Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skříňka pod akvárium

 

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 22 Přejít na další stránku   1  
Skříňka pod akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2015 17:34 Muž RBeil [174] Re: shotik
Neriskoval bych to. Ikeacký nábytek není 2krát dělaný na nosnost. Bude to co nejjednudušeji spojené + 18mm lamino ti to neudrží, do týdne se ti to celé pokřivý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2015 16:05 Muž shotik [60] - Mořské ryby
dotaz: unese nebo neunese 112l s par kameny ? Uprostřed není žádná přícka

skříňka má stejně jako akva šířku 80cm

www.ikea.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2015 06:09 Muž RBeil [174] Re: Rexistens
Ten kryt ti může ten truhlář vyrobit taky a nějaký hodný elektřikář osvětleni pokud si na to netroufneš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2015 21:51 Muž Rexistens [16]
Tedka jste mne dost nalomil tim ze mate o dost vetsi akvario jen na 18 mm :) No uvidim co mi jeste rekne truhlar - navic to musi byt v dekoru wenge, coz je podminka zeny... same komplikace.

A to jeste musim poslat poptavky na kryt a akvario do zekia a sklorexu... to zase bude palka :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2015 06:16 Muž RBeil [174] Re: Rexistens
Ty police bych dal minimalně na koliky, přece jen to pomůže stojkám ať se neprohýbají. Jinak jak se budeš informovat na cenu, poptej se jestli by nevyšlo i levněji udělat vnitřni prostřední stojku, záda a vše co by nešlo vidět z čiste DTD nebo OSB desky, není na tom ten potisk tak by to mohlo vyjít i levněji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 23:42 Muž dudak [1885] Re: Rexistens
podle mě je to na tak malé akvárko zbytečně předimenzované, ale vždy je lepší víc než míň. Já mám horní i spodní desku jen z 18mm lamina a stačí to a dohromady taky jen 4 stojky (akva 200x50x50cm)nožky tam nemám, žádné rozumné jsem nesehnal. Leží to na 4mm PVC, spodní hranu akva mám zakrytou MDF lištou a z boku dřevěnou lištou natřenou na bílo (skříňka je bílé lamino s vzorem dřeva). Přichycené to mám oboustrannou páskou, drží to dobře, ale ta plastová abs páska bude asi lepší. Rozhodně doporučuju ABS hrany na celou skříň než klasické nažehlovací. Jinak ta konstrukce vypadá dobře. Udělat takovou skříňku není většinou problém, dá se to zvládnout za pár hodin, lamino vám nařežou i nahraní skoro v každém hobby marketu. Já při výrobě své skříně postupoval podle těchto návodů
www.akvamalawi.com/…
blog.valasinec.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 21:59 Muž Rexistens [16]
Fotka k příspěvku tak upraveny navrh... pak to jeste proberu primo s truhlarem co to bude delat, nevim jak se zakresluje nabytek - napr, ty dvere urco nemuzou byt presne na milimetr jak to mam nakresleno ja..nejaka spara tam byt urcite musi :)

mozna ty dvirky a policky by nemusely byt tak tluste lamino, co? K tem polickam uvnitr tech skrinek bocnich...pomohlo by nejak vyrazne stabilite, kdyby byly natvrdo namontovany k bocnicim jako bude ta střední polička? nebo je to jedno?

nozicky by pak mohly byt vlastne jen pasek např 4 cm tlusty primo z toho lamina pod kazdou stenou skrine...

A jinak diky a tip s tou skolou, zkusim do nejake napsat pak ... jen jestli to i dovezou, protoze to je pro mne dost zasadni otazka, pac nemam auto:)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 18:53 Muž RBeil [174] Re: Rexistens
Nebo to postav na kusy jeklového profilu, když je dobře natřeš tak budou vypadat dobře. V Brně určitě bude nějaká škola s truhláři, zašel bych tam a pozjišťoval. Ze školy vím že mistři dohlídnou na kvalitu a sazba za práci je minimální.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 18:46 Muž Rexistens [16]
Diky za tipy!

Poupravim navrh :)
Tu zadni stenu pres celou zadni cast a necham tam vyriznout diry (jak vysoko asi - vnejsi filtr jsem jeste nemel, takze si to moc nedokazu predstavit...)
Lamino teda bude tlusci + horni a dolni deska bude tlusci jeste vic.

