Jaké rostliny
0 11.08.2011 23:55 ModrejMilous – Rada ohledně rostlin
Ahoj,
zajímalo by mě-kdo by byl ochotný poradit-jaké rostlinky budou dobře vycházet s Valisnerií spiralis(dočetla jsem se o ní,že má ráda tvrdší vodu(uhličitanová tvrdost) a zásaditou).Měla jsem k ní totiž ještě Microsorium pteropus a to prý vodu okyseluje.Je pravda,že po tom,co se víc rozrostlo Microsorium,Valisnerie začla hnědnout a odumírat.
Chtěla bych se Microsoria asi úplně zbavit a osázet akvárium něčím,co by mělo stejné,nebo podobné podmínky pro růst jako V.spiralis.Proto se vás chci zeptat,co k ní máte vy,s čím vám prosperuje a co mi k ní doporučíte.Vzhledem k tomu,že se akvaristikou zabývám zhruba 3 roky,berte prosím v potaz,že jsem začátečník
![:)](../obr/s/16.gif)
Moc vám děkuji za odpovědi a postřehy.
Jinak v akváriu mi plavou gupky,platy a pancéřníčci.....tak případně,aby kytky vyhovovaly i pro ryby......
Hrozně moc díky za rady,ani nevíte,jak člověk ocení rady někoho s většími zkušenostmi....
![:-)](../obr/s/02.gif)
Starší reakce
já myslím že můžeš, když těma trubkama voda rychle proletí tak se do ní žádná měď nedostane. Zkus a uvidíš.
Jo a ještě jedna otázka.Můžu napustit akva vodou přímo z vodovodu když mám karmu(plyn.průt.ohřívač)? Sou v ní asi měděný trubky.
0 29.07.2011 21:27
sefca [3] ![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/349469.webp?a=0)
Tak sem to tak zhruba počítal.Mám v plánu pořídit pro začátek asi 60 rostlin do dna + nějaké plovoucí.Akva je 120x50.Jeden kořen,jedna jeskyňka a jedna velká břidlice.Hodil sem to na podložku a vyfotil.Bude těch 60 rostlin(Douška,Rohatec,Bahnatka,Bakopa,Šípatka,Šípatkovec,Solenka,Plevuňka,Mokřanka) stačit nebo je to hodně nebo málo?Začínám znova po 20 letech tak chci pořídit pro začátek levnější rostliny.
Děkuji za rady.
pokud by jsi chtěl něco na kořeny nebo kameny doporučuji ti Microsorium pteropus, mě rostlo při 15 wattech ve 112 litrovém akváriu a rostlo jako divý
Může mi někdo poradit kolik rostlinek a jaké do (300 l)akvária o rozměrech 120x50x50.Chtěl bych více osázené akva nenáročnými rostlinkami.Rybky budou tetry,panceříčci,štikovci,betty,pestřenci atd.
Děkuji.
Tenhle štěrk je celkově do akvária nevhodný, ostré hrany a dost možná bude plný vápníku, jak to u těchto drtí bývá...Pro utricularii je zcela nevhodný a tahle rostlina chce jemný, na živiny bohatý substrát aby rostla a po čase něměla tendence se odrthávat od dna.
No tady na strankach pisou sterk 2-4 mm takze si myslim ze spis v tak hrubem neporoste
0 27.07.2011 12:43 mimi – UG
chcela som sa len opytat ci by som mohla zasadit rastlinku Utricularia graminifolia do tohto strku. (davam sem link:
www.akvariumkobolka.sk/… ) mam ho doma uz dlhsie, a tak ma napadlo, ci by sa to nedalo vyuzit aj na sadenie tejto rastliny. dakujem. m
Poradí někdo jaké teplomilné rostliny si pořídit do akva 450l 216W. Voda je kyselejší pH okolo 6. Zatím mám dobré zkušenosti s velisnerií giganteou, stolístkem, echionodorem. Poradí někdo plovoucí rostliny do těchto podmínek. Výška sloupce akva 60cm.
