Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (gupka) - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cerww – Re: tesartomas
potom co se tady píše tak spíš ti každý něco vyčítá a schazuje. nevím či je to vodou ze studně nebo z vodovodu ale nechce se mi věřit že v obojím případu rybky uhynou.zkus kupovanou vodu kojeneckou. nevím ale ta je bez chemek. takže bych skusil to a když ani to nepomůže tak jedině savem vymejt aqva i dekoraci nechad vyschnout aby se vypařil čpavek a a nalít kojeneckou vodu a myslí že žádný problém a přeji hodně štestí

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - 720Martin720
Aha :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eriksk
mne potom bohuzial este v ten den zdochla sad
ale už se celkem i spravila
 Reagovat na tento příspěvek 0  - eriksk
720Martin720 aj mne sa toto raz stalo z nicoho nic a prave tiez gupke a este stale neviem preco.a lebola to nova nadrz takze mozno aj tim
hm asik jo já nemám totiž testy :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zelvik58 – Re: 720Martin720
Podívej se na články o zakládání akva,jestli jsi neudělal nějakou chybu.Může to být otrava.
Prosím pomozte
Ahojte mám samečka od pavího očka a má skřivenou ocasní ploutev že plave a celý se protáčí ale většinou leží na dně je to něaká nemoc nebo si jen něoc udělal v akvárku děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: jura
Jak je dlouho založené akva ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika
To bude asi krupička. Máte studenú vodu alebo ste si to priniesli s novou rybkou, ktorá už bola chorá, ale nebolo to na nej ešte vidno. Koľko stupňov má voda? Možno ste pri výmene vody dolievali príiš studenú.vodu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: jura
a nemáš fotku, tečky by mohla bejt krupička, ale bez foto těžko říct.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jura – nemoc
Prosim vas chtel bych se zeptat na podivnou nemoc. Samice pavich ocek jsou po celem tele a po ploutvich teckované a skarede oplzlé, nejdriv jsem si myslel ze je to plisen, ale zjistil jsem ze to asi plisen nebude. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: křupka
to je normální že je honí, jak tu bylo, přidej úkryt ale jinak je nech ať si užívaj :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarda – Re: křupka
Prostě je to větší Macho(dominantní).Přidej nějaké úkryty nebo rostlinky aby se ostatní měli kam schovat. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - křupka
Ještě se chci zeptat.Mám 4 samičky a dva samce a ten jeden oranžovej samec pořád ty ostatní samice a toho samce honí a pronásleduje.Čím to může být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: křupka
jj stát se to může, ale ve zverimexu ti řeknou takovejch věcí, až se čovek diví :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - křupka
Já jsem vodu měnila,ve zverimexu mi řekli že u samiček se to stává prý běžně tak nevím no.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlasta
stalo sa to aj mne :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: vlasta
no výměnou vody nic nezkazí, ale nemusí to být tak jednoznačně jen vodou, nevím kde bereš tu jistotu.
mas nieco zle s vodou-doporucila by som ti cast vymenit :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - křupka – Prosím o radu.
Má samička pavého očka je před porodem a dnes ráno jsem si všimla že ztrácí barvu, místo hnědé je bílá a i zadní ocas má bez barvy ale plave normálně a já se chci zeptat jestli to není nějaká nemoc,nebo je ve stresu?ještě nikdy se mi to nestalo ale nedávno mi umřel karas schubunkin a ty skvrny co mají normálně po těle tak byly pryč a taky byl pak celý bílí.Děkuji moc za rady.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mara23
Super, děkuju za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: mara23
no čím menší tím horší, čili denně měnit vodu atd.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: anulina
to se nezlepší za půl dne nebo den, musíš vyčkat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anulina – Re: vlasta
vymenila.. nepomohlo x(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VVV111KKK – Re: mara23
Nebyla by lepší nějaká alespoň provizorní odchovnička do akva ? Třeba z nějaké PET nádoby od vody. Prodávají se 4 i 5-ti litrovky. Do toho zespodu pár dírek nebo nějaké pletivo. A nebo v nějakém vlákně tady byla docela šikovná odchovnička ze síťky proti mouchám. Tou vnitřní odchovničkou nemusíte řešit teplotu vody, časté výměny vody, údržba čistoty, vzduchování atd. Prostě to, co by se v 4 litrové láhvi řešit muselo.
Čím krmit ? Jakýmkoli drobným, nebo dodatečně nadrobeným krmivem. Ale taková artemka nebo grindal je taky perfektní. Ale nutnost to není.
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vagascan
1 mlada pavieho ocka krmim vlockami co davam neonkam.... ten objem mozes vyskusat.. a uvidis ako sa im bude darit ..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mara23
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je možné zpočátku pár čerstvě narozených pavích oček odchovat ve 4 litrové nádobě...? A druhá otázka:čím bych je měl krmit? děkuju :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Merkur – Re: anulina
Dle popisu musím souhlasit, že rybka pravděpodobně uhyne sama nebo zvolíte-li variantu utracení. Tady léčbu již nevidím. Odlovit.. Je dobré sledovat i výkaly ryb. Nejsem odborník, ale tady půjde o kombinaci více onemocnění.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klubicko – Re: pansuu
Dokonce 5x smich

