Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2017 08:13 Muž powery [250] Re: UmpaLumpa
Udělat prezentaci akvária, pak se dá radit X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.06.2017 08:11 UmpaLumpa – Neznáma příčina uhynu gupek
Zdravím všechny,
Potřeboval bych poradit s jednou nepříjemnou situací v akváriu. Mám 54l nádrž v ní (teď už jenom) 7 gupek, jednu bojovnici a jednoho ancistruse. Za poslední týden mi uhynulo poměrně rychle za sebou 5 gupek, ale nejsem schopný identifikovat příčinu. Jejich uhyn vypadá tak, že rybka nejprve začne plavat při hladině jako by lapala po dechu, pak klesá na dno, kde nekoordinovane plave, nakonec se opět přesune k hladine. Během tohoto procesu nepřijímá potravu a nakonec hyne.
Zkoušel jsem situaci řešit a napadla mě otrava amoniakem nebo jinými dusičnany - koupil jsem Bactoesex,který má rozkládat dusičnany ve vodě a vodu měním tak každé 3 dny. Bohužel tento přístup nepomohl. Napadla mě tedy nějaká nemoc . Před časem jsem koupil 3 nové gupky a až poté se projevily obtíže. Navíc umírají jen ty staré gupky, nově přidané vypadají v pořádku (bojovnice a ancik jsou taky v pohodě). V akvaristice mi nebyli schopni konkrétně říct co mám dělat a doporučili mi vyzkoušet Multi-medikal. Ani ten vsak nepomohl. Už opravdu moc nevím co mám dělat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 19:01 Muž Dynlik [0] Re: romant
Už je na druhém břehu. Už ležel u dna, vypadal zle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.06.2017 18:22 R Muž romant [28001] Re: Dynlik
Pravidelně se o akvo starat, tedy týdně měnit min. 1/3 objemu vody a co 14 dní odkalovat dno, u živorodek bez pardónu, mít v akváriu hodně prosperujících rostlin, určitě i nějaké plovoucí, krmit pestře, ale střídmě, jeden den v týdnu ordinovat hladovku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 18:05 Muž Dynlik [0] Re: romant
Ok sad . Děkuju za odpovědi. Není nějaký prostředek jak ostatní v akva posílit, aby se to u nich neprojevilo (v případě té vodnatelnosti.). Mám preventivně vyměnit vodu, odkalit a vyčistit filtr, nebo by to jen stresovalo ostatní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 17:46 R Muž romant [28001] Re: Dynlik
To netvrdím, jenom vidím, že takto načatá ryba už se jenom trápí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 17:42 Muž Dynlik [0] Re: romant
Takže vodnatelnost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 17:38 R Muž romant [28001] Re: Dynlik
Poslat na druhej břeh a to co nejdříve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 15:59 Muž Dynlik [0] Re: Amatértom
Díky. Neupřesnil jsem, že se nedrží pouze u hladiny, ale normálně plave po celém akváriu. Taky není zježený tak drasticky jako na obrázcích, jen na bříšku. Může s tím souviset i ten ocas?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 15:50 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Dynlik
infekční vodnatelnost
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 15:41 Muž Dynlik [0] Re: ctibum
Jo, má zježené šupiny a nafouklé břicho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 15:30 R Muž ctibum [7228] Re: Dynlik
Přijde mi, že má spíš pořádně nafouklý břicho, když ho srovnám fotkou z prezentace... Nemá na břiše zježený šupiny? Na fotce to tak vypadá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2017 15:28 Muž Dynlik [0]
Fotka k příspěvku Ahoj,
může mít sameček na fotografii bakteriální rozpad ploutví? Ploutev má maličko střapatou, částečně s bělavým lemem. Drží se u hladiny, je trochu bledý. Jen mi to na bakteriální rozpad připadá pomalé (je už takhle asi 5 dní).
