Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 17:45 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Maurik
Mas moc svetla, alespon k tomu, cim Tve akvarium momentalne je (komplexne).

Ten Jeleni paroh se Ti Tvori nejvic v mistech, kde je svetla nejvic. Znam ho velice duverne, staci mu zkratit dobu sviceni, snizit intenzitu osvetleni, nebo oboje, a pujde do haje, zcela sam a dobrovolne. Ovsem pokud tu zmenu neudelas vylozene drastickou, ale uz dostatecnou, bude trvat asi tak mesic, nez zmizi. Odstranovat ho nemusis, neodstranuj ani jim napadene listy, udelej co pisu a sleduj jak zmizi ;-) .

Pokud bys nechtel svitit mene a nebo kratsi dobu, vypomoz si plovoucimi rostlinami, ony Ti to zaridi taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 08:38 Maurik
Tak jsem udělal vše jak mi romant napsal a dnes budu pokračovat, bohužel jsem se měl zeptat dříve, protože dnes jsem našel další dvě mrtvé skaláry, takže zbyla už pouze jedna. prostě jen skaláry. A zemřela ta amazonská diamantová, co tvořila pár se žlutou a každý týden kladli jikry. Škoda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:50 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
vzít náplně z původního a dát je do nového. a je to proto, že každý druh je jinak citlivý na tyto látky. problémy ještě můžou pokračovat, zvlášť u neonek by se to dalo čekat
edit: patří to asi o 4 příspěvky níž stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:25 R Muž romant [27987] Re: Maurik
To, že jsi ostříhal rostliny, to je další hřebíček do rakve. Tvým problémem je ne zcela funkční nitrifikace a nadlimitní množství N látek, tedy NO2. Výše zmíněnýma opatřeníma, se bude situace stabilizovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:22 Maurik Re: romant
OK. díky moc.
Ono jsem taky dost ostříhal rostliny, ale stejně se mi to nelíbí, ale s kyslíkem by problém být neměl :-) Nejsem dobrý architekt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:18 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Ano, můžeš, je to intenzivnější forma toho naočkování a o pár dní si funkčnost filtru urychlíš. Ovšem to dno nerozvorej celý, jenom si trochu detritu vycucni a nech dno v klidu, je to momentálně Tvůj záložní filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:14 Maurik Re: romant
A jak si psal o prolití filtru tím bordelem, tak to mám udělat taky, když tím filtrem delší dobu normálně protéká voda z akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.09.2013 12:08 R Muž romant [27987] Re: Maurik
O.K. Stávají se různý situace, třeba to co jsem adresoval Tobě, bude poučný i pro někoho jinýho. ;-) Když tedy není možné nechat je souběžně pracovat, použije se obvyklá vodoléčba, možno s tím naočkováním, která to kritický období podrží a plynule se naváže. :-) V těchto případech je taktéž vhodné použít přípravek Nitrivec, jenž tím že obsahuje mletej zeolit, dokáže velmi rychle vyvázat z vody škodlivý N látky, v tomto případě NO2 a zároveň obsahuje startovací bakterie, takže dobrej pomocník při krizovkách.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 12:00 Maurik Re: romant
Díky moc, já jen, že mi bylo divný, že se to týká pouze jednoho druhu ryb. Už jsem myslel, že jim vadí ten větší proud :-)

