Krevetky - rozmnožování a odchov
Dobry den, jak mohu rozeznat samicku od samecka. Koupil jsem 10 krevetek(red cherry) a vrta mi hlavou, jestli jsou v paru. Samicku mam na 99%. Na zadech ma zlute vajicka. Ale mam i samecka? Dekuji
Když nenosí, tak nenosí.
Ale i kdyby začly nosit, stejně to k ničemu nebude - bety (bez rozdílu velikosti) jsou hodně důkladní hledači potravy.
Viděl bych to jako Burik. Dej jim čas.
Já bych viděl problém v tom že ty krevetky si přendala a proto najednou se nemnoží. Já měl krevetky a teprve po 2 měsících od tý doby co sem si je přinesl začali nosit vajíčka. Dokonce jedna vyrostla a spousty krevetek byli sežrány asi mojí osádkou tam. ale to je jedno. Každopádně sem je pak přendaval a to samé se děje krevetky zatím vajíčka žádný nenosí a ty co nosili a byli přendaný tak některý to zahodili svlečku i s vajíčkama. jestli vadí tvrdá nebo ne netušim ačkoliv tvrdost technicky znamená obsah všech možnejch živin tím pádem lepší podnebí napříkla pro růst tak nevim proč ale asi to tak nefunguje že to neuměj asi využít. A doporučují spíš měkou vodou ale red cherry vydrží hodně to je něco jako neonka. či paví očko
0 12.04.2013 13:36 meleri jinak myslim ze naopak ta tvrda voda jim prospiva maji krasne leskle krunyre, videla jsem napr. krevetky v Ostrave ve zverimexu a nevypadaly tak vitalne, ale nevim, nejsem odbornik, je to jen muj odhaD.
jsou pomerne dost velke. jsou aktivnejsi nez v tom malem akva. vic plavou, predtim byly zalezle, ted vsude chodi, plavou, jedi tablety. zadna samicka nenosi. samecci plavou kolem nich a nic.
svlecek tam par je ale ne moc, a lezi porad, ony je neji, asi jim ta tvrda voda na vapnik staci.
mam je tam asi dva tydny, ze by tou zmenou?
mam tam pancernicky, ale vubec se jich neboji, pak tri betty ale ty jsou uplne malinke, jsou to miminka.
muze to byt tim, ze je moc krmim? vodu menim fakt casto, protoze akva ma teprve pet tydnu;
No, já mám kreveťule už přes 2 roky a ještě jsem jejich páření neviděl... Ani svlékání. A to mám jedno krevetárko přímo před nosem na stole v kanclu. Jediné, co jsem jednou viděl, jak samička míchala spermie s vajíčkama. Proto moc dík za hezkou fotku
Ani já bych to jako zásadní problém neviděl...mám "kamení" dvakrát často dvakrát větší...a šly docela v pohodě...
ale pro neocaridiny jsou ty hodnoty ok..v tom bych problém neviděl
mít ve 120L je 9 krevetek celkem málo ..pochybuju,že se vůbec najdou
Máš tam jen krevetky?Nebo i ryby?Můžou být stresované nějakou rybou
Jak máš to akva dlouho?Dej jim ještě čas,nic není hned
pH 7,8? to je celkem hodně na krevetky
a i ta tvrdost je dost..
0 12.04.2013 07:22 meleri ahoj, nenapadlo by vas nekoho, proc se mi nemnozi krevety Rili? jsou jako red cherry. Kdyz byly v malem dvacetilitrovem akvariu tak se v pohode mnozily. ted je mam 120l, jsou spokojene, porad plavou ale nic! mam sedm samic a dva samce. Jeden samec je uz stary a druhy dost mlady, ze by to bylo tim?
vodu mam 7,8 pH a tvrdost 15. pridavam trochu co 2 hnojim, krmim je krome jednoho dne v tydnu, vodu momentalne menim co 4 dny. uz se aji svlekly ale nic...tim jak je krmim hojne, jsou pekne vypasene, ale vajicka zadne.
Mam treba prestat par dni krmit?
dik za kazdou radu....
Starší reakce
Díky, o bandu malých se nebojím. Cherrynky to zvládají bez mého přičinění. Ale takovýchto situací jsem moc neviděl. Abych byl upřímný, cherryny mám zhruba rok a při ,,sexu" jsem je načapal jen párkrát. Nikdy jsem však neviděl svlékající se krevetku ani ,,sestup" vajíček ze sedla na ,,nožky"...
Voyeur
Taková misionářský poloha jakási. No nejsou krevetky moc kreativní teda
Přeju bandu mladých cherrynek
jsem dneska načapal cherryny
Starší reakce
Už som ich niekoľko našiel v okoli filtra a odchytil do mini akva bez rybiek, dufam že sa im tam bude dariť. Na zhustnutí porastu v akva sa už pracuje
No tak jestli ty vajíčka dole zmizli, tak si pořádně prohlídni akvárko. Pokud s nimi nemáš žádné ryby, tak někde v akvárku budou schované asi 2mm nebo o něco menší kreveťule
Edit: Koukal jsem na prezentaci a našel ty tvoje malé krevetky. Mají je v bříškách neonky a gupky. Oba druhy jsou zdatní lovci malých krevetek, obzvlášť když ty chuděry se nemají v tom holém akvárku kam schovat.
Ahá ďakujem, ale po zvlečení krevetke už dole neostali vajíčka už má ich iba hore-tie neoplodnené, tie dole zmizli.
Asi pred 4 dňami som vymnieňal 3 litre vody za novú inak nič iné a samička je dospelá neni ani stará ani priliš mladá.
