Jaké rostliny
0 03.02.2019 17:30 Vojtaa – výběr rostlin
Zkus tohle "Helanthium tenellum" velikostně se tam hodí a mohlo by se mu dařit.
0 03.02.2019 01:11 Danča Animals Mám toto akvárium na vodní šneky. Jaké další rostliny by jste mi doporučili?
Je to spíše o vodě a světle, rostliny se sami vyselektují a nikomu neporoste všechno. I časem se tyhle podmínky mění co rostlo ze začátku nemusí růst po roce.
Tady souvisí všechno se vším
. Já taky vyzkoušela (a pořád zkouším) plno rostlin. Dost jich odešlo, ale aspoň teď vim, které mi jdou a které ne
. Kryptošky vedou
Ahoj, zrovna řeším podobný problém. Ukvapeně jsem si založil akvárium, aniž bych o tom něco věděl... prostě jsem chtěl mít všechno hned
80% jsme samozřejmě udělal špatně, takže teď plánuji přestavbu všeho a z toho kvanta rostlin už se mi motá hlava... hlavně se bojím, abych něco zase nepokazil a polovina rostlin by uhynula. Špatný výběr rostlin, šatně zvolené sousedy pro rostliny nebo pro osádku.
Jak píše Radek, je to o estetice a tvém phledu co se ti líbí
Ale je fakt, že echináče berou skoro všechny živiny kořenovým systém, kdežto stonkovky z vodního sloupce
Z velké většiny
Andaska napsala: A rostliny s velkými listy vedle jemnolistých?
Tak tohle už chce podle mě trochu zkušenosti a estetické cítění.
A sázet vedle sebe rostliny s velkým a malým kořenovým systémem je v pohodě? A rostliny s velkými listy vedle jemnolistých?
Wikipedie:
Alelopatie (rovněž allelopatie, amenzalismus, antibióza či antagonismus) je jeden ze základních typů biologických interakcí mezi dvěma či více organismy. Jeden organismus (inhibitor) ovlivňuje negativně druhý organismus (amenzál) svými chemickými látkami, které vypouští do prostředí. Může se jednat o jednu, nebo několik látek.
V akvaristice pole neorané, nějaký vliv asi existuje ale spíše pokud by se jednalo o dominantní rostliny v akváriu než 1:1.
Ahojky Andy
Je tak nějak ověřeno soužití vallisek blízko kryptošek. Jestli jsou jiné poznatky, rád se dočtu
0 02.02.2019 18:20 Andaska – Sázení rostlinek
Ahoj, je nějaké pravidlo jaké rostlinky by se neměly sázet vedle sebe, aby si třeba nebraly živiny nebo z jiného důvodu? Dëkuji
Starší reakce
0 20.01.2019 14:35 Jakub – Rostliny pro začátečníka
Dobrý den,poraďte mi prosím nějaké nenáročné rostliny do 54 l akva.Jsem začátečník tak vůbec nevím. Zatím mám 3 kryptokoryny a nějakou trávu. Kryptokoryny začínají mít v listech dirky. V akva mám gupky, ancíka a 3 pancéřnícky. Díky
Díky,
zkusím objednat
Microsorum pteropus, Limnophila sessiliflora, Hygrophila polysperma, Microsorum pteropus
Ahoj,
doporučíte mi jaké rostliny ještě přidat na pozadí do 54L akva k razborám a krevetkám?
Mám to pořád takový neslaný nemastný. Něco by to chtělo ale nevím co.
Viz. foto v prezentaci.
Starší reakce
Poradí mi někdo jaké rostliny z Mexika do akvária s živorodkami ?
Starší reakce
I když je to akvarium vysoke stejne ho dam asi pryč kvuli ancistrusum
No zacina se mi tam rozrustat pomalu okrehek a pod cretaphylem je az moc tma
Dobry den
jdu si znovu pro radu akvarium krasně běželo přidal jsem o dvě hodiny vice svícení a pak mi odešla z neznámých důvodu limnophyla a a sagittarie abi egerii se moc růst nechce jediné čemu se daří je valineserka a oběvila se mi tam nejspíš gsa proto chci dokoupit tyto rostliny
Hygrophila corymbosa 2x až 3x
Echinodorus horemani 2x
potom možná
Cryptocoryne petchii 1x až 2x
všechno je počet košíčků
chci jse proto zeptat jestli je to dobrý nápad doložim ještě foto k dnešku
Všem moc děkuju za rady
Starší reakce
Kytek neni nikdy dost!