Děkuji za odpověď.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 19:53 Muž quasimodo [368] Re: lacewings
Jo, to bude ono a jste konkrétnější než to co jsme našel já:

Scoliosis (nutritional damages)
Nutritional damage such as scoliosis, caved-in stomach, pale colours, apathy and vulnerability to diseases are the most frequent consequences of improper nutrition. Not all fish are omnivores (eat everything). It is therefore important for fish keepers to find out about the eating habits of their tank inhabitants. Herbivores such as livebearers have a digestive system that is suited for processing plant raw materials. If these fish only receive food consisting of meat, they start developing digestion problems which progress to a vulnerability to disease. Plecos are always wrongly assumed to be herbivores (plant eating). This, though, is not always correct! There are species that are omnivorous, or even purely carnivorous (meat eating). In the case of cichlids, for example, it is known that Tropheus species from Lake Tanganyika can't tolerate any red mosquito larvae even though they like to eat mosquito larvae.

Zdroj: www.jbl.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.04.2017 13:48 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: quasimodo
- příčinou závažných vývojových vad ,zahrnující "tělo ryb" jako celek ,je hypovitaminóza vitaminů C, E, A, D a K, a hypervitaminóza vitaminu A.
- zároven aminokyseliny ,leucin ,tryptofan ,kdy přebytek a nebo nedostatek tryptofanu ,může způsobit právě kosterní abnormality
- nedostatek n-3 PUFA, může mít podobné účinky ,ale pouze na larvální vývoj ryby
-tolik asi k vaší poznámce ,ohledně stravy a uváděné "skoliózy" u ryb ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 12:30 Muž quasimodo [368] Re: afc1886
Ve větším akvárku (60l brutto) byla na počátku jedna betta, samice, asi 6-7 cm. Tři ancíci (dvě samičky kolem 5cm, sameček asi 7cm). 5 větších mollyn kolem 7cm, dál zhruba 20 různě velkých, průměr tak 3-4cm. Tohle všechno tam zůstalo a ano, vím že i tak je toho na to akvárko moc a pořád se to množí.
Odlovil jsem paví očka do malé nádržky (30l brutto) a při té příležitosti je spočítal, takže mám 3 větší samce (asi 4cm) a 3 samičky kolem 5cm. Pak je tu 12 o poznání menších rybek. Velikost 1.5-3 cm. A jelikož pár hodin po přelovení vrhly hned dvě samičky, tak nepočítaně půlcenťákových.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 10:21 R Muž afc1886 [15571] Re: quasimodo
A můžeš napsat,kolik přesně a jakých rybek tam máš,nebo dát aspoň fotku celého akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 10:14 Muž quasimodo [368] Re: lacewings
lacewings napsal: - vnitřní paraziti + bakterka + možnost vývojových vad u odchovu ,v důsledku onemocnění matečních ryb

Díky, degeneraci jsem v potaz nevzal. Celá osádka je z původní trojice jednoho samečka a dvou samiček. Ta rybka na fotce je asi z třetí generace...
Plus nějakým hledáním jsem našel fotky pokřivených oček, kde tvrdí, že to je skolióza způsobená špatnou stravou. Takže ještě dokoupím fishtamin a zapřemýšlím, čím bezpečným jim vylepšit jídelníček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 09:46 Muž quasimodo [368] Re: afc1886
Ten "kal" je zelená řasa na skle. Jak jsem psal, nemocné rybky se stahují právě sem. Každopádně díky za reakci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.04.2017 08:32 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: quasimodo
- vnitřní paraziti + bakterka + možnost vývojových vad u odchovu ,v důsledku onemocnění matečních ryb
-léčba je již prováděna ,tady asi "úspěšnost" bude pouze částečná za použití tohoto typu léčiva
-jinak bramboračka ,kdy je tam mix živorodek ,ancíku a betty ,tedy zcela nevhodná skladba osádky ,navíc v malém objemu
- ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2017 07:47 R Muž afc1886 [15571] Re: quasimodo
Tipuji velmi špatné podmínky v akváriu.Malý objem akvária a moc rybek bordelářů.I na fotce jde vidět jak je kalná voda.To proč nechceš vytvořit prezentaci vážně nechápu. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2017 23:19 Muž quasimodo [368] – Vnitřní paraziti?
