Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
0 16.06.2008 23:27 Usine – Re: Gerrik
Živorodky patří obecně k nejvíce nemocným rybám, proto jakmile se objeví jakákoliv podobná událost je nejlepší okamžité izolování ryby v zájmu zachování zdravého chovu. Jakákoliv zbytečná sentimentalita většinou znamená jeho konec. Většině nemocím se dokážou ryby v dobré kondici ubránit pokud se, ale jejich zdravotní stav, nebo podmínky v kterých žijí změní k horšímu, okamžitě se to na nich projeví a většinou končí, bohužel ne hned.
Nemyslím že to je můj případ. Musím upřesnit, ta samička již po několikáty porodila asi 50 mrňousů, tak ji to asi zmohlo. Každopádně je z akvária pryč, ale zatím žije.
0 16.06.2008 20:34 Eivlis ahoj mohla bych se zeptat?mám samečka pavího očka a ještě 2 bojovnice pestré paví očko na samečka drozně doráží jako-by mu čistil něco kolem pusy je to normální nemůže mu sameček bojovnice pestré ublížit?
S tím utracením bych počkal, protože toi může být kvůli vysokému obsahu NO2 nebo NO3. Tohle se mi taky párkrát stalo a už se to nezlepšilo, ale normálně žily dál. Ostatním rybám nic nebylo
0 16.06.2008 15:46 Usine 0 16.06.2008 15:14 kolcun2 – Re Vaclav
je to nejaka choroba?
0 16.06.2008 14:00 Usine – Re: Gerrik
Okamžitě utratit, aby nebylo už pozdě i pro ostatní rybky.
Jestli se jedná o vrozenou vadu, je na tvém zvážení zda ji necháš dále tuto vadu geneticky šířit....
0 16.06.2008 09:08 Diesel Mně se stalo u samičky pavýho očka, že se narodila taky ohnutá ale opačně než tobě a o dost víc... téměř jako do pravého úhle a to si nevymýšlím..!! Teď už je asi 3 měsíce stará a trošičku se srovnala ale je celá furt nějaká divná.. Taky se jí plave hůř, tak občas plave a pak se položí na rostlinku.. má tam svůj list a na tom pořád vylehává..
jinak uplně normálka žije..
Přesně tyhle příznaky má i moje samička po porodu. Navíc na ocase má jakoby sraženou krev. Co s ní? Utratit nebo nechat dožít?
Starší reakce
0 23.05.2008 20:59 Eivlis – rak!!
0 23.05.2008 15:23 pavel – hm je to jasny
asi tobude ten rak
zadnou jinou moznost nevidim mam zatim pavi oska tetry kosoctverecny a ze jsou to mrchy a jese neonky obecne a mam jse radi!!
Starší reakce
0 06.05.2008 23:53 Martin – očka
Mám paví očka, které se jakoby prodlužujou, vypadají jak torpéda.Pak chcípnou.Co s tím?
Starší reakce
0 24.04.2008 14:35 skalára Mě už jich pomřelo okolo 40.(viz. můj deník)
Pokud ji zbělá bříško,tak to bude stejná nemoc.Určitě ji dát zavčasu bokem.Pokud onemocní další,tak bych dala FMC,tím teď zachraňuji v akváriu co se dá.
Jinak možná poradí někdo zkušenější.
Fotka by určitě pomohla k rozeznání nemoci. Každopádně jí dej do jiného akvárka aby nenakazila ostatní a zkus počkat na někoho vzdělanějšího co se týče nemocí, než jsem já..
0 24.04.2008 13:40 Vorys Nikdo mi tady neporadí?Prosím vypadá to fakt bledě a nevím jestli je to jen nějaká nemoc a nebo jestli umírá.
0 24.04.2008 07:03 Vorys – Paví očko- umírá??!!
Prosím rychle poraďte mám samičku pavího očka byla v pohodě a najednou se začala schovávat mezi listy myslel sem si že je to kuli tomu ,že se schovává před samečkem,le tď sem zjistil že nmůže vubec plavat má zarudlý asi dvě místa u tlamky a n řitní ploutve plave ocasem dolu uplave kousel a pak padá ke dnu na bok a sotva dýcvhá prosím rychle poraďte co se s ní děje
Starší reakce
0 15.04.2008 16:56 Petra – Re: jardik.cardik
To je pravda v Krnově je dobrý zverák.Mají to tam pěkné sama tam kupuji
Starší reakce
Nechci dělat chytrého, ale když si
najedeš zde na "Akvarijní ryby" tak teplotu 22°-27° zjistíš z popisu rychleji než čekáním na odpověď.