Nozky porad nevim, prece jen muze se stat (a ze uz se mi to stalo) ze nejaka voda se rozleje a zatece pod stolek a mit tam podlozku je nezbepezi ze se nepodari vysusit a znici podlahu pod sebou, ktera muze naboptnat - proto bych radeji neco aby se tam dalo profouknout... jeste zajdu do nejake hobby marketu se podivat..

Tedka musim pozistovat nejake truhlare v Brne a zajistit zhruba cenu. Nejaky typ na nekoho v Brne s kym mate nekdo dobre zkusenoti, ze provedl kvalitni praci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 15:47 Muž RBeil [174] Re: Rexistens
Jako lištu můžeš použít MDF desku s nějakým vzorem, je 3mm silná. Na celou konstrukci bych použil 20mm LTD, na dveře kdyžtak 18mm. Záda bych radši udělal z minimálně 18mm LTD s tím že bych radši vyvrtal nebo vyřezal otvory pro hadice a kabely. Celé záda by pak fungovali jako stabilizátor aby se skříň nehoupala doboku. Ty čtverečky bych tam nelepil a radši tam hodil nějakou protiskluzovou podložku nebo něco jak je podložka pod akvarium.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 15:42 Muž lubaan [61]
Na zakrytí podložky pod akvárkem se dobře hodí plastová ABS hrana o rozměru 2x42mm. Je plastová, takže jí voda neublíží, má tl. 2mm, což je tak akorát a přitom toho pořád dost vydrží oproti nažehlovací hraně. Dá se koupit v různých dekorech dle lamina. Přilepí se chemoprenem. Sežene se v truhlářských obchodech jako např Kili atd.
Položit skříňku na nalepovací podložky jak píšeš by neměl bejt problém. A hlavně, jak už tu někdo zmiňoval, plný záda z 18mm lamina!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 07:08 Muž Fuchs [169] Re: Rexistens
Já co se těch nožiček týče, jsem dumal jak to udělat aby to aj vyrovnalo 30let starou parketovou podlahu. Nalepil jsem zespod po cca 10cm pruhy té těsnící pěny do oken a funguje to výborně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 06:51 Muž Treeman [249] Re: Rexistens
Fotka k příspěvku Ohledně tý lišty na skrytí podložky v OBI za "pár kaček" maj lišty k LDF obkladům na stěny
ve více dekorech.To by ti mohlo vyhovovat.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 21:26 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Rexistens
Mám podobnou skříň na akvárium 1300*500*500mm už 10 roků bez problémů. Akorát mám plné záda. Ty bych kvůli stabilitě doporučoval (minimálně v horní třetině). Navíc mám spodní a horní desku dvojitě (netuším proč, navrhl to tak stolař).
Skříň mám položenou přímo na plovoučce bez nožiček.
Nešla by ta podložka zamaskovat nažehlovací páskou, kterou se kryjí boky lamina?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2015 21:16 Muž Rexistens [16] – skrnka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
zakladam nove akva a zaklad je skrinka, na ktere to bude stat. Původne jsem chtel koupit stolek od Juwelu SB 100 a mít 100 cm dlouhe akva, ale nakonec jsem umluvil zenu a bude to 110 cm dlouhe a tak musim skrinku nechat udelat.
Vychazel jsem vzhledove ze skrinky od juwelu (viz obrazek s navrhem). Myslíte, ze to bude bezpecne a unese to akvarium - tl lamina chci 18 mm - Zadni desku nemam pres celou zadni stenu, protoze dovnitr chci schovat vnejsi filtr a nechci tam ty hadice nejak kroutit... rad bych tam mel i takove ty policky nahore - veze se tam pak ten filtr?
Ted to s čím si nevim moc rady:

-Co pouzit jako nozicky? ke skrinim se davaji takove ty plastove i ten juwel je ma - asi 2 cm vysoke, ale ja premyslim jestli by pod nosne desky nestacilo nalepit takove ty tlumici ctverecky co se lepi třeba na zidle kazdych 10 cm jeden - skvirku to tam necha ale zarovne ne moc vyraznou , je to dobry napad?

