Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Aqua - Daho

 

NápovědaFórum » Obchody » E-shopy 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Aqua - Daho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2021 11:34 Muž kon [9] Re: JUMP
Byl jsem tam před měsícem. Objednáno dopředu telefonicky.
Dovnitř mě nepustili, pouze předání a zaplacení venku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2021 10:03 Muž Kawasaki [2840] - AmerikaRe: JUMP
Mrkni na jejich stránky. Po tel, dohodě to určitě bude možné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2021 09:41 JUMP – Osobní návštěva
Nevíte prosím někdo, zda je stále možná osobní návštěva (a nákup rostlinek) v Aqua Daho ? Dříve to možné bylo, ale to už je hodně let nazpátek, co jsem tam byl.
Případně jaké dny je návštěva možná?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.05.2019 22:21 GabrielaS Re: Prašan
Měla jsem ten javák 2x a z toho jeden krásný a jeden hnusný. Je mi líto, ale pokud za to platím, tak odmítám, aby mi přišlo toto. Ale i to je zkušenost :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.05.2019 13:13 - Re: GabrielaS
S Aqua Daho mám ja zatiaľ tie naj skúsenosti oproti iným pestiarniam.Ako klad hodnotím veľkosť rastlín,cenu,stav rastlín i prípadný bonus v objednávkach.Samozrejme je to emerz a s tým treba rátať.Ak chcete pekný mach,tak priamo od chovateľa alebo in vitro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 20:36 GabrielaS Re: Anďaska
Paní mi nabízela nový mech, ale s tím, že zřejmě bude ve stejném stavu. Myslím, že měli snahu řešit stížnost, ale zklamalo ne to, že to v tomto stavu vůbec pošlou a navíc to fakt bylo už podruhé (tehdy jsem se neozvala a mech hodně smrděl, takže letěl rovnou do odpadků). No jo no...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 19:40 Anďaska Re: GabrielaS
Spíš jsem čekala, že když už uznají chybu, tak pošlou sami od sebe nový mech. A ne, že se to bude řešit až v případné další objednávce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 19:09 jamajcan Re: GabrielaS
Kdysi jsem si od AD objednával mech a přišel taky v tomhle stavu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 18:56 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: vaclav
Ve „snovém světě“ se takové věci nedějí, a není zapotřebí „palcovat“. Však jim přeci nedávám palec za to , že poslali „mrzáka“, a ani je za to nechválím. Má zkušenost je více než dobrá, a paleček je za „slušnost“ věc řešit ;-)
Pro příště budu šetřivější. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2019 18:00 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zervajs
Tak s těmi palci bych šetřil. Poslat chcíplotinu a čekat jestli se dotyčný ozve nebo mávne rukou. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.05.2019 09:42 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: GabrielaS
Za tento přístup dávám dahu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.05.2019 08:49 GabrielaS Aqua-Daho
Pokračování příběhu: paní z Aqua-Daho mi volala a za situaci se omluvila. Nabídla kompenzaci za špatný mech, ale nejjednodušší bude to dořešit až budu příště něco objednávat. Abych to shrnula-stala se chyba a dle mého by stav odesílaných rostlin
atd. měli nějak kontrolovat, ale Aqua-Daho se to snaží vyřešit, to jim musím férově uznat. Mech zkusím dát do vázy, ale divně "voní", tak uvidíme
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2019 06:06 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: Maq
S bodem 2) naprosto souhlasím...vlastní zkušenost s dodávkou, dle zápachu "zfermentovaného" mechu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.05.2019 23:09 Muž Tojsouvěci [3590] - Kytky s čudlamaRe: GabrielaS
Stát se může cokoliv,věřím že řešení se najde.
Nepamatuji se,kolik jsem dělal v Dahu objednávek a kolikrát jsem Vykýřovice navštívil,ale veškerá problematika zakázek byla perfektní a majitele včetně personálu chválím,za jejich vstřícné jednání. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 22:29 GabrielaS Re: Maq
Jsem opravdu zvědavá, zda a jak zareagují. Ten mech si zkusím nechat (ten poslední byl fakt natvrdo shnilý, takže letěl...), ale do nádrže to nedám, můj nos mi říká, že to není dobrý nápad :-) Ono víš co, když Ti to někdo daruje, člověk si řekne buď již. Ale za tuším 70kaček za relativně nevelkou krabičku čekám, že mech bude v dobrém stavu. V každém případě napíšu, jak to dopadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.05.2019 21:49 Maq Re: GabrielaS
GabrielaS napsala: dojem, že pod názvem Rotala rotundifolia prodávají R. indica...(taky pěkná kytka, ale onu narůžovělou barvu, kvůli které jsem to rotundifolii objednávala, indica mít asi nebude
R. rotundifolia byla dlouho prodávaná pod nesprávným názvem R. indica. Dodnes ji takto vede např. jinak báječný p. Skácel. R. indica se často prodává pod nesprávným názvem Ammannia 'Bonsai'.
R. rotundifolia je nenáročná, rychle rostoucí stonkovka, velmi proměnlivá a prodávaná v mnoha formách, ať již skutečných nebo víceméně vymyšlených asijskými pěstiteli. Je v tom zmatek a nikdy přesně nevíš, co dostaneš. Na dobrém světle se víceméně hezky vybarvují asi všechny.
Rotala indica je podle mého soudu mnohem pěknější drobná stonkovka, a mám s ní potíže, takže ji vnímám jako hodně náročnou. (Asi na živiny, které já dávkuji hodně střídmě.)
=
Ke Tvým stížnostem:
1) Za nepřesnosti okolo R. rotundifolia bych nikoho moc nekritizoval. Je v tom fakt guláš všude.
2) Ten mech se mi nezdá na odpis. S mnoha mechy je to tak, že jejich stélky vypadají krásně zelené, ale jen do chvíle, než je odtrhneš od podkladu. Pak zjistíš, že pěkný je jen poslední centimetr na pěticentimetrové nehezké štangli. Přirovnal bych to ke smrku rostoucímu v hustém lese - zelený jen nahoře.
Vůbec bych tedy nevhazoval mech do záhonu obilovin. Propláchni ho a naaranžuj na zvolené místo. Věřím, že se brzy zazelená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 19:04 Muž zervajs [334] - RostlinyRe: Prašan
Chtě nechtě s Tebou souhlasím. Nikdy špatná zkušenost s AquaDaho. Ale stát se to může, a teď se ukáže i jednání v „krizové situaci“.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 17:28 GabrielaS Re: Prašan
Psala jsem jim mail, zatím bez reakce. Je to známá pěstírna, tak jsem předpokládala solidní jednání. Nicméně ten mech už byl opravdu v tomto stavu podruhé a navíc mám silný dojem, že pod názvem Rotala rotundifolia prodávají R. indica...(taky pěkná kytka, ale onu narůžovělou barvu, kvůli které jsem to rotundifolii objednávala, indica mít asi nebude:-( Uvidíme, zda přijde odpověď - napíšu, jak se to bude vyvíjet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 15:57 - Re: GabrielaS
Aqua Daho a Dennerle je u mňa top.Zatiaľ som nemal zlú skúsenosť.Aj mach na ľavo sa v pohode rozrastie.Zrejme je z časti kde trčal nad vodou.Ako zareagovala firma ak sa smiem spýtať? Neraz posielajú i rastlinky grátis,preto sa pýtam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.05.2019 15:16 GabrielaS – Zklamání z Aqua-Daho
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dnes dorazil (kromě jiného) jávský mech z Aqua-Daho, stav posuďte sami...nebylo to poprvé, posledně jsem si ale myslela, že jsem to způsobila já tím, že mech zůstal 3 dny v původním kelímku (což zní jako hloupost, protože za normálních okolností by to měl v pohodě vydržet)...
EDIT: pro srovnání mám vedle sebe vyfoceny oba kelímky, které dnes přišly
 
