Krevetky - rozmnožování a odchov
Tyto samá vajíčka jsem našla i já ve svém krevetkáriu. Jsem přesvědčená, že to jsou krevetí vajíčka
Jen je prostě krevetka shodila. Na to, že to jsou krevetí vajíčka jsem přišla jednoduše, jeden den měla samička za hlavou žlutý flíček, druhý den ho tam už neměla ale našla jsem odhozená tahle vajíčka
0 19.04.2009 15:54 MilanRada – Re: MilanRada
Krevetí to není, protože krevety svá vajíčka nosí na břiše.
no ty vajíčka jsou docela velký
Mám v akva, kde jsou jenom krevetky, to samé, ale plavou mi tam ještě takové bílé tečky, tady jsem vyčetla, že by to měly být neškodné hlístice nebo ploštěnky. Občas tam pustím několik malých Endlerek, které to sezobou, ale za chvilku je to tam znovu. Nemohou se tyhle potvůrky takto množit? Nic moc jsem o jejich množení nanašla, ale je pravdou, že po ujištění, že jsou neškodné, už jsem dál nehledala
většinu jsem teď vytáhl pro jistotu ale něco jsem tam nechal jo a to co jsem vytáhl jsem dal do sklýnky tak uvidim co to je.
Co nějaká živočišná houba?
Podle fotky o vypadá na pěknou hromadu. Být tebou, tak to nechám vylíhnout, už jen ze zvědavosti.
Jestli se ti tam opravdu zkřížilo topítko s filtrem, tak si jedno mladé po vylíhnutí zamlouvám. K takovému kříženci povede jen jeden elektrický kábel, to bych mohl ušetřit za elektriku
0 19.04.2009 14:35 DeathAngell od platy to nebude to je jasne od krevetek taky ne a od šneku taky ne , nenapada mě nic od čeho by to mohlo bejt
0 19.04.2009 14:33 MilanRada Může to být možné protože to máš zarostlý dost.
no teď jsem to akvárko důkladně prohlížel baterkou a lupou a nic jsem nenašel
0 19.04.2009 14:32 DeathAngell nebo fakt marťany , ale z5 k tematu jsi si jist ze tam nemas nejakeho vetřelce ?
no a pak tam mám ještě samotnou půl centimetrovou platu (potěr)
no to je dobrý tak si počkám jestli sem ještě někdo něco napíše
0 19.04.2009 14:23 DeathAngell Tohle jednoznačně nejsou vajíčka krevet a ani šneku ..
0 19.04.2009 14:07 Marri – Re: Onys
Já nevím, neřekla bych, že jsou to krevetí vajíčka a kdyby teda byly, tak je nijak nezachráníš.
to vím taky ale nic jiného kromě krevetek tam není (myslim) neviděl jsem tam nikdy ani jednoho šneka
0 19.04.2009 14:02 Marri – Re: Onys
Krevetky nosí vajíčka pod břichem, nepouštějí je, podle fotky to vypadá, že je to něco jako kokon, ale vajíčka krevet netvoří kokon, jsou jednotlivě, ale krevetka je nosí...
jde mi o to od koho jsou kdyby byly od Japonik tak to nemám šanci ale kdyby byly od těch ostatních tak bych se je zachránit snažil.
Zdravím všechny krevetkáře, Prosím o radu přišel jsem ke svému akvárku a na mechu v několika místech visí hrozny vajíček nevím od koho (ráno jsem je ještě neviděl) mám tam 4 Japoniky,3 Red Cherry,3 Red Crystal a nic jiného co by se mohlo rozmnožovat.Od koho mohou být ??? viz. obrázek.
v 18l jich mam neco pres 20..
spíš si na to vezmi lupu
ne, určitě je na místě důkladné prozkoumání nádržky, ve které je máš. vzpomínám si, že když jsem já poprvé hledala mimina, tak jsem jedno objevila až po usilovném pátrání jako průhledný drobek na dubovém listu. téměř se nepohybují,jsou velké něco málo přes 1 mm a hlavně zcela průhledné. často pochopitelně rádi lezou pod kameny, do štěrku na dně, do jávy a podobně...vědí, že jim jde o kejhák, tak jsou radši zalezlý
0 16.04.2009 20:13 Bexi mně krevetky sjodily vajíška jenom tehdy pokud nosily poprvé nebo v akvárku bylo až moc krevetek
0 16.04.2009 20:11 DeathAngell Možná pár milimetru ? už je to 2 mesíce tak se už dobře nepamatuji Moje samička nosila zhruba 4 týdny . Po 14 dnech mno asi tě zklamu ale je velká možnost že je shodila .. ale pořád je nějaká šance že se vylíhly prckové ..
konkretne se jedna o Neocaridina denticulata var. red cherry
zdravim, jak moc male jsou mlade krevetky?.. pred 14 dny jsem videl samice s vajicky, nosily je celych 14 dni a kdyz jsem prijel po vikendu, tak uz vajicka nemely... je mozne ze by je shodily az po onech 14 dnech, nebo se za tak kratkou dobu vylihla?.. P. Dvorak uvadi na svych strankach, ze se lihnou za 2-8 tydnu... nevim tedy, jestli jen vejce shodily, nebo jestli jsem tak slepy a mlade nevidim
diky
0 16.04.2009 15:33 DeathAngell Chápu
Dál se již nestarají mne se narodili prckove a na druhý den mi umřela jejich matka (do ted nevím proč) a teď sem ji proháněji v Zavařovačce kde mají buchanky ..
No jenom jsem myslela jestli péče nějak nepokračuje, když ta samička nosí vajíčka pod bříškem
0 16.04.2009 15:07 DeathAngell Dospělé krevety nepojídaji mladé i když sou to malinkatí tvorečkové , mně ze začatku chvilku trvalo ty malý najít hledal sem je asi tejden , už sem se smiřoval s tím že sem o ně přišel a ráno sem našel prcky na skle. Takže se nemusíš bát pokud bude kvalitni voda a nebudou predátoři tak můžeš očekávat docela rýchlé rozmnožování ....
nemohou mladé sežrat? nebo jsou už malé velké natolik že je krevetky nesežerou?
vůbec - jakmile je vyprdnou, tak to pro ně končí...
0 16.04.2009 14:04 Marri – Re: kikuška
Ne nestarají!
Chci se zeptat, jestli se krevetky starají o své mladé?
Starší reakce
Díky, také jsem zvolila vyčkávací taktiku a uvidíme.
Pokud se nevyklubou nez to dopisu, moc sanci bych tomu nedaval, samicka je neustale oviva. Ale nechal bych ji v akva, co to udela. Kvuli pidirozmerum by asi jakakoli manipulace nadelala vic skody nez uzitku.
Přidat reakci
1 ...... [35] ...... 38
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 45317x