Starší reakce
Klidně mrkněte i po nějakých malých "echinodorech" - Helanthium quadricostatum, H. Vesuvium, H. bolivianum...
nebo třeba saggitaria subulata, přidat nějaký anubias barteri nana...
lepší jsou kryptokoryny, vypadaj sice jinak ale jsou docela nenáročné, jen vybrat druhy které nejsou tak vysoké (ale těch zas tolik není)
Tak to mám z čeho vybírat
Děkuju
blyxa není dobrá do akvárka se slabším osvětlením, bezpřidáváním CO2 a hnojení, aby nedopadla stejně jak ten acorus
echinodorus tenellus - méně náročná
Mrkni na:
blyxa japonica
eleocharis parvulus
eleocharis acicularis
eleocharis vivipara
Dobrý den, naivně jsem si koupila tuto rostliny (acorus pusillus) s tím, že mi prodávající řekla, že je výborná, že jí má sama v akváriu a krásně se jí daří. Při příchodů domů jsem sedla k počítači a zjišťovala jsem něco o této rostlince. Byla jsem nepříjemně překvapena, že všude bylo psáno NEVHODNÁ DO AKVÁRIA! Všem hynula do měsíce. Ráda bych měla podobnou rostlinku v akváriu, tak bych se chtěla zeptat jestli by jste mi někdo neporadil, které AKVARIJNI rostlinky jsou této podobné. Děkuju
Starší reakce
0 16.07.2011 07:32 Těhňajs Nikdo nic?
0 15.07.2011 18:14 Těhňajs Zakládám akvárium 600 litrů, osvětlení 0,4W/l.. Vybral jsem takového rostliny: Alternanthera rosaefolia,
Ceratopteris siliquosa,
Cryptocoryne tropica,
Echinodorus horemanii green,
Echinodorus angustifolius,
Echinodorus Beauty Red,
Echinodorus bleherae,
Echinodorus Marble Queen,
Echinodorus uruguayensis,
Eleocharis parvulus,
Hygrophila corymbosa,
Hygrophila polysperma,
Hygrophila siamensis,
Ludwigia palustris,
Ludwigia repens,
Sagittaria subulata,
Tiger lotus red,
Vallisneria torta,
CERATOPHYLLUM DEMERSUM.
Prosím jaký máte názor či zkušenosti s těmito rostlinami? Za všechny názory či připomínky děkuji.
Starší reakce
A pokud se podmínky v akva nezmění, bude se tento neutěšený stav neustále opakovat...
Podle toho jak to popisuješ, tak to jsou stonovky a ty je dobrý občas tzv. omladit tím, že se ustřihne ten vrchol stonku(cca 15cm) a ten znovu zasadí a on roste dál. Spodní patrie bývají velmi často bez listů, protože začnou trpět nedostatkem světla. Ty spodní části se buď nechají obrazit, nebo se vyhodí.
0 05.07.2011 09:25 jakubkofi – dik...
Je otázkou co to bylo za rostliny. Některý rychlerostoucí druhy dokáží pěkně narůst v poměrně krátkým čase. Ovšem pokud se ty rostliny měly tendenci jakoby vytahovat, tak to bude tím světlem a to jeho nedostatkem.
![;-)](../obr/s/03.gif)
0 04.07.2011 21:37 jakubkofi – rada-pomoc
a mal som rastliny,a ked som ich kupil tak boli pekné a mali kratke stonky a nadherné zelené listy no po 2 tíždnoch boli strašné mali dlhokanske stonky a listy boli hnedé miestamy zelené ale stonki dosahovali dlšku 125 cm a ked som ich kupil mali iba 10 cm..Môže to byť tým že som mal podomacky robené svetlo???
Suhlasim s tebou najlepsie e-shopy ,mozem tiez odporucit .Konkretne som bral rastlinky od Rataja
![palec](../obr/s/18.gif)
0 02.07.2011 16:49 Petr – rostliny
Ahoj chci se zeptat kde se dají na internetu objednant živé rostlinky.A jaké máte s dodáváním zkušenosti.
