Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Jana
Pro těch necelých dvacet litrů platí co jsem napsal. Odkalit, vyměňovat 1/4 vody týdně, nejlépe i vyměnit dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jana
Poslední dodatek - rozměry akvária 40x25x20 a jsou tam opravdu jen paví očka, šneci a 2 přísavníci
Fotka k příspěvku A tady je docela slušně vidět, jak jsou ty malý rybky po vykadění toho - něčeho vycucnutý. Taky nevim jak to je s těma vydutejma žábrama - to bylo vidět jen na těch velkejch, když jsem je odebírala z akvárka. Je něco účinnýho proti šnekum?
Akvárko odkalujeme tak po tejdnu. Takže mám ryby přelovit, dát jim novou vodu bez šneků a nechat ji ustálit a přidat nějakou desinfekci a léky?

Po shlédnutí fota ještě dodám že vypadá opravdu neudržovaně a že to dno není vhodné. Ale o tom se dočteš v těch krátkých odkazech. Také to nevypovídá o velikosti nádrže a vidím tam více než jen paví očka....
Fotka k příspěvku Tady celková fotka akvária

Fotka k příspěvku Tak tady jsou ty fotky - ta malá rybka uprostřed zrovna kadí to velký tlustý něco, po čem se jí propadne břicho a pak konec. Protože nevím, jak dát do jednoho příspěvku víc fotek, tak to musím rozdělit. Prosím o prominutí.

Podle tvého příspěvku o přinesení slimáků s rostlinami by člověk soudil, že jste si tam zasadili něco ze zahrádky. Myslel jsem že jsi pochopila mou narážku na rozdíl mezi slimáky a neky. ;-)

Jinak ta chyba nepochybně bude v údržbě nádrže. Zvláště pokud nepatří k těm větším. Výměna vody po 3 týdnech u živorodek-příliš velká perioda, nutno vyměňovat týdně. Odkaluješ? Změř si hodnoty N- látek.
Pokud to dodržíš, určitě se dobereš lepších výsledků.
www.horacovoakvarium.cz/…
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/rady/zalozeni-akvaria
No, už to bude tak 3 měsíce, vodu měníme tak tak po 3 tejdnech a rostlin je tam hodně. Dospělé ryby zústaly už jen 2 a malých je tam asi 10 - no ty jsou ještě fakt dost malý. Je fakt, že s nějakou rostlinkou jsme donesli ty slimáky a dost rychle se množej. Rostlinkám se daří fajn. Zkusim to vyfotit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klm007
A co tohle: Trus ryb je bělavý až bílý, dlouho setrvává u řitního otvoru - Capillaria(parazitičtí červi - hlístice), Spironucleus (bičíkovec)
Vyzkoušejte
Pokud máš v akváriu slimáky, tak se není čemu divit-to je mimo téma. ;-)
Jinak to určitě bude nějaká otrava, zvláště pokud je nádrž založena jen krátce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Voloďka
Chtělo by to fotku akvárka...to taky dost vypoví. Ale jestli je nové a nezajeté, rybek víc, rostlin málo, atd..tak se není čemu divit!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mnammnam
podla tych vykalu to muzou byt take nejaky crevni paraziti nebo jak psali predomnou mohlo by jit o nezajete akvarko
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: Jana
dost málo informací o akva, ale mě když se držely nahoře tak to bylo buď špatnou vodou a nebo měly málo vzduchu, přidal jsem vzd.kamen a bylo ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Raider – Re: Jana
a jak často měníte vodu???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - teabe – Re: Jana
A jak dlouho bylo akvárko zajeto bez rybek,když píšete,že ho máte chvilku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jana – pomozte mi určit nemoc Pavích oček
Mám velký problém. Akvárium nemáme moc velké, ani moc dlouho, no rybkám se celkem dařilo. Jsou tam jen Paví očka a přísavníci a taky pár slimákú. Několik živých rostlin. Rybky však postupně umírají, bez rotdílu věku. Jediné čeho jsem si všimla u těch větších bylo, že se držely nahoře, měly roztáhnuté odchlíplé žábry a skoro se nehýbaly a nejedli. Ty mladší jsou v pohodě, najednou to vypadá, jako by vykadily kus střeva, nebo co. Je to docela tlusté a světlé barvy. Po tom se jim propadne břicho a za pár dní je po nich. CO JE TO? Prosím poraďte mi. Nevím co je to za nemoc ani jak ji léčit.
:-( :-O sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - agent007
Zkusil bych TV Nova - Borec na konec, samozřejmě za tučný honorář.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: xXx
Dej k dobru více informací o svém akváriu, jinak to nikdo neposoudí a těžko ti poradí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: ezechiel
No můžeš mít pravdu.Mě to nedávno dělala jedna malinká skalára.Tá se ale přežrala.Po vyhladovění ji to přešlo.Byla docela srandovní. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ezechiel
Jedna parmička nádherná mi něco takového dělá čas od času už 3 měsíce, jinak je zcela zdravá a nejeví známky chřadnutí. Takže to asi nemusí být tak tragické.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jajaapaja – Re: xXx
Hele nevíme jaká je to nemoc .Z čeho pochází.Tak daleko asi z nás nikdo nepátrá.Takže jestli se tomu dá nebo nedá předejít to nikdo z obyčejnýc akvaristu neřekne.Jedině nějakej ten vyzkumnej ústav.Je to smutný ,ale je to tak.Jediná rada.Dodržovat čistotu.Teplotu.Správně krmit.Nic víc ti nikdo neporadí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xXx – ...
A jde tomu příště nějak předejít?
To Paví očko to má už spočítaný.Nenaděláš nic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xXx – ...
A jde teda něco dělat ??
Může to být i nemocnej plynovej měchýř.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Packa – Možno baktériálna kožná infekcia
Pokiaľ má stiahnuté plutvy, je možné, že je to bakteriálna kožná infekcia. Moja gupka to mala tiež, žiaľ neprežila. V knižke sera rádce píšu o tejto chorobe, že je na to dobré: Sera baktopur, Sera baktopur direct, Sera bakto tabs, alebo sera costapur.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: xXx
no já bych řekl že už tady dlouho nebude, podlě mě začíná strácet koordinaci, můžeto být nemoc :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xXx – Paví očko "dělá kotouly"
Mám v akváriu 2 paví očka, z toho jedno dělá takové nekoordinované pohyby - přetačí se na břicho, ale po chvílí se zase otočí zpět a normálně plave. Neví někdo, čím by to mohlo být? Děkuju za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: mopa
no já dávám malé kamarádovi který s nima zkrmuje nějakýho leguána nebo co a moc mu chutnaj, kdybych je nedával jemu tak jich je tolik že jsem velkovýrobce oček :-D smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - beowulfx – Re: mopa
Pochopíš až si s nima užiješ trošku více, nejprve máš v akva 2, ty se rozmnoží a ráze jich tam je 15, z toho dejme tomu půlka samice, čili 7 samic se okotí a rázem jich tam máš 50, z toho půlka samic a rázem jich tam máš 200 co s tím pak uděláš, akraristiky jich mají plno, na burzách taktéž, akvárka doma toliko nemáš, a myslím, že do záchodu je to mnohem horší smrt, něž když zajdou přirozenou formou, tak jak to funguje v přírodě, že silnější sežere, přežije a udržuje hierarchhii v přírodě na jejimž vrcholu je člověk ;-) X-) Nejprve je to malinka gupička, tu sežeré malinka parmička, tu sežeré malinky kančík, tu sežere malinka piraňka a tu sežere náš černý bratr z oblasti amazonky, kterého když dá bůh nesežere nějaká čičinka... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mnammnam – Re: Verušík
ja drtim granule lizickama a rastou potom jak z vody
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mopa
Nechápu jak někdo může předhodit takový roztomilý tvorečky k sežrání schválně! :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Yirka
Moje opečovávaná očička nejdříve proberou mečouni a to co zůstane je pak kvalita ;-) a když dorostou, tak je radši dám někomu, komu se budou líbit a ne někomu, kdo je zkrmí ... samozřejmě jiná situace nastane, až mi v akvárku místo 2-6 kousků z vrhu zůstanou rybičky v řádu desítek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: kikuška
Tvoje reakce je na hoodně starou nabídku (11.08.06 20:53:03 ), ale na tom že někdo si potřebuje pěstovat a zkrmovat živou potravu aby si opečovával své rybky není nic špatného.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Woolin
Nevím proč, ale mám trochu obavy, že by mé piplané a opečovávané rybičky skončily v něčím žaludku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: mopa
ne díky, užij si mladých.... X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mopa
hop už mám třetí generaci pavích oček jsou hustý!!! nechce někdo? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ČUPR
Paví očka jsou jakýmsi "detektorem" špatného prostředí v akváriu. Dokonce se doporučuje jejich vysazení po založení nádrže před vpuštěním dalších ryb. Na snímku to vypadá, že se jedná pravděpodobně o onemocnění infekční vodnatelností. Příznakem tohoto onemocnění bývá zřetelné nafouknutí bříška u ryb, většinou v pokročilém stádiu doplněné vyboulením očí a zježením šupin. Rybka postupně ztrácí vybarvení, bledne a díky nahromaděnému plynu ve střevech je unášena k hladině. Většinou toto onemocnění končí smrtí během pár dnů. Příčinou infekční vodnatelnosti jsou zejména vysoké hodnoty dusitanů v akváriu, které překročí určitou hranici. Na vině mohou to být rovněž viry, plísně a paraziti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mates12
Fotka k příspěvku druhá:

