Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
a kdepak ty střevle berete? těch by mi bylo líto víc, když to je ohrožený a státem chráněný druh..
0 06.02.2008 20:36 wocko 0 04.02.2008 21:42 holka1975 – suchysvatonovice
zatím dík za radu
0 04.02.2008 18:02 mary-kockomil ja wm nehoděj se k sobě ale co mám dělat,když mi závojnatku dala segra k Vánocům,skaláru a paví 2 paví očka její kluk,4 pancíky zelený sem sis koupila já šneka taky a další 2 paví očka mám za vízo?takže zato může ta skalára?
0 04.02.2008 17:45 2david – Re: mary-kockomil
Skalára, paví očka a závojnatka? Zkusil bych si nejdřív něco o rybách přečíst a pak si je teprve koupit! Ani jedno se k sobě nehodí závojnatka je studenovodní ryba, skalára má radši vyšší teplotu a paví očka jsou živorodky které mají zase své požadavky. Zajdi se podívat sem do atlasu nebo pokud je to takový problém tak si klikni:
aquaworld.cz/… pak na:
aquaworld.cz/… a pak ještě na
aquaworld.cz/… Asi to udelala skalara. Ta nema v 32l akvarku co delat, stejne jako zavojnatka.
0 04.02.2008 17:29 mary-kockomil – paví očka umřely na okousnutí ploutve
nwm jatko.ale byly to sameček a samička ze stejnýho zweráku a byly nejmenší z aqárka.byly ještě mláďátka.mám 32 litrů.mám v nich jednu skaláru,která skoro nežere(aspoň sem ji newiděla žrát),závojnatku(nejdominantnější z aqa),4 pancéřníčky,2 paví očka(tenkrát byly 4,2 samičky a 2 samečkové)a šneka.je to dobrá kombinace rybiček?kdž ta skalára nežere je možný že by se na ně vrhla?nebo závojnatka (nebo skalára)žarlyly na paví očka?ploším pomozte,protože bych nerada přišla o další rybičky.už teď mi to pekelně zkazilo náladu.vlastně se divim že nebrečim.VŮBEC MI NEJDE O CENU RYBIČEK,ALE O JEJICH ŽIVOTY.dík moc
0 03.02.2008 14:13 suchysvatonovice Už se tu ocásky u gupek řešily asi stokrát,chce to úzkostlivě dbát na čistotu,nepřekrmovat,u potěru nejlépe denní odkalování a výměna asi 1/4 vody za odstátou,do odchovničky dát bublifuk.Odchovnička by měla být samozřejmě zajetá a použít vodu z akva odkud gupky přelovuješ.
jak často je u tebe pravidelně?
0 03.02.2008 13:18 holka1975 – petak
menim pravidelne
0 02.02.2008 15:03 petak – holka1975
nu to může být špatná kvalita vody měníš pravidelně vodu,
Starší reakce
0 27.01.2008 18:22 athaya – Re: katkus
katkus ci je rybka tehotna spoznas podla malych ciernych bodiek v bruchu, ak mas v akva rastliny dekoraciu a ... tak je sanca ze preziju, ale gupky ti potom vyrastu a budu sa mnozit dalej az budes mat armadu. a gupky sa velmi tazko predavaju.
0 27.01.2008 17:57 Stanki mlady samec dokaze nabuchat aj mladu samicu :P a gupky su dospele (teda dostatocne stare an rozmnozovanie) v 1 a pol mesiaci ich zivota ...
0 27.01.2008 17:13 amazonstar – Re: honza
me se deje to same a jedny lecim multimedicalem a druhy Neomicinem....zda se mi ze to trosku pomaha,ale jeste napisu....zatim mi kazdopadne umrela jenom jedna z 50 ti...
0 27.01.2008 13:03 kastanek – Re: sekavec
SAMIC MAS MALO!!!
je to tu porad dokola :(
0 27.01.2008 12:59 hhh – Re: XMartin
hele to se mi stava taky a menim vodu obden do te doby nez neprestanou
0 27.01.2008 01:30 amazonstar – Re: Alofok
ja mam pocit ze to tim mrazenym spis bude..
)asi spatny patentky...
...vyplavala samci ji zacli honit...
Kolik máte samců a kolik samic? Není to tím, že je na ni samců tolik, že je to k zešílení?
0 26.01.2008 12:55 sekavec papka ted sem krmil patentkama vyplavala samci ji zacli honit takze si vzala jen jednu patentku plavala dolu lehla si asi na 5sekund a vstala plavala dal a tak to dela furt chvili lezi potom asi 12minut plave.......a nemuze byt mlada ze bude rodit treba poprve a bude jich malo proro neni tlusta:?????
0 26.01.2008 12:50 amazonstar – Re: sekavec
a zobaj do ni ostatni??ja sem tu co mi zustavala na dne odlovil ,tak pak napisu jestli chcipla...zere vam??
0 26.01.2008 12:18 amazonstar – Re: sysa
Chtel sem se zeptat jestli tahle ztrata vapniku by mohla vyvolavat i odpadavani supin z bricha??jake jine priznaky pri nedostatku vapniku krome ty krivice jsou?? diky...
0 26.01.2008 11:53 amazonstar – Re: sekavec
tak byla v ty porodnici v poho a nebo litala??
)ja sem pouzil pro porod 3 litrove akvarium s narezanou na uzounke vlakna umelou hmotou a necham ji tam klidne vic dni kdyz neporodi hned...muzes to pouzit i na tridenni karantenu kdyz si nejsi jistej..