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.12.2017 12:42 Muž Zip [277] Re: kmara
Ahoj,
kupoval jsem u nich kolekci pro 150l akva, kytky přišly krásné, dobře zabaleno, ČD Kurýr v zimě, vše přežilo. Problém byl, že jsem to tam nemohl všechno nacpat, přišlo jich opravdu hodně a i navíc nějaký dárek:-)
Bohužel jsem je jen postupně vyhazoval jak se jim nedařilo, z původního poču tam mám tak asi 4 druhy. Některé nebyly vhodné do mé vody, některé nejsou vhodné do čertvého akva atd atd.
Nebyla to chyba AD, mám doma i seznam, jen jich bylo dost označeno podle zdejšího atlasu za náročné. Předem nevíš co ti pošlou, v zimě je navíc trochu horší výběr.
Bylo jich taky hodně stonkovek, vělké kytky, do přední části jich tam bylo málo.
Byl jsem z této jejich služby původně nadšen, nebyl jsem schopen to předem vybrat sám a "spěchal" jsem :)
Dnes bych do toho už nešel.
Pokud trochu víš co chceš, je lepší si to poskládat sám podle svojí vody, světla atd
To jsem se teda rozepsal :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.12.2017 12:21 R Muž Anthrax [4773] Re: kmara
Ahoj, já bych tu kolekci moc neriskoval. Ledaže by se ti zaručili, že ti do toho nedají nějaké tararijní rostliny. Ale i tak, přijdou ti třeba rostliny, které se ti vůbec nemusí hodit, líbit nebo už z principu u tebe nemusí jít. Nebylo by lepší zvolit si vlastní výběr?