Edit: no jo, jenže já neměl jak, nechat běžet oba současně, když mi ten původní přestal pracovat. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:58 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Už jsem Ti odpověděl v editu předešlé odpovědi. Pro příště, při výměně filtru kus, za kus, nečinit toto způsobem jenž jsi udělal, ale nechat oba dva běhat v akváriu současně a po 4-6, spíš 6 týdnech ten původní teprve odstranit, čímž dojde k přirozenému osídlení toho nového nitrifikačníma bakteriema a nedojde ke skokovému výpadku, jako se to přihodilo teď Tobě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:56 Maurik Re: Maurik
Fotka k příspěvku ještě bordel na řase sad
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:55 Maurik Re: romant
Zapojil jsem ten nový, ve kterém jsem nechal media, která tam byla při zakouřeni, pouze u prostředního koše, který je ještě rozdělen přepážkou, jsem z jedné půlky vyndal pytlík (asi s uhlím- dva s uhlím jsou ve spodním) a místo něho tam dal ty kuličky ze starého filtru. Zda tam dali správné množství všeho nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:51 Maurik Re: Ičin
Fotka k příspěvku před asi 4 dny jsem se okoušel změřit NO2, orovnávali jsme ten odstín dva a shodli se na tom, že odstín odpovídá výsledku 0-0,1 měřeno Azotinem. Taky pozoruji, že některé rostliny jsou z vetší poloviny hnědé, že jsou obalené bordelem. Co se týče osazenstva, tak z původního zbyly pouze ty skaláry a jsou 4 a jeden čichavec. Jinak teď tam je ještě 18 neonek, 2x pancéřníček (asi zlatý), 2x ancistrus, 2 molly zlatá (žlutá) jo a ještě z původního osazenstva x parmička černoruhá nebo tak nějak :-)

Foto bordelu:


 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:42 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Jako že ty média z toho původního filtru, nebo jenom ty čistý v tom novým? Chápu to takto a proto bych nasadil vodoléčbu, několik dní nekrmil trochu odkalil dno a tím bordelem prolil ten filtr.
Edit: Už jsem to pochopil, z toho původního je tam jenom část jednoho koše. Tady není o čem diskutovat, denně měnit vodu a naočkovat ten filtr jak jsem psal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:34 Maurik Re: romant
Jak jsem tu už před nedávnem psal, tak jsem se chystal koupit nový filtr, jelikož se mi zdálo, že ten stávající nějak dodělává. Jenže jsem to pořád oddaloval, až jednoho rána nefungoval. Tak jsem zašel do prodejny, kde mi byl o asi půl hodinové rozpravě doporučen Fluval 305 (předešlým příspěvku jsem špatně napsal Eheim, ale je to Fluval). ptal jsem se, že mám rozstřikovací rampu, ale pořád mi zarůstala, nebo se ucpávala, proto mi řekl, že mám nechat originál vývod. Když jsem přišel domů, tak jsem filtr zapojil a nechal tam ty media co tam byly, krom jednoho koše, z kterého jsem vyndal z jedné půlky jeden pytlík a místo něho jsem tam nasypal část kuliček (eheim substrát pro)z původního filtru. Taky jsem si řekl, že když je v akva původní voda, tak filtr můžu hned zapojit. Jediné co se mi zdálo nějak moc, je ten vývod vody, docela velký proud, ale na druhou stranu se mi hýbou rostliny i na dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 11:09 Muž Ičin [1405] - Cichlidy
po prostudování prezentace bych řekl, že romant míří správným směrem a že za to může ona výměna filtru a zabíjí je dusitany. kolik je momentálně ryb v těch 200 litrech?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 09:41 R Muž romant [27987] Re: Maurik
Jak proběhla ta instalace novýho filtru? Byl měsíc souběžnej provoz obou dvou filtrů a potom ten původní odstaven? Šli do novýho filtru už zaběhnutý filtrační materiály z toho původního?
Edit: Jak je zajištěno čeření hladiny, píšeš že jsi odstranil roztřikovací rampu, jde mě o to jestli se hejbe hladina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2013 09:20 Maurik – Pouze úhyn skalár
Zdravím.
Nedokážu určit příčinu, nebo zlom, kdy to začalo a co to způsobuje. Jde o to, že předčasem se mi všechny skaláry začaly shlukovat, ačkoliv to dříve nedělaly. Začaly se držet pohromadě na jednom místě, většinou v rohu nahoře. Vypadáto, jako by se nadechovaly, ale tlamy nad hladinou nemají a také nic nežerou. No a pak a až do teď jako kdyby to bylo pravidlo, tak každý den jedna uhyne. Veškeré ostatní osazenstvo vypadá v pořádku, pouze a jen skaláry jsou divné. Nemůžu přijít na ten zlom, od kdy se to děje, tudíž nemám jak odhadnout příčinu. Jediná změna je instalování nového filtru Eheim 305 a zrušena rostřikovací rampa. Nevěděl by někdo co se děje? Děkuju

