Paví očko (gupka) - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Ja viem, ale pokým jej chutí jesť a ako tak pláva, tak ju nechám. Keď sa to zhorší, tak jej doprajem posledný minerálkový kúpeľ.
Je to na tobě. Nemyslím si, že by nakazila jiné, otázka je spíš jestli to trápení nezkrátit.
Myslíte, že ju mám izolovať od ostatných? Až mi je smutno, keď vidím, ako ju to ťahá ku dnu a márne bojuje s gravitáciou.

Tři roky je většinou horní hranice délky života, obvykle je to ve společenských nádržích do dvou let.
Aj na to som myslela, že bude už asi stará. Ja ju mám len necelé dva mesiace. Viem, že gupky sa dožívajú možno len nejaké 3- 5 rokov. Možno aj to preháňam. Ale bude jej škoda. Zostalo mi pár mláďat, tak dúfam, že vyrastú ako ona.
Už se mi také stalo, že hodně vyspělá samička po velkém vrhu (cca 70ks) pomalu scházela, hubla a odešla. Zřejmě to na ni bylo příliš.
Dala som si záležať a vypláchala som molytanové filtre vo vytiahnutej vode z akvarka. Je mi jasné, že gupka je plevel akvárií, ale tieto dve sú náhodou veľmi pekné a hlavne dosť veľké (cca 6,5cm). Také veľké som videla naozaj iba na výstave gupiek. Bolo by mi ľúto, keby pošli. Ako som spomínala, tak obidve už mali mladé a jedna ich mala 93, druhá asi 60. Ale to bolo pred mesiacom.
no vodou to podla mna nebude .. tak skus sa lepse pozret ci vobec ma tie 2 bocne male vzrovnavacie plutvy co ma zaa zadkom

no a ak ich nema alebo su nijako postihnute bude to tým
doufám, že jsi filtr neumyla v umyvadle (třeba)..osobně, klidně palce dolů, gupka nestojí (pokud to není výstavní kus) za úvahu o nemoci a léčení..při její množivosti..
No diky. Tvoja odpoveď ma fajn pobavila. Ale nemyslím, že je to tak. Zatiaľ jej nikto nič nerobí, žrať jej chutí, len pláva väčšinou zvisle. Vymenila som polovicu vody a odkalila dno. Je fakt, že filtre boli dosť zahumusené aj dno.Snáď jej bude zajtra lepšie.
pokial ju neobkusuju ine ryby tak jej iba drblo

Čo sa jej mohlo stať? Jedna moja veľká gupka pláva tak, akoby ju ťahal chvost ku dnu. Len čo zastaví, tak ju to ťahá chvostom dolu. Minulý týždeň bola v poriadku a teraz po víkende vidím, že má problém. Druhá veľká gupka začína mať podobný problém a k tomu ešte aj prepadnuté bruško. Obidve som dostala asi pred mesiacom úplne v poriadku. Odvtedy obidve už 2x rodili. Sú v 45 l nádrži (viď "Pracovné relaxátko"). Dá sa im pomôcť? Pomôže výmena vody? Odkaľujem tak 1-2 krát za mesiac. Okrem nich mám aj 5 iných samičiek a 3 z nich majú tiež prepadnuté bruško, ale sú čulé a fungujú v pohode.
zdravim čtu si tady vaš názory a chci se podelit o zkusenost paví očka mám a spravidla samice zacnou hubnout zacne se jim propadat bříško a ocas klesne dolu po několika malo dnech snad týdnu umře ,,skříví se jim páteř nejen směrem dolu ale i do strany ,, nemuze se jednat o křížení stejného genu ,,myslím že bude chyba jinde ale nevím snad otrava ryb ?? kdyby někdo neco vymyslel pište

