Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Pro těch necelých dvacet litrů platí co jsem napsal. Odkalit, vyměňovat 1/4 vody týdně, nejlépe i vyměnit dno.
0 08.06.2009 09:03 Jana Poslední dodatek - rozměry akvária 40x25x20 a jsou tam opravdu jen paví očka, šneci a 2 přísavníci
0 08.06.2009 08:59 Jana A tady je docela slušně vidět, jak jsou ty malý rybky po vykadění toho - něčeho vycucnutý. Taky nevim jak to je s těma vydutejma žábrama - to bylo vidět jen na těch velkejch, když jsem je odebírala z akvárka. Je něco účinnýho proti šnekum?
Akvárko odkalujeme tak po tejdnu. Takže mám ryby přelovit, dát jim novou vodu bez šneků a nechat ji ustálit a přidat nějakou desinfekci a léky?
Po shlédnutí fota ještě dodám že vypadá opravdu neudržovaně a že to dno není vhodné. Ale o tom se dočteš v těch krátkých odkazech. Také to nevypovídá o velikosti nádrže a vidím tam více než jen paví očka....
0 08.06.2009 08:54 Jana Tady celková fotka akvária
0 08.06.2009 08:51 Jana Tak tady jsou ty fotky - ta malá rybka uprostřed zrovna kadí to velký tlustý něco, po čem se jí propadne břicho a pak konec. Protože nevím, jak dát do jednoho příspěvku víc fotek, tak to musím rozdělit. Prosím o prominutí.
Podle tvého příspěvku o přinesení slimáků s rostlinami by člověk soudil, že jste si tam zasadili něco ze zahrádky. Myslel jsem že jsi pochopila mou narážku na rozdíl mezi slimáky a neky.
Jinak ta chyba nepochybně bude v údržbě nádrže. Zvláště pokud nepatří k těm větším. Výměna vody po 3 týdnech u živorodek-příliš velká perioda, nutno vyměňovat týdně. Odkaluješ? Změř si hodnoty N- látek.
Pokud to dodržíš, určitě se dobereš lepších výsledků.
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria 0 08.06.2009 08:13 Jana No, už to bude tak 3 měsíce, vodu měníme tak tak po 3 tejdnech a rostlin je tam hodně. Dospělé ryby zústaly už jen 2 a malých je tam asi 10 - no ty jsou ještě fakt dost malý. Je fakt, že s nějakou rostlinkou jsme donesli ty slimáky a dost rychle se množej. Rostlinkám se daří fajn. Zkusim to vyfotit.
Pokud máš v akváriu slimáky, tak se není čemu divit-to je mimo téma.
Jinak to určitě bude nějaká otrava, zvláště pokud je nádrž založena jen krátce.
podla tych vykalu to muzou byt take nejaky crevni paraziti nebo jak psali predomnou mohlo by jit o nezajete akvarko
dost málo informací o akva, ale mě když se držely nahoře tak to bylo buď špatnou vodou a nebo měly málo vzduchu, přidal jsem vzd.kamen a bylo
0 07.06.2009 16:47 Raider – Re: Jana
a jak často měníte vodu???
A jak dlouho bylo akvárko zajeto bez rybek,když píšete,že ho máte chvilku?
Zkusil bych TV Nova - Borec na konec, samozřejmě za tučný honorář.
Dej k dobru více informací o svém akváriu, jinak to nikdo neposoudí a těžko ti poradí.
No můžeš mít pravdu.Mě to nedávno dělala jedna malinká skalára.Tá se ale přežrala.Po vyhladovění ji to přešlo.Byla docela srandovní.
Hele nevíme jaká je to nemoc .Z čeho pochází.Tak daleko asi z nás nikdo nepátrá.Takže jestli se tomu dá nebo nedá předejít to nikdo z obyčejnýc akvaristu neřekne.Jedině nějakej ten vyzkumnej ústav.Je to smutný ,ale je to tak.Jediná rada.Dodržovat čistotu.Teplotu.Správně krmit.Nic víc ti nikdo neporadí.
0 05.06.2009 18:59 xXx – ...
A jde tomu příště nějak předejít?
To Paví očko to má už spočítaný.Nenaděláš nic.
0 05.06.2009 18:52 xXx – ...
A jde teda něco dělat ??
Může to být i nemocnej plynovej měchýř.