Fotka k příspěvku Mezi mými pavími očky se rozmohla nějaké ošklivá nemoc. Už se s ní peru možná dva měsíce.
Stažená ocasní ploutev se rychle promění z vějíře do šípovitého tvaru. Rybka dost často plave téměř svisle, hlavou nahoru. Viz fotka. Rybky se pak nejčastěji zdržují u ohřívátka, leží na něm, méně často na břidlici na dně nebo v jednom rohu, kde schválně nechávám bujet řasy jako doplněk strvy. Po pár dnech se jim zkřiví tělíčko, propadne bříško, nakonec uhynou.
Hlavní akvárko je v provozu něco přes rok. 60l hrubý objem, čistý objem vody tedy odhaduju asi na 50l. Filtr eheim aquaball se třemi koši - původní filtrační hmota. Pravidelná výměna vody - 20 litrů týdně. Krmím převážně suchým krmením - v podstatě náhodně vyberu jedno z: sušené dafnie, sera vipagran, sera flora, betagran, vybarvovací vločkové krmivo, tablety chlorella, pro ancíky tam házím denně jednu tabletu viformo nebo plátek okurky - to je asi to jediné, co jim molly nechají. Denně jim dávám taky trochu grindalu - spíš jen pro chuť, prý je dost tučný, tak to nechci přehnat. Jednou za dva nebo tři dny dostávají mražené cyclops, patentky nebo žábronožky - co mi zrovna přijde pod ruku. Mražené napřed rozmrazím ve vlažné vodě a pak scedím, než to hodím do akvárka. Snažím se, aby neměli pořád totéž. Krmím dvakrát denně, ráno je to vždy jen suché. Dávám celkem malé dávky - do dvou minut je to vždy pryč, výjimka je to krmení pro krunýřovce. Výjimečne si na burze koupím živé patentky nebo nítěnky. Obávám se, že nemoc jsem si přinesl právě s jedním takovým nákupem.
Přelovoval jsem napřed jen postižené rybky do "porodničky" (30l akvárko, založené asi před třičtvtrtě rokem, skoro pořád v něm něco dorůstalo, takže zajeté by mělo být slušně). Ale nepřestalo se to objevovat a mají to pořád nové a nové rybky. Ostatní rybky (molly, krunýřovci a betta) vypadají v pořádku, zdá se, že to napadá jen paví očka. Teď už jsou postižené čtyři rybky viditelně, tak jsem do toho kapátka raději přesunul všechny gupky. Co kdyby to po čase začalo napadat i ostatní a od pohledu nepoznám, jestli už jsou nakažné nebo ne. Takže teď mám značně přerybněno - je tu 18 více či méně dospělých rybek ve 30ti litrech. Doufám, že jen krátkodobě. Navíc bezprostředně po přelovení dvě samičky vrhly, takže droboty je tu pár desítek kusů. (Další nebo větší nádrž opravdu nemám kam dát...) Dalšími obyvateli obou akvárií jsou piskořky a pár okružáků, bývaly tu i levatky, ale nějak zmizely.
Hlavní nevýhoda tohoto malého akvárka je, že jsem v něm původně chtěl zkusit pěstovat liliovníček a tak jsem do něj dal tak jemný písek, že v podstatě nemůžu odkalovat. Liliovníčku se moc nedařilo, tak jsem tam po čase hodil řadu jiných kytek, ať se něco ujme. Teď je tu džungle rostlin, hlavně růžkatec, bacopa, kosokvět, trocha jávského mechu, pár přeživších kousků liliovníčku, dvě nebo tři nedomrlé kryptokoryny, jedna vetchá saggitaria subularis a na hladině pistia, kterou skoro nestíhám vyhazovat.
Teplotu jsem nastavil na 27C, pH 6.3, vodu teď měním v téhle karanténě skoro polovinu denně.