- pak kolem akvaria bych chtel mit dole nejakou takovou listu ktera by zakryla podlozku pod akvarium ale nevim z ceho ji udelat, pouzit lamino se mi nelibi, protoze je zbytecne tluste, chtel bych neco tak 5 cm vysokeho a tam max 5 mm sirokeho - z ceho by to slo udelat?

diky za postrehy a napady...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2014 16:16 Muž Surdo [35] Re: vlasolis
farbu skus oškriabať žiletkou malo by to isť v pohode dolu
a k tej skrinke neviem ako vyzerá ta skrinka ale ak tam dáš hrubšiu dosku ktorá bude mat na každej strane 10cm presah nemalo by to ničomu vadiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2014 16:05 Muž vlasolis [2] – Použití stolku
Chci se zeptat,
Rozbilo se mi akvárko 112l a ve sklepě mám větší 250 l .Napadlo mě nechat si uříznout desku 100x50 cm a položit jí na současnou skříňku 80x35 cm.Co si o tom myslíte,udrží to? Pak jestli by někdo nevěděl jak dostat ze skla barvu, protože to akvárko ve sklepě má ze zadní strany natřenou takovou tyrkysovou barvu kterou bych chtěl dostat pryč.Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 08:39 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Designer
předpokládám že tam máš papirovou hranu ? lepší je hrana za z ABS dělá se v 0,5 a 2mm provedení..
ja mněl AQ na komodě z ikea byla to "lakovaná dýha " na za nejakou dobu provozu se človek neubraní nějaké té vodní nehodě a komoda je na několika místech hooodně nafouknutá.. dokonce bych řekl že mit na ni AQ je už dost nebezpečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 08:11 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: replikant33
Uplne par kapek vody nestaci (pokud to neni trvale), ale jinak dobra pripominka. Filtr mi par dni vyhazoval z akvaria vodu, pac jsem akvarko napustil par malo milimetru pod okraj. Voda obcas splouchla, stekla po skle a pak po laminu a jedina skoda byla trosicku nafoukly okraj lamina, kde se odchliplo ohraneni a presne tam to odkapavalo do koberce. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 07:59 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Designer
jen bych doplnil není na škodu neohraněné řezy přetřít nějakou barvou nebo chemoprenem. stačí par kapek vody na neohraněné misto a z 18mm je rázem 25mm s nulovou pevnosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.05.2014 07:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: pellda
Nemusis byt stolar, s konfirmaty a rezanim lamina v ruznych BAUNECO je to jen o peclivosti. Namalujes si to, vypises si velikosti desek a ktera ma byt kde ohranena, nechas si to pripravit (na stolek pod akvarko to je i na pockani), doma to stahnes svorkami, vyvrtas konfirmatovym vrtakem diry, utahnes konfirmaty a je to. Dulezity je hlavne navrh, aby vsechny desky umely drzet i samy o sobe a konfirmaty je jen drzely na mistech, at to neni namahane ve spoji. Vyjimka se da udelat, pokud jde treba o policky k odlozeni veci ve stojanu, ktere toho moc nenesou.

Rozhodne nejsem stolar ci truhlar, dokonce bych rekl, ze nekdy umim byt pekny patlal a matlan, ale i tak se povedlo, takhle jsem to udelal (je to uz 4 roky, desne to leti):
rybicky.net/fotogalerie.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2014 00:17 Muž pellda [0] – skřínka pod akvo..
Mě dělal skříňku a kryt svítidla bratr (stolař) na míru, včetně prostupů pro kabeláž a hadice. Vše provedeno bytelně, několik vzpěr, dvířka na míru atd... v okolí Brna asi není problém a určitě levnější..... nechci dělat reklamu, ale na míru je na míru... viz foto v presentaci.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 22:56 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: RadekH1
LTD je lamino
DTD je dřevotříska
PDP je překližka
MDF a DVD dřevovláknitá deska
voštinová deska

to na obrázku je strukturovaná lehčena deska
u všech těchto materialů pozor na vodu

dostatečně voděodolné a pevne jsou spárovky, biodesky a vodědodlné překložky

možna bych mohl zminit taky OSB, QSB ,latovky ,cetris ,a bžilion dlšich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 21:47 matus13 Re: Burik
ja by som tam dal radsej nejaku dosku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 21:43 Muž Burik [727] - AquascapingRe: radim
celkově je to nádrž 80x40x40
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 21:33 radim Re: Burik
jde jen o to, aby jsi o to něčím nezavadil. Když to bude zezadu, tak by to nemělo moc vadit. O pevnost bych se nebál, ale osobně bych tam desku dal ano
jak velká je nádrž celkově?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2014 21:17 Muž Burik [727] - Aquascaping
Měl bych dotaz,jestli by byl velký problém na stolek 35cm hluboký postavit akva o hloubce 40cm?Bude hodně vadit,když by akva vzadu o 5cm přesahovalo desku?Nebo radši koupit další desku přesně na hloubku akvária?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 23:39 Muž secrof74 [27] Re: lucka
V tom případě, jdi do toho... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 20:28 lucka Re: secrof74
děkuji všem za radu,

