Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - rozmnožování a odchov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 24 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - rozmnožování a odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2011 12:10 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Chem
Děkuji za odkaz. Na tyto stránky jsem narazil již dříve a myslel jsem, že jsem je pročetl důkladně. Jak vidět, tak nikoliv, takže si je pročtu znovu. Přiznám se, že mi opravdu nepřišlo nijak špatné zeptat se na něco, co jsem se nikde nedočetl - tedy na barvu vajíček. Ale zřejmě je zde nějaké nepsané pravidlo, že v této diskusi nejsou dotazy žádoucí. Proto se omlouvám všem, které jsem svým trapným dotazem nějak urazil, namíchl či způsobil jim jakékoliv jiné problémy. Nebylo to mým úmyslem a od teď se již budu chodit ptát jinam. Přeji všem hezký den a hodně sluníčka nejen v duši.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2011 12:06 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Kajka99
Děkuji za odkaz. A o inteligenci toho, komu jsem odepisoval, jsem se zmiňoval pochvalně, haněl jsem tu svou. Holt, nejsem tak zdatný a také se nepovažuji za všeználka. Než abych něco pokazil, tak se raději zeptám třikrát. Ochotní lidé poradí, neochotní nadávají, tak to na tom světě chodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.02.2011 20:20 Muž Chem [837] – Re: Bak
Asi mas pravdu Ivane, toho e-shopu jsem si zprvu ani nevsiml. Padly mi prve do oka ty fotky z Nemecka a po poklikani i moje videa, tak jsem musel neco napsat.. Kradena podpora e-shopu - tim hur pro nej... ;-)

Me jde predevsim o to, ze si malokdo uvedomuje, ze kopirovani textu a fotografii je uplne stejna kradez, jako kdyz nekdo v obchode ukradne notebook, nebo chipsy (podle druhu kopirovaneho materialu). Casto se jedna o fotografie, ktere maji cenu nekolika set korun a casopisy ci weby si bezne tyto materialy kupuji, nikoli bez uvedeni autora kopiruji.

BTW: Diky temto lidem jdou na buben i casopisy apod, protoze nikdo nema chut neco stvorit, kdyz to za nejakou chvili nekdo opublikuje bez svoleni na webu a nic proti tomu autor nezmuze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.02.2011 13:25 Muž Chem [837]
Podivej se sem na stranky Jendy Dvoraka: www.akvakrevetky.wz.cz. Po precteni tech cca 40 stran textu ziskas odpovedi na vsechny sve otazky.

Na tech krevetka tecka cz je toho taky dost, bohuzel jejich autor temer vsechny texty a vsechny videa i fotografie krade na jinych strankach (treba i na tech Jendovych) bez uvedeni zdroje.

Jinak se plne podepisuju pod to, ze fora jsou i k rade a pomoci, ale predevsim k diskusi. Nikoli k tomu, aby se tu vsichni ptali na otazky, ktere jsou v nekolika vlaknech na techto strankach a na googlu pomerne snadno vyhledatelne.

P.S. cherry muze mit i zelena vajicka ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   20.02.2011 13:09 Žena Kajka99 [229] – Re: malyLibor
Odpověď na vaši otázku ohledně zbarvení vajíček red cherry jsem našla během jedné minuty na webu www.krevetka.cz . Předpokládám že fóra jsou tu i od toho, aby si lidé odpověděli na otázky a poradili, ale v tom případě se potom rozhodně nejedná o diskuzi, tím bych se moc neoháněla ;-)

