nebo to bude stačit ? Děkuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - azonic Re: okybe
www.aqua-daho.cz/… určitě ti to pošlou i na Slovensko ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác Re: okybe
skaláry bych vynechal ... (kolik to bude mít na výšku?)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - okybe – Rastliny do novozaloženého akvária
Ahojte, práve v týchto dňoch sme sa doma rozhodli pre založenie nového akvária. Keďže to prvé malo len 24 litrov a nemali sme k nemu potrebnú techniku povedali sme si, že chceme niečo lepšie. Viem, že 70 litrov nie je žiadna sláva ale aj tak je to lepšie ako nič. A teraz otázka. <b>Aké rastliny</b> sa hodia do akvária, kde plánujeme chovať neonky, mečúne, skalára, bojovnicu či prísavníkov?
V obchode v ktorom sme mali v pláne kupovať rastliny ich majú predražené ako neviem čo, najlacnejšia 2,80 € =cca 90 Kč...
A preto otázka číslo dva, <b>kde by sa dalo cez internet zohnať kvalitné a lacné rastliny?</b> (najradšej zo SK ). Ďakujem!
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Martin71Re: Horác
vždycky mě strašně točilo a odrazovalo to "rostliny, které momentálně nejsou na skladě, budou nahrazeny jinými v podobné cenové relaci" ...

Takhle se u nás choval za komančů jeden hospodský než by ti vrátil korunu tak ti raději vnucoval žvýkačku kterou jsi nechtěl. smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: Horác
Samozřejmě, že to není ironie...Jirka se opravdu snaží vyjít maximálně vstříc ve všem...ten smích byl jen o tom, že znám více takových firem, které se chovají podobně....namátkou páni Hoškové, Venda Hořánek a další...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 67 68

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52873x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037-jake-rostliny?od=1401