1 05.06.2009 16:56 Packa – Možno baktériálna kožná infekcia
Pokiaľ má stiahnuté plutvy, je možné, že je to bakteriálna kožná infekcia. Moja gupka to mala tiež, žiaľ neprežila. V knižke sera rádce píšu o tejto chorobe, že je na to dobré: Sera baktopur, Sera baktopur direct, Sera bakto tabs, alebo sera costapur.
no já bych řekl že už tady dlouho nebude, podlě mě začíná strácet koordinaci, můžeto být nemoc
0 05.06.2009 16:04 xXx – Paví očko "dělá kotouly"
Mám v akváriu 2 paví očka, z toho jedno dělá takové nekoordinované pohyby - přetačí se na břicho, ale po chvílí se zase otočí zpět a normálně plave. Neví někdo, čím by to mohlo být? Děkuju za odpověď.
no já dávám malé kamarádovi který s nima zkrmuje nějakýho leguána nebo co a moc mu chutnaj, kdybych je nedával jemu tak jich je tolik že jsem velkovýrobce oček
Pochopíš až si s nima užiješ trošku více, nejprve máš v akva 2, ty se rozmnoží a ráze jich tam je 15, z toho dejme tomu půlka samice, čili 7 samic se okotí a rázem jich tam máš 50, z toho půlka samic a rázem jich tam máš 200 co s tím pak uděláš, akraristiky jich mají plno, na burzách taktéž, akvárka doma toliko nemáš, a myslím, že do záchodu je to mnohem horší smrt, něž když zajdou přirozenou formou, tak jak to funguje v přírodě, že silnější sežere, přežije a udržuje hierarchhii v přírodě na jejimž vrcholu je člověk
Nejprve je to malinka gupička, tu sežeré malinka parmička, tu sežeré malinky kančík, tu sežere malinka piraňka a tu sežere náš černý bratr z oblasti amazonky, kterého když dá bůh nesežere nějaká čičinka...
ja drtim granule lizickama a rastou potom jak z vody
Moje opečovávaná očička nejdříve proberou mečouni a to co zůstane je pak kvalita
a když dorostou, tak je radši dám někomu, komu se budou líbit a ne někomu, kdo je zkrmí ... samozřejmě jiná situace nastane, až mi v akvárku místo 2-6 kousků z vrhu zůstanou rybičky v řádu desítek
Tvoje reakce je na hoodně starou nabídku (11.08.06 20:53:03 ), ale na tom že někdo si potřebuje pěstovat a zkrmovat živou potravu aby si opečovával své rybky není nic špatného.
Nevím proč, ale mám trochu obavy, že by mé piplané a opečovávané rybičky skončily v něčím žaludku
ne díky, užij si mladých....
0 01.06.2009 11:04 Mates12 druhá:
0 01.06.2009 11:04 Mates12 tady jsou ty fotky:
0 01.06.2009 11:03 Mates12 Nechápu absolutně, co se mohlo stát, ale moje nejmilejší Amálka, která nám před 14 dny opět zrodila nové holky a kluky, dnes najednou není. Absolutně nechápu, co se jí mohlo stát??? Na rybce nic nevidím, že by byla nějak nemocná, ostatní z akva jsou v poho...hodnoty akva sto pro v normě, prostě tomu fakt nerozumím!!! Koukněte, jak vypadala, když jsme ji vylovili, co jí bylo???
A v nejhorším tam může rovnou porodit
0 31.05.2009 19:22 Dusyk – Re: Pigeon
O živorodky sa moc nezaujímam, ale táto vyzerá vporiadku. Neviem ako dlho trvá gravidita, ale oni vedia porodiť aj niekoľko krát po sebe bez ďalšieho oplodnenia.
0 31.05.2009 19:18 Pigeon Na nemeci se dívám, ale nikdy, nevíš, jesli je to zrovna ono. Ta skvrna mě zarazila, a mírně zježené šupiny taky. Tak nevím, snad poradí někdo, kdo se s tím setkal...
Dívám se na to, a přijde mi to jako těhotná a pokousaná/odřená samice. Možná přidat trochu soli do vody jako desinfekci. Možná někdo bude chytřejší a líp poradí. Podíval jsi se do nemocí tady v radách?
0 31.05.2009 18:59 Pigeon ?
0 31.05.2009 15:11 Pigeon Poradí někdo? Pls...
0 31.05.2009 12:44 Pigeon ?
0 31.05.2009 12:00 Pigeon Tak je tam, nevíte co to je?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [31] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35913x