Fórum » Nemoci
Fórum » Nemoci  
 Prosím o pomoc. Mám asi 2-3 měsíce nový akvárko, do kterýho jsem umístil staré paví očko, které jediné zbylo z akvárka předchozího a je to už vcelku senior. Všechno bylo po celou dobu bez problémů (má za spolubydlíci tetry žhavý, neonky, krunýřovce a pár nových pavích ok - včetně nově urozených mladých cca před 5-6 dny).
 Prosím o pomoc. Mám asi 2-3 měsíce nový akvárko, do kterýho jsem umístil staré paví očko, které jediné zbylo z akvárka předchozího a je to už vcelku senior. Všechno bylo po celou dobu bez problémů (má za spolubydlíci tetry žhavý, neonky, krunýřovce a pár nových pavích ok - včetně nově urozených mladých cca před 5-6 dny). ) a neonky - vidím, že jsou to červené nebo obecné - na váš objem až až. A naplňte akva rostlinami, které odčerpají přebytečné živiny (např. plovoucí růžkatec) - zde v rubrice Darování stále někdo nabízí přebytky (včetně mne
) a neonky - vidím, že jsou to červené nebo obecné - na váš objem až až. A naplňte akva rostlinami, které odčerpají přebytečné živiny (např. plovoucí růžkatec) - zde v rubrice Darování stále někdo nabízí přebytky (včetně mne ). Pak mu se zredukovanou osádkou dejte čas na pořádné zaběhnutí - poznáte tak, že rostliny začnou mít výraznější přírůstky. Do dna bych moc nehrabal. Ono obecně je lepší do akva moc nezasahovat, když už dobře funguje. Na stability bakterie bych také rezignoval. Ale vodu měňte podle rady níže - dokud se nezbavíte části ryb, tak častěji.
). Pak mu se zredukovanou osádkou dejte čas na pořádné zaběhnutí - poznáte tak, že rostliny začnou mít výraznější přírůstky. Do dna bych moc nehrabal. Ono obecně je lepší do akva moc nezasahovat, když už dobře funguje. Na stability bakterie bych také rezignoval. Ale vodu měňte podle rady níže - dokud se nezbavíte části ryb, tak častěji.

A fotky jsou aktuální, opravdu mam takto čisté. Zabíhala jsem 3 měsíce, týden měnila denně cast vody, teď už jen 2krat týdně. Přitom odkaluju.
 A fotky jsou aktuální, opravdu mam takto čisté. Zabíhala jsem 3 měsíce, týden měnila denně cast vody, teď už jen 2krat týdně. Přitom odkaluju.

Tak dnes na ni pozoruji i zarudlá žabra, hůř plave. Prezentací jsem udělala . Tušíte někdo o co se jedná?
 Tak dnes na ni pozoruji i zarudlá žabra, hůř plave. Prezentací jsem udělala . Tušíte někdo o co se jedná?

