Skříňka pod akvárium
jako truhlář muzu ke stolkům doporučit par veci: 1. i na 500 litrů staci 18 mm lamino. 2. nejvíc po 40 cm vzpera. 3. vzdy pevná zada, žádný sololit!!! 4. horní deska VZDY pres nohy, ne mezi nima!!! a použít na horní desku pracovku z kuchyně mohu jen doporučit, nad 100 litrů jedině tak. a nebo 25 mm lamino, nebo aspon dvojitou desku. a pracovka se prodává po metrech, takze na 120 cm potřebujete 2 m
dynamika v ložnici?
Vzhledem k tomu, že je to skříňka do ložnice, je určitě počítáno i s určitou hmotností dynamického zatížení
, proto bych se toho nebál.
mám 450l plus velké terárko (někde u 800kg celkové hmotnosti) to celé na třech korpusech Faktum 40cm šířky, 70cm výšky. Sololitový záda.
a v pohodě.
Ahoj, vůbec neměj strach, pokud tam je ta příčka u šuplíků tak bych se toho nebál, mám 50l na tom samým
no když se posadim a zavrtim, tak to vypadá, že je to OK, uvidíme jak to bude z dlouhodobého hlediska
sedni si na ní a zavrť se
řekla bych, že to unese
Myslíte, že akva 54 l, potřebuje nějakou extra vzpěru? Chci ho posadit na tuto komodu
www.postelematrace.cz/… , vrchní deska vypadá bytelně cca. 2,5 cm, boční strany jsou cca. 1,5 cm dýha, akva by stálo na jedné straně a přesahuje až k šuplíkům, kde je příčka na šupíky, výška komody je 90 cm, zadní strana jen nějaký sololit či co.
Díky
Starší reakce
octavan napsal: Tak ona ta kuchyňská linka je stavěná trochu poctivěji jak nějaká komoda.
Jojo, a taky jsou tři kusy. to je šest stojin 18mm dřevotřísky rovnoměrně rozmístěné pod akvárkem. jedna skřínka na techniku pro AQ, druhá krmění, potřeby pro AQ a ve třetí elektronika k televizi.
octavan napsal: Jo to je pravda.Zkus dát 100l akvo na komodu s Ikei
No nevím jak na komodu, ale na kuchyňských skřínkách bezproblémů 800kg. 450l vody, 60kg skla, 60kg písku, 80kg kamení ... akvárko
rybicky.net/fotogalerie.php…
a na něm teď nově ještě cca 100kg terárko
a stojíme. zadní deska je origoš sololit, jen teď už začínám uvažovat o nějakých vinglech dovnitř kvůlivá zavětrování... samo to stojí ok, bojím se, že se za to někdo (děti) časem "omylem" zavěsí...
Jo to je pravda.Zkus dát 100l akvo na komodu s Ikei
Nevím ale centák je zvláštní rozměr bejvá 2 4 6
Starší reakce
přesně tak, ty jejich "papírové" kuchyně a nábytek, to je děs běs.
0 15.06.2010 19:53 harpunar – JuraS-tak zrovna OBI,Mebölix,Ikea bych
tady dvakrát nepropagoval-jednak to dělají ze slabých materiálů a pokud máš možnost,tak se zeptej lidí,co mají jejich úžasný nábytek,třeba kuchyňské linky co tomu říkají třeba po čtyřech pěti letech.Howgh
0 15.06.2010 19:48 harpunar – Sežeň dobrého stolaře
a ten ti udělá skříňku dle tvých představ.Já mám trošku štěstí,syn má svou stolárnu a udělal mi luxusní skříň pod nádrž v obýváku o obsahu 320l.Mám od něj nábytek v celém bytě,takže mi vše ladí.Jen je třeba spočítat pevnost a žádný problém a také aby ti seděl odstín lamina k tomu co máš.Tam je trošku problém,protože každý výrobce má trošku jiný odstín.
Dobre vedeť
Heh a ja som rozmýšlal o výstuhách pod 112ku
RadioactiWe napsal: Nemáš tam žiadne kovové výstuhy?
Nejsou tam žádné kovové výztuhy celé je to jen z lamina které je zešroubované konfirmaty. Třeba se to nezdá ale je to opravdu velmi pevné, nebál bych se použit stejný postup výroby i na mnohem větší akvárium.