Těžko říct, co ti přijde. Takže těžko říct, jestli to budeš mít kam dát. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2017 12:14 Muž kmara [10] - Cichlidy
Zdravím, chci si objednat rostliny z Aqua Daho pro své 200l akva. Nějaké rostliny už mám, takže bych objednal kolekci pro 50 až 100l akva. Myslíte, že to bude kam zasadit?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2017 17:03 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Maq
Tohle je fotka z Wroclawi www.akvarista.cz/… Jak dlouho jim to vydrží ti ale nepovím. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 13:12 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Ale jeho kámoš Sokol by mohl být těžká váha. :-)
Epipremnum aureum, taky prý pod vodou nejde. No a tady té paní pěkně roste.Sojí za to prolistovat to vlákno už jenom kvůli fotek.
cichlidae.pl/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 12:48 Maq Re: vaaclav
Jak dlouho ten Acorus pod vodou roste?
(Mimochodem, já jsem zase pod vodou úspěšně pěstoval Spatiphyllum wallisii. A taky se o něm tvrdí, že pod vodou nejde...)
A pokud jde o soud s Ratajem... Bál bych se za bolševika, z úplně jiných důvodů, a bál bych se, pokud by někdo - třeba Ty - Acorus pod vodou opravdu úspěšně pěstoval. V takovém případě bych do sporu nešel. Ale jinak, ve světě obecném (a právnickém) není nějaký Rataj žádná těžká váha. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 12:33 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Maq
Submerzní listy a stonky se od emerzních liší z pochopitelných důvodů. Emerzní části rostliny jsou vystaveny větší zemské přitažlivosti a většímu odparu. Proto jsou proti submerzním výrazně tužší (mají v pletivech méně vody), leckdy i tmavší a u některých kytek vidíme na emerzních kytkách menší čepele listů, které omezují odpar. Nejnázorněji je to vidět třeba na rostlinách jako Hygrophila difformis nebo Limnohila aquatica. U těch dvou rozdíl mezi submerzem a emerzem tak markantní, že laik by emerzní a submerzní kytky téhož druhu považoval za dva rozdílné druhy. Ale nějaká konkrétní poučka na to, za kterých podmínek kytka přelistuje při převodu pod vodu, asi neexistuje. Ono totiž asi záleží i na tom, za jakých podmínek byla kytka pěstována na emerzu. Není totiž emerz jako emerz. Záleží na tvrdosti vody, v jaké kytka stála, intezitě a četnosti hnojení, osvitu, vzdušné vlhkosti a teplotě. Je docela možné, že kytka, která roste při vysoké vzdušné vlhkosti necítí potřebu přelistovat, ale pokud ji po pěstování na parapetu v obýváku převedeme pod vodu, rozdíl v podmínkách je tak markantní, že okamžitě poshazuje listy. To je jenom pár teoretických úvah a teď nechávám na správcích fóra, zda tento můj canc ponechají, převedou jinam a nebo smažou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.01.2017 12:24 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: vaclav
Fotka k příspěvku Acorus. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2017 12:19 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Maq
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pokud jde o echinodory tak záleží na podmínkách v akváriu. Mě třeba emerzní listy většinou neodejdou ale narůstají už submerzní a někdy jsou ty první listy ještě něco mezi emerzními a submerzními.
Pokud jde o neakvarijní rostliny myslím že bys asi neměl moc šancí proti někomu jako je Ing. Karel Rataj, CSc.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 11:59 Maq Re: Pepan
No, jenže ono se dá porůznu dočíst, že emerzní listy se svojí stavbou (nemyslím tím vzhled) od submerzních liší, a jak jsou jednou hotové, už to nejde předělat. Takže by pod vodou měly trpět funkční nedostatečností, nevhodností.
Jenže tyhle údaje zpravidla nejsou druhově specifické. Možná se strategie různých bahenních rostlin liší. Možná echinodory a šípatky vždycky a zásadně přelistovávají, zatímco třeba kryptokoryny i emerzně "preventivně" vytvářejí listy schopné fungovat i zaplavené.