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 10:26 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jerry
Roman to popsal velice hezky ;) . Jen jeste zase pozlobim s tim proudeni vody. Kdyz neco nasavas poradne velkou plochou, coz muzes brat jako povrch kostky biomolitanu a pak jeji povrch v hloubce 3cm od povrchu (aby v hornich 3cm proudila voda v rozumnem rozmezi), a porovnas to s tim co bylo popsano, rychle pochopis, ze i pri vetsim prutoku to bude fungovat vice v mezich, ktere se doporucuji, a pri rozumnem tam kde to pracovat ma. To, ze nekam das velice porezni hmotu, vubec neznamena, ze to bude dobre nitrifikovat, kdyz tim pustis sileny proud vody. Jestli uz se tam ty bakterie nejsou schopny udrzet, nebo se jim to nelibi, nedokazi tak rychle pracovat a nebo buhvi co, to uz je v akvariu z pohledu funkcnosti fuk.

A ano, vicekrate se tady resilo, ze i filtry mimo veskere meze funguji, ale nikdy to nebylo prokazano pokusem (alespon tady jsem o nem, jak se o tom bavime, s nejakymi merenymi udaji a rychlym proudenim vody necetl), protoze v dobre fungujicim akvariu muze byt klidne filtr z hlediska nitrifikace temer nefunkcni a presto to muze fungovat, staci ze voda nejak proudi. Ono takove dno je samo o sobe take filtrem, alespon z pohledu nitrifikace, a ze jim voda bezne neproudi buhvi jak rychle, to je snad jasne.

Osobne se snazim doporuceni drzet, a jestli je nekdo nerespektuje a funguje mu to, bud mu slava, na svete obcas funguje i to, co by z toho co obecne zname, nebo povazujeme za vhodne, nemelo ;-) . Pisu o tom, co sam provozuji a provozoval jsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.09.2013 07:48 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Co je podstatný a to je objem filtračních hmot, jenž je u toho mnou navrženého řešení daleko větší a tudíž ten výkon filtru v dobrém poměru právě k tomu objemu hmoty. Proto se právě filtrům, jenž mají velký výkon v nepoměru k filtračním hmotám říká tzv. honiče vody. Ta čerpací hlava je regulovatelná, takže se zpočátku může přiškrtit a postupně jak filtr stárne, špiní se, se na výkonu přidá. Jinak výkon filtru jenž se uvádí tzv. papírově, je výkon čistého zařízení a po záběhu, zašpinění filtru je ten výkon obvykle poloviční.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2013 07:40 Muž Jerry [0] - ŽivorodkyRe: Designer
Tak v tom případě jaký má smysl kupovat si ten druhý, který má výkon 400l za hodinu? www.akva-exo.cz/…

Začínám z toho být nějaký zmatený hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 19:39 Muž čert [3]
Jen popis principu toho filtru - citace !

Vnitřní filtr Ferplast BLUWAVE 03 s výkonem 250 l/h.

Filtrace je prováděna na třech úrovních, a to mechanické, biologické a adsorpční. Filtr je dodáván kompletně s výkoným, ale velmi tichým čerpadlem a filtračním materiálem. Díky několika možnostem uchycení (háčky, přísavky či silikon) najdete jistě tu správnou polohu. Čištění filtru je velmi jednoduché a ryhlé.

Rozměry 21 x 6,5 x 25 cm.

Průběh čištění vody:

1. mechanická fáze - voda prochází přez houby s různě velkými póry dále do vniřního filtru

2. biologická filtrace - probíhá pomocí BluRings, což jsou speciální keramické kroužky s velkým povrchem, a dále voda prochází systémem BluBalls - plastové míčky

3. adsorpce - voda prochází přez filtr s aktivním uhlím, kde je mimo jiné zbavena zápachu Výkon čerpadla je 5,5 W.