0 14.06.2010 12:17 JuraS truhláře moc nebrat..když jsem dal náčrt truhláři tak mu trvalo 2 dny než se ozval s cenou a po ní já šel do kolen...tak jsem vzal nákres, zajel do obi a za 2 dny byla "skříňka" doma
Nalakovane poctive drevo. Drevotrieska su len zlepene piliny. Aspon podla mna
Ešte by ma zaujímalo, čo je vhodnejšie na stavbu skrinky pod akva (pevnosť, nasiakavosť a podobne). Drevo alebo drevotrieska?
Nemáš tam žiadne kovové výstuhy?
pěkné.........já bych to ale třeba nezvládl Já to u jedné nádrže vyřešil tak, že jsem koupil policovou desku a na tu zespodku našrouboval 6 noh (je to spíš stojan než skříňka). Jinak se obrať na truhláře, myslím že by to mohlo vyjít levněji.
Třeba si vlastnoručně vyrobit. Já jsem si dělal pod 200 litrové akvárko a výsledek můžeš vidět u mně v prezentaci. Nic těžkého to není a vyjde to levně.
Ja som rozmýšlal že si spravím svojpomocne
Prakticky všude. Truhláři by ti to udělali, nebo někde v obchodě, kde je velký výběr.
0 13.06.2010 13:48 papaja54 – skříňky pod akvárium
Ahoj, chci se zeptat - nevíte kde se dá sehnat skříňka pod akvárium na zakázku..?
Starší reakce
Děkuji za reakci, nejprve jsem se dívala na různé akva stoly doporučovaný pod takto velké akvárium a tahle komoda působí naopak ještě pevněji, ve středu je příčka, tlustá jako 2 bočnice, takže by se vrchní deska prohýbat neměla a po přidání zad to budou doufám v pořádku.
Na jiné jejich komodě (4 šuplíky, vyšší) mám 63l akvárium (to je sice prcek, ale na komodě nejsou vidět žádné změny ani po třičtvrtě roce....
Ještě mě napadlo dát úhelníky mezi bočnici a vrchní desku, což by mělo dodat pevnosti...?
Neviděl bych to jako špatný nápad, ona totiž někdy Ikea i překvapí ! pokud to je pořádně sešroubovaný !! nijak se to nevyklá, stojí to na rovné zemi tak bych pro jistotou doporučil to samí co EmBe ( na vrch jednu 18mm desku, a na záda přes celý desku )
Odhaduji, že tak do 14 ti dnů po napuštění už nepůjdou otevírat horní šuplíky a to bude ten lepší případ
Potíž je v tom, že některý ikeový nábytek není z lamina tak jak jej známe, ale z jakési žebrované papírové laťovky. A to může být dost velký problém.
0 09.04.2010 12:08 KarlosbCZ83 Já bych si na skřínku z Ikey přibližně 300kg nedal, z toho bych měl špatný spaní
0 09.04.2010 11:10 Gigi – Komoda z ikea
Dobrý den, jaký je váš názor na umístnění 240l akvária na tuto komodu?
www.ikea.com/…
Komoda je nová, není rozkývaná, záda jsou jenom ze solitu ale vpředu je spojnice boků, která by měla zabránit rozkývání?
Děkuji za názor
jojo to je pravda
0 09.04.2010 10:29 gringo – Re: EmBe
Trochu jsem se opozdil
0 09.04.2010 10:28 gringo – Re: karelpavel
Taky jsem to bral, že tam záda nejsou, to jen aby se všichni pochopily, jinak by mohl být velký problém a bylo by pozdě. Raději to rozebrat(diskuzi) do puntíku. Pokud má sololak, je to o něčem jiném. Hlavně, aby se tu ještě EmBe vrátil, přečetl a potvrdil nebo vyvrátil naše pochyby. Záda by mohl odstranit z jakéhokoliv důvodu a problém je tu
přes obě skříně a od země až po desku jak na ní bude akvo - ať je to pořádný
Já to chápu tak, že myslí že vzadu není pevná 18mm stěna - sololak tam určitě bude - jinak by mu ty skříňky asi moc nefungovaly
a v mých 4 vzorkovnících pracovních desek teda odstín smrk nemám a ani si neuvědomuju že by se dělal. Pokud vím, tak většinou odstíny pracovních desek do dezénů dřeva co se v ČR prodává je jen po skromnu - ale o to nejde
Kolega EmBe výslovně píše že zadní stěna není, pracovní desky se vyrábí v desítkách odstínů a designů, stejných jako lamina.
Ty skříňky záda mají - a to je dostačující, ale samozřejmě že si to může posichrovat jak chce . Ta pracovní deska je taky řešení, ale zase by to byla jiná barva - záleží na něm.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 48
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48316x