Jaké rostliny
Jaké kobercové rostliny (rychle rostoucí a nijak extrémně náročné) lze doporučit ??
Starší reakce
ve valmezu na kytky do akva za kinem, doporučuji ůterý poledne až středa ráno - to mají zboží... jinak je to tam vybrané...
rohatec, riccii, růžkatec, egerii, vrbinu, tokozelku ...
Všechno tohle mám od jara venku.
0 30.07.2015 18:03 katrina – Studená voda
Zdravím, jaké rostliny mam koupit do akvária, ale aby snášeli studenější vodu?.
Starší reakce
Možná by nebylo marný zkusit Lobelia cardinalis, venku bude pěkně do červena a krásně kvete.
Díky za tipy, kouknu kratajovi jestli je mají
Ony budou do "bahenní zóny" prostě do hloubky cca 20cm. Nebo někam k okraji. Co by jsi volil?
Moc dobře jsi si nevybral ty první dvě jsou spíše bahenní rostliny.
Njn, když já bych se potřeboval dopídit rostlin, které v jezírku přezimují bezpečně. Něco jsem si vytipoval, tak to zítra pořídím a uvidí se.
I některé jezírkové rostliny nemusí přezimovat. U akvarijních rostlin je také možnost je mít stále nebo i jen po omezenou dobu v jezírku, proto je tam kolonka "může růst v jezírku".
Já to chapu tak, že dokáže venku přezimovat. Ale třeba je to jinak.
Starší reakce
Ancitrusi mají rádi Echinodory a Hygrophily. Většinu ostatních rostlin ti nechají na pokoji, především ty jemnolisté ignorují.
Zbav se jich co nejdřív. Jak jednou začali žrát nepřestanou, dokud ti v akváriu nesežerou vše co jim chutná. Ve 112l docela zarostlého akvária stačili 2 malí prcci aby mi zničili 5 pěkně vzrostlých Hygrophilií a poškodili velký Echinodorus.
ja teda tlamovce nechovam, ale stala se mi zvlastni vec - kdyz rostliny asi tak po měsici vymenily listy (ty puvodni za ty vodni nebo co) tak po nich prestaly jit ancistrusove. Mozny taky je, ze to je tim jak jsem ty echonodory doplnila egerii densa, do ktere se pustilo cele akvarium a jako zazrakem ryby prestaly zrat ostatni kytky. Tak nevim, treba jenom potrebujou kytku, ktera poroste rychleji, nez oni zerou (egerie a dalsi plevel) ...
jinak v akvaristice mi radili, at ryby krmim rostlinnou stravou, ale to nijak zavratne nezabiralo
Něco vzrůstných echináčů, kořeny obložený kamenama, čím dřív nasazený, tím líp, zakoření a potom už se hůře budou vruboušům bagrovat a jinak co jsem psal před chvilkou.
Vyhledej rybu v atlasu a je tam položka "Plave v nádrži" další klik a ukáže se ti seznam akvárií kde tahle ryba plave. Potom se stačí jen koukat a přečíst si co kdo má s nimi za rostliny.
0 12.07.2015 16:47 Mejla82 Poradite jake rostliny do 690l s vrubozubci pavimy?Nechci to mit plne rostlin ale par nenarocnych bych preci jen chtel....diky
poradíte mi prosím jaké rostliny k závojnatkám čínským
všechnu zelenˇ ožraly
Starší reakce
Ahoj. Rád bych od Vás dostal nějakou radu - doporučení. Chtěl bych do zadní části nějaké pomalu rostoucí rostliny, které jsou lehko dostupné. Díky za rady
Starší reakce
Jaké rostlinky byste mi ještě poradili přidat do akva pro bettu? Kromě plovoucích, ty už mám vybrané. Je to 25l. Díky
Starší reakce
0 20.02.2015 16:03 tomasM – rada do zacatku
Čau lidi neporadíte mi Prosím nějake nenáročnější rostliny do začátku?