Proto být vámi tak se trochu krotím s výroky o intelektu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2011 12:31 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: LA Ink
Děkuji, to jsi mne uklidnil, že je vše v pořádku. A posílám pozdrav do mého oblíbeného města.
Jo, a ještě jsem se chtěl zeptat, jak dlouho asi samička nosí vajíčka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.02.2011 10:10 JagerMaister
u prírodnej formy sú vajíčka sivé ( tmavé) a u red cherry sú jasne žlté vajíčka síce sa niekdy múžu vyskytnúť tmavšie ale to je v poriadku X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2011 10:05 Muž malyLibor [5371] - Asie – Barva vajíček
Zajímalo by mne, jakou mají mít barvu vajíčka krevettek red cherry. U přírodní varianty byly vajíčka podobná rybím jikrám. Ale obě "nosnice" redy cherry mají vajíčka žlutá. Tak nevím, jestli je to v pořádku. Poradí někdo zkušenější?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 17:01 Muž Scolo [6] – Re: Moucha
Jo, ty sou zajímavý, měl sem je jako první a snad každá byla jiná. Jedna do zelena, druhá do hněda, s tmavým pruhem a tak různě. Sou taky svým způsobem hezký. I když nemají křiklavý barvy. Teď tu mám ještě jejich prapotomstvo, ale už je to švihlý Cherrynama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 13:35 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: bali
ja mam prirodni formu.... ale to jsem psal o par prispevku vyse...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 12:08 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky
zrovna v patek jsem pozoroval jednu samici svetle zlutozeleny zaklad a na nem tmave hneda az cerna kresba... o cem je rec, o red cherry? to je s necim sprskly? nemas fotku? to me zajima :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 11:37 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Scolo
treba se ti podari vytvorit velmi odolne krizence....

