precital a videl som toho uz fakt dost..
asi by tam nerozoberal chlapik v celej teme svoje akva a tie cerpadla tam dal len ked to fotil..
tie koralie som videl nedavno nazivo v plnej parade v asi 500 - 600L akva, obidve boli pustene a v akva to nerobilo fakt ziadne vlny, tiez som myslel ze co to musi robit v akvarku ze 3 000L za hodinu, ale videl som ze skoro nic..
boli asi v polovici stlpca akva a jedine co som videl bolo ze hladina mala samozrejme nejaky pohyb, ryby ked sa dostali pred cerpadlo tak museli trosku zabrat, ale inak z dialky ta nebolo vobec nic vidno..
podla mna to chce len spravne nasmerovat, ak ta voda ide ako nema tak jasne ze to urobi vlnu a poriadny bordel, ale ak sa s tym pohras urcite to ide..
ja som mal dlho nastaveny filter tak aby vodu tlacil poza vsetky rastliny zadom akvaria a teda nimi ani nepohol..
teraz ho mam tak ze smeruje priamo dorpostred akva, rastlinky sa pomaly pohupavaju, urcite im to zlepsuje kondicku ked sa musia kusok hybat a spevni ich to ako ked sa len tahaju hore ako besne..
horacove stranky som prebehol tiez odpredu odzadu..
a sam si sa priznal, tvojou fintou je manganistan draselny, hlavne ze si zatracoval zazracne vodicky v predchadzajucom prispevku..tak isto to je len chemicka zlucenina..
vodicky su take iste, len kazda ma ine zlozenie a ci zaberu fakt nemoze nikto vediet..
ked chces zmaz, alebo zmazem moje prispevky, fakt to bola hadka onicom, ale musis priznat ze si zacal sam, ja sa nechcem hadat a propagovat nejake vyrobky, nie som dovozca ani predajca, je mi to uplne jedno ci to niekto kupi alebo nie, alebo kupi od inej firmy, spravil som svoju recenziu, napisanu ako sa hovori nakolene a to je vsetko..
chcel som len a len pomoct, ked tak napis svoj clanok o manganistane, niekto napise o save, dalsi o hypermangane a bude to kompletne..
manganistan tiez nepada z neba a nie kazdy ho ma doma, alebo vie zohnat..
nemal by som asi z nicim problem z chemickych zohnat aj zadarmo, ale videl som bioferm ako najidealnejsie riesenie mohjo zufaleho stavu, ktore zapricinili kamosove ,,napadnute" rastlinky..teda nie len oni, prispel som k tomu aj ja, ale dovtedy som nemal skoro nic, potom sa to rozbehlo ako keby som si to bol prial
mrakoplash - suhlasim, ale nemienil som dat za rastlinky v obchode, ale z e-shopu 200€ aby nadrz vyzerala takto ako teraz..rastlinky ma vysli na cca 20€ + bioferm 15€ lebo bol kupovany v kamennom obchode, nie z e-shopu to je 35€ ale do 200 chyba a teda som usetril cca 165€..