0 26.01.2008 11:49 Alofok – ----
Nevím jak to s tím souvisí,ale mé Blackmollce taky odpadávaly šupinky a po krmení mraženým se to spravilo,ale asi je to náhoda...
0 26.01.2008 11:49 sekavec ona v te porodnici uz litala jako diva tak sem ji dal zpet a zase tohle jinak v porodnici byla v poho
0 26.01.2008 11:47 amazonstar – Re: sekavec
no je fakt ze ja sem ji taky nechal radsi zvlast....spatnou rybu zpatky nehazej....
0 26.01.2008 11:44 amazonstar – Re: chicko
hele supiny najezeny nejsou...spis to probiha tak ze ryba je apaticka a ty ostatni do ni najedou a kdyz ji trefej moc tak ji odpadne supina,..,ale neodstavaj...ani oci vypoukli nic...vsak se podivej na forku...no a zatim to nelecim .....to by bylo zbytecny kdyz ani netusim co to je..:((a hlavne s nima mam moji najmilejsi samicku Bety takze doufam ze to od nich chytne..
PS: vsimli jste si nekdy ze jsou ryby agresivnejsi cim vic znecistenou vodu maj??delaj vam to vsechny druhy nebo jenom nejaky??
0 26.01.2008 11:42 rolandmynar – Re: sekavec
V prvé řadě bych chtěl upozornit, že když jsi ji vylovil, měls ji v té porodničce nebo karanténě nechat. Jaký to má smysl dát ji do původního AQ mezi zdravé rybky a pak se ptát, co jí je? Když jí něco je má být mimo, zvlášť když už byla, a pak ji pozorovat. Co když něčím nakazí i ostatní?!
0 26.01.2008 11:36 amazonstar – Re: sekavec
koukam ze tenhle problem ma hodne lidi....jak dlouho ta tvoje samicka nerodila??zere??otre se ocas o neco??
0 26.01.2008 11:29 sekavec prosím co mam delat kdyz mi samice paviho oka lezi na dne?neni tlusta a rodit nebude byla v porodniici a nic sem ji vylovil ji atd a obcas se proplave ....dik
No s tou tuberou nevim, to by byla asi pohublá(propadlé břicho) a měla by po těle fleky. Jinak, třeba někdo poradí-může to být i nějaký zánět, při krerém v důsledku tlaku dojde k naježení šupin..... Léčíš to nějak preventivně nebo jenom pozoruješ?
0 26.01.2008 11:18 amazonstar – Re: chicko
tak vodnatelnost jeste poznam...tohle je neco jinyho...vsude na internetu sem nasel spoustu lidi co meli stejnej problem a stejny priznaky ,ale nikdo nevedel....tohle je nejaka specialni nemoc nebo je to proste tuberkuloza...:((
Pokud ji dostavaji šupinky, tak to může být vodnatelnost, zkus se podívat do nemocí, na nějaké fotografie, třeba něco poznáš
0 26.01.2008 10:41 amazonstar – Re: suchysvatonovice
porad mi prosim co mam delat kdyz uz nemoc propukne...je hezky ze radis prevenci ,ale u me uz je pozde...
to je mam nechat pochcipat?? co jsi zkousel ty??diky
0 25.01.2008 23:19 amazonstar – Re: Standa M
Chtel bych se zeptat jestli tenhle bicikovec umira bez hostitele...chtel bych ryby vyndat ze zabehnute nadrze a vylecit jinde a pak je vratit...Bicikovec by za 14 dni tam uz nemel byt ne??diky...
0 25.01.2008 21:44 amazonstar – Re: amazonstar
tady je fotka..nevypada vubec spatne...jenom ty odloupnuty supiny u hlavy nejsou videt ,ale to mohli udelat ostatni rybky jak do ni rejpaly....
0 25.01.2008 21:41 amazonstar – Gupce odpadavaj supiny z bricha....
Prosim pomozte....
pred 20 ti dny mi kamarad prinesl dve rocni gupky stejny jako sem mel...jedna byla tehotna druha ne.....a ta jedna,co nebyla tehotna byla druhej den apaticka nezrala,stranila ostatnich a ostatni do ni vzdycky rejply jako kdyby vedeli ze je nemocna....nakonec ji zacali odpadavat supiny z bricha a vubec spodku tak sem ji utratil.....kazdopadne dneska se zacala chovat podobne dalsi ...nevim jestli je to ta druha co mi prines..nepoznam to,ale kdyz sem se ho na to ptal tak mu asi nastydli v aute...
takze sem myslel ze ta prvni umrela na to ,ale ze by se to u ty druhy projevilo az takhle pozde??
nevite co to muze byt jineho za nemoc???
diky
0 25.01.2008 16:04 zaciatocnik no mne sa pacia viac tie ine formy diva je namna az prisli farebnaa............asi vec vkusu
0 25.01.2008 15:42 MaryFee – ahojte
Ahojte
0 25.01.2008 15:27 Alofok – ---
No,ta divoká je asi vážně hezčí
ta fotka "gupka divoká" mi připomíná samečka od endlerky
0 25.01.2008 15:08 zaciatocnik no takze ak yb ste chceli vidiet
www.gupky.wz.cz/… tu su nadherne fotrmy na predaj od jedneho chovatela
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... [46] ...... 57 58
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35913x