jinak kdyz pozoruju ty svy tak zasnu jaky barvicky a vzory dokazou vytvorit... zrovna v patek jsem pozoroval jednu samici svetle zlutozeleny zaklad a na nem tmave hneda az cerna kresba... no nadhera.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 11:11 Muž Scolo [6] – Re: malyLibor
Tak pokud ji najdeš, dej vědět :). Jinak já to nijak cíleně nekřížím. Vždycky si k někomu zajedu buď pro ryby, nebo trávu a odvezu si snad pokaždé ještě jako dárek 5 krevetek. No a co, že se budou křížit? Hlavu si z toho nelámu a určitě v mém případě zakládat cirka šest krevetárek nebudu :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:42 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Scolo
Jo, krevetky si mne získaly. Je to zábavné je pozorovat. Ale chtěl bych držet barvičky, nechci je prčit. Ale je to paradox - u ryb mám rád přírodní zbarvení, a u krevetek se mi líbí různé barvičky. Takové crystalky by v přírodě asi moc dlouho nežily... Na druhou stranu Red cherry jsou skoro původní barva na některých lokalitách... no a ti tygři se taky od originálního zbarvení až tolik neliší.
Zkouším teď najít nějakou větší, ale pořád mírumilovnou krevetku, která by se i množila ve sladké vodě. Není to jednoduché :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:37 Muž Scolo [6] – Re: Moucha
U mě ve splolečenským nějaká selekce není ani myslitelná. A ani bych to nedělal. Nemám je na prodej, ale na údržbu a pro mojí potěchu. Baví mě pozorovat ty různý barevný mutace co s toho pak vznikaj. Teď tam mám třeba hybrid skoro 4cm velkej a robustní. Je až k nevíře, že to vzniklo z takovejch prcků. Ve velkým mám teď zhangjiajiensis var. White a Blue tak sem zvědav. Ještě nějakou Red Crystal, ale ty se do toho asi nezamíchaj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:29 Muž Scolo [6] – Re: malyLibor
Crystalky jsou ale taky moc pěkný. Při správném osvětlení naprosto září. Určitě si k nim cestu taky najdeš, protože jak koukam, tak si krevetkám taky propadl. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:13 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Scolo
Tygři jsou moc krásný. Red cherry sice taky, ale ti tygři jsou o polovinu větší, tak se dají lépe pozorovat, a to jejich zbarvení je takové vznešené. Zatím podle mne nejhezčí krevetky, ale to jsem ještě neviděl v realu červené crystalky. Ale ty už mi přijdou takové skoro až umělé.
No a jinak já samičku s natřásáním vajíček zatím nepoznám, jsem ve krevetkách úplný začátečník a navíc asi slepý. Asi si na ně budu muset pořídit pořádnou lupu :-) Já zatím poznal jen jednu samičku, tu v té zelené dungli, kde se to prostě nedalo přehlédnout, kde to bylo zcela jasné, protože je poloprůhledná a bylo to pěkně vidět. Pomalu bych se tam měl rozhlížet po malých prccích, jestli mi je gupky nesežraly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 00:12 GP – Re: honzales
na ty druhy je to taky jasny. pri foceni asi zapnout makro a pomohlo by ostreni na bod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 22:49 Muž Scolo [6] – Re: malyLibor
Ty tygři mě zajímaj...vypadaj dobře palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 22:47 Muž Scolo [6] – Re: honzales
No, jasně...krevetku s natřásáním vajíček pozná i laik. Teda dle mých zkušeností. ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 22:37 Muž honzales [8] - Živorodky
Fotka k příspěvku tady treba mas pro porovnani trochu lepsi foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 22:18 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Linduš
Fotka k příspěvku Ha. Jsem věděl, že to napíšeš.... no, když ony jsou ty mrchy strašně malý.... a fotit se moc nechcou, potvory. Nebo spíš já to moc neumím. Ten autofocus se vždycky zaostří na něco jiného, než co chci já fotit... A ta samička asi fakt nemá vajíčka. Vyfotil jsem ji pak ještě párkrát a vypadá to, že fakt nic. Ale dnes jsem je dost pozoroval, protože tam zas byla ta svlečka a samečci cherryn řádili. Pak jsem krmil, normálně vločkovým, a koukal jsem, jak krevetky plavou nahoru, zadním párem se drží za kořínky plovoucího lymnobia a předními páry nožek pěkně honí vody, aby k nim připlavalo žrádlo... člověk úplně žasne, jak jsou šikovné. A dokonce by pomalu řekl, že jsou inteligentní. Rozhodně musí mít dobrý čuch. Když krmím granlema, co padají na dno, tak nahoře není žádná, ale jak dám vločky, je tam polovina krevet - a to cherryny i tygři... Ale zajímavé, že spíš samice. Samcům se k hladině moc nechce.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:32 GP – Re: malyLibor
ta z toho 9.2. nosi urcite, ale z tyhle fotky jsou s prominutim uplne naprd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:19 Žena Linduš [166] – Re: malyLibor
kde má vajíčka? :-D
promiň, tam nic nevidím stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:18 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: malyLibor
Fotka k příspěvku Ještě jedna fotka, líp to neumím. Dnes ráno jsem našel další svlečku a opět samečci cherrynek - jsou 2, samiček je 6 - lítají po nádrži jak cvoci. Minule běhali jen asi 2 hodinky, dnes už běhají od osmi, to je už 7 hodin. Snad se tedy zase páří a snad najdu za týden těhotnou samičku. Dlaší? Myslíte, že tohle může být těhulka?
U tygrů jsem takové chování pozoroval také jednou, ale tam jsem těhulku zatím nenašel. Je to také možná tím, že tam mám převahu samečků nad samičkama a samičky se víc schovávají než samičky cherrynek. Ale tygři se mi opravdu moc líbí. Dají se také lépe pozorovat, protože jsou o polovinu větší než cherrynky... Ale na druhou stranu, každá má něco do sebe, jsou to krásná zvířátka.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:10 Muž malyLibor [5371] - Asie – A je to těhule nebo ne?
Fotka k příspěvku Doufám, že jsem svým předchozím příspěvkem nenaštval uživatelku katterinecka, to by mne mrzelo. Byl to pokus o vtip a pokud se nepovedl, tak se omlouvám.
Chtěl bych sem dát k posouzení další dvě fotky. Líp fotit bohužel neumím. Minulý týden jsem našel svlečku a samečci chrrynek lítali po nádrži jak šílení. Myslíte, že tohle může být výsledek a těhotná samička?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 00:10 Muž malyLibor [5371] - Asie – Re: Moucha
Ano, počítám s tím, že se zkříží. Vím, že jsou to jen různé barevné varianty, jako je to třeba u plat. A vím tedy taky, že jejich kříženci nebudou vlastně kříženci, ale jen jinak barevní zástupci téhož druhu a budou dále plodní. Ale to bude jen tady v tomto akvárku. V kanclu mám samostatné Red cherry z jiného chovu. Pokud se tam objeví odlišná barva, půjde sem do džungle, nebudu ho odstraňovat. A mám tam ještě tygry - caridiny. Jsou nádherní a s cherrynama se křížit nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 12:50 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Scolo
von to je jen jeden druh Neocaridina denticulata sinensis.... to je prave to proc se krizej.... z prirodni formy byly vykrizeny barevne formy - jako red cherry, sakura atd.

