Skříňka pod akvárium
0 21.10.2007 16:53 HELLBOY ked si predstavis, ze je to v drevotrieskovej doske....neviem...ja si myslim, ze by sa to vyrvalo...ak tam nebudu podpery...
Jasne, to na ty 2 desky nic neni. Radeji ke kraji, ne kvuli pevnosti, ale aby se ti nejak neprohly.
0 20.10.2007 16:01 Štěpán Přesněji:
Zkrácení police taky možné, ale raději bych řezal výztuhy... Nezapomenout na prostor pod skříňkou.
0 20.10.2007 16:00 Štěpán ...
Ahoj. Plánujem spraviť tretie akvárium a mám naň aj pekné miesto v nábytkovej stene.
Neviem ale aké veľké akvárium( koľko litrov max.) môžem položiť na skrinku ktorá je na obrázku.
Rozmery sú 78x38cm.
Materiál: Bukas alebo drevotrieska?
nevystužené- obyčajná skrinka
hrúbka dosky 1,7cm
ďakujem za rady
Starší reakce
0 23.07.2007 12:51 Roman [100] - Cichlidy proc samovyroba neprichazi v uvahu? odkud jsi? mozna bychom se mohli domluvit....
0 22.07.2007 19:09 Xirius – Stolek pod akvarium
Poradil by mi někdo od jaké firmy koupit stolek pod akva (nejlépe co nejlacinější - samovýroba bohužel nepřichází v úvahu). Nebo eventuelně nějakou lacinou firmu co dělá komplety (cca 300 litrů). Díky
Starší reakce
0 13.09.2006 11:26 Vodník – Podložka
V hornbachu prodávaj podložky na míru, stojej tak něco přes 100 podle velikosti a nemusíš to řezat. Je to něco jako karimatka.
Desku na srovnání.Na to polyester či tu k-matku.Ještě se dá levněji dát několik pruhů polyesteru vedle sebe.Váha to stlačí jak potřebuje.První řešení je jistější
0 12.09.2006 20:19 Štěpán – .
kolik mm je mezera uprostřed?
1 12.09.2006 20:12 Štěpán – .
já bych tam dal 2 cm polystyrenu, pak dvě vrstvy karimatky, pak 1 cm polystyrenu, 1 karimatku a na to samet s krajkama...
0 12.09.2006 20:07 Caleb – stolek/skříňka a podložka
Zdravím,
rád bych se zeptal na dvě věci:
1) jakou podložku pod akvárium doporučujete a proč (polystyren vs. karimatka)? Jaké máte zkušenosti? Na čem se lépe rozloží síla?
2) mám 112L akvárko (80x35x45cm dxšxh) a umístil jsem ho na skříňku, která má 85x40cm. Z 1cm polystyrenu jsem si vyříznul 3cm široký rámeček pod akvarko (bylo mě doporučeno, že rámeček je lepší než celá deska.....akva komplety jsou také vlastně na rámečku).
Bohužel je skříňka mírně prohnutá, takže mě akvárko sedí jen na 35cm dlouhých podélných stranách. Předpokládám, kdybych měl akvárko mírně delší než skříňku, bylo by to v pohodě. Co navrhujete? Raději jsem ho zkušebně napustil asi 30-40 litry. Nehrozí při plné zátěži rozpůlení dna (ideálně v prostředku)?
Co dát na skříňku například silnou pracovní desku, co se dává na kuchyňské linky?
Dále mám menší skříňku kde by akvarko z delších stran přečuhovalo zhruba o 12cm na každé straně (jako se dělají akvarijní stolky...zhruba)....co použít opět silnou desku s rozměry akvaria?
Díky moc za odpovědi.
ČUS
Starší reakce
0 18.05.2006 17:31 Janik – stolek
Pritel ma 700 litrovy akvo a zadnou zeleznou konstrukci ve stolku pod nim nema. Koho to vic zajima (pruhyb stolu) at se koukne na tento odkaz:
www.akvamalawi.com/… Jinak ja mam 100 litrovy akvo a stolek mam pod to delanej. Material mi narezal truhlar a sesrouboval k sobe strejda. Stal me celkem 840 kc a je moc peknej
0 17.05.2006 23:28 Heavyk1 – JJ
Přesně tak, záruční doba je rok, tak mám obavy, aby se potom nerozviklal a každý dva roky nekupoval nový a nový, ale asi se to musí prubnout
)) Dík.
no jestli ti jde jen o to jestli ten stolek akva unese tak urcite
nekolik sem jich videl a bylo to v pohode.
0 17.05.2006 12:44 Heavyk1 – viděla jsem
To mám prostudované, ale je problém sehnat materiál, není kdo by to svařil, takže velký problém, který by mě vyšel draho. Co se týká stolku, který mám na mysli, je o rozměrech 101x41x73 a cena za něj asi 3200. Garantují to poskládáním dřeva, ovšem nevím, zda to udrží akvárium 200l. Tvrdí, že ano, vlastně vyrábějí celé komplety, jsem však nějaká skeptická.
0 15.05.2006 09:08 Heavyk1 – stolky pod akva
Ještě mě zajímá, zda má někdo zkušenost se stolky od firmy JUWELL a vaše názory na klasický svařovaný stojan, či různé výrobky pouze z dřevotřísky. Mám obavu, aby to "neruplo", přestože garance tam je. Celkově komplety už kov neznají. Dík moc. Budu si pořizovat nádrž cca 200l.
Přidat reakci
1 ...... ...... [48]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48316x