Velikost akvaria do 75L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2013 18:22 R Muž romant [27987] Re: Designer
Takže, honič vody. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2013 18:20 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Jerry
Jak pise Roman, a navic, porovnej si plochu, kterou to jde, pres kterou to jde. Ten filtr je staven jako ohybana hadice, takze jim voda proudi dost rychle. Uvadi se, ze idelani je pro nitrifikaci 5 az 10cm/min. Neni to dogma, ale kdyz potrebujes opravdu dobre nitrifikovat, drzel bych se toho.

Abych byl konkretni, kdyz potece 250l/h hadici o prurezu (udaj z webu o rozmerech biomolitanu) 4.3x5.3cm, tedy 0.23dm2, a ty tim propumpujes 250/60=4.17l/min, dostavas se na pomyslnou (pomyslnou, protoze voda pres medium netece bez prekazek) rychlost pohybu vody pres medium 182.8cm/min! Troufnu si rict, ze to pro nitrifikaci neni vhodne prostredi, to cislo je silene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 14:08 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Jeden z hlavních důvodů pro výměnu je jeho nic moc objem filtrační hmoty pro osídlení nitrifikačníma bakteriema a když se k tomu přidá akvárium zatížený odpadníma látkama od živorodek, který tam převážně máš, tak se mlže dít to, že to prostě nestíhá a do toho, ve snaze zajistit čistotu akvária 2x týdně rejpeš do dna, čímž narušuješ rovnováhu taktéž a potom tu křehkou stabilitu je velmi snadné porušit. Schválně si spočítej objem té kostky a porovnej ho s těma plátkama molitanu, který tam máš teď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 14:02 Muž Jerry [0] - ŽivorodkyRe: Designer
Co já vím? Tenhle filtr byl součástí aqua kompletu, který jsem před tím půl rokem pořizoval. Jediné, co o něm vím, je, že průtok vody je 250l/h a v té akvaristice jsem byl ubezpečen, že to je nějakej jako super filtr... i vzhledem k tomu, že samostatně se prodává za cenu kolem 1000,- Kč (resp. prodával v té době). Takže takový filtr prostě mám a minimálně co do designu mi v akváriu neruší. Jestli ale říkáte, že ho mám vyměnit za to, co psal romant (nějakou kostku s hlavou), tak OK. Jenom bych k tomu aspoň slyšel rád pár důvodů :)

Každopádně díky za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 12:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: grunda
Radoby filtr to je, zase ta sama opicarna, takova krasna plocha a pak uvnitr nechat proudit vodu rychle na delku pres medium, jak trubkou. Jak tohle muze slusne nitrifikovat...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.09.2013 21:22 Muž grunda [1781] - Cichlidy
nebo ten rádoby filtr čistit častěji - v akvarijní vodě (není průtok, není kyslík, nejsou nit. bakterie - jednoduchá rovnice)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:51 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Tak ten filtr vidím poprvé a moc rozdováděnej z něj nejsem, osobně bych do exponovanějšího akvária volil klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, třeba www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/… , čímž si zajistíš velmi slušnej objem filtračních hmot, jakou ta kostka bezesporu bude. Teď bych zůstal u toho co jsem napsal, toho klidovýho režimu jenom s výměnou vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:43 Muž Jerry [0] - ŽivorodkyRe: romant
Filtr je to nějaký Bluewave 03. Viz www.ferplast.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:23 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Dobrá, tak se na ten nitrivec vybodni a jenom měň tu vodu. Množství omladiny je zásadní stejně tak jako filtr č. 2 v podobě dna, který neustále rozrejváš a tudíž bych tomu dal, jak jsem napsal nějakej čas klid a podržíš si to tou výměnou vody. Jinak ten filtr jsem si nedokázal rozklíčovat co je to zač, nějakej typ, značku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:15 Muž Jerry [0] - ŽivorodkyRe: romant
Filtr jsem čistil jenom jednou - když už skoro nefiltroval. A plánuji ho vyčistit zase až přestane filtrovat. A s tím nitrivcem - no, přidávám ho tam 1x týdně už cca měsíc (je to doporučeno jako dávkování po vyčištění filtru). Skoro si říkám, jestli za to nemůže to šílené množství teď už většího potěru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:12 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Jenom měnit vodu, neodkalovat 2x týdně, při odkalování nečistit současně filtr, to činit tak týden po sobě, několik dní nekrmit, prostě akváriu ordinovat klid, bez zásahů, přidat Nitrivec možno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 19:06 Muž Jerry [0] - ŽivorodkyRe: romant
Zaregistrováno, prezentace vytvořena...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 18:22 R Muž romant [27987] Re: Jerry
Začni s vodoléčbou, tedy často, klidně obden měň min. 1/3 vody a situace by se měla stabilizovat. Máš s největší pravděpodobností vyšší obsah N látek a tudíž ty reakce ryb.
Edit: Zaregistruj se a zřiď prezentaci s co nejvíce údajema o nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 18:12 Jerry – postupný úhyn ryb? :(
Fotka k příspěvku Ahoj,