Nevím. Míval jsem tu zkušenost, že i kryptokoryny šly po nákupu se všemi listy dolů a pak se buď chytily, nebo třeba taky ne. Teď u mého nového akvária se nic takového neděje, a rád bych tomu rozuměl.
===
Pokud jde o vhodnost rostlin do akvária, jako advokát bych k důkazu použil právě tohle fórum, tzn. reprezentativní vzorek akvaristické veřejnosti, včetně nejzkušenějších akvaristů/pěstitelů. Jestliže stovkám lidí včetně těch nejšikovnějších puškvorce aj. pod vodou nerostou, je to silný argument.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 11:29 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Maq
Co se týče hranice, která kytka je ještě vodní a která není, to je trochu otázka do pranice. Popisovat kytku jako terarijní je hodně nepřesné, protože terárium může být pouštní, nebo imitace bažinky. Asi by se mělo uvádět, nakolik je kytka vlhkomilná, případně zda snese trvalé ponoření pod vodu a za jakých podmínek.
A co se týče toho přelistování, tak na to Ti nikdo přesně neodpoví. Obecně bych řekl, že pokud jsou podmínky při převodu pod hladinu výrazně horší než při emerzním pěstování, kytka přelistuje. Pokud tomu tak není, kytka nepřelistuje a normálně pokračuje v růstu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 11:09 Maq Re: permonici
Připojím taky pár poznámek... a otázek.
Myslím že pěstitelé nejsou povinni upozorňovat, že rostlina byla pěstována emerzně, protože to je obvyklá metoda. Na druhou stranu jsou povinni upozornit zákazníka, pokud je rostlina nevhodná k obvyklému způsobu užívání, tedy ke kultivaci pod vodou. Oni se naoko vymlouvají, že prodávají rostliny i pro teraristy, ale ten argument kulhá na obě nohy. Ratajův web je nadepsán "Rataj akvaristika" a logo je "Rataj - vodní rostliny". Firmu "Aqua-Tera-Daho" neznám. Je to lumpárna a neměli by to dělat. U soudu by prohráli, jenže kdo by se (v Česku) soudil kvůli puškvorci, že?
A v kamenné prodejně, když zákazník výslovně nakupuje rostliny do akvária, je prodávající jasně povinen ho na nevhodnost dané rostliny upozornit. Reklamace by měla být hladce vyřízena.
===
Otázky mám ohledně emerzního pěstování a přelistování. Echinodorus je klasický případ, ten asi přelistovává kompletně a dost rychle, že? Ale Sagittaria platyphylla se dodává s jasně submerzními (páskovitými) listy, takže ji asi fakt pěstují pod vodou? Nakoupil jsem teď asi sedm druhů kryptokoryn, a žádné přelistování se nekonalo, ani známá kryptokorynová nemoc. A stonkovky jsou evidentně emerzně pěstované (často k nepoznání), ale staré listy mi neshazují a plynule pokračují v růstu tvorbou submerzních listů.
Moje zkušenosti jsou nekompletní. A tak se ptám: U kterých rostlin kromě echinodorů je přelistování a přechod do submerzní formy opravdu problém?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2017 09:31 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: permonici
Seznam neakvarijních rostlin jsme si tu udělali sami podle zkušeností mnoha z nás co si je koupili. Bohužel K.Rataj starší ve svých knížkách o rostlinách které dá se říci roky byly jediné u nás na trhu, napsal že to jsou akvarijní rostliny. Pak si stěžujte že vám to neroste. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 08:54 Žena permonici [316] Re: Pepan
100 % souhlas, navíc obecně pravdivá rada.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2017 08:31 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: permonici
Naučte se hledat informace z více zdrojů. Místní atlas, internet obecně, knihy, zkušenosti akvaristů a podobně. Jde o Vaše peníze a i tady platí že příprava Vám ušetří peníze. Trošku něco jiného jsou burzy, kde se člověk musí rozhodnout skoro okamžitě, ale od té doby, co má spousta lidí chytré mobily s internetem, ani tohle není tak velký problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 08:20 Žena permonici [316] Re: DavFM,pepan,romant
Náhodou, já už jsem poučená - procento poučených tedy stouplo.