proto pri chovu barevnych variet je nutno pro udrzeni barvy odstranovat z chovu nevhodne zabarvene jedince....

delsim chovem doslo k zuzeni genofondu a zpetnym prokrizenim ruznych variet muzeme dosahnout tzv. "oziveni krve", je to podobny jako u psu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 08:36 Muž Scolo [6] – Re: malyLibor
Na 100% vajíčka. Já mám v akva krevetky už dávno a panceřníčky také. A krevetky přibývají. Jinak souhlasím s Mouchou. Tyhle dva druhy krevetek se mi zkřížily tak, že vytvořily úplně nový a neskutečně odolný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 08:10 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: malyLibor
gratuluju mas tehuli (krevetka co nosi vajicka), ja ma krevetky s C.pygmaeus a v pohode... jinak je mam i u kelegyne v akvisku s mecovkou a i tam se rozmnozily!

doufam se pocitas s tim ze se ti obe formy krevetek co chovas zacnou krizit....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 00:00 Muž malyLibor [5371] - Asie – Jak se hodí ke krevetkám Coridoras elegans
Když jsem vzpomněl tu zelenou džungli. Rád bych se zeptal zkušených chovatelů, co si myslíte o tom, jak se snesou krevetky Neocaridina heteropoda a pancéřníčci Coridoras elegans? Koupil jsem si 5 ks těchto pancéřníčků a rád bych je po karanténě vysadil do zelené džungle. Myslíte si, že neublíží krevetkám? Nebudou třeba požírat malinké krevetky? Já vím, jsou to klidné rybky, mají malé hubičky... ale přeci jen, furt rejdí na dně, nebudou krevetčí mimina požírat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 23:47 Muž malyLibor [5371] - Asie – Tak je to konečně samička s vajíčky?
Fotka k příspěvku Tak. V zelené džungli se mi začíná projasňovat voda. Nevím, jestli je to výsledek vysazení rostlin, pravidelné výměny vody, většího svícení či čeho, ale s projasňováním vody je vidět častěji krevetky. Dnes jsem jich napočítal hnedle 6. Mělo by jich tam být okolo dvacítky, mix red cherry a přírodní formy Neocaridina heteropoda. Červené vidět nejsou vůbec, přírodní se občas objeví a už pár dní pozoruji samičku v trsu Hygrophila angustifolia. Dnes se mi ji podařilo vyfotit. Jestli mi ale zase někdo napíše, že to nejsou vajíčka před vylíhnutím, ale panožky, tak už ho snad zastřelím :-) Takže, katterinecka, pozor na to, co budeš psát ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 10:08 Muž Chem [837] Re: Kajka99
Nene, to vubec neni zadna veda. Jde jen o vodu a o krmeni. Ti co to delaj po tisicich je maji v barelech apod. Salinita - Atyopsisy a multidentaty delam v 34‰ , gracilirostrisky v 15‰.
Proc se o to nepokouset? Dobrou slanou vodu, nebo sul Vam daji v kazde morske akvaristice a pak uz to muze bezet. Jen jde o to udrzet tu slanovodni nadrzku stabilni - je to trochu jiny nez sladkovodni a hlavne je to tezky bez kytek..

A predevsim - vubec jsem na nektery veci jak to cely funguje neprisel, takze nevim, zda vubec dobre radim... Mozna ale jen hledam slozitosti v jednoduchych vecech.

Treba zajimava otazka - co je jineho na vyvoji larev A. moluccensis a C. multidentata. Jedny nikdo ve velkym (ani v malym) nedela druhy vali velkokrevetkari po tisicich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 09:37 Žena Kajka99 [229] Re: Chem
Mě ten jeho článek fascinuje, protože jsem si myslela že jde o ohromnou vědu skoro hodnou laboratoře, a on multidentaty namnožil abych tak řekla v hrnku od kafe, člověka to svádí k myšlence že by byla zajímavá zkušenost pokusit se o to taky :). Jakou salinitu jste zkoušel? Na "bratry Logemannovy" se zkusím podívat, děkuji za zmínku.