Dobrý den, mám pocit že mi samička paví očko neprospívá. Dosud byla v pořádku, ale nevím jestli neměla mladé. Bohužel jsem žádné nezachytila, asi byly potravou ostatního osazenstva akvária. Teď asi dva dny je hubená, zda se, že se hrbí a sameček ji stále nahání. Dnes mi umřela i corydoras panda. Myslíte, že může jít onejake onemocnění v akváriu. Dekuji
 Dobrý den, mám pocit že mi samička paví očko neprospívá. Dosud byla v pořádku, ale nevím jestli neměla mladé. Bohužel jsem žádné nezachytila, asi byly potravou ostatního osazenstva akvária. Teď asi dva dny je hubená, zda se, že se hrbí a sameček ji stále nahání. Dnes mi umřela i corydoras panda. Myslíte, že může jít onejake onemocnění v akváriu. Dekuji Dobrý den, chtěla bych se zeptat pořídili jsme si 60l akvárko asi po 2 týdnech do něj dali paví očka 3 samce 7 samicek a dva čističe, jedna rybka porodila rovnou při převážení domů. Poté co jsme je dali do akvarka tak prvních 14 dní v pohodě. Pak začaly rybky postupně a docela rychle umírat včetně té nově narozené. Akvárko čistím jednou týdně, krmim jednou denně. Předtím než umřeli měli buď ze zadečku nebo na ploutvích takový bílý povlak a já už nevím jak je zachránit pokud je to nějaká nemoc jak léčit? Aktuálně mám jednoho samce a samici která před pár dny porodila a teď se jí objevil zase ten povlak. Prosím jak to mám řešit? Děkuji
 Dobrý den, chtěla bych se zeptat pořídili jsme si 60l akvárko asi po 2 týdnech do něj dali paví očka 3 samce 7 samicek a dva čističe, jedna rybka porodila rovnou při převážení domů. Poté co jsme je dali do akvarka tak prvních 14 dní v pohodě. Pak začaly rybky postupně a docela rychle umírat včetně té nově narozené. Akvárko čistím jednou týdně, krmim jednou denně. Předtím než umřeli měli buď ze zadečku nebo na ploutvích takový bílý povlak a já už nevím jak je zachránit pokud je to nějaká nemoc jak léčit? Aktuálně mám jednoho samce a samici která před pár dny porodila a teď se jí objevil zase ten povlak. Prosím jak to mám řešit? Děkuji
 Dobrý den, asi před týdnem jsem pořídila 10 nových pavích oček a 7 neonek. Měla jsem původních pavích oček asi 40, hrozně rychle se mi mnozila a dařilo se jim. Asi 3 den od pridani novych do akvária mi začala původní paví očka extrémně rychle umírat, viditelně nemocní se drží u dna, rychle dýchají a mají potrhanou ploutvičku, neonky jsou všechny v pořádku, nevíte co by jim mohlo být? Na přiložené fotce jsou dvě zjevně nemocná a u samce je vidět i ta potrhaná ploutev. S akváriem nebyly žádné změny krom pořízení novych ryb.
 Dobrý den, asi před týdnem jsem pořídila 10 nových pavích oček a 7 neonek. Měla jsem původních pavích oček asi 40, hrozně rychle se mi mnozila a dařilo se jim. Asi 3 den od pridani novych do akvária mi začala původní paví očka extrémně rychle umírat, viditelně nemocní se drží u dna, rychle dýchají a mají potrhanou ploutvičku, neonky jsou všechny v pořádku, nevíte co by jim mohlo být? Na přiložené fotce jsou dvě zjevně nemocná a u samce je vidět i ta potrhaná ploutev. S akváriem nebyly žádné změny krom pořízení novych ryb.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda mi někdo neumí říci co za nemoc mají mé paví očka, všiml jsem si že dvě z 5ti mají u vrchní ploutve nějaké bublinky snad bude vidět na fotce děkuji za rady
 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda mi někdo neumí říci co za nemoc mají mé paví očka, všiml jsem si že dvě z 5ti mají u vrchní ploutve nějaké bublinky snad bude vidět na fotce děkuji za rady Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dnes se u jednoho samečka pavího očka objevil na břiše červený váček, jako když mu leze něco z břicha. Rybičky chováme už delší dobu, ale s tímhle jsme se ještě nesetkali. Tohoto samečka jsme pořídili spolu se samičku před týdnem ze zverimexu. Oba byli v pořádku až dnes, když jsme k nim přidali další párek, který máme asi měsíc a byl v druhém akváriu.
 Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dnes se u jednoho samečka pavího očka objevil na břiše červený váček, jako když mu leze něco z břicha. Rybičky chováme už delší dobu, ale s tímhle jsme se ještě nesetkali. Tohoto samečka jsme pořídili spolu se samičku před týdnem ze zverimexu. Oba byli v pořádku až dnes, když jsme k nim přidali další párek, který máme asi měsíc a byl v druhém akváriu. Dobrý den,
 Dobrý den,
 Dobrý den,
 Dobrý den,

Zdravím dotaz postupně mi umírají paví očka.. Postupně hubnou,plavou unaveně.. Viz foto... Vodu měním.. Dával jsem eshu2000.. Preventivní... Nic nepomáhá nějaká rada?
 Zdravím dotaz postupně mi umírají paví očka.. Postupně hubnou,plavou unaveně.. Viz foto... Vodu měním.. Dával jsem eshu2000.. Preventivní... Nic nepomáhá nějaká rada?

Zdravím a prosím o radu. Nevíte někdo co je s touhle rybkou  špatně, než stále plave proti proudu vnitřní filtrace, přestane jen když krmim. Pohubla a okolí očí ji jakoby zbělalo. Včera odešla jiná rybka a dnes další, taky plakaly proti proudy a si 2 dny. Děkuji
 Zdravím a prosím o radu. Nevíte někdo co je s touhle rybkou  špatně, než stále plave proti proudu vnitřní filtrace, přestane jen když krmim. Pohubla a okolí očí ji jakoby zbělalo. Včera odešla jiná rybka a dnes další, taky plakaly proti proudy a si 2 dny. Děkuji 

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 35978x