Jaké rostliny
Moc jsem v Tvých akva těch "červených a starorůžových" rostlin neviděl i když máš dostatečně silné osvětlení
Sid napsal: ... Teprve pod dostatečně intenzivním osvětlením získá tu "ideální" barvu - "starorůžovou"...
To jste mne tedy opravdu potěšil... podle toho, co píšete, mám tedy dostatečně silné osvětlení. Já to říkal vždycky, že 0,26W/l u T5 zářivek je dostatečně silné osvětlení pro 50cm hluboké akvárium, ale věčně se se mnou někdo dohadoval. Není to tak špatné. Dokonce si myslím, že většina poroste docela dobře. Kromě těch dvou. Egerie mi příjdou lepší když se chvíli nechají rozrůst a netvarují se. Potom se jim moc nechce. Světla moc nepotřebujou. Toho echáče mám taky a právě mi kvete. Bohužel nad akváriem je sklo, takže je začažený o něj a rozmýšlí co dál. Roste i u 0,5W/l poměrně dobře. Cabomby rostou taky celkem slušně a Vallisnerie mají naopak radši světla kolem 0,3W/l. Uvidíš za měsíc, ale ztráty budou asi jen u těch dvou rostlinek.
Světlo máš už slušné, za předpokladu použití kvalitních LED...takže průser by to být nemusel.
1. ok
2. spíš ti chcípne, mě rostla jen pod opravdu megasvětlem..pod vodou se jí často nechce růst
3. ok
4. ok
5. chcípne určitě
6. ok
Dobry den. Prosim o doporuceni vhodnych rostlinek pro nenarocne akvarium. V planu mam jen pavi ocka. Hledam rostlinky, ktere jsou hodne nenarocne. Dejte prosim zacatecnikum tipy na nenarocne rostlinky z vasich zkusenosti.
Dekuji Vlnkar
Koupil jsem si tyto rostliny:
1x Echinodorus aschersonianus
1x Hottonia inflata
1x Cabomba caroliniana
1x Egeria densa
1x Justicia schimperi
1x Vallisneria americana var. natans
Asi je vecina odsouzena k zaniku. Ach jo.
Není to lepší,bylo tam ještě málo světla.Za tři měsíce už bylo lepší a bylo na co koukat
doufam, ze ji moji 0,375 w/l bude stacit, myslim, ze snad ano
Mrkněte do prezentací těch, kteří ji v takové kondici mají.
a jake je minimlni osvetleni pro krasne vybarveni flamiga?
...No, nevím jak pro koho, ale pro mne je výrazně červená Cryptocoryne wendtii ´Flamingo´ a ta moc světla nepotřebuje...
Nedá mi to, musím reagovat i na tuto poznámku...
"Flamingo" zvládne i slabší osvětlení, ale pak nemá šanci být
výrazně červená, jen "světle hnědá". Teprve pod dostatečně intenzivním osvětlením získá tu "ideální" barvu - "starorůžovou".
...A protože vím, jak to s ní teď v Česku je... myslím že ji dělá Tropica nebo Dennerle?...
Dělá ji Dennerle, což lze jednoduše zjistit pohledem na stránky této firmy (a Tropicy).
A za pokus to s tím dotazem v Hornbachu stojí, jak jsem vám říkal. Nejprve by to ale chtělo zjistit, jestli je u Dennerleho "skladem".
BTW: Docela by mě zajímalo, jak to tedy teď s Flamingem v Česku vypadá...
Tohle už je lepší.
Já to zas pobral tak,že jestli mám zkušenosti s červenýma rostlinama.
Nic Ti neuniklo,debata je o červených rostlinách a světle
Něco mi uniklo?
Řeč se vede o Ludwigii repens a na fotce je Alternanthera splendida.
Netvrdím,že Ti to vadí.Já jen obhajuji co jsem napsal.Proto jsem zde umístil i fotku.
Svítím cca třetinovým výkonem LED páskama v podobné nádrži
. A že zakulacenka není červená mě fakt nevadí, i tak je to hezká a nenáročná kytka. Dám do dna zase nějaké hnojivo, ať zase prosperuje.
romant napsal: Já budu protivnej a při nižší intenzitě světla jsi jí zkoušel?