Zkusil jsem napřed sůl a preventin, bez účinku. Dneska jsem zaběhnul pro nějaké léčivo, po konzultaci s prodavačkou jsem vybral širokospektrální sajrajt multi-medikal (populární esha 2000 tu neměli), odstavil filtr a zavedl vzduchování na plný výkon kompresorku. Nakapal jsem 12 kapek (odhaduju, že čistý objem vody je asi tak 25l).
Prezentaci si zakládat nechci. Akvárko mám ve stylu džungle - příroda tomu rozumí nejlíp, takže po prvním zasazení nechávám víceméně všechno růst kde to chce a jak to chce, jen občas prostříhám, aby se v tom rybky mohly ještě pohybovat. Výsledek je ale značně neestetický a když vidím jakou nádheru tu lidi dokážou vytvořit, tak to prostě vyfotit a uploadnout nedokážu.
Souhlasíte, že to jsou nejspíš vnitřní paraziti, s menší pravděpodobností nějaké bakteriální onemocnění? Nějaká rada jak léčit? Zamlada jsem se s touhle, nebo možná jen podobnou "křivicí" už potkal, pár let mi to ničilo paví očka, pak to prostě přešlo. Tehdy jsem neznal žádná léčiva, tak jsem jen měnil vodu a odkaloval. Teď bych se toho rád zbavil rychleji a spolehlivěji, než metodou "ono to nakonec přejde". Vím, že by to chtělo větší akvárko, ale nemám kam bych ho dal a jinou regulaci počtu rychle se množících živorodek, než že se mi sem tam podaří někomu darovat tak polovinu populace, prostě nezvládám.
Sorry za delší text, píšu i věci, které mi sice nepřipadají důležité, ale třeba je někdo jiný může považovat za relevantní.
Díky za každou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2017 09:44 Muž Faire42 [37] - Z donucení miníčkaRe: Začátečník
Jedna myšlenka: Jak sem pochopil, ta porodnička byla použita poprvé. Byla řádně vypláchnutá, ideálně horkou vodou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 20:51 Začátečník Re: Maq
Ostatní ryby jsou v pořádku, ptala jsem se jednoho prodejce a řekl mi že to je kvůli tomu,že jsem nezajistila v té porodnice proudění a nedala rostlinku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 15:10 R Muž afc1886 [15571] Re: Začátečník
Založ prezentaci,nebo dej aspoň jednu fotku celého akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 14:23 Maq Re: Začátečník
A ostatní ryby jsou v pořádku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 14:08 Začátečník Re: Maq
Nn to se zavěsí do toho velkého akvárka. Takže voda byla stejná jako v akvárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 13:48 Maq Re: Začátečník
Tak rychle (u gupek) parazitická onemocnění většinou neprobíhají, takže myslím, že jsi dala velmi jedovatou vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 13:31 Muž Driv3r [236] Re: Začátečník
Nato je více odpovědí.Typnu špatná voda stres.asi by se ti nelíbilo byt při porodu s jinou ženskou ,stejně je to u ryb příště vodu stejnou jako v akva a nějaky úkryt.zmenšíš tim stres.ale to je jen odhad založ prezentaci uvěd co nejvíce pravdivých údajů a pak ti bude moct více lidí dat odbornější rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2017 08:23 Začátečník – Ztuhnutí gupky
Zdravim, měla jsem dvě těhotné gupky umístila jsem je do plastové porodnicky, do rána obě zemřely, byly obě ztuhlé jedná plavala na hladině břichem nahoru a druhá ležela u dna.Prosim poraďte proč se to stalo?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2017 20:49 Honza Re: lacewings
hele nakonec se o jeden den později uzdravila

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2017 09:50 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Honza
-odkalit dno,vyčistit filtr, výměna třetiny vody dnes i zítra,
- častější ůdržba do budoucna
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2017 09:39 Honza – plave ocasem dolů...
mám 54l nádrž,- 10 neonek, 2 krunýřovce 6 guppek
prosím o pomoc jedna guppka plave ocasem dolů, straní se od ostatních skřele má zarudlé atd..