P.s. já se o to pokoušet nebudu, ačkoli to tak může vyznít. jenom jsem se o to začala více zajímat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 08:55 Muž Chem [837] Re: Kajka99
Multidentaty nijak pravidelne nemnozim. Zkusil jsem, jde to, ale jako u vsech krevet, ktera maji larvalni stadia je u me ujimavost mala. Dospelosti se dozije cca 15 jedincu z cele snusky, coz je moc malo na nejaky pravidelny odchov. Neni to take moc vyzva - jde o druh, ktery jini chovatele vali na trh v tisících ks. Na jejich metody ale nemam bohuzel dost prostoru - v tech mych malych nadrzich se spatne udrzuje biologicka rovnovaha v morske vode..

Clanek Mika Norena - je to predevsim jeden z prvnich (mozna uplne prvni) podrobne popsany odchov krevet s vyvojem pres slanou vodu. Je to perfektni navod jak odchovavat tyto druhy, ale co se tyce nazornosti, vystiznosti popisu a fotek odchovu multidentat, tak u me vedou bratri Logemannove.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2011 13:33 Žena Kajka99 [229]
Množíte caridiny multidentaty, nebo přemýšlel jste o tom? Co říkáte na článek Mika Norena?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 15:09 Tereza
ČichavecTom napsal: Rád ti pomůžu zbavit se jich pokud jsi z prahy :o)
Pokud máte někdo přebytek Red Cherry tak dejte vědět...


Jo, je velká pravděpodobnost, že ten slovensky píšící chlapec bude z Prahy...

klimo 123: buď si přilepši ke kapesnému, nebo udělej dobrý skutek, nebo si pořiď rybu, ktrá je bude regulovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 14:09 Muž ČichavecTom [92] - Rostliny – Re: klimo123
Rád ti pomůžu zbavit se jich pokud jsi z prahy :o)
Pokud máte někdo přebytek Red Cherry tak dejte vědět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 11:40 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: klimo123
50 je uplne v pohode
je dej hodne levne jestli se jich chces zbavit ne? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 11:33 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Romeo1
pročti si tohle téma rybicky.net/forum/5233…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 11:32 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Romeo1
záleží jaké krevetky s jakými rybami
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 11:22 Romeo1 – krevetky
ahoj mohou být krevety v nádrži s rybami?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 11:00 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: klimo123
tak se někoho poptej nebo dej inzerát, o krevetky je vždycky zájem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 10:54 klimo123
dakujem ja som si myslel že je to trochu vela lebo de sa pozriem vsade same krevatky na každom kroku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 10:51 Muž Semtex [1197] - Labyrintky – Re: klimo123
a proč by jsi to dělal?
50 krevetek na 50l vody nic není..... pokud můžeš, tak část krevet někomu prodej, nebo daruj....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2011 10:46 klimo123 – premnoženie krevetiek
v mojom 50l akvariu sa mi premnožili krevetky ja ich tam cca 40-50 a ja nemam to srdce ich zabit :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 20:23 Žena Bára [2]
takže caridiny by jste mi nedoporučovali? v akvaristice tak úplný začátečník nejsem jen v těch krevetkách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2011 09:36 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Tereza
vychazim z toho ze je to zacatecnik, pri chovu tech malo narocnejch krevetek ma cas se naucit zaklady.... a taky si nastudovat co je potreba pro ty narocnejsi....

asi to bude tim ze jsou narocnejsi.... vetsinou je to vodou, taky je otazka odkud je mas a jak je vypoustit do nadrze... obecne plati ze mladsi jedinci snaseji lip zmenu chemismu nez ti starsi

to nejni jako s cherrynama, ktere nekteri hodi rovnou do cerstve natoceny vody z kohoutku a oni to preziji....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2011 21:43 Tereza – Re: Moucha
Dovoluji si tvrdit, že zkušenosti s neocaridinami ještě nestačí na caridiny. 2-3 roky odchovávám neocaridiny jak na běžícím pásu, ale jakmile zkusím caridiny (tygry, crystaly), během pár dnů až týdnů všechny chcípnou. Přitom se nic neliší.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2011 20:56 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Bára
pokud nemas zkusenosti tak rasi zvol levnejsi a mene narocny a za nejaky cas, az budes mit vic zkusenosti.....

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [24] ...... 38

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45116x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3517-krevetky-rozmnozovani-a-odchov?od=1151