anulina: Ja bych ji nenechavala trapit a utratila... sad
proč to píšeš do všech témat?
záleží na parametrech vody, výměně, počtu ryb atd, ale pokud už má ohlou páteř buď vyčkat zda se vzchopí a bude tak žít dál, nebo už jí nepomůžeš :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pansuu – Re: anulina
Je to možný, že jsem neašel 4x stejnou otázku ne No pak si najdi odpověď :-D
rybke by si mala vymenit vodu,stalo sa to aj mne ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anulina – nevím co je to za nemoc x(
Dobrý den chtěla bych se zeptat asi před 3-4 dněmi jsem zjistila u své rybičky paví očko nějakou nemoc páč druhou polovinu těla zadní jen visí a moc neplave, kroutí se, rozpadají se ploutve, a má naběhnuté žábry.. vidím že se trápí a chci ji pomoct x( ale nevím co to je za nemoc prosím poradte :-/
jinak zbarveni je normalni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anulina – nevim co je to za nemoc x(
Dobrý den chtěla bych se zeptat asi před 3-4 dněmi jsem zjistila u své rybičky paví očko nějakou nemoc páč druhou polovinu těla zadní jen visí a moc neplave, kroutí se, rozpadají se ploutve, a má naběhnuté žábry.. vidím že se trápí a chci ji pomoct x( ale nevím co to je za nemoc prosím poradte :-/
jinak zbarveni je normalni
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anulina – nevím co je to za nemoc x(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anulina – Nevím co to je za nemoc x(
Dobrý den chtěla bych se zeptat asi před 3-4 dněmi jsem zjistila u své rybičky paví očko nějakou nemoc páč druhou polovinu těla zadní jen visí a moc neplave, kroutí se, rozpadají se ploutve, a má naběhnuté žábry.. vidím že se trápí a chci ji pomoct x( ale nevím co to je za nemoc prosím poradte :-/ sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - geminika – Re: 720Martin720
To nemyslíš vážne, že si tam tie chúdence dal? Keď si dal komplet čistú vodu, to ako keby si založil nové akvarko. A do novo založeného akvarka sa dávajú rybky najskôr po 2 - 3 týždňoch. Jasné, že to nezvládli. Pri zabehnutom akvarku sa vyčerpáva len časť vody a doleje sa odstátou 24 hodín.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka – Re: Tomáš
Určitě nejsou, klidně přidej ještě dvě samičky a můžeš popřemýšlet i o nějaké rybce na dno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tomáš
Myslíte že když mám 30 lit. akvárko že 4 rybky druhu paví oko sou na něj moc mám tam 2 samce a 2 samičky.Předem děkuji za odpověd.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Yirka – Re: 720Martin720
Martine, já tě podezřívám, že sis ty články ohledně založení a provozování akvárií stejně nepřečetl. Těžko někdo z akvaristů totiž pochopí, proč bys měl při výměně vody trápit rybky odlovováním. To jim opravdu nemusí svědčit, zejména mladýs s třeba ještě nedostatečně vypracovaným imunitním systémem.
Ahojte dnes jsem čistil akva a dal jsem rybicky zvlášt do kýblu s vodou za akva pak jsem vyměnil vodu dal jsem čistou do akva a pak až tam byla voda 24 stupňů dal jsem je tam a du tam po půl hodince se podívat a jedno mládě pavího očka bylo mrtvé nevíte čím to může být?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: Miras
To netvrdím, jen píšu jak jsem to měl já ve 25L akvu. Že rybky měly zašpičatělí ocásky, tak to bylo i tím že jich tam bylo hodně v malé nádrži atd. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras
karelpavel napsal: Když jich bylo v akvárku moc - moc, tak se stalo že se najednou produkce stopla a všem se zašpičatěly ocásky - tak natoto pozor !
to snad netvrdíš, že když je hodně rybyček v akva, přestanou se množit a k těm ocáskům, to mělo určitě jinej původ než množství ryb nemyslíš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel – Re: 720Martin720
Když jich bylo v akvárku moc - moc, tak se stalo že se najednou produkce stopla a všem se zašpičatěly ocásky - tak natoto pozor ! ostatně tento problém, je tu někde ve fóru dost probrán ;-) Proto vždy všeho z mírou palec
Myslite že nechcou rodit že jich tam mám moc těch mladých?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kikuška – Re: jasanek29
to je normální, tohle mi někdy dělají před porodem :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - karelpavel
Paví oka sou plevel, mě připadlo že sou těhotný furt :) ony mají furt co dosebe valit a pak mají břicha furt kulatý. Ze začátku jsem je furt odlovoval, ale většinou to bylo v nesprávný okamžik. Chtělo by to odlovit samicu hned jak si člověk všimne že se shlukuje na jednom místě a nenechá se rozhodit samcem - který ju furt obtěžuje :-) . Proto by ale člověk musel furt sedět u akva a čučet do něj jak na TV :) Když jsem takhle samicu viděl , tak většinou do 2 dne porodila.
Pro zachování největšího počtu mláďat,když jsem to chtěl mít úplně bez starostí , pomohl plovoucí růžkatec ( nebo něco takového ) - tam se krásně schovávali ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 58 59

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36895x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11471-pavi-ocko-gupka-nemoc?od=1365