nádrž je zaběhla
:-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.12.2016 18:05 R Muž romant [28001] Re: Alena
Vnitřní paraziti. Změnil bych dodavatele, je možné že akvária v obchodě odkud kupuješ jsou tímto zamořena, pokud se bude toto opakovat i po změně, bude problém u tebe, ale to ověříš tou změnou a časem. Multi-medikal nepřidávej preventivně, úplně postačí pravidělné výměny vody a odkalování dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2016 17:47 Alena – Vyhublá, až plochá mladá samička pavího očka
Ahoj všem. Už po několikáté se mi stalo, že jsem si přinesla z akvaristiky mladou samičku, která u mě nepřibývala na váze, spíše hubla, bříško se jí zplošťovalo a když už ho má skoro propadlé, tak umře, odhaduji asi po 14dnech nebo po měsíci, co se to u ní začne projevovat. Nevíte o co by se mohlo jednat a co s tím?
Mám akvárko 54l asi 4 měsíce s živými rostlinami a spokojenými rybičkami. Všechny hodnoty v normě, pravidelně přidávám i multi-medical. Třetinu vody měním asi 2x týdně, iobčas vysávám dno. Mám několik zdravých samiček pavího očka, rodí pravidelně ta nejkrásnější, možná i ještě jedna.
Díky za reakce

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.11.2016 20:30 R Muž romant [28001] Re: Dawid
Na nový, dejme tomu ten správný začátek není nikdy pozdě, ono takový poučení se z vlastních chyb s sebou může nést nepřenositelné zkušenosti. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 20:25 Dawid Re: romant
Díky za info, jojo, je pozdě... měl jsem kdysi plno rybek a všechno bylo v pořádku. A tak jsem si myslel, že paví oka přežijou všechno a nic jim nehrozí, chyba. Tak snad želvičky budou v pohodě a s akváriem začnu asi od začátku, ale až se oklepu, štve mě to :-/ díky a hezký večer. David ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.11.2016 20:14 R Muž romant [28001] Re: David Kopecký
Nekonečná klasika, bohužel. hmm Uspěchaný začátek, brzy nasazena osádka do toho neměnění vody, importovaný paví oka(ano, to je dnes velmi reálné), tedy daleko choulostivější materiál. Dovolím si i bez znalosti nádrže napsat, že ta filtrace je sice výkonově "dostačující", leč kvalitativně, tedy ve smyslu biologické filtrace, nedostatečná. Jak se říká, všechno podělaným navrch. Přicházíš sem v momentě kdy už je problém takřka sám "vyřešen", ptát jsi se měl před měsícem. :-O
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 20:07 David Kopecký – Paví očko - bílé fleky - děkuji za informaci
Moc vám děkuji za informaci... pro info jsem zatím vodu za měsíc provozu měnil z 1/2 jen 1x. Filtr je vnitřní Claro 1000 a objemově vyhovuje, mám i externí, ale zatím jsem byl línej ho instalovat a nevím, jestli pro ryby nebo želvičky. Zde je odkaz na moje video akvária ještě když bylo v pohodě a bylo zde méně ryb, pak jsem dokoupil, asi i s nemocemi :-( www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.11.2016 19:31 R Muž romant [28001] Re: David Kopecký
Nikdo nic neví o tvojí nádrži kde se osádka nachází, jediný co lze z fotky dedukovat je velmi špatně zvolený dno, kterýmu se přezdívá kamenolom, v němž se velmi špatně daří rostlinám, ale velmi dobře toto dno zahnívá, špatně a neefektivně se odkaluje, což je u živorodek týdenní nutností. Ty ryby jsou velmi pravděpodobně sužovány nějakou bakteriální nákazou a je opravdu dost možný, že půjdou kukat opravdu všechny. Osobně bych doporučil se zde zaregistrovat, zřídit przentaci předmětný nádrže, uvést co nejvíce pravdivých údajů, aby se dalo smysluplně reagovat a správně směrovat odpovědi. Jako opatření první pomoci bych častěji měnil část vody a i bez přípdné znalosti inkriminované nádrže aplikoval přípravek eSHa 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 19:25 Žena Wendy2 [543] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: David Kopecký
chtělo by to podrobný popis nádrže, údržby atd atd... nejlíp prezentaci, ale podle toho ostrého štěrku a uvedené době 1 měsíce, co se věnuješ akvaristice, tipuju, že nepůjde o zrovna ideálně založenou nádrž, tedy špatné podmínky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2016 19:02 David Kopecký – Paví očko - bílé fleky
Fotka k příspěvku Dobrý den,
moje paví oka mají bílé skvrny, většinou na hřbetě
a poslední dobou mi každý druhý den jedno uhyne.
