Postupný úhyn ryb
Pokud úměrně tomu nezvedneš počet ryb tak to pomůže. Ale nemusí se zrovna bublinovat. Ono stačí pořádně na noc rozpohybovat hladinu. Je to dokonce účinější.
Zlepsi se to "neurekom" (strasne moc)
Jo ale to bych neusnul,když filtr vzduchuje naplno tak je to pořádný rachot.Mohlo by to být taky nevhodnými rozměry akva.d90x h42x v60,moc vysoké a malá plocha hladiny? Zlepší se to u rozměrů d150 x h60 x v50? A dá se ještě něco jiného vymyslet?
0 09.01.2008 11:42 rolandmynar – Re: BikerJames
V tom objemu ve kterém je máš a skoro bez rostlin, musíš a zvlášť v noci vzduchovat jako blázen. Vrubozubci mají ohromnou potřebu kyslíku v daleko větších nádržích, natož v takové louži.
Ahoj,4.1.se mi vytřeli Vrubozubci,rodiče se o výtěr starali ve společném akva.,včera se vykulil potěr ale přes noc všechen uhanul
a dospelé ryby zase lapaly po dechu v horní části nádrže jako každou noc,dělají to už od založení akva když byli malé,ve dne jsou v pohodě.Filtr dost čeří hladinu a trochu vzduchuje.Mladé se určítě udusili ale nevím proč je v nádrži v noci málo kyslíku.Dík za každou radu.
Starší reakce
0 01.01.2008 22:34 rolandmynar – Re: Laika
Mno můj názor je, že když takhle důkladně všechno sdesinfikuješ a založíš AQ znovu, je to jako bys ty rybky dala do nezajetého akvárka a proto se tam vyskatla choroba.
0 01.01.2008 22:31 Laika – Re: filipsi
Ale né ... 14dní jsem akvárko dezinfikovala,ale rybky tam už žádné nebyly.Myslim, že by zdechly ještě dřív
Laika napsal...Ale jak koukám, tak 14 denní lázen v savu krupičku moc nezahubila, jak mi bylo porazeno...
Panejo. 14 dni v savu? Ryby? V jake koncentraci? To se mi jako leceni nezda, spis jako pokus je pomalu zabit.
Nebo jen dekorace a pisek? A doplnovala si savo pravidelne? Pokud ne, je 14 dni zbytecnych, savo se brzy rozlozi.
To není ani tak o štěstí jako spíš o tom, že u Tebe nemá nemoc šanci propuknout. Kvalitní prostředí dokáže zázraky.
0 01.01.2008 21:16 chicko [124] Já tady nemluvím o prvním propuknutí nemoci, to si člověk většinou zatáhne do nádrže sám, ale o opakované nákaze.
Souhlasím s Laikou, já si krupičku dotáhla s mraženýma patentkama. Ale vyléčila jsem to Acriflavinem.Je to už déle než půl roku a kdybych si teď nekoupila další nový rybky,tak bych asi ani neměla.
Stres není jen o strachu je to jakákoli změna prostředí k horšímu. Někdy k propuknutí nemoci stačí přidat nové ryby do nádrže.
0 01.01.2008 20:43 Laika – Re: fantasta
Ale to neni zdaleka pravda.Krupička nepropuká jen při stresu .. ale i při změně prostředí,potravou .. čímkoliv.Už jednou jsem se jí pokoušela zbavit.Ale jak koukám, tak 14 denní lázen v savu krupičku moc nezahubila, jak mi bylo porazeno.
Je jasné, že jedna mrtvá ryba vodu nepokazí. Spíše to byla ta poslední kapka která způsobila rozjezd nemoci. Při rozkladu mrtvolek se přemnoží určitý druh bakterií, které fungují jako silný stresor. Je to všechno složitější. Jak jistě víš tak krupička většinou propukne při stresu ryb.
0 01.01.2008 20:38 Anonym Mám 17,5l akvárko .. předtím jsem na to přišla pozdě.Takže už nemělo cenu toléčit.Dnes jsem vyměnila vodu a kapu tam prevent se stratem plus ... Zítra musim pro kapičky na krupičku
Ke zhoršení vody by dojít mohlo a pak jak říkáš i ke krupičce-ovšem záleží na velikosti akva atd., protože že by jedna rybka třeba ve 100 litrech zamořila akvárium to se mi i z vlastní zkušenosti moc nezdá. Ovšem může to být jedna z příčin-to určitě
0 01.01.2008 20:14 Laika – Smrt a následné onemocnění
Ahoj .. Ztratila se mi rybička zdohledu.Já vím, je to trochu blbý,ale našla jsem jí po delší době rozloženou ve výřezku filtrovací houby.A také se mi objevila krupička.A proto se ptám.Je možné, že se krupička objevila jako následek umrtí rybky?Třeba že se nějak narušila voda nebo tak něco ... krupičku jsem už v akvárku měla a pochcípali mi všechny rybičky....Děkuji za pomoc
0 29.12.2007 20:35 Sidonius – Re: chicko
Narkotizace, resp. šetrné utracení pomocí CO2 se tu nedávno rozebíralo. Zkuste vyhledávač.