o peníze tak nejde, klidně bych si koupila stolek přímo pod akva, ale většinou jsou kolem 75cm vysoký a ty 60cm vysoký vypadají tak nějak rachiticky jako ten

www.akva-tera.cz/…

jeden takový stolek máme doma- nevím jaký je hmotnostní rozdíl mezi tím odlehčeným a pravým laminem ale na to že je takový prťous se pěkně pronesl
jen tak ze zvědavosti jsem jim poslala dotaz jestli jde o odlehčenou verzi dřevotřísky a ani ne do půl hodiny přišla tato odpověď :
Dobrý večer,
jedná se o laminovanou dřevotřísku o síle 25 mm, takže určitě ne light verze. Jde o kvalitní slovenskou výrobu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 17:58 Muž secrof74 [27] Re: lucka
No pokud je to opravdu lamino, tak si myslím, že když použiješ navrch ješště laminovou desku, pro lepší rozložení váhy, tak ti tyhle dva stolky stačit budou.

Ale velice správně upozornil RadekH1, že při síle 25mm se nemusí jednat o lamino. A to si myslím, a při této ceně, že skoro 100% to tak bude. Dneska ze za lamino vydává vše. Krásný příklad IKEA. 85% jejich laminových nábytků není z lamina ale ze dvou spojenách sololitových desek. Vypadá to parádně, ale nosnost nic moc.

Nehledě na to, že tě ty dvě skříňky vyjdou na nějakých 1100 Kč. Určitě budeš muset použít nějakou nosnou desku za cca 150 Kč. To už bych si raději 500 přidal a vyrobil stojan s lamina sám. Protože, pokud chceš mít akvárko jen 45 čísel nad zemí, vyjde tě to opravdu levně a hlavně budeš mít jistotu, že to váhu unese..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 15:22 Muž RadekH1 [129] Re: michalt
Já nevím, jen je dneska trend vše vyrábět z odlechčeného lamina. Třeba to je lamino, opravdu nevim. jen jsem na to upozornil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 14:57 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: RadekH1
Jak to? Já myslel, že DTD znamená dřevotřísková deska. Usuzuješ podle té tloušťky 25 mm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 14:41 Muž RadekH1 [129] Re: michalt
Fotka k příspěvku Otázka je zda je to vůbec lamino, nebo ne.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 14:21 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: lucka
Z obrázku to vypadá, že tenhle stolek nemá zadní stěnu. Jestli je tomu tak, v této formě bych to neriskoval. Ale jestli je možnost vsadit dovnitř zadní stěnu z lamina, šlo by to použít. Vypadá to, že boční stěny jsou vsazené mezi horní a dolní desku a tloušťka lamina by taky měla být dostatečná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2014 14:15 lucka – stolek
dobrý den,
plánuju akva 120-140l - dno těch 90cm x 40-45cm a chtěla bych pod něj nějaký nižší stolek
třeba tyhle dva vedle sebe, jestli by to unesly?
www.nabytek-forliving.cz/…
děkuju

