Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Skříňka pod akvárium

 

NápovědaFórum » Technika » Skříňky, stolky, podstavce 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 25 Přejít na další stránku   1  
Skříňka pod akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2013 23:31 Muž michalt [737] - Miniakvária – Bočnice
Ahoj. Právě jsem podle rad tady ve vlákně udělal skříňku pod akvárium 80x40x40 cm. Boční stěny stojí na spodní desce, vrchní deska stojí na bočních stěnách, zadní stěna mezi bočními. Svislá stěna přes střed. Celé je to vyrobeno z lamina 18mm a spojeno konfirmáty.

Dvířka dokončím zítra. Celé to vypadá rozumně (v rámci možností, jak truhlářská prvotina bez profesionálního zařízení může vypadat :-) ).

Jen jsem si při sestavování uvědomil, že jsem neudělal otvor pro spojení bočních stěn se zadní stěnou. Všechny konfirmáty vedou jen shora a zdola, žádný ne z boku. Chci se zeptat, jestli je to vážný problém a jestli to nějak závažně snižuje dlouhodobou nosnost celé konstrukce. Mám ty otvory ještě dodatečně vyvrtat nebo to můžu bezpečně nechat tak?

Zkusil jsem se na tu skříňku postavit a poskákat, unesla mně bez problémů (kolem 80 kg), nic se ani nehnulo. Zítra se na tu konstrukci postavím spolu s přítelkyní.

Chci se taky zeptat, nevíte náhodou, kde bych mohl koupit vhodnou průchodku pro kabely? Otvor je vyřezán. Chtěl bych nějakou oboustranní, aby to pěkně vypadalo zevnitř i zvenku. Nějak jsem nic k světu nevygooglil. Děkuji a přeji všem hezký den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: borel
Muzes rychle zjistit, ze Te i neco relativne draheho vyjde koupit levneji, nez to delat, protoze sis za spotrebovany cas mohl vydelat tim co dobre umis na 2 kusy ;-) . Cena je takova, kolik jsou lide ochotni dat. A kdyz to ostatni daji a Tobe se to nevyplati, zkus najit pricinu. :)

Ale proc bys hledal, je to jasne. Bud jsi remeslnik, ktery to splacne s prstem v nose, nebo to chces nejak jinak, nebo bys mel zmenit cim se zivis :-) . Je nejaka jina moznost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:06 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: michalt + bigbob
Dostal jsem set k lonskym vanocum, 54l. A jako bys ho popisoval. Jiste ze jsem mel radost, v te dobe jsem nemel akvarko zadne. Ale ted ten set zkusim ohodnotit bez emoci.

Jde primo o tento: www.pepika.ro/…

A ted pro bigbob.

Filtr byl cerpadelko s kouskem biomolitanu, kterym mozna pri trose snahy umyju nadobi, jinak k nicemu. Cerpadlo spatne nabiha, poradne vycisteni nepomohlo, proste zustava po vypusteni vody pod jeho uroven (pochopitelne je v te dobe vypnute) a opetovnem napusteni zavzdusnene tak, ze nenabehne, na rozdil od mnoha jinych, ktera si zabublaji a jedou. Je to po kazde vymene prace navic do nej dostat vodu.

Osvetleni naprosto nedostatecne, vsechno svetlo uprostred, na jedne strane hodne malo, na druhe prakticky tma.

Topitko funguje dobre.

Kdyz si neco takoveho poridis, zjistis, ze nad tim stojis s naradim v ruce a resis, jak do toho dostat zarivku/LED, proste cokoli, co bude svitit rozumne. Kdyz to pak zhodnotis, to sis mohl kryt postavit cely.

Minimalne pro biomolitan si k cerpadelku pujdes do kramu, to co tam casto najdes, nelze ani pri uplne nejlepsi vuli pouzit (i kdyz je tam cely filtr, nepouzitelny byva stejne, ba jeste hur, samotny molitan uz se na to muze montovat spatne).

Vsechno stejne nemas, protoze i kdyz mas topitko s termostatem, bez teplomeru prece nebudes akvarium provozovat. Ale ten tam treba u mne nebyl, pritom bych jej povazoval za zaklad.

