No můj názor je, že máte čerstvou nezaběhlou nádrž, špatně vybrané ryby na tak malý objem, příliš mnoho zbytečných dekorací na úkor potřebných rostlin, na dané podmínky nedostatečná údržba.
Že tam šly ryby brzy víte.
Živorodky (mečovky, molly, gupky) i krunýřovci (pokud je to nějaký ancistrus) zatěžují prostředí nadměrnými výkaly viz zdejší atlas, které navíc zapadají do všech těch dekorací, odkud je nedostanete.
Podle mě tam nepatří ani ty neonky, na červené i obecné je to malé (krátké), opět viz zdejší atlas.
Fotky v prezentaci jsou aktuální? Je to všechno nějak moc zářivě bílé na to, jaké máte bordeláře a jen měníte vodu. Odkalujete?
Já bych vyházel ty dekorace, imitovat korálový útes s vrakem (pokud to byl záměr) ve sladkovodním akvárku mi beztak přijde zvláštní, i když koukáte na to vy. Ale tady to je kontraprodutivní, zabírá to plochu i objem, kterých moc nemáte a zapadá do toho bordel.
Přidal bych rychlerostoucí nenáročné rostliny.
Týden bych měnil častěji vodu, třetinu čtvrtinu denně. Další týden obden, pokud problémy ustanou, tak dál normálně.
Pokud si necháte ancistruse, tak jim tam dejte kus dřeva.
Ale zvážil bych jiné ryby. Máte tam moc druhů, imho nevhodně zvolené. Projděte si zdejší atlas a přečtěte si něco jejich chovu a nárocích na prostor.
Hejnových ryb (neonky, pandy) máte málo.
Živorodky a ancistruse bych dal pryč, pokud chcete neonky, zvolte modré.
Pokud pancéřníčky, zvolil bych nějaké menší v dostatečném množství. Ale berte to tak, že většina pancéřníčků jsou ryby dna, šmejdí tam po potravě. Písek máte ok, ale volného dna pramálo.
Obecně, máte malé akvárko, pokud ho chcete opticky zaplnit, volil bych menší hejnové ryby ve větším počtu, žádná rybí polívka. S tím, co máte a v čem je máte, si imho se svými zkušenostmi jen zaděláváte na problémy.
Plus pořešit krmení, jak radí Yirka tady i lacewings v druhém vlákně...
Ale jak říkám, je to jen můj názor, třeba někdo napíše něco jiného.
Držím palce