4 • 15 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Humánní utracení nemocné rybky 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 1510x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

28.02.05 21:24:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKarel 1 (-12-11-10-9) – Humánní utracení nemocné rybky
Mám těžce nemocného pancéřička jedná se o vodnatost. Prosí o radu jak ho můžu utratit pokuď možno bezbolestně. Děkuji za jakoukoliv radu. Karel1
01.03.05 15:22:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr Eliáš (-12-11-10-9) – Jak?
Ahoj, já jsem řešil podobný problém. Minulý týden jsem tady prosil o radu, jak pomoct mojí tetře žhavé. Žádná rada nepřišla a rybka už se teď trápila tak, že se na to nedalo koukat, tak jsem se rozhodl, že jí to utrpení zkrátím. Zabalil jsem ji do papírových ručníků a praštil velkým kamenem. Byl to mžik a nemusel jsem se na tu chudinku koukat... Petr
01.03.05 15:28:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr Eliáš (-12-11-10-9) – P. S.
Jo a ještě něco. Se záchodem nesouhlasím. To je, podle mne, k té rybě nefér. Ona nemůže za to, že nemáme dost sil na to, abychom ji praštili. Hodíš ji do záchodu. Fajn, zbavíš se jí, nemusíš na ni koukat, jenže ona ještě pořád žije a čeká ji ještě dost šokující trápení, než někde zajde jako prašivý pes. Takhle, prosím, ne. Buď ji nech zajít v klidu karanténní nádrže nebo ji zabij, ale nesplachuj ji živou...
01.03.05 20:27:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFRIDO (-12-11-10-9) – jAK UTRATIT RYBKU
- NO JÁ BYCH ROZHODNĚ RYBKU DO ZÁCHODA NEDÁVAL..POKUD JE NEMOCNÁ, TAK JI HUMÁLNĚ UTRATÍŠ TAK (A TO SI NEDĚLÁM SRANDU), ŽE KOUPÍŠ NĚJAKOU VODU NA PITÍ S BUBLINKAMA-BEZ CUKRU...CO2 VE VODĚ JI HUMÁLNĚ USPÍ. pAK JI VYHOĎ DO KOŠE A DO POPELNICE...ZÁCHODEM SE MŮŽE DOSTAT NĚKDE DO ŘEKY A NENÍ NUTNO OTRAVOVAT NEMOCEMA NAŠE RYBY V ŘEKÁCH...TOŤ MŮJ NÁZOR :-(
01.03.05 20:34:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFRIDO (-12-11-10-9) – PP.SS.
akorát mě teď napadlo, jestli to tím co2 pude, protože pancéřníčci se nadechují na hladině...mají nějaké přídavné dýchání přes střeva...asi bys to musel udělat tak, aby neměla šanci nadechnout se vzduchu.
01.03.05 20:44:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKarel1 (-12-11-10-9) – Humánní utracení nemocné rybky
Děkuji všem za radu a pancéřička zatím držím v karanténě a léčím penicilínem má totiž ichtyosporitozu chudák. V odborné literatůře se doporučuje při takovém onemocnění rybku léčit
penicilínem nebo utratit. Tak my držte palce. Karel
02.03.05 17:23:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDracula (-12-11-10-9) – najhumánnešie utratenie
Nesúhlasím s utratením rybky spláchnutím, hádzaním o zem alebo likvidovaním kamenom..........ta co2ka sa mi tiez nezdá........
Podla mna je najhumánnejsie dat rybku do mensej nádoby, napr. pohára a zabit ju chladom........napr. v chladnicke.....pojde to rychle a bezbolestne.....

upraveno: 02 Mar 2005 16:23 GMT
02.03.05 19:08:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDoriana (-12-11-10-9) – .
myslim, ze vrouci voda by byla lepsi a rychlejsi...
a nebyjte me, nemuzu za to, ze to zni tak brutalne.
03.03.05 14:47:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDracula (-12-11-10-9) – najhumánnejšie zabitie
Vriaca voda??? ta je moc radikalna a nesetrna.........chlad je šetrnejší........tichý zabijak...
04.03.05 10:13:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDracula-lednice (-12-11-10-9) – Petr Eliáš
Ahoj Draculo, mně se ta lednice moc nelíbí. Otázkou je, co považujeme za "humánní". Pokud jde o smrt, za nejlepší považuji rychlou, kdy nemáš čas umírání vnímat. Pokud bych si měl vybrat já, tak bych byl radši, kdyby mne někdo nečekaně střelil, než aby mne topil, dusil, vařil, či nechával umrznout za živa. Jedna rána a je klid a žádné klepání se zimou a postupné umírání. Proto jsem taky volil kámen a proto bych ho volil znovu... Ale nikomu svůj názor nevnucuji, jen vysvětluji své myšlenkové pochody :o). Měj se hezky!
12.03.05 02:23:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekthomas (-12-11-10-9) – šetrná likvidace
Myslím,že CO2 je nejlepší prostředek k usmrcení neviléčitelné rybky.Tak to jsem musel zlikvidovat několik neonek z KAUFLANDU opravdu to bylo rychlé.Přeji vám abyste tyto rady vůbec nepotřebovali. :-)
14.03.05 11:03:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekQvazi (-12-11-10-9) – Humánní utracení nemocné rybky
Ahoj, zrovna ted jsme zabíjeli Kančíka. Dali jsme ho do zavírací misky naplněné vodou ze sifonu (CO2) kde upadl do komatu a pak jsme ho dali do mrazničky aby jsme si byli jisti, že je mrtvý. Myslím, že to dost humánní. Nemám žaludek na to abych s nimi třískala o zem nebo je zabíjela nějak jinak. V žádném případě nesplachuji ryby do záchodu ani mrtvé. :-)
17.03.05 14:59:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCrowley (-12-11-10-9) – bezbolestné zabytí
Vezmeš si ledovou tříšť a vložíš do ní rybju, ta rybka nic necítí a ty máš aspoň lepší svědomý a vědomý o tom, zě si to udělal dobře. Tak ať ji uzdravíš a nemusíš tohle podstupovat. Hodně úspěchů v chovu.
18.03.05 15:31:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkamico (-12-11-10-9) – Usmrcení ryby
Někdo tady zmiňoval, že se rybky klepou zimou. To je samozřejmě hloupost, protože nemají termoregulaci - nejsou teplokrevné jako například my. To znamená, že se jejich tělo neohřívá ani neochlazuje, ale přijímá teplotu okolí - s teplotou jejich tělo nebojuje a není to pro ně, pokud teplota klesá rychle (jako v mražáku) nebo když je dáme hned do ledové vody, žádné utrpení.