Nemusíš se bát,nejsem úplný amatér,vím o čem "mluvím".
V tomhle 200l akvárku byly 4 zářivky 30W.Můžete počítat.Rozdíl v červené "trošku" je.
Já ji má ve slabém světle a rostla pěkně, je červená jen z rubu listů. Teď se jí nějak nedaří, má bledé malé listky, hustá patra, možná málo dusíku. Za to Alternathera Splendida (a ta je pěkně červená
) mi bují pěkně, možná na úkor těch ludwigií.
Stačí?
Pěkná červená.
To víš,že ano.Není červená,jako červená.Vidím,že ses nedíval.
ok, u nas na rudne otravuju v akva oddeleni kazdou chvilku tak do nich budu hucet
Já budu protivnej a při nižší intenzitě světla jsi jí zkoušel?
Ano,MÁM!Podívej se na má akvárka-historie a uvidíš
Minimálně je potřeba 0,5W na litr,pak budou rostliny pěkně červené!!!
Poohlédni. A protože vím, jak to s ní teď v Česku je, tak aby ses dohledal, tak zajdi rovnou do Hornbachu a přemluv je, ať ti ji objednají, myslím že ji dělá Tropica nebo Dennerle??? Jeden z nich. Mohou je objednat, ale moc to nedělají.
tak ta vypadá dobře, poohlídnu se po ní, díky
No, nevím jak pro koho, ale pro mne je výrazně červená Cryptocoryne wendtii ´Flamingo´ a ta moc světla nepotřebuje....
to není jen o světle, mě při 0,3W na litr, vzdálenost od světel cca 80-90 cm roste Alternanthera reineckii, Pogostemon erectus, Rotala wallichii a Eleocharis pusilla
tak tu zrovna mam ale diky
este nejake jine??
Máš to s ní v tomto akváriu odzkoušený, že víš že tam bude mít málo světla? Já jsem jí bezproblému měl i bez těch reflektorů a když není v rohu v polostínu, tak se i pěkně vybarví.
prosím o radu zkušené zahradníky: která z rostlin s nýraznější červenou barvou by rostla u mě v akvarku? kromě několika tablet hnojiva při založení zatím nehnojím, světla mám 2x18w+reflektory na 126l, co2 plánuju do budoucna z burčáku, snad tyhle informace stačí.
díky
Starší reakce
Do popředí je asi nejkrásnější kryptoška Cryptocoryne x willisii (kryptokoryna Willisova), označovaná dodavatelem nejčastěji jako C.nevillii. Je ještě menší a subtilnější než flamingo a dělá krásný kobereček... ale musíš dohlížet, ať ji nic nezahluší... ale je fakt krásná... mám ji ve Třístovce vepředu napravo od Flaminga, tak koukni. A ta se dá sehnat v pohodě.
Ešte by som doplnil Ricciu fluitans, Ludwigiu ovalis a Hygrophilu corymbosu "Cherry Leaf".
Poradi nekdo nejakou kryptokorynu do popredi? Nasel sem flamingo, ale tu se mi nedari sehnat, je nejaka jina?
dekuju moc lebo zrovna se chystám do akvaristiky tak nech tam mám hodne kytek lepší je pak ostrihat než čekat než dorostou
dekuju moc
ahojte prosím vás poradite mi nejaké rostlinky rychle rostouci ? a nenáročné ? díky moc.
Starší reakce
zakládám akva a přemítám o rostlinách, rád bych znal názor zdejších matadorů co dál nasadit (hlavně dopředu), jestli jsem neudělal nějaké chyby, případně co změnit. předem díky za podnětné připomínky
. Fotku přikládám, informace k akváriu - 126l, hnojení: 10 startovacích tabletek do písku, CO2 z akva setu pomalu bublá, do budoucna o něm neuvažuju, světlo 2*18w + reflektory.
Starší reakce
To ale není vyloženě kobercová rostlina, jen při silném světle roste při dně, jinak tvoří keříček a roste jako klasické stonkovky.
Přidat reakci
1 ...... [30] ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52603x