Vzhledem k tomu, ze si stejne pujdes rychle koupit podlozku pod akvarium, kybl specialne k akvariu, hadici, shanet nejake dno, obstaras rostliny a nakonec i nejakou tu rybu, a vlastne i dalsi drobnosti okolo, jako treba fajfku, raselinovy vyluh, krmivo, kus korene, nejaky kamen a buhvi co jeste, ten set Ti zrovna moc neodlehci, jako ze bys mel vsechno jednim vrzem. A jestli Ti to nakupovani prijde jako uz neco hezkeho, kdyz uz akvarium mas, pojmi to tak radeji uz rovnou cele ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 18:04 borel Re: fido16
Ale jo přítelkyni mám, a v akvaristice mně podporuje, ty co mně nepodporovaly už nemám. Jenom mně štve když si lidi kupujou předražené skřínky anebo regály. On se dá vyrobit i kovový stojan aby hezky vypadal a zapadl do nábytku. No a když to někdo třeba neumí musí si to koupit, nikdo neumí všechno! Prostě ty skřínky se mi zdají drahé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 14:12 Muž palhub [9] – Re: bigbob
bigbob napsal: ale ty specialni stolky budou asi delat z lepsiho matrose..
Tak to jsem si původně taky myslel,než jsem ten balík rozbalil.I noční stolek mám doma masivnější než ten stojan pod akvárko.Ale když se to špatně smontuje,nemusí to unést ani 20l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 13:54 Muž bigbob [0] Re: palhub
no to jo, ale ty specialni stolky budou asi delat z lepsiho matrose..skoda, ze nedelaji nejaky set kolem 70-80L, nachazim jen 54 a pak najednou skok na 112L. Jedine udelat na miru, ale to je zas slozity vsechno dokupovat extra kdyz tomu moc nerozumim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 13:10 Muž palhub [9] Re: bigbob
Mě na tý Juwelácký ta 125. stojí už skoro dva roky a v pohodě.A ro nemá ani záda po celé šířce.Hlavně to chce tu skříňku pořádně sestavit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 13:01 Muž bigbob [0] Re: palhub
na jo si to taky myslim, ale jen tak pro jistotu zjistuju..uvidim az skrin dorazi, udelam zatezkavaci test, lehnu si na to:)
diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 12:07 Muž palhub [9] Re: bigbob
Když to porovnám se skříňkou o Juwelu,která nese 125L akva a nemá střední výstuhu,tak to určitě unese.
www.juwelakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 11:57 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: muschak
Taky si myslím, že to udrží, jestli je zadní stěna z lamina a jestli je vsazena mezi boční stěny. Jen bych rád upozornil, že ta nádrž 112l bude mít ve finále větší hmotnost než těch 100 kg. Dekorace, osvětlení, sklo samotné nádrže, písek...může se to docela lehce dostat až ke 150 kg. To je číslo, ke kterému bych s bázní vzhlížel jako k hornímu odhadu možné hmotnosti.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 11:36 muschak Re: bigbob
Já mám na stejné skříňce 70 l a drží bez problémů, těch zhruba 100 kg by to mělo vydržet v pohodě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 11:17 Muž fido16 [631] Re: borel
No jak tak vidím tvůj pohled na přítelkyně tak asi žádnou nemáš. Pokud máš prostředky a víš kde co sehnat tak ocelový stojan si svaříš sám doma a to dokonce už za 500,- a obložení je maličkost. Ale rozhodně bych to neprožíval pokud je lamino kvalitní tak to v klidu udrží, každé lamino se prohne ale jde o to jak moc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 11:17 Muž bigbob [0] Re: ludvik
diky, taky sem si to tak myslel..uvidim az krin prijede..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 11:03 Muž ludvik [1082] Re: bigbob
Téhle konstrukce bych se nebál. Pro klid duše - zkontrolovat, zda jsou záda fakt lamino a zda jsou mezi ostatními deskami. Aby se to nesložilo jak harmonika ... pokud to tak nebude, tak buď vyměnit (nebude to vidět, tak není problém), nebo alespoň konfirmáty prošroubovat.
Případný sololit vyměnit určitě!