Ta vajíčka se svlečkou můžeš dát do sítka nad vzduchování nebo vývod filtru - prostě aby je stále obtékala okysličená voda. Pak by se mohly vylíhnout, pokud jsou oplodněné. Vzhledem k tomu, že je krevetka tak dlouho nosila, tak asi oplodněné budou.
Tvorba vajíček ve vaječníku samiček během nošení předchozí snůšky je normální.
Pokud se krevetka svlékla během nošení, mohlo to být zapříčiněno výraznější změnou podmínek - neprováděl jste předtím údržbu s výměnou části vody, transport...?
Jednalo se o velmi mladou nebo starší samičku?)
Zdravím mám jednu otázočku mám krevetky neocaridina denticulata a vajička sa im objavili 25.2.2013 asi pred týždňom sa jednej samičke objavili vajička opäť hore ale zároven druhé mala aj dole, dneska som našiel zvlečku a boli v nej vajička asi 5 až 7 čo to znamená??? A taktiež sa objavili dlašie vajička aj druhej krevetke tiež má jedne na vrchu za hlavou a druhé dole???
Nemáš tu prezentačku,takže o parametroch čo píšeš,že sa ti nezmenili nevieme nič.Ťažko takto hádať. (NO2?/ veľa CO2?)
ok díky..tak jsem krevetí sex neviděl..
neviete niekto poradiť padajú mi nosiace CRSky tak približne v treťom týždni. Parametre vody sa mi nezmenili, teplota 23, objem 20 l, pridavane CO,
Tož alespoň si už můžu bejt jistej, že se v mém případě skutečně jednalo o krevetí sex.
supr odkazy
Samček oplodňuje zvlečenú samičku(inak sa nedostane k pohl.orgánom-iba po zvleku samičky) od spodu.Nikdy nie zvrchu.Ak ju chytí z vrchu tak sa ju snaží nôžkami otočiť a odovzdať jej spermie.Následne ako malyLibor písal pleopodamy svoje znesené vajíčka premiešava a sama oplodňuje.
Viď. priložené linky
www.planetinverts.com/…
www.planetinverts.com/… No, podsune zadeček pod tělo a udělá tam takovou jakoby kapsu a začne těma zadníma nožkama (pleopody) míchat ta vajíčka a spermije. Je to docela srandovní. Bohužel se mi to nepodařilo vyfotit.
fuha a to probíhá jak? jsem ještě neviděl...
To ti nepovím... já je při tom nikdy neviděl, já viděl jen jak si samička oplodňuje vajíčka, ale jak jí samečci předávají váčky se spermiema jsem nikdy neviděl.
A já měl za to, že jsem svoje krevetky už několikrát přichytil při činu a asi teda prd. Celá akce trvala jen pár sekund a samečci využívali terénu, aby se dostali jakoby pod samičku...Tak teď babo raď...nebo jsou jak lidi = různý polohy/libovolná doba trvání?
Pak je velká pravděpodobnost, že jsi zachytil krvetčí sex
pár svleček tam je,ale těžko říct,jestli se svlékla zrovna tahle.Uvidíme..každopádně klucí po akva lítají..tak tam nějaká "voňavá" holka bude
No, to záleží na tom. Jestli je ta samička čerstvě svlečená, tak sexujou, jestli není svlečená, tak jen blbnou
já jen,že jsem právě viděl jak sameček sedí asi 5 minut na samičce..a oba divně vrtěli nohama
)Tak nevím,jestli sexujou,nebo jen blbnou
Já vím tolik, že prý sameček předá samičce váčky, ta si pak někam zaleze, přesune si vajíčka na pleopody a sama si je oplodní. Ale ani předání, ani oplodnění jsem teda neviděla.
Starší reakce
Chovej se naprosto stejně, nic neměň. Snad jen pokud máš v akvárku jen kreveťule, stáhni teplotu pomalu klidně na 20, 21°C.
nic neměň..maximálně uprav nasávání filtrace,aby to prcka nenasálo(pokud je to třeba,natáhni tam silonovou punčochu,nebo tak něco)..jinak nech vše tak,jak je
chtěl bych se zeptat jestli to ted pro mě znamená nákou změnu v péči o krevetky.... teplotu mám kolem 24 °C max. 25 °C Je něco na co bych si ted měl dát pozor...?Napadá mě jen filtrace, zda ji omezit nebo pokračovat v dosavadním provozu...
za dva tři měsíce nebudeš vědět co s nimi
díky chlapi... je to jak zázrak jak se může něco tak malinkatýho vyloupnout, já když to viděl... je to úžasný, přesně kopie krevetky ale 2-3 mm veliká... je to zázrak
super..pamatuju,jakou jsem měl radost z prvních prcků a z prvních svleků
Gratuluju
Tak se musim pochlubit
Dnes jsem viděl v akváriu 2 maličkatý krevetky
Mám radost jak malej
Jsem naprostej začátečník.. první větší úspěch
Starší reakce
No o něco málo menší než na úvodní fotce tady v atlase. Ale opravdu jen o kousek.
Kedy ti asi neporadí nikto. záleží aké sú veľké v porovnaní s bruškom. Keď sú úplne malinké tak cca 3 týždne a keď je samička už "plná", tak aj behom pár dní.
při stresu (přelovení) samice často vajíčka odhazují, tak držím palce
No ale malá krevetka do tej malej tlamičky super pasuje. Ak by si ale mal dosť rastlín tak nejaké mladé vždy prežijú.
DrChila napsal: ... paví očka maj malou tlamičku
...bohužel ne dost malou
...
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45317x