Ahojte nevíte proč samička nahání samce ? nemá to být naopak?
Starší reakce
kdyz budes mit v akvarku hodne rostlin, tak nejaky poter prezije. pokud ho chces odchovavat komplet, tak si kup aspon 40l akvarko, aby tam mohl vyrust.
hmm musím koupit i filtr

topení mám ale není automatiické budu ho muset vypínat

ale filtr koupím jen molitanový a kryt nějyký urobím a žárovku budu mít lampičku
i tak je lepsi vetsi akvarko, fakt. vem si, ze do toho das filtr a mas tretinu zaplnenou.
no tohle by mohla byt maximalne porodnicka

A co chceš do 3,5 litrů dát? To je tak na chov pavouků (malých).
a na co jako? kapku maly akvarko

je fakt, ze ja davam do velkyho akvarka uz samice, co maji tak 2 cm a nektery jsou velky a jiny ne, trochu jsem odhadovala, ze jsou po mame, tak ted aspon vim, jak to je

dává mi jen tak 10 mladých

Pokud chceš mít silnou a velkou samičku, musíš ji odchovávat v "dívčí škole". K samečkům by měla přijít až vyroste, pak bude zdatná a dávat velké množství mladých.
jj

ale mám djem že mi furt,furt rodí je to možné?

no pokud ma dost mista a dobrou peci, tak doroste na maximum, ale nektere samice maji maximum ve 4 cm, jine v 7 cm.
ok budu jim to dávat jen 2X týdně a jak mám udělat abych ji mě velkou 5 cM?
no preziranim ji akorat zkratis zivot, tak to fakt neprehanej.
Aspoň stloustnou

u nás tady v jednom krytém bazéně má samičku apví očka tak 5 cm dlouhou to chcu taky

aha, diky za info, nevim, jak hodne to znecisteni plati u mrazenych, ale dobre

o tucnosti jsem nevedela.
Nitěnky jsou většinou hodně znečištěné a jsou často zdrojem nemocí a nákaz. Je to také příliš tučné.
muzu se zeptat proc? nitenky jim sekam na maly kousky a neprijde mi, ze by se jejich krmenim neco horsilo. teda stridam je se vsim moznym, ale i tak

Aha já doplítvám tu paletku nitěnek a přejdu tedy na patentky

to muzes casteji, spis jim toho nedavej tolik. moje rybky dostavaji mrazenou potravu temer denne.
Místo nitěnek doporučuji dávat raději patentky.
oni se všecky tak přejedli ale aspoň povyrostou

já jim dávám tak 1* týdně ty nitěnky jinak vločkové!
jeden den uplne staci

ony se rady preziraji, kdyz je to obcas, tak to az tak nevadi, ale pravidelne je to pak kapku problem.
me se zrovna ta na fotce tak nafutrovala nitenkami delsimi nez je sama, ze mela dvakrat takove brisko nez na obrazku. Zadnou zvlastni dietu nemela a vratila se sama do normalu a pritom jedla dal nitenky.
Asi ji byly vzacne, a tak to i zustane, protoze jsem si s nitenkami dotahl krupicku...
staci par dni dietka a je to

Ahojte dens jsem dal rybičkám nitěnky a toršku se přejedli a jsou celé tlussté může se jim něco stát?
Ano, rybka na fotce je samička.
Takze myslis, ze je to samicka? Ritni ploutev ma normalni. Jen mi nejde do hlavy, proc se posledni tyden naparuje pred svou sestrou, jako by byla samecek. Trepani ocasni ploutvi, pozy, protahovani ritni ploutve smerem kupredu.

Dobry den, chtel bych se zeptat od jakeho veku paviho ocka poznam pohlavi? Mel jsem za to, ze rybka na fotce je samicka(podle ploutve), ale zacina se chovat jako samecek. Je dva mesice stara.
Urcite se to tu uz psalo, ale nemuzu to najit, prece jenom prehlednost fora neni takova jako u psane knihy... Predem diky!
Starší reakce
mě taky na druhý den umřela

myslím že to může být špatným pískem či kameny nebo dřevinou dekorací ale nevím přesně jen domněnka.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
1 ...... 58 59
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 36895x