A pokud jsi paranoidní, tak podložit akvárium ještě jednou lamino deskou ve stejné barvě (a teprve na ní nějaký ten polystyrén, nebo jinou měkkou podložku). Prostě ztlustit horní desku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:57 Muž bigbob [0] – skrinka pod akva 112L
Fotka k příspěvku Dobry den,

rad bych si poridil novy akva set od diversy (jsem uplny zacatecnik) 80x35x40 (112L) a pod to planuji koupit skrinku viz nize. Jedna se o lamino material se stredni svislou prickou a zadek by mel byt take z lamina (zadny sololit). Myslite, ze to zvladne nebo mam radsi poridit 54L 60x30x30? To teda moc nechci, ale jine reseni bohuzel nemam:( Klasicky stojan bohuzel nemuzu pouzit..nehodilo by se do obyvaku a potrebuji aby to melo i nejake ulozne prostory pro normalni pouziti..

nakup-nabytek.cz/…

Budu rad za kazdou radu!
diky moc
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:30 Muž bigbob [0] – skrinka pod akva 112L
Pardon, spravne rozmery jsou 80x35x40, jedna se o startup set..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2013 10:20 Muž bigbob [0] – skrinka pod akva 112L
Fotka k příspěvku Dobry den,

rad bych si poridil nove akva 80x30x30 (112L) a pod to planuji koupit skrinku viz nize. Jedna se o lamino material se stredni svislou prickou a zadek by mel byt take z lamina (zadny sololit). Myslite, ze to zvladne nebo mam radsi poridit 54L? To teda moc nechci, ale jine reseni bohuzel nemam:( Klasicky stojan bohuzel nemuzu pouzit..pritelkyne rika, ze ba se to do obyvaku moc nehodilo :-(

nakup-nabytek.cz/…

Budu rad za kazdou radu!
diky moc
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 14:25 salenky Re: ssendy
Když já bych chtěla tuhle skříň ponechat...jiný nábytek se mi nehodí a ani nevejde...tak teď teda fakt nevím. Bych to větší akvo moc chtěla. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.12.2013 18:26 Muž ludvik [1082] Re: Dejva
Přítelkyně tady stejně nikdo neprezentuje :-) Takže ani neznáme statistiku, kolik velkých akvaristů má také drahou polovičku ... leckdy se velký koníček s ženskou neshodne.

Borel: ono také ne každý má "známého". A prudit s tím běžnou firmu, byť oneman show, to tak lacino nevyjde. A co si budeme namlouvat - svářeč to sice svaří, ale pak zase sháníš truhláře, protože jinak to vypadá děsně. A jsi v jednom kole. A zabere to spoustu času. Takže bych nábytkové skříňky, pokud sedí do interiéru, pro menší akvária vůbec nezavrhoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 18:09 Muž Dejva [15] - LabyrintkyRe: borel
To je fakt, že mě to nenapadlo. Přítelkyni vyměnit a nahradit mřenkou nebo parmičkou... Ale jeho prezentace pak vidět nechci, fuj.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 17:59 Muž acik [416] Re: borel
a když si nepořídím větší nebo jinou nádrž,nejsem správný akvarista? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -6   09.12.2013 17:57 borel Re: vladik
Obdivuju nesmysly co se tady vymýšlejí místo stojanů pod akvaria. Doporučoval bych vždy kovový stojan z jeklů, patřičně předimenzován protože správnej akvarista si pořídí v krátké době větší nebo další nádrže. Zapomeňte na skřínky z ikey a pokud se to vaší ženský nelíbí tak ji vyměňte! Skříňky z hornbachú, obi, baumaxu, ikey atd jsou nesmyslně drahé. Dělal sem stojan na kterém bude více jak 400litrů. Material vyšel asi 1000kč protože sem to chtěl mít dobře svařené zaplatil sem svářeči 500. Plus polystirén a je to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 17:37 Muž ondralomnice [81] Re: vladik
Přidal bych ještě jednu horní desku na celou délku z 18mm. masivu nebo lamina a bude to dobré ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 17:15 Muž Dejva [15] - LabyrintkyRe: vladik
Menší akvárko 60l (60cm šířka) mám po přestěhování "provizorně" (no už je to až moc dlouho) na celkem bytelném stolku z IKEA šířky asi 75 cm bez střední svislé příčky. Stolek je samozřejmě prohnutý až hrůza. Už mám objednaný akvastolek... Myslím, že je pro klid duše lepší mít skříňku s příčkou uprostřed. Vzhledem k tomu, že při šířce 60 cm to asi neseženeš, zamyslel bych se třeba nad šířkou 80 cm se dvěma šuplíky vedle sebe, přijde mi to jistější. Jinak klasický nábytek je ok, když je udělaný rozumně, mám objednanou klasickou komodu pod akva 365l a mám potvrzené z X stran (architekt, stavař), že dřív mi spadne na hlavu strop, než tohle. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 17:12 Muž RadekH1 [129] Re: vladik
Bude se to prohýbat a pak nebude jezdit ten horní šuplík. Má to vložený čílko pod strop. Většinou se dělají mezery mezi čílkem a stropem cc 2-3 mm. Lamino se prohne samo o sobě, natož když tam položíš akvarium. I prázdné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 16:16 Muž ludvik [1082] Re: abdul99
To zjistí, že to koupí. :-)
Skříňka je větší, než akvárium, tedy váha nebude posazena na bočnice.
Tyto skříňky většinou nemají záda (resp. mají ze sololitu, takže jakoby neměly).
Ale zase to akva není žádná velká váha. Pokud to nebude jako solitér, ale někde mezi jinými skříněmi, strach bych neměl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 16:11 Muž abdul99 [51] Re: vladik
Nebude se to prohíbat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 15:17 vladik – Skrin pod akva
Fotka k příspěvku Ahoj,
chystam se znovu po letech rozjet nove akvarko a premyslim o koupi skrinky. Bohuzel pritelkyne mi nedovoli koupit normalni stojan, takze musim hledat v normalnim nabytku :-(
Bude se jednat o 54L, 60x30x30 a koupil bych pod to komodu nize, vypada celkem ok, ze by to mohlo unest.