Fotka k příspěvku tady jsou ty fotky:

Nechápu absolutně, co se mohlo stát, ale moje nejmilejší Amálka, která nám před 14 dny opět zrodila nové holky a kluky, dnes najednou není. Absolutně nechápu, co se jí mohlo stát??? Na rybce nic nevidím, že by byla nějak nemocná, ostatní z akva jsou v poho...hodnoty akva sto pro v normě, prostě tomu fakt nerozumím!!! Koukněte, jak vypadala, když jsme ji vylovili, co jí bylo???

Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: kikuška
A v nejhorším tam může rovnou porodit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Pigeon
rybicky.net/nemoc/vibrio to by to mohlo být. Asi bych ji dala do karantény a počkala, jak se to vyvrbí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dusyk – Re: Pigeon
O živorodky sa moc nezaujímam, ale táto vyzerá vporiadku. Neviem ako dlho trvá gravidita, ale oni vedia porodiť aj niekoľko krát po sebe bez ďalšieho oplodnenia.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pigeon
Na nemeci se dívám, ale nikdy, nevíš, jesli je to zrovna ono. Ta skvrna mě zarazila, a mírně zježené šupiny taky. Tak nevím, snad poradí někdo, kdo se s tím setkal...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: Pigeon
Dívám se na to, a přijde mi to jako těhotná a pokousaná/odřená samice. Možná přidat trochu soli do vody jako desinfekci. Možná někdo bude chytřejší a líp poradí. Podíval jsi se do nemocí tady v radách?
?
Poradí někdo? Pls...
?
Tak je tam, nevíte co to je?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 58 59

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36741x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471-pavi-ocko-gupka-nemoc?od=1551