Dal jsem jim tam nějaký Preventan atd. nefunguje.
Má to i potěr a i střední mláďata...
Asi nic nepomůže, to asi vše vyhyne?
Udělal jsem si radost a po asi 25letech si pořídil
rybky a po měsíci se na to asi rychle vykašlu.
Vedle mám želvárium a tak je vše OK a ty my dělají radost, ryby starost :-/
Hezký den všem.
David K.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 19:46 R Muž romant [28001] Re: Helena75
Tzn. že jsou vyhulé? Pokud ano, tak jsou s největší pravděpodobností sužovány vnitřníma parazitama a bez efektivní léčby se to neobejde. Ovšem bude to pouze léčba následků a pravděpodobná příčina v podobě nekvalitního prostředí bude stále zůstávat, tedy pokud se to nejěk výrazně neposune směrem ke kvalitě prostředí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 19:37 R Muž afc1886 [15571] Re: Helena75
Myslím,že jenom rostlinky nepomůžou,protože se mi moc nezdá to akvárium.Jak je velké?Vypadá to jako nějaká větší váza.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 19:08 Muž paradoKs [198] Re: Jackalino
smich kam nás to ta Blanka poslala smich
No jo pravý oka, to není ryba pro začátečníka smich
No nic dámy, kouknul bych se i na teplotu vody a její pH. Ty vaše grupky by měli mít cca 24 stupňů a pH 7 a trochu víc. Rozhodně nemají rady kyselou vodu. Pak asi bude také zajímavé vědět, zda je ve vodě dostatek O2.
Gupka toho moc nepotřebuje, proto bych řešil opravdu základní věci pro život jakožto PRO ŽIVOT....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.10.2016 13:13 Muž Jackalino [54] - MañanaRe: afc1886
Souhlasím s Radkem. Takhle je to o ničem a pokud má Helena problémy s gupkama proč jí přidávat další s kytkama ?? coze
Helena 75: založ prezentaci se základními údaji a můžou se věci řešit. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 11:48 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Helena75
-bude ,ale ne hned,rozhodně pozitvum v nákupu rostlin-nešetřete ve výběru,zatím se řidte uvedeným ;-)
-případně vám zde někdo z kolegů doplní vhodné druhy rostlin -tady se neorientuji v případně požadavků náročnosti. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 11:35 Helena75
Planuji dnes zakoupit zive rostlinky,a a vse umele vyndam, bude to tak asi lepsi,dekuji za radu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 11:10 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: Helena75
Máte tam vůbec nějakou živou rostlinku? coze A měnit 3/4 vody není dobré, týdně tak 1/3. Ale jestli je to jen samý plast, tak se ani nedivím, že to ryby nedávají :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2016 10:49 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Helena75
-no máte tam teda dost toho plastu,zkuste vyměnit cca 15l vody dnes a v sobotu opět 15l.
-rozpustit 1 polévkovou lžíci soli ve vodě , následně po dnešní výměně vody,vlijte do akva.
-Domnívám se že problem je v pojetí celého akvária ,biotopu, ve kterém ryby jsou .
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 57 58

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35976x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471-pavi-ocko-gupka-nemoc?od=287