0 02.04.2008 17:47 forepa Pravděpodobně není...
Starší reakce
0 24.03.2008 16:27 xy – p.očka
ahoj,na 90% to je vysoký obsah dusičnanů,častěji odkaluj,chce to velká akvária
0 23.03.2008 23:27 Nezby – Paví očka
Chtěl bych se zeptat jak se jmenují přesně paví očka v modré formě a popřípadě jestli je někdo prodává tak mně kontaktujte na Jarous.Nezby@seznam.cz Díky
Starší reakce
Mě pomohlo vyčištění filtru
Paví očka jsou v poho.
OK beru to taky tak ;) Ale diky za info. Hlavne ze to vypada ze to nevleze na jiny rybky ;)
Co to je ti neporadím, jen vím, že se to u oček i jiných živorodek čas od času stává. U někoho se spraví a někomu rybka pojde. jsou to přecijen živorodky
Starší reakce
Mám vnitřní
, takže dík fantasta sám bych na to nepřišel
Tak já du čistit
Může být. Silně znečistěný filtr neplní svojí funkci a může být i nízká hladina kyslíku. Nevím jaký používáš filtr, ale u vnitřních je toto markantnější.
Takže by to mělo být něco společného s filtrem (nitr. bakterie mění čpavek a NO2 na NO3 a to pak využívají rostliny), už jsem ho přes 4 měsíce nečistil. NO2 jsem neměřil.
Měřil jsi to NO2 ? Nemůžeš usuzovat že máš nízkou hladinu NO2 podle toho jak rostou rostliny. To jsou naprosto odlišné věci. Hladina NO2 nemá na růst kytek žádný vliv, ale může otrávit ryby. A právě paví očka to,díky své velikosti, odnesou jako první.
0 02.03.2008 18:04 Kacisek – Re: DonJuanKarlos
No já teď neměla moc času a dlouho jsem sse nedostala k čištění akva, a tohle mi rybky dělaly taky. Dočetla jsem se že je to nemoc špinavý vody.... Rybka se ohne skoro do pravýho úplu, nejí, rychle dýchá, a palve buď u hladiny nebo pořád u dna...
V pátek asi 20 litrů, detritu moc nemám tak jsem neodkaloval.
0 02.03.2008 17:49 Kacisek – Re: sifik
Kdy jsi naposledy čistil akva a měnil vodu??
zatím umřelo jedno
0 02.03.2008 14:05 sifik [6] pochcípali všechny paví oka ???
zkus třeba koupit Costa med F od sery nakapad a zhasnout
a uvidíš
Ahoj,
neodolal jsem a nakrmil rybky žívím krmením z potoka (blešivcem sladkovodním). Bohužel po několika dnech začalo 1 paví očko nekoordinovaně a šikmo až kolmo plavat u hladiny. Zrychleně dýchalo a bylo lehce ohnuté. Dnes bohužel zemřelo
Z celého akva to postihuje jenom paví očka(podle mě kvůli tomu, že jsou oslabené z porodu).
V jednom letáku od Sery jsem našel, že by to mohli být žaberní červy ( dactylogyridea ). Nejsem si jistý. Jde se toho zbavit i bez léčiv ? (zvýšil jsem teplotu na 28C)
díky za odpovědi
jinak NO2 bude hodně nízký, protože mi už neroste ani okřehek
Starší reakce
0 27.02.2008 11:12 happy85 Mě se to stává tak jednou za tři měsíce.. Ohne se jí páteř (jako tobě) kvůli tomu začne hůř plavat, zdržuje se na klidných místech a časem přestává žrát (nebo žere jen malinko) a umře.. A většinou se mi to stává se samečkama..
Starší reakce
0 07.02.2008 19:18 jirkacichlid Myslím samozdřejmě střevličky východní.To je invazní druh, velmi odolný a rychle se množící. Jsem rybář a na výlovech některých větších rybníků jsou jich tisíce.Vytlačují dokonce hrouzky a oukleje. Těhlech potvůrek určítě není škoda
Samozdřejmě střevle potoční je chráněná a rybám bych ji nedal.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [45] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35913x