I tak mám mírnou potřebu se bránit. U zboží bývá specifikace, k čemu je, co obsahuje, jak je velké atd. U rostlin, které se prodávají jako akvarijní (ve firmě, která prodává akvarijní rostliny, tedy rostliny pěstované POD vodou), prostře oprávněně očekávám, že u rostliny, která roste pouze emerzně, bude toto výslovně uvedeno. Protože jde o velmi důležitý údaj, který má zásadní vliv na další osud rostliny. Zvláště, je-li vyfocena pod vodou, v kolonce akvarijní rostliny, s krásně vypsanými potřebami pro růst... Ale že je bahenní/terarijní/emerzní a nemůže žít trvale pod vodou, ani zmínka. Ani ťuk.

Souhlasím i se špatným stavem rostlin v prodejnách. Velmi jsem se divila, jak krásné rostliny přišly přímo od Aqua-Daho, propastný rozdíl v tom, co jsem viděla prodávat v akvaristikách.

Po "emerzním problému" jsem se schválně v akvaristikách koukala na štítky, na emerzních rostlinách není žádné označení. To je pouze ono "T" v e-shopu, na květináči nepozná člověk nic. Když uvážím kvalitu prodavačů (až na výjimky, např. ve Sklorexu mi poradili dobře), tak je velmi těžké vybrat dobře.
V e-shopu teoreticky neomezený čas nákupu existuje, v reálném životě však málokdy. A i když je jistě správné zakládat akvárium "půl roku", tak většina lidí preferuje rychlejší postup.

Já už dnes o "záhadě písmene T" vím, příště budu jistě chytřejší a neudělám stejnou chybu. I tak bych však považovala za fér, zaměnit ve specifikaci nic neříkající "T" za slovo terarijní. A byl by klid.
V příští objednávce tuto poznámku firmě (zcela v dobrém) napíšu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2017 08:05 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: DavFM
Každá mince má dvě strany a pokud to člověku chcípe permanentně, může ho to od akvaristiky odradit a oni přijdou o zákazníka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2017 08:00 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Pepan
Tak 10% lidí ví,co chce a co si do akvárka kupuje. Dalších 10% něco koupí a pak teprve zjišťuje, co že to koupili. Zbývajících 80% lidí to kupuje jako spotřebák, roste, fajn, neroste,koupím něco jiného. Ať to jsou rostliny, nebo ryby a nebo i vybavení. Přijdou a podle očí kupujou. To že kupujou blbě, bych přisuzoval prodejcům. Ale upřímně, pro ně je určitě lepší člověk, co kupuje průběžně než člověk, co koupí jenom jednou a pak jim příjde říct, jak pěkně mu to roste.
Takže vám ta suchozemská kytka pod vodou nerostla a chcípla??? To je divné, tak si kupte tuhle a k tomu navíc tohle hnojivo, ať to pěkně roste a už to nechcípne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.01.2017 07:08 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: JoKa
Ten špatný stav je obvykle problém akvaristik. Aqua Daho je na trhu asi třicet let. Nedokážu si představit, že by v konkurenčním boji tak dlouho obstála firma produkující špatné kytky. A stejný názor mám na to, že někteří žehrají na dodávky rostlin vhodných pouze pro emerzní pěstování. Spíše bych viděl vinu na straně objednavatele, který nedostatečně specifikoval svoji objednávku. Stejnou péči, jakou věnují výběru mobilu, by měli věnovat výběru kytek pro akvárium. Jenže v tomhle případě se lidi nechtějí sbíráním informací a pak se tady na fóru diví, že jim přišla Fittonia nebo Chlorophytum.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   18.01.2017 23:32 JoKa Re: muťa
Potvrzuji, také mi to říkali, že minulý týden dva dny, kdy bylo pod mínus 15 neposílali...
A na zimu připraveni jsou. Mě to ani nešlo kurýrem, ale obyč ppl. Takže to přes noc leželo v krabici někde na depu... A absolutně no problem...