Další způsob je použít větší dávku narkotizačního prostředku jako je éter, octan etylnatý a sodovka - roztok již zmiňovaného oxidu uhličitého. (viz. kniha Živorodky, Nakladatelství Vašut). Dobrý způsob tu zmiňovala Qvazi.

Rychlá fyzická likvidace je taky dobrý způsob, ale pro silnější povahy - např. rybku dát do ubrousku a kamenem ji rychle rozdrtit hlavu - zní to drasticky, ale je to rychlý způsob. Nebo žiletkou rychlým řezem za hlavou rybě přerušit páteř.

Vařící vodu nedoporučuji ze dvou důvodů: 1. použitá voda pak velmi zapáchá, 2. u větších ryb to trvá poněkud déle než uhynou a vypadá to dost drasticky a nechutně. Já dávám přednost ledové vodě a popřípadě ještě zamražení v mražáku nebo dám do ledové vody ještě ledovou tříšť ať je co nejstudenější.

V žádném případě není vhodné ryby splachovat do záchodu ani mrtvé natož pak živé.

Mrtvou rybu buď vyhoďte do popelnice anebo někde vykopejte díru a do té rybu zakopejte i s vodou ve které jste ji utratili.
26.09.06 16:00:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – Utracení
Pokud máte kočku, tak je utracení snadné ....
26.09.06 16:00:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Teda utracení rybky, nechat jí sežrat kočkou, aby mě zase někdo špatně nepochopil.
26.09.06 17:40:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Utrácení
VIPe, ve vodě nasycené CO2 ryba velmi rychle upadne do narkózy a pokud ji včas nevylovíme a nepřendáme do vody čisté, teprve pak hyne zadušením. To slůvko NARKÓZA je důležité!
Jiným z doporučovaných způsobů je odříznutí hlavy nožem či skalpelem, v každém případě nástroji OSTRÝMI a RYCHLE! (To ale jako rybář jistě víte...).
Stejně stupidní jako vhození ještě žijící ryby do odpadu je její spaření horkou vodou, o kterém si to možná někteří také nemyslí...
Toto spaření by mělo přijít až po utracení ryby. Důvody jsou nasnadě.
26.09.06 17:51:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUrsus (-12-11-10-9) – smrt v rumu
Nalijte si frťánka rumu a rybku do něj vložte, rybka se opije a zhyne - bezbolestně a sladce - já bych tak teda rád zemřel ano
Zatím se mi to vždy osvědčilo palec
26.09.06 17:56:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUrsus (-12-11-10-9) – denaturát
A nebo máte-li doma denaturát tak okolo 98% tak to je na tutovku a hned ano
26.09.06 18:00:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekUrsus (-12-11-10-9) – denaturát
Ono ta ryba se ani netrápí, jeliko alkohol jí do krve přejde skrz sliznice které má po celém těle, a navíc každý alkohol obsahuje jisté procento O2. Jak říkám nejhumánnější způsob ano ano ano
26.09.06 18:24:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠtěpán (-12-11-10-9) – .
ledová voda, co si pamatuju tak sebou jenom trošku zamrská a za tři vteřiny je po ní... měla by se tam nějakou dobu nechat, aby v teple kanalizace zase neobživla
26.09.06 18:26:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekŠtěpán (-12-11-10-9) – .
oddělení hlavy od těla je horší než ledová voda, protože mozek tý rybě funguje dýl a pravděpodobně jí to bolí. kdežto v ledový vodě je jí jenom chvíli zima a pak už o ničem neví.
26.09.06 22:51:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksolem® – alternativní
No ještě znám jedince co dává nemocné ryby želvě, není to nejhumálnější, ale svým způsobem je to nejpřirozenější konec pro každou rybičku, myslím tím být sežrána. Jinak já propaguju sodovku
27.09.06 11:05:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVodník (-12-11-10-9) – .
Ještě mě napadlo ušmiknout hlavu, to je rychlý.
29.09.06 11:46:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRendolf® – CO2
Vyzkoušeno u kolegy, trochu chlazeného sifonu a za pár sekund je v nebi.Potom mražák. Myslím, že je to rychlé. Samozřejmě nejrychlejší je uřezání hlavy, ale příjde mi to trochu drastické, alespoň z mého pohledu. I když, kdo by si nepřál rychlou smrt...

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 00:29:51 • 0.335 s