To vypadá na emerzní listy, ty se úplně rozpadnou, potom to začne znova růst.
To uz sem resil v predchozi konverzaci o boji s rasami poradilimi tohle tak jsem jse jeste raci chtel zeptat jestli jich neni moc protoze tata mel pochybnosti
Koukni ještě do atlasu na rychle rostoucí rostliny. Hlavně tam teď nedávej něco náročného s pomalým růstem.
Jo vsak ja to tak myslel ze ja ji v akva nemam ale myslel jsem to tak ze jestli mam raci koupit jinou nez tu kor.
Myslel jsem to tak, že bych tu kryptošku nedosazoval. Dával jsem u sebe do akva jednu tak půl roku po zajetí a chytla se báječně narozdíl od čerstvě založeného šnekária kde mi hned odešla.
Takze ji mam vymenit kdyz mam akvarium plne rasy a je 3 mesice stare ze mam napriklad k jine pridat 2 kusy
Ta kryptokoryna bude shazovat listy, lepší je jí zasázet po řádném zajetí akva.
Čím víc, tím líp
Ono taky není nikde psáno, že porostou všechny
Takze myslite ze bych mnel ke kazde jeste o jeden kosik pridat nebo to nechat tak
Dal bych je všechny, rozhodně bych neubíral. Egerii a demersum bych nesázel, nechal je jako plovoučky. Já mám ještě dobrý zkušenosti s bacopa monieri.
Jeste jedna.. jak se to s.nima zhorsuje.
Kusy košičku počet rostlin nevim
To mně celkem jede jen ty listy jsou takoce ošklivé
Su to kusy rastlín, alebo počet košíkov?
myslite že mi do moji nadrže bude stačit tolik kytek nebo mam ubrat nebo naopak přidat
Egeria densa 2x
Limnophila sessiliflora 2x
Sagittaria subulata 2x
Cryptocoryne petchii 2x
Ceratophyllum demersum 1x
dekuji za odpoved
Také se mi s ním zatím moc nedaří, přežívá, ale odnože vyhodil hned po vysazení, pár kouskům se porařilo zakořenit, jinak ale nic moc.
Co třeba
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_subulata , pokud to má být kolem, nebo přes 10cm, tak bych to viděl jako ideální rostlinu. Odnožuje spolehlivě - a sice se po vysazení rozpadne až prakticky zmizí, ale po čase zase vyleze a začne růst jako plevel.
Máš pravdu, Marsilka je spíš nižší. Roste (plazí se) substrátem a rozmnožování řízkováním znamená, že jí stačí kousek oddělit (uříznout) a zasadit jinam. Umí udělat pěkný koberec. Třeba tady:
rybicky.net/nadrze/29394
píšou tady Rozmnožování: Řízkováním a to je něco jiného ne??
Já bych chtěl nějakou odnožemi,aby se mně tam rozmnožila sama a ne jí všude sázel. Nebo jeslti jsem to nějak blbě pochopil.
A ještě bych raději něco vyššího cca 10cm
ale díky...
Ahoj..
Mám v akvárku Helanthium bolivianum 'Isthmicus'
Chtěl jsem aby se mně předek zaplnil nějakou nizkou kytkou který se rozmnožuje odnožemi.
Bohužel téhle se mně tam nějak nedaří. Lupeny jsou takové světlé a průhledné jak papít už u mladích rostlinek.
Ostatním kytkám se tam daří moc dobře..
Neporadili by jste mně nějakou jinou rostlinu která se rozmnožuje odnožemi, kterou bych tam zkusil.
díky..
Starší reakce
K těm tvým rakům to bude asi problém.
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x