www.moebelix.cz/…

Co myslite? Diky za rady!!
vl
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 13:47 salenky Re: ssendy
Fotka k příspěvku Jsou tam právě jen vodorovné police, jsou to vlastně 2 stejné skříňky na sobě - foto. Psala jsem, že bych tam dala ještě svislou příčku... A co kdyby se navrch teda dřevotřísková deska, která by ležela na bočnicích?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 13:40 Muž ssendy [0] Re: salenky
Tuhle skrin bych ti na 112l akva nedoporucil.Ta vrchni deska musi lezet na bocnicich a podle fotky jestli koukam dobre nelezi.A nevim jestli mas ve skrini i prostredni nohu ktera podpira prostredek.Urcite bych uvazoval o novem stolku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.12.2013 12:57 salenky – skříňka pod akvárium
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím mám 40l akvárko na skříňce viz foto. Chtěla bych si pořídit 112l a nevím jestli to skříň unese. Zdá se sice pevná, ale přeci jen bydlím v šestém patře paneláku a nerada bych způsobila potopu :-). Myslíte, že mi můžete někdo poradit? Uvažovala jsem o přidání svislých příček, jestli by to pomohlo a také celkové zpevnění kovovými vinglíky. Díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2013 08:19 Muž Vstrom [82] - Malawi
já zase zvažuju, že vyříznu přímočarkou poličku ve skříni, protože se mi špatně vyndává ext. filtr Eheim, ale bojím se, aby to vibrace nějak nerozhodily. Nechal bych tam co nejméně vody. Polička vyndat nejde, je prosroubovana vruty ze všech stran, tak bych tam nechal takovouhle podkovu s prostředek bych zlikvidoval

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2013 22:40 Muž Burik [727] - AquascapingRe: michalt
Stačí 12mm kulatina, předpokládám, že to budeš stejně barvit, tam koroze nehrozí . když na tom nebudeš cvičit, nebo to světlo nebude vážit 30 kg, tak se to ani nehne. Kidně to opři až o zem, taky to tak mám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 22:36 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: dudak
Ano, našel jsem originál toho překladu a přesně o něčem podobném uvažuji.

