Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 19:23 Muž miloon [4]
a ja by som rad vedel cim to je ze sa mi rybky(nie casto)otieraju o rastliny..drevo...kamen...dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 19:16 Muž Jano [0] – Re: Štěpán
To áno, horšie je to s výberom jej umiestnenia - aspoň v mojom prípade.
Dokonca netreba ani samostatnú karanténku - môj priateľ to robí tak, že do 5 l fľaše dá nové rybky, pričom množstvo vody nie je ani malé, aby sa fľaša neprevrhla a nevyliala a ani veľké, aby sa neponorila - a takúto ju ponorí do akvária, dá sa to samozrejme použiť len pre malé rybky, resp. pre ich malý počet a nie na dlho. Fľaša takto pláva na hladine akvária, vyrovná sa teplota, rybky nadviažu sociálny kontakt.
Mne vadí dosť aj prístup predavačov v akva predajniach, ktorí zmiešajú všetky ryby dokopy, použijú malé množstvo vody, miesto adekvátneho zloženia vzduchu prifúknu CO2 z pľúc, ale to som asi náročný akvarista.
P.S. Dnes som odlovil ďalšiu neónku,ktorá bola ešte pomerne dobre vyfarbená, avšak pri odlove sa potácala - dala sa dobre uloviť, aj keď unikala a na chrbáte mala pomerne symetrické, šikmé biele pásy - asi som sa nemýlil s diagnózou, len by som potreboval uistiť, že nejde o niečo ďalšie - tie hnedé škvrny mi do tej hmyzomorky akosi nesedia.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 19:15 Muž Yirka [9126] – Re: navik
Prohlížel jsem některé rozbory vody, ale výskyt NO2 jsem nenašel. Odkud jsi čerpal?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 18:55 Muž navik [908] - Sumci – Re: Romy
Hádky nejsou ani moje obliba, dovolil bych si upozornit, jak je zřejmé z RE:, že jsem reagoval k předchozímu příspěvku Yirky, který zmiňoval NO2- ;-), každopádně jsem svůj příspěvěk označil za OT, abych neuvedl někoho dalšího v omyl... :-)
Jinak o limit NO3- se přít pochopitelně nebudeme, je uveden správně
;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 18:12 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: navik
Nechci se hádat,ale pokud vím,je hygienický limit pro pitnou vodu,v obsahu NO3,o kterém tu byla řeč,je 50 mg/