Starší reakce
Pokusím se jí sehnat
Do zadní a střední části třeba nějaké rostliny z rodu cryptocoryne. Třeba wendti nebo affinis. Když máš výšku 30 cm tyhle rostlinky můžou dorůst až ke hladině.
Dopředu třeba micranthemum micranthemoides nebo sagittaria subulata. Ta se mi drží hezky u dna, do výšky mi vůbec nejde. Možná by Ti taky šla.
tohle je teoreticky zpracované v publikaci "Jak si zařídím své akvárium v souladu s přírodou" od Sery - pidi brožurka, k dostání zdarma třeba v Pet Centru
Děkuji
.
A mohli by jste mi prosím udělat nějaký návrh jaké rostliny do zadní, střední a přední částí akva?? A plouvoucí rostliny??
Já nejsem tak zkušený jako vy a nevím si s tím rady
ještě microsoria (hnědovky) se přichytávaj k dekoracím (dřevo, kameny).
Bucephalandry, anubiasy, mechy. Vše k dispozici.
Dobrý den, budu znovuzakládat akvárium a chci poprosit o návrhy rostlin do akva. Akva má 54 l 60x30x30 cm. Líbí se mi rostliny přichycené na kmínkách, kořenech. Chtěl bych si do přostřed akvária koupit nějaký tunel (úkryt) a nechat ho porůst mechem.
Rostliny chci všechny nakoupit na Aquateraburze Olomouc.
Prosím napište mi nějaké rostliny do akvária a které do které části a kolik jich?
Starší reakce
0 14.01.2015 12:32 jennis83 –
Re: Sid Děkuju. Ophiopogon už jsem dala do květináče.
Eleocharis acicularis jsem četla, že potřebuje jemný substrát, ten doplním...a nevěděla jsem, že se rozsazuje
No ostatní zkusím ponechat a když budou dělat neplechu nebo se jím nebude dařit, tak je vyhodím. Jinak jsem objednala nějaké ty, co doporučil KarloS. Pár na zadní stěnu, nějaké do středu nádrže a vybrala jsem asi dvě do popředí. Všem děkuju za rady.
Až budete v tom "dotvořování", zkuste vzít v úvahu, že vaše stávající rostlinná obsádka nemá moc šancí na přežití.
Alternanthera rosaefolia v lepším případě udrží jen pár horních lístků, spodní budou brzy živořit a stanou se "přitažlivými" pro řasy.
Eleocharis acicularis - špatně zasazená (v trsu) je náchylná na zařasení.
Hygrophila guianensis není moc vhodná do tak malé nádrže.
Ludwigia glandulosa potřebuje více světla.
Ophiopogon není vhodný pro dlouhodobé pěstování pod vodou...
Zkuste ty rostliny nahradit vhodnějšími, třeba těmi, co doporučuje KarlosS.
(Nefungující rostliny bývají obvykle zdrojem problémů s řasami...)
Výborně. To je výběr
Některé už mám...spíše ty do zadní části, ale potřebuji doplnit a dotvořit.
do tvého, pořádně nezaběhlého akvária, bych doporučil rychlerostoucí, čili stonkovky a plovoucí - douška hustolistá, růžkatec, rohatec, beťák ocení voďankovec či pistii. Ze stonkovek pak mokřanka mnohosemenná, bahnatka bezstopečná, zakulacelka plazivá. Ty dej do zadní části - dorůstají až k hladině a do středu nádrže pak třeba šípatkovec odnožující a šípatku šídlatou, nějakou kryptokorynu, ... Do přední části se dávají nejnižší rostliny, jako třeba šípatkovec jemný, ale na ty máš příliš hrubý štěrk.
Děkuju. Substrát budu doplňovat o jemnější 2-4mm. Díky za tip.