Jen nevím, jaký materiál zvolit a jaký průměr by byl nejvhodnější. Jde o to, aby dlouhodobý pobyt v okolí vodní hladiny nezpůsobil předčasnou korozi toho kovu. Aby se to časem třeba nezačalo příliš přehýbat, a tak. Nevím taky odhadnout, jak moc by se měla spodní část překrývat s tím podstavcem pod akvárium, aby to bylo bezpečné. Až na zem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2013 21:29 Muž dudak [1885] Re: michalt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 21:07 Muž Burik [727] - AquascapingRe: michalt
Tak pak zkus kulatinu,co mám já.
Měnil jsem to kvůli tomu,abych mohl dát výbojku výš..jinak ta výbojka je oproti zářivkovému tělesu poloviční.Celé těleso má na délku 30cm.Tak už ani nebylo možné to zavěsit,aby to nějak vypadalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 19:35 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Burik
Právě v tom je ten problém, že moc nemůžu vrtat do zdi a něco tam osazovat, proto hledám řešení, kde to osvětlení bude nějak stabilně přepojeno přímo se skříňkou. Možný spíš nějaké kovové trubky, které bych si mohl nějak sám ohnout (jak?) a vhodně (jak?) upevnit na zadní stěnu nádrže. Nevím, zatím mám jen takovou matnou představu. Možná něco na způsob toho stojanu, který jsi tím na zdi nahradil. Mimochodem, měnil jsi ten stojan kvůli novému osvětlení, které už bylo pro ten stávající příliš dlouhé?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 19:24 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: ludvik, Designer
Já jsem ten přesah vrchní desky plánoval proto, že se mi to tak líbí víc než mít pod akváriem krabici s přesně stejnými rozměry. Přišlo mi to zajímavější.

Ale teď nevím, jestli to za to stojí. Pouvažuji nad tou kuchyňskou deskou, ale možná to celé zavrhnu a prostě to udělám na stejný rozměr jako bude mít akvárium. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 19:02 Muž ludvik [1082] Re: Designer
To prohýbání je zajímavé. Tlak je rozložen rovnoměrně, hýbat by se to nemělo. I když ta tvoje konstrukce je opravdu "designová" :-) Já mám jen jednoduché přečuhování o 8cm (na 150cm, z každé strany) a to je naprosto v pohodě. Ale jako správný paranoik jsem horní desku (a spodní) neudělal z lamina, ale z poctivé tlusté kuchyňské desky. Myslím, že by to bylo v pohodě i z tenčí. Ale mám křivou podlahu, tak jsem chtěl co nejvíc omezit možnost kroucení.

Hlavní nevýhoda přesahů je zmenšení objemu skříňky pod akváriem. Těch pár centimetrů mi fakt chybí. Ale jinak jsem to udělat nemohl. Tu mezeru u zdi potřebuji a udělat to asymetricky se mi nechtělo (stejně tak menší akvárium jsem nechtěl ... ale měl jsem, alespoň bych neměl takovou tmu v rozích).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 18:53 Muž Burik [727] - AquascapingRe: michalt
Koukni ke mě do deníku, nad akva jsem loni přidelaval dva sklopné nosníky do zdi a na ně jsem zavěsil zářivkovou rampu. Kupoval jsem to v Hornbachu za pár korun
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 18:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: michalt
Po zkusenostech s vlastnim stojanem ze std. lamina bych zvolil neprecnivajici lamino, tedy desku na ktere stoji akvarium.
rybicky.net/fotogalerie.php…
V tomto pripade to tlacilo rohy dolu a za cas se to prohlo do opacneho U. Nebylo to moc, uprostred mezi 1 a 2mm oproti krajum, podlozka ledacos dorovna, ale mohlo to byt lepsi. Nohy jsou kazda ze 3 prken lamina smontovane do PI. Chapu, tohle neslo jeste cely ten vrch, navic chyceny na tech stranach visicich ve vzuchu, byt to bez nej, nejspis by prohyb nevznikl.

Na druhou stranu mame doma 2 stolky, kde je lamino dost slusne pres ty nohy a chova se to mravne (200l a 54l akvarium). www.eheim.com/… , strach z toho provedeni nejde.

Takze nejaky result. Kdybych to delal sam, prkno na kterem lezi akvarium uz viset na bocich ve vzduchu nenecham (pokud by k tomu nebyl slusny duvod). Pokud ale stolek kupuji hotovy, toho precnivani se nebojim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 18:32 Muž michalt [737] - Miniakvária – Dlužší vrchní deska
Ahoj, navrhl jsem si skříňku ze standardního lamina pod akvárium 98 - 112 l (ještě jsem se nerozhodl o šířce). Plánovaná délka akvária je 80 cm. Chtěl bych se zeptat, jestli je v pořádku, když bude skříňka dlouhá pouze 65 cm a jen horní deska bude přečnívat těch 15 cm (7.5 cm na každé straně, možná ještě trochu jako rezerva). Nemá to nějakou zásadní nevýhodu? Už jsem takové stojany viděl, ale nevím, jestli to náhodou nemá nějaké neblahé vplyvy na stabilitu.