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 09:02 Muž Yirka [9126] Re: george
A co tedy považuješ za podložku? Nosnou desku, či pružnou podložku mezi ní a nádrží?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 08:33 Muž george [3] - SumciRe: MarekP
je to deska a má89cm ale akva 90cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 19:04 Muž MarekP [812] - Malawi – Re: george
Z jakého materiálu ta podložka je? O těch pár milimetrů možná půjde natáhnout. ;-) BTW: Pod 300 litrovým akváriem mám tuhle podložku -
www.levnaakvaristika.cz/… na jedné straně mi o pár milimetrů přečnívá a na druhé straně zase chybí. Mám to tak už víc než 3 roky a žádný problém. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 18:55 Muž visek [75] - Tetry
ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 18:07 Muž george [3] - Sumci
ahoj , vím že to sem asi nepatří ale potřebuji radu budu mít akva 90cm dlouhé ale podložka má jen 89,4 nebude to vadit ?
díky za odpovědi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 08:17 Muž Joshuax [17] Re: syndromp
Diky za ochotu, ale Brno, toje 2000 za dopravu, kterezto bych mohl investovat spise do ceny te skrinky, nez je takrikajic vyhodit z okna. :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2014 23:26 Muž kus [200] - RostlinyRe: Joshuax
jestli jsi z Prahy, napiš mi vzkaz, nejsem sice přímo v Praze ale kousek za a dáme to nějak dohromady. Pokud nebudu mít čas to vyrobit, tak aspoň dáme výkres a nářezový plány dohromady, přivezu lamino a pošlu Tě na CNCčko ke známému. Já osobně radím zakazníkům, udělat kovový rám a ten opláštit laminem. Cokoliv kdy v budoucnu vyteče a to lamino se vodou znehodnotí, za provozu se dá vyměnit za jiný. Takhle jsem pár skříní už udělal, ale pravda na 600l a více.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:58 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: LuboZ
Jezdím tam deset let , vím co říkám , montáž ti asi neprovedou, to jsem si vždy dělal sám tak nevím , materiál ti naformátují a připraví jakej si řekneš , vono , lamentuje se tady nad celýma deskama apod , rozkresli si jednotlivé díly na kus papíru a pak udělej nářezák, zjistíš že taková skřínka je skoro celá deska ... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:54 LuboZ Re: Joshuax
Demos je velkoobchod. Nevím, jestli ti prodají materiál na jednu skříňku, ale za zeptání nic nedáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:54 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Joshuax
Nikomu nepiš a rovnou si tam zajed
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:53 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Joshuax
Tak pokud jsi z Prahy tak no problem , Kutnohorská 359 , druhá pobočka Kutnohorská 288 , zajed si tam , nech se navést k přířezu , tam ti daj v boudě nážezový plán , napíšeš kolik čeho a jaké rozměry , jaké hrany atd , různých kusů desek tam měli vždycky dost , pokud máš problém se smontováním, napiš nějak se dohodnem pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:52 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: Joshuax
Jak sem psal, skřín sem si vyyrobil sám a dělal sem ji i pro kámoše. Po svých zkušenostech
sem myslím vychytal mouchy a vím co taková akva skříň obnáší. Jsem z brna, ale pokud bys měl zájem o výrobu podle tvého přání, myslím, že by to zas takovej problém nebyl. Jsem stolař.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:47 Muž Joshuax [17]
Ale Demos a.s. jsem teda neznal, podle webu to vypada dobre, udelali by mi podle vseho i diry na panty, takze supr, zkusim jim napsat ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2014 21:42 Muž Joshuax [17]
Psal jsem trem firmam tady v Praze, jedni odpovedeli, ze mym pozadavkum nemohou vyhovet, z tech dalsich dvou se neozvali vubec...
Dokonce jsem psal i do firmy, co primo dela skrinky a akvaria atd, taky nic... Asi jedna skrinka neni kseft nebo co...

Rio240 nechci, koupil bych primo Eheim Scubaline 240, ale je tam problem, ja to nechci mit odstavene od steny kvuli hadicim a po stranach je mit nemuzu. A v 50tce to nedelaj, ze bych vzal 50tku set a nechal slepit akvarko 45, aby tam to misto zustalo... 35 akvo nechci, tech 40 beru jako minimum.
Takze ja nemam problem s penezma (pokud to za to stoji), ja mam problem s provedenim, ktere nabizeji...

Proto bych to chtel mit udelane na zakazku a z rozumneho materialu, ne obi, baumax atd... Pokud ale znate firmu, ktera prodava material, i to nareze na potrebne dily (zbytky si klidne odvezu), tak dejte tip ;)

Ja jsem puvodem z Ostravy, ted ziju v Praze, ale samozrejme tu nic a nikoho neznam...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.02.2014 21:38 Muž syndromp [13] - RostlinyRe: MonterMonty
Zabudoval jsem 200l akva do skříně. V podstatě to leží na desce z 18 mm lamina na které je našroubovanej sokl z jeklů ze spodu a ten podpíraji 3 desky z lamina nastojato. mám to takhle sedm let a doufám, že dalších sedm mít budu. Váha cca 400 kg. potlesk

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [22] ...... 48

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48061x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7257-skrinka-pod-akvarium?od=1051