Starší reakce
0 15.06.2011 21:18 Gladilaf – Sagittaria subulata
Ahoj, nemáte někdo z Prahy či okolí tuhle rostlinku?
Děkuji, mám to tu chvíli a na toto jsem ještě nedokoukla
a vy nemáte nějaké k darování?
Dobrý den, jaké rychle rostoucí rostliny by jste mi doporučili do akvária. Kdybyste někdo měli, nedarujete?
Starší reakce
mamka je ten den na školení, ale 24. mi slíbila, že spolu zajedeme do toho Sklorexu - mám svátek, tak mi koupí něco do akvarka.
![hop](../obr/s/29.gif)
tak doufám, že ji budou mít
www.thalie.cz tak mi ale dej pak vědět jestli ti mám ty pistie domlouvat
![;-)](../obr/s/03.gif)
a kde ten sraz máte? Mohl bych tam poslat třeba jenom mamku - já mám totiž trochu trošku problém (neslyším a nosím naslouchátka) - takže mě mamka určitě samotnýho nepustí.
23.6. (čtvrtek) v 7 večer máme sraz, kdyby sis to nějak domluvil, tak se můžeš stavit aspoň nachvíli. Pistie ti seženu klidně pytel a zadarmo
no chtěl jsem jít na burzu, ale v únoru jsme byli na horách a v dubnu - ten den zrovna byly čarodějnice - tak mě tam naši nemohli zavést, tak snad v září, ale do té doby se mi nechce čekat.
aha, koukám že je ti 8
můžeš přijít v létě s rodiči a dát si pohár
![;-)](../obr/s/03.gif)
ve sklorexu mívají limnobium, myslím že i pistii a možná salvinii (i když pistie má asi nejlepší koženy na schovávání). Určitě některé z nich by tam mít měli. Možná i jávský mech, do něho se taky rybky schovají, když potřebují.
Měl si přijít na burzu tam vždycky prodáváme pistie tuny a tuny.
(jak nad tím tak přemýšlím tak přijď na náš sraz a já ti pistii domluvím, sama už ji skoro nemám)
Řekl bych, že ve Sklorexu uspěješ. Můžeš taky sledovat inzerci, dost často je někdo nabízí.
![X-)](../obr/s/15.gif)
Děkuji za tip - a jsou snadno sehnatelné v akvaristice?? - jsem od Brna a většinou jezdím do Sklorexu. Někde jsem tu četl, že plovoucí rostliny v akvristikách moc nemají
Dobrý den, v poslední době se mi stává, že při rozmnožování malých gupek a mečovek se mláďata zdržují při hladině a staří je potom při krmení požerou. Tak jsem si říkal, že bych pořídil nějaké rostliny na hladinu. Akva mám jinak celkem dost zarostlé, ale na 54 l mám jenom 15 W žárovku, tak aby mi zase plovoucí nebraly moc světla. Prosím, poraďte. Děkuji Honza
Starší reakce
Jaké rostlinky byste mi poradily do rozplavávačky,zrnitost dna bude 1-3 mm,světlo tohle
www.levnaakvaristika.cz/… a filtrace dvouramenej bublifuk + poupravenej vnitřní filtr
Tyhle rostlinky by se daly použít?Ty mám v dalších akváriích
Alternanthera 'Roseafolia' (plevuňka 'Roseafolia')
Anubias barteri var. barteri (anubis Barterův)
Egeria densa (douška hustolistá)
Echinodorus 'Ozelot' (šípatkovec 'Ozelot') var. red
Echinodorus isthmicus (šípatkovec odnožující)
Heteranthera zosterifolia (kosokvět úzkolistý)
Hygrophila corymbosa (mokřanka vzpřímená)
Hygrophila polysperma (mokřanka mnohosemenná)
Lilaeopsis mauritiana (liliovníček maurícíjský)
Ludwigia repens (zakucelka plazivá)
Přidat reakci
1 ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52608x