Jaké rostliny
možná to pak budeš muset vystříhat
Aby vytvořila koberec tak je potřeba ji nějak navigovat? Mám ji v akva skoro dva měsíce a zatím se jen pořádně zakořenila a jen minimálně odnožila. Abych měl koberec tak je potřeba ji asi pomáhat se šířit ne?
Ok, zkusím to
Díky!
zkus vzít síťku na ovoce, dej jí přes kytky a zatiž kameny. Až zakoření, tak uvidíš
Je taky náročnější na světlo,takže uvidíš.Pokud chceš do akva.nějakou nenáročnou,tzv.kobercovku,tak bych Ti doporučil Sagittaria subulata .Je daleko odolnější,není tak náročná na světlo,se sumečky jí není problém pěstovat a při dobrých podmínkách brzy vytvoří souvislý koberec na dně
rybicky.net/atlasrostlin/sagittaria_subulata Taky si to myslím, podle toho jak to tak sleduji...
Ale pokusím se o nemožné, dokud se aspoň pár kousků nechytne, budu sázet stále dokola...
Tyhle kobercovky většinou nemají šanci v nádržích,kde se po dně prohánějí a přerývají ho pancřníčci/sumeččci/.Nemají klid k zakořenění.
Tak jsem si koupil malou rostlinku ( malokvětka drobnokvětá ) s pocitem, že se chytne a bude se postupně rozrůstat po celém dně a vytvoří tak souvislý porost. Ale zatím mi jen po pár hodinách vždy vyplave k hladině, neudržím jí na dně
Asi sumečci řáděj a vyškubnou jí...
Poraďte mi někdo jak jí tam udržet, aby zakořenila a vydržela jejich nájezdy
díky moc to je presne to co hledám !!!
dekuju moc
Čo tak Cryptocoryne wendtii Brown? To je pekná rastlinka do stredu AQ
.
podívam se
s dlouhýma listama je hezká c. balansea a podobné, ale ty opravdu kdoví jak nerostou a říká se o nich že jsou náročnější, ikdyž u přítelkyně roste hezky a to jí tam roste málo co
jinak tou celkem rychle rostoucí kryptokorinou jsem měl na mysli c. wendtii, musím jí co 14 týdnů protrhávat, protože kdybych to neudělal, vytáhl bych celé dno
jojo to je skoro vono len ty listy sou také jakoby do červena
jáj tak ...
ale myslel sem spíš neco jako ten kryptokorine jako z takýma lystama dlouhyma tuto ludwigiu mám od kamoše malinkej trsík
To je subjektivní dojem, pro někoho pomalej, pro jinýho rychlej, tedy když to mám srovnávat s kryptokorynama.
ale je tam pomalý rúst ne ?
tak jaké by ste mi radili ?
jak sem ríkal chcem neco do prostred neco husté a co rychle zarostne a nech medzi tím proplavají rybky a tak,kámoš tam m tuším kryptokorine a je to krásne...Dekujuz za rady
to by ses divil
jsou samozřejmě i daleko rychlejší kytky
podívej se do profilu užívatelovi TVK má tam aqua to obojstrané podruhé chcem to co má uprostred co to je ? :(
na kryptošky zapomeň, tam není rychlý růst ani náhodou
ahojte prosím vás jakou rostlink by ste mi poradili do prostred aqua která bude hustá a rychlo rozroste rozmýšlal sem o nejakem kryprokoreni ?
díky za rady
ty rostliny bys měl víc rozdělit, kryptokoryny a echonodory po rostlinkách (echinodory klidně každý jinam, potřebují hodně prostoru jestli se chytnou), stonkovek můžeš víc k sobě, ale ne všechny. Dobře se to sází pinzetou.
Zdravím, rád bych poprosil o radu, mám čerstvě založené akva, nasazenou první várku rostlin. Poraďte prosím čím osázet dál, případně jestli v nádrži není něco vyloženě špatně. Info k akva - 126l, dno flexiobklady, hnojivo startovací denerle 10tablet, CO - dodávané k setu na 1měsíc (dál asi nebudu používat), ryby budou po záběhu - neonky, otíci, pancéřníci a další. Předem dík za podnětné návrhy
Jo a to nejpodstatnější - světlo 2x18w + reflektory
Děkuji moc, za rady! (ale nebude ním vadit světlo, které má asi tak 5,7W???
)
To záleží na vás a na vaši kreativitě a také vkusu, ale nižší rostlinky a mechy dopředu a čím větší tím dozadu, ale jak říkám záleží jak si to vytvoří každý sám
Myslím tým, či doprědu, na kraj, nebo tak něco. Asi.
A čím je mám po případě stříhat (zkracovat)?
To tedy jo!
Všechno krok po kroku.
no tak to by bylo přeplacene v té dvacítce
Děkuji, myslím, že je to to pravé pro mne.
A ak neotravuji, jak asi rychle rostou ty rostlinky?
Nemyslím všechny najednou, ať je výběr.
nemužu nesouhlasit, jen doporučuju, polovinu z nich mám a jsem zpokojen
Starší reakce
S Aquaclay nemám skúsenosti, ale ak si sa rozhodol zainvestovať, možno by bolo vhodnejšie JBL Manado - je jemnejšie, ťažšie a krajšie. Do AQ s rozmermi dna 80x35 som dal cca 20l, takže do 100x40 by som skôr volil 25l + 4l. Vhodné nenáročné rastliny:
Microsorium pteropus
Microsorium pteropus "Windelov"
Hygrophila corymbosa var. Cherry Leaf
Ludwigia ovalis
Vallisneria Rubra Serpanta
Anubias barteri var. nana
Echinodorus quadricostatus
Ceratopteris thallictroides
Riccia fluitans
Cryptocoryne wendtii var. Brown
Cryptocoryne aponogetifolia
Taxiphyllum barbieri
Egeria densa
Aegagropila linnaei
Starší reakce
0 06.02.2013 09:17 Kay – Rostliny do smiseneho akvatia
Ahoj. Jsem začínající akvarista a chtěl bych poradit s vyberem rostlin do smiseneho akvária o velikosti 100 x 40 x 40 - 180l. Jako dno bych chtěl pouzit asi Aquaclay Grouno a uvazuji i o podkladu Aquaclay Ground Staré Dno. Bude mi stacit 20 + 4 litry? Co a hlavne kolik rostlinek tam nasadit? Diky za odpoved
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52604x