Chtěl bych taky udělat pokus se závěsní konstrukcí na osvětlení. Chtěl bych na zadní stěnu připevnit dvě svislá (nejspíš) kovová ramena, která by vedla nad akvárium, v nějaké výšce nad nádrží by byla ohnuta vodorovně dopředu a z těch ramen by na nějakých ocelových lancích (nebo jak se to správně píše) bylo zavěšeno osvětlení. Nemáte náhodou nějaký tip, z čeho to udělat? Nějakou vhodnou inspiraci? Chápu, že jsou jen dvě možnosti. Buď to bude vypadat moc zajímavě a hezky a nebo jen moc zajímavě. Jsem smířen s oběma alternativami :-). Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 12:27 Muž dudak [1885] Re: Kája
to že skříňka není celá podložená nevadí, já bych udělal klidně 136x37x40 případně 50, ale já nemám rád akvária co jsou víc na výšku než na šířku, přijde mi to nepřirozené. A místo krytu bych dal rampu, kde si velikost přizpůsobíš nožkama, přímo na akva, třeba něco takového www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 12:00 Žena Kytka [2146] Re: Kája
Osobně bych šla do maxima, co ta skříňka dovolí: dno 120*35 a výška 50. Vyjde z toho krásných 210 litrů, to už je slušný rozměr a osvětlovací rampy se v této délce vyrábějí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 11:51 Muž kacercz [36] Re: Kája
No a co zacit tim ze se podivas, co se za typicke rozmery dela?

treba se kouknout na sklorex ci podobne vyrobce, ci nejake akvaristiky, s 35cm na horni desce toho moc nevymyslis ...ve standartnim rozmeru teda .. tam je v 35 ... 80*35*40 pripande 80*35*50 .. resp 112/140 litru .... cokoli jine bude na zakazku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 11:50 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Kája
Klidně přes CELOU skříň (135*ca35*40-45). To záleží jen na vás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 11:41 Kája Re: dudak
Dejme tomu že se mi to podaří dobře zpevnit.
Ted by mě zajímalo jaky by jste mi doporučili ideální rozměr Akvaria.
Berme že chci co nejvíc litrů,ale zas aby to akvarium davalo rozměrově smysl a dobře se tam vedlo floře i fauně :)
+ aby se mi dobře dařilo schanět třeba i klasické osvětlení a nemusel připlácet za atypy :)
Skříň má rozměry vrchní desky 136cm x 37cm ,ale přední strana desky není uplně celá podložená a tak to dělá spíše 35cm podležené plochy. :-(
Děkuji stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 21:55 Muž dudak [1885] Re: Kája
Já bych z těch krajních skříněk vyndal poličky, pořádně bych to změřil a koupil bych 2 obdélníky 18mm lamina, který bych do těch dvou krajních skříněk zevnitř vsadil a ze stran a zespodu to sešrouboval konfirmátama, případně obyčejnejma šroubama, kolíky bych nedával, musel bys při tom celou skříň rozebrat. 2x6 šroubů by mělo stačit. No a pak bych jen nasadil poličky, jestli budeš mít štěstí, tak se ti tam vejdou a nebudeš je muset zužovat. Prostředek bych nechal jak je, kdybys tam dal dovnitř jiné lamino nevypadalo by to hezky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 21:35 Kája Re: Designer
Mno tak viděl bych to na ta pevná záda z "třísky" a pojistku těma uhelníkama,
Když už budu v nějakem tom Hobby tak bych případně mrknul i na nějaké tenčí buďto nožky nebo jiné hranaté profily které bych podložil a dal na stojato ke stěnám at to drží jo fest.
A ta záda tam mám upevnit jak? mám si s tím pohrát a vyvrtat si kolíky nebo to stačí nějak čuňácky přišroubovat do stěn? :)
Zádní část skřínky je stejně provedená jako ta přední s přesahující vrchní deskou - viz. předchozí foto
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2013 19:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dudak
Kdyz se da do krize jak pises, at to nelehne do boku, udrzi lamino opravdu hodne. A pokud je jeste vzajemne stazene konfirmaty, je to drzak:
rybicky.net/fotogalerie.php…

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [25] ...... 48

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 48060x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7257-skrinka-pod-akvarium?od=1201