Protože je to to pro ní jako plynová komora, minerálka je nasycená Co2 a tak se v ní ryba udusí, a jestli jí to bolí to fakt nevim ale je to dost rychlé
0 29.12.2007 17:18 kristy – Re: chicko
muzu se zeptat? když rybu dam do perlivé vody jaktože umře? je to pro ni bolestivé?odepište prosim
nemohlo by jit třeba o vodnatelku?
0 29.12.2007 13:45 magda A je to nějaká nemoc nebo prostě jen sešla věkem?
0 29.12.2007 12:22 magda – umírá?
Samička pavího očka má nafouklé břicho, už od včerejška polehává na dně, strašně rychle dýchá, teď částečně zalezla za filtr a už skoro nehýbá ploutvema. Nejdříve to vypadalo jako porod, kdysi se před porodem chovala podobně, ale asi umírá, že? Nevíte, co jí je? Má jen to nafouklé břicho. Ostatní paví očka (včetně potěru) se chovají normálně.
0 28.12.2007 19:14 JirkaE Zkouším ten půst,jak jste mi radili a ti moji terčáci lítaj po akvárku jak šíjený.Je to normální?
0 28.12.2007 16:26 Pigi – re
na sidlisti mezi barakama ,cestou shopovat
0 28.12.2007 16:10 Pigi – to martík
Dneska jsem byl venku a koukam cim lidi krmej kocky...
pokud si dobrý chovatel není s co2 a Pmdd problém ale např. já kerý tomu moc nerozumím mám stím problémy
0 28.12.2007 04:38 Pája – Teččoci a CO2
Ahoj, zde jsem se dočetl, že není vhoné terčovcům do akvaria přidávat CO2. Ale když jsem se zde (ale i jinde) podíval do prezentací akvárií, tak jsem zjistil, že do všech akvárek které vypadají hezky chovatelé CO2 přidávají. Tak jak to vlastně s tím CO2 je? Terčákům se má do nádrže přidávat normálně, nebo to přidávání trošku omezit, nebo ho nedávat vůbec
jo já jim chci právě koupit ten discus speciál tak jenom z čeho to je
Já sám hnojím PMDD,když krmím a gibbiceps nemá náladu,tak moje terče taky pěkně projede,až mají šrámy,nebo se taky někde při šťouchání odřou,ale nezaplísněj.Pokud je rybka zdravá,má silný imunitní systém,ale každopádně na to PMDD nemá vliv.Možná voda.
Discus speciál také nevím z čeho je,ale myslím si,že to bude srdce s betakarotenem,nebo astaxantinem,možná i spirulina a vitamíny+minerály.
Romy no ono měly trochu od toho jaks e u jídla prohání a tak trochu žkráblej sliz jak vystartuje tak to nákej omylem veme přes kořen a jak sem dal pmdd tak ta chemie tomu nepomohla ale už sou good
jo jinak z čeho se skládá discus speciál nikde to nemohu najít je to mražený
Pochybuju,že za plíseň může PMDD,Johnsi.Za plíseň mohou vždy bakterie,a v PMDD jsou těžko,přečti si složení.
Pokud krmíš pouze patentkama,a ještě k tomu velkýma,tak se to stává.Terčovci mají krátké trávení.Díky tomu,že mám stálý přísun a výběr,tak raději sáhnu po těch drobnějších,ale stejně jim dělám směs srdce,patentky,koretry a discus special,takže je to nějakých 25%.Někdy zamíchám špenát,česnek...Občas je to opruz,ale na druhou stranu,ta vybarvenost...
Me covece nekdo tvrdil ze patentky jsou pro terce malo vyzivny nebo ze je nedokazou poradne stravit ale jestli to je pravda to si netroufam tvrdit.Fakt je ze kdyz jsem s nima kdysi krmil tak se stavalo ze z nich lezli zadem nestraveny.U koreter ani niceho jinyho se mi to nikdy nestalo.
Přidat reakci
1 ...... [38] ...... 48
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26767x