prosím o radu, už jsem v koncích.

Mám akvárko založené nějakých 6 měsíců a doposud všechno bylo, jak jsem si to představoval. Před měsícem jsem byl donucen vyčistit filtr, protože už chrčel a proud vody byl velmi slabý (oproti obvyklému stavu). Po vyčištění jsem aplikoval přípravek od Sery (nitrivec), abych podpořil vznik bakteriálních kolonií ve filtru. K tomu se moje dvě samičky pavích oček rozhodly, že porodí. Porodily obě naráz. Mám 60l nádržku a v ní jsem donedávna měl 4 samečky pavích oček, 2 samičky, 2 ancistruse a 2 black molly. Jakmile obě samičky porodily, naráz mám přerybněno (asi). Každá samička porodila cca 50ks malých rybek. Od té doby uplynuly 4 týdny a mně se akvárko začíná kazit.

Za poslední týden mi uhynuli všichni samečci pavích oček, včera uhynul sameček black molly a dneska jsem z akvária vyndal mrtvého ancistruse. To, že samečci uhynuli, je má domněnka - jejich tělíčka jsem nikde nenašel (mám uzavřené akvárium, takže ani vyskočit nemohli). Všem malým rybám se daří OK.

Jsem už zoufalý. U žádné z ryb jsem nezpozoroval jakoukoli změnu chování, prostě najednou umřely :( Zkoušel jsem výměnu vody každý druhý den, ale problém přetrvává. Pravidelně odkaluji, přidávám rybí vitamíny, krmím Sera krmivem 2x denně v přiměřených dávkách.

Teplota vody 26°C, PH 7.0, uhličitanovou tvrdost nezměřím (nemám testy), množství dusíku ve vodě je mizivé (sera nitrivec se po přidání do vody neprojeví bílým zákalem, tj. nemám tam odpadní látky).

Dnes jsem zpozoroval zarudnutí žaber a okolí u zbývajících 2 samiček pavích oček. Poslední zbývající ancistrus vypadá OK (ale včera vypadal OK i ten druhý a beztak umřel). Zbývající samičky i black molla plavou různě po akva, nyní se drží více u hladiny a vypadá to, jako by pily (z hladiny). Nepoznám, co za činnost to je. Že by se dusily? V zarostlém akva?

