Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké rostliny

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Výběr rostlin 

Přejít na předchozí stránku 57 Přejít na další stránku   1  
Jaké rostliny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Re: filipsi
Měly by tam být 2x15W zářivky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Utahraptor
Ne, za beznych podminek neni. Podivej se na ni ke me, v +- beznych podminkach. aVice do cervena je jen pokud se na ni skutecne hodne sviti. Napr. nadrz uzivatele Sidonius na akvarko.cz (omluva ostatnim, jiste se i tady najde hodne cervena, jen z hlavy nepamatuju)
Edit - Co budes mit za svetlo? Obecne, pod malo svetlem to s nicim cervenym nejde, bud je to zelene, nebo uplne odejde.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je Rotala rotundifolia skutěčně taková červenavá, protože na fotografiích co má na stránkách přímo aqua-daho to tak nevypadá a mě šlo o ten kontrast :)

A při brouzdání na jejich stránkách mě zaujal tenhle kultivar www.aqua-daho.cz/…
Nemáte někdo zkušenosti? :)
Tak jo, vynech je, ja jak jsem psal bych objednal 2-3 od kazdeho. Vypada to na maluvce pekne.
Plán je spíš takový ilustrativní, já nemám odhad co je málo a co moc kytiček, proto tady zase otravuju s dotazy :)

Chtěla jsme se držet rostlin z thajska .)
Protoze ve svem planu tech rostlin nemas moc. Tak neco co je opravdu prebornik v rychlosti rustu. Oni sice i ty osatni co mas rychle rostou, ale potrebuji trosku zakorenit, nez se do toho daji. Tyhle 2 hned. Kdyz ale vezmes tech kosicku co chces vic, klidne je vynech.
Tu limnophilu a egerii pročpak? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Snofrev
Aby to utahraptor nepochopila tak, ze 48 kosiku, to by osazela nekolik takovych akvarek.
Ja bych bral od kazeho druhu, co tam ma, 2 kosiky. Mozna bych ale jeste na zacatek nez se rozroste a dosazi nekam pichl kosik limnophily a egerie. To je tak asi minimalni navrh na zacatek, kdyz vezmes od kazdeho 3, nic nepokazis a nebudes tolik cekat az se rozroste.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Snofrev – Re: Utahraptor
KOLIK? Kolik kusů (košíčků...) mám vzít?

orientační vzoreček je obsah podstavy/50
u tebe by to tedy mělo být (60*40)/50=48

ale záleží na tom jestli budeš brát nízké kobercové rostlinky, tak určitě víc
pokud budeš brát velké vzrostlé, tak klidně míň
pokud budeš brát malé s tím, že časem vyrostou, tak je lepší jich koupit víc a až se rozrostou, tak je někomu dát nebo prodat, dosáhneš snadněji a rychleji rovnováhy v AQ ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor
Také bych potřebovala poradit s rostlinkami - budu zakládat nové akvárium, druhy rostlin mám už vybrané, asi je budu objednávat z aqua-daho... klíčová otázka je: KOLIK? Kolik kusů (košíčků...) mám vzít?

Návrh budoucího akvária mám tady rybicky.net/nadrz.php…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andynka
Se šlahouny jsem začla já. Prostě mi to tak přišlo. Ale i tak děkuji za upřesnění :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: vaclav
Vaclave ja se slahounama nezacal :-D a jak sem psal, nemam stolistek a nikdy sem nemel. Jen sem si to tak nejak odvodil od valisnerek nebo sagitarky :-D

tak se omlouvam za mystifikaci hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Mrakoplash
Mraku ty jsi spletl šlahoun echinodoru se stolístkem ten žádné nemá prostě jen roste pořád ke hladině, takže stačí zkrátit a zasadit. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: Andynka
Ja teda stolistek nemam, ale nechal bych slahounky bejt a az uvidis maly rostlinky tak bych se staral o oddeleni. Ciste jen ze slahounku toho asi moc nevyroste ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tokuschew – Re: Andynka
Andynka, za málinko. Nech sa ti darí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andynka – Re: Tokuschew
Děkuju
tak potom v pohode.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andynka – Re: Tokuschew
Ano tento mám na mysli :)
Samozrejme, Keď sa mu darí, ľahko zakorení.
Mala si na mysli stolístok Myriophyllum?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andynka – Jak?
Ahoj.. Mám stolístek a začal mi " vypouštět" šlahounky. Co mám s nimi udělat. Je možné ty šlahounky ustříhnout a zasadit? Pustí kořeny?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Delfínek
zkus internetové obchody ;-) hodně lidí je tady chválí ano uvídíš sám hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Karel
Co takhle vyzkoušet tvoje dno v octě? :-) Bublá - nebublá, vyměnit - nevyměnit?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Karel
mám 30l akvarko a zářivku 11W no a mám tam Echinodorus bleherae potom řasokouli, jávský mech, a tu zakroucenou zákrutichu- a pořád mám nějak prázdný akva.no prostě se jim tam nedaří a tak cokoliv koupím tak mi to chcípne tak má prosba je co tam mám dát.
No jinak můj meil je karelmarosz@seznam.czdiky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Effouš
no však. v paludárku jsou nově. doteď byly na parapetu v hodně suchým vzduchu :) (tam jsem je taky tak krmil) . hold tvrdej život a k ideálním podmínkám daleko..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eff
Myslel jsem masožravky v bytě. Pokud jsou ve skleníku nebo na rašeliništi a mají ideální podmínky k růstu, ať se cpou o 106.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Effouš
to sem ještě neslyšel.. to, že třeba netvořej pasti to jo, ale až tak? :-O já krmil mucholapky v zimě vepřovou konzervou, aby mi rychle rostli.. (sice pak chvíli nemaj pasti, ale ta rychlost růstu to vynahradí :-D )
Jinak, aby mi pochytala hmyz v pokojíčku, tak to asi nezvládne, ale já jí ráda pomůžu