Měl jsem na tuhle firmu dříve poměrně špatný názor. Protože jsem vídal kytky v akvaristikách pochybné kvality. Názor postupně měním. Není to jejich chyba, ale těch akvaristik, kde ty kytky, bůh ví jak dlouho, leží v košíkách, v prachbídných podmínkách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2017 23:19 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: muťa
Musejí být na to připravení protože je to tradice že se nejvíce nakupuje v zimě. Nevím jak Daho a Rataj sám nakupuje rostliny protože přes zimu to neroste. Hlavně tam u nich je to skoro o vysokohorské přirážce. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2017 21:54 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Maq
Asi ano. Ale týden, dva zpět když byly ty velké mrazy, tak neposílali, alespoň mi to říkali. Nechával jsem si to poslat ČD kurýrem, takže krabice občas leží na peroně, a v těch mrazech....dneska ale v pohodě. (-4 st.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2017 21:18 Maq Re: muťa
Vypadá to že Aqua Daho má zimu zmáknutou. Je dobré to vědět. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2017 19:59 Muž muťa [554] - Rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Moje zásilka....rostlinky nádherné.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.01.2017 15:30 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: JoKa
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Já jsem ti to říkal, představ si že by jsi to co vyroste na šlahounech (a je jich opravdu hodně) strkal pod vodu. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.01.2017 15:23 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: permonici
Já se už opakuji po x-té, ale když chci nakoupit nějaké rostliny, neměl bych se zaměřit jenom na informace od prodejce, ale hledal bych i na internetu. Třeba v místním atlasu. Lidé to tak dělají při nákupu mobilu, auta, počítače, tak proč ne při nákupu ryb nebo rostlin. Na rozdíl od burzy, která trvá jenom pár hodin, u e-shopu na to mám neskutečné množství času. Protože pokud tomu ten čas nevěnuji, nakoupím věci, které nepotřebuji. A tak tady stopro platí že čas jsou peníze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2017 15:15 Žena permonici [316]
Objednávala jsem u Aqua-Daho v listopadu 2016. Přišel mi stejně krásně zabalený balíček, všecky rostliny zdravé, čisté, a krásné. Navíc dárek, rostlinky zdarma.
Jediné, co mě tehdy naštvalo, je nezřetelné označení rostlin bahenních, nikoli akvarijních. Zkušení vědí, co "T" u názvu v e-shopu znamená, začátečníci netuší a na stránkách vysvětlení není. Přišla jsem tedy velmi hloupě k nechtěným emerzním rostlinám.
Příště však klidně zase v Aqua-Daho objednám, jen budu výrazně obezřetnější ve výběru rostlin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.01.2017 12:45 JoKa – Vybaleno
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak rostliny včera dorazily. Všechno v cajku. Jeden hloupý ulomený lístek na jednom echináči, jinak vůbec nic. A jsou teda skutečně emerz.
Nejsem spokojený, jsem nadšený.
Přikládám pár fotek... První je, jak to bylo zabalené...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 23:40 - Re: DavFM
Netvrdím,že sa takto predávajú všetky,ale práve pre to červené sfarbenie sa kopec pestuje ako emerz v spomenutých hydroponiách.Niektoré echináče práve pod vodou majú ovela zakrslejšie listy ako nad vodou.Niektorých listy majú iný tvar ako submerz a iný (atraktívnejší) ako emerz a preto sa tak predávajú.
V hydroponiách nehrozí,že budú rastliny zariasené čo je dalšia z výhod veľkopestiarni.
O pánu Ratajovi si myslím svoje.(teda o mladšom ktorý to celé prevzal od skúseného otca) Od Rataja som objednaj jediný krát a to ako mi to prišlo som už tu na stránkach písal.To určite neboli rastliny od profesionála,pretože krajšie vypestuje i amatér. ano
Nikoho nepoučujem.Niektoré echináče doma mám a celkom presne viem aké sú v emerze a submerze.Možno sme sa len nerozumeli,sú echináče ktoré sú pod vodou naozaj nádherné.
3/4 rastlín ktoré v akvárkach máme nie sú vodné ale len zo záplavových,močiarnych oblastí,prípadne rastú ako emerz na brehu potôčikov a pod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2017 23:22 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: prasan
Po tenkem lede bruslis, kolego. Poucovat vaaclava o echinodorech, ani Rataj by nemel odvahu. coze

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 11

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 33642x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4279