Ten substrát je dosť hrubozrný a nemusel by vyhovovať všetkým rastlinám. Rozhodne anubiasy (je ich niekoľko druhov), alebo microsoria, tých je tiež niekoľko druhov. Nie sú náročné a sú ľahko dostupné
Starší reakce
ProfiSoil jsem tam měl a mám ještě jeden pytel doma a zatím jsem snim byl i v tomto osazenstvu spokojený víří se ale ne nějak extra. To dno mohu ještě rozmyslet to není problém ale jelikož jsem snim neměl do teď sebemenší problém tak bych ho tam dal znovu.
Kytky jsem měl i s hnojícíma kuličkama a zasypané kamínky a pohoda kropenáči si v klidu ryli okolo dekorace.
K té výšce a délce. To akva bylo slepeno někdy v roce 1995 a strýc v něm měl celý život skaláry (cca 4 kusy), jelikož si jej tenkrát nechal kvuli nim slepit. Dnes jsou samozřejmě nároky jinde a vše pokročilo kupředu to si také uvědomuji a do budoucna si chci koupit a zařídit dlouhé a vysoké akva. Momentálně žiji u rodičů a nemám tolik prostoru kam by se dalo velké akva umístit, takže do budoucna až bude vlastní bydlení tak rozhodně pujdu do velkého akva, které si nechám slepit speciálně pro skaláry.
Jánošík napsal: proto tam mám ten RATAJ ten můžou rýt jak chtějí je lehkej takže se krásně vrátí na místo
Jánošík napsal: Tak teď něco málo k akva na dně bude RATAJ PROFI SOIL
Tak je tam a nebo tam bude? Profisoil v žádném případě s kroppenatými dohromady nejde. Nejde ani ve spojení s ancistrusem. I po roce je tak lehký, že má problém akvárium po dně přelézt okružák a po rozhrábnutí se válí jako mlha.
Jánošík napsal: toto akva jsem zdědil po strýcovy který si jej před x lety nechal vyrobit přímo pro skaláry. a pokud vím tak skaláry má minimální výšku vody 50 cm což splňuji.
Výška není vše. Ještě bys měl brát v úvahu minimální objem i délku akva což by u Skalárů mělo být kolem 120cm na délku.
jo aha, ty tam máš vlastně profisoil, tak to ten svah ani nedělej, to ti vydrží tak tejden, pak se to stejně srovná do roviny
.
No ale vyrejí ti to i s hnojícíma kuličkama, tak je tam radši nedávej a hnoj do sloupce tekutým.
Zajížděj už s rostlinama ...
proto tam mám ten RATAJ
ten můžou rýt jak chtějí je lehkej takže se krásně vrátí na místo
. svah udělám stoprocentně byť malý ale bude. každopádně děkuji za rady. určitě si to nějak rozvrhnu a po zajetí akva začnu se sázením
thorakáti ti toho asi dost vyrejí, takže na nějaké trávníčky to asi není. Do zadní části akva dej nějaké valisnérie a stonkovky, co vyrostou až k hladině (zakulacelka, bahnatka bezstopečná, mokřanka mnohosemenná, do střední části kryptokoryny a menší echinodory a na dekorace (kámen, kořeny) navaž hnědovky a anubiasy. Na hladinu plovoucí (douška, růžkatec rohatec). Dopředu nic nedávej a nech si tam místo na odkalování. Pokud písek na dně uděláš svažitě od zadu, tak u předního skla se ti budou shromažďovat nečistoty a kal a snadno jej odsaješ.
toto akva jsem zdědil po strýcovy který si jej před x lety nechal vyrobit přímo pro skaláry. a pokud vím tak skaláry má minimální výšku vody 50 cm což splňuji. a Thorakáti již v akva byly a dostal jsem je dárkem od rodičů že se jim líbily a tak jsem si je nechal a musim říct že doposud jim v akva nic nechybělo krásně rostou i plavou. a promiň ale na nové akva nemám a ryby do záchodu splachovat nehodlám.
Osádku jsem napsal protože ji již mám a měl v tomto akva. Teď jsou u známěho v akva a já se chystám změnit celé akva. proto se ptám jaké rostliny vybrat.
Přidat reakci
1 ...... [20] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x