Pokud někdo máte nějakou radu, prosím, poraďte.
Jerry

 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:43 Muž polarniliska [2] Re: romant
Dobře. Děkuju za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.09.2013 21:31 R Muž romant [27987] Re: polarniliska
Je načatá voda a zlobí Tě s největší pravděpodobností nadlimitní množství N látek a proto ty doporučený výměny vody, jenž s tímto dokáží odpomoci. Dával bych to do souvislostí s tím stěhováním akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:29 Muž polarniliska [2]
Ještě bych se chtěl zeptat, proč je ten zbytek ryb stále u hladiny. Je špatná voda? Nebo jim vadi ty řasy? Co jsem udělal špatně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:24 Muž polarniliska [2] Re: romant
O.K. Budu měnit vodu. Snad to pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 21:03 R Muž romant [27987] Re: polarniliska
Měnit vodu, denně min. 1/3 akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2013 20:50 Muž polarniliska [2]
Ahoj. Mám problém. Za dva dny mi uhynuli všechny neonky a dneska i samice od čichavce. Vodu měním pravidelně a AQ čistím. Je možný že by to mohlo být třeba řasama? Neuvěřitelně mi zarostlo AQ. Jo a zbytek ryb je pořád u hladiny. Co mám dělat? Předem děkuju za každou radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 09:03 Tomáš55 Re: romant
Dobre, ako myslíte. ;-) ;-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 09:00 R Muž romant [27987] Re: Tomáš55
Ne, měň vodu čerstvou, kterou si nech do druhýho dne odstát a bude to jak má.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 08:51 Tomáš55 Re: romant
Tak to aj nejako robím. Z akvárka veľkého dám vodu do misi a povysávam to tam, potom opatrne dám vodu z misi, vodu z akvárka a dám to tam a vodu okysličujem. Mám sietenú porodničku, ale keď mladé spadli keď spadli na zem, tak prišli ryby a pricucli ich k sieťke a zabili ich (cca 7) gupka porodila 54 mladých a mám ich teraz asi 41. Gupka bola tehotná až 2 mesiace a rodiť sa jej nechcelo, až keď prekročila 2 mesiace, tak porodila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 08:46 R Muž romant [27987] Re: Tomáš55
Tak to jich tam na ten objem bude hodně a ani ta Tvoje péče nestačí. Přitlač na výměny té vody a měň denně polovinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 08:44 Tomáš55 Re: romant
3 x denne ich kŕmim a bordel a ich dosť veľké výkali vysávam a je to taká guľato - kockatá nádoba. Vodu majú teplú z akvárka, cca 26 stupňou. (a to nemám ohrievač, vonku sú alebo boli horúčavy, tak sa mi kŕasne voda ohriala a rybky sa mi vytierajú a rodia mi gupky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 08:41 R Muž romant [27987] Re: Tomáš55
Nejeden akvarista začínal s odchovy pavích oček v lahvi od okurek, za to se netřeba stydět. ;-) Měníš vodu denně, jak píšeš, určitě i stahuješ bordýlek ze dna a jak krmíš, jsou to žrouti, ideál je několikrát denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2013 08:35 Tomáš55
Ahoj, pred asi 2 týždňami mi 1 gupka porodila množstvo mladých gupiek a postupne uhyńajú. Je to u mladých ribier normálne? Ale teraz aj chápem sa, pretože sú v takej asi 5 litrovej nádrži a majú aj 0,8 mm. Vodu čistím denne a aj okysličujem. Čo im chýba? Cítim sa tak trochu trápne, že su v tej sklenenej nádobe a píšem to tu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 08:59 R Muž romant [27987] Re: cinda
Tak jak Ti tady spousta lidí radí pořídit testy na NO2,3, to je sice pěkný ale teď už ty zvýšený dusitany asi moc nenaměříš, neb tím osazením ryb došlo k jejich skokovýmu zvýšení a to se projevilo tím úhynem ryb a teď už bych řekl, že bude akvo šlapat daleko stabilněji. To přidávání ryb do tzv. "zajetýho" akvária je třeba dělat postupně, protože právě tím přidáním se biologická rovnováha začne definitivně upevňovat a nitrifikace běžet tak jak má. Tak aby se při přidávání "většího" počtu ryb do čerstvý nádrže právě to co tě potkalo nedělo, dá se to podržet výměnama vody a to klidně v denním rytmu. Ty testy klidně pořídit do šuplíku můžeš, protože když se bude postupovat jak jsem popsal, tak by se už žádnej problém konat neměl. Testy bych použil pouze na studniční vodu, tam by ty N látky mohli zazlobit. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116?od=651