Já bych si to moc nemaloval. Většina masožravek si bohatě vystačí s jedním kusem hmyzu na měsíc, překrmování vede u uhnití rostliny. A opravdové žrouty ala Adéla v našich podmínkách těžko vypěstujeme.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Dinamit
Fotka k příspěvku no nevím. do masožravek nedělám, ale naše tam stejně asi mít nebudou (okolo toho by bylo asi dost papírování ;-) )¨ale je spousta rosnatek a spousta fak hezkejch palec

Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit
No, ono stejně bych pro ní musela jet až někam na Šumavu. To je jednodušší si pro ní zajít na výstavu k nám na Ládví, kde je to 10 minut pěšky :-) .
Jinak, aby mi pochytala hmyz v pokojíčku, tak to asi nezvládne, ale já jí ráda pomůžu hop .
Že roste i u nás, to vim. Vim teda jenom o šumavský 3jezerní slati, kde je rašelina, vlhko a relativně teplo. Proto jsem se ptala, jestli vydrží panelákový podmínky... Takže jestli to nezaspim jako posledně, tak si jdu pro ní na výstavu smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: johan
Jiste, to jsem zapomnel dodat. Nevim, jak to bylo s ochranou v te dobe, kdy mi bylo 10, a take si nejsem uplne jisty, jestli by me to v tom veku trapilo. Ale my "velci" je nesbirejme.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Johan – Re: filipsi
rosnatky v naší přírodě nesbírejte. sice je drosera rotudifolia docela běžná, ale určitě né tak, aby se mohla přemísťovat do terárek. krom toho všechny naše rostnatky jsou chráněné zákonem. dvě kriticky ohrožené a jedna silně ohrožená.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Dinamit
Jinak rosnatka roste bezne i v cr, kdyz jsem byl maly, jednu jsem si na jednom mokradu u nasi chalupy nasel a pak asi pul roku uspesne pestoval. Bohuzel pak jednou zapomnel zalit :-( .
Ale jestli je chces kvuli hmyzu, tak ona toho zas tolik nepolapa (a pepopapa). Mozna lepsi by bylo nejakou vetsi lackovku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa – Re: Dinamit
Fotka k příspěvku Rosnatka z léta: Rumunsko Maramureš ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Jurasek
díky za přeposlání.. tady je tady něco (souvisí to s poslaným textem, čili s pěstováním až tak moc ne) botany.upol.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: Dinamit
tak já je mám v paludárku.. tam jdou skvěle. trochu hůř, ale taky šli, na okně na koleji, kde světlo nic moc, a sucho. takže fakt ennáročné. akorát se musí zalévat "destilkou" nebo dešťovkou a v podkvětníku tak 1cm vody..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poltergeist – Re: Dinamit
rosnatka je snadno pěstovatelná masožravka, která může být na jakém koli světlém místě, vyžaduje stále vlhký substrát, ne však přemokřený...info ohledně masožravek na poltergeist007@seznam.cz X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dinamit – Re: sakrbleK
A vy máte nějaké zkušenosti s emerzním pěstováním rostlin? Nebo spíše tararijních rostlin? Bych totiž ráda pěstovala rosnatku (nesnášim hmyz), jenže jsem ještě bohužel nenarazila na nikoho kdo by s tím měl zkušenosti. Skleník nemám, mám pouze plastové panelákové okno, tak právě nevím :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zaciatocnik
kto my to posle? radicalrider@azet.sk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: sakrbleK
Jako by se stalo :-)
Edit: Poslal jsem to od maznak007 nahoru, tak se kdyžtak ozvěte, kdyby to nepřišlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sakrbleK
Pánové,omluvte mne,ale z časových důvodů nemám čas na rozesílání.Zkuste si to poslat mezi sebou,dík za pochopení. X-)
Také by mě to velmi zajímalo
effenberger@twinsoft.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TomášB
pěkný
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MiHl – Re: sakrbleK
Pokud to nebudete umísťovat někde přístupně, mohl byste mi to také poslat? masp01 @ centrum.cz Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mili512 – Re: Venca
potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zaciatocnik
aj aj by sommal zaujem :P radicalrider@azet.sk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Venca
A co to poslat sem jako článek aby si to mohli přečíst všichni kdo má zájem ???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Usine – Re: Mrakoplash
Já bych nepohrdl informacemi podobného druhu, předem děkuji.
vaclav123@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sifik
a mohli byste to poslat ještě mně ?? :-D sifalda.jiri@seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Mrakoplash – Re: sakrbleK
Taky se rad priucim, dekuji
navazka(závin)seznam.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan – Re: sakrbleK
tak když už jste u toho, taky bych byl za nějaké informace rád.. třeba mejm kryptoškám pod zavařovačkama pomůžu=))

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [57] ...... 67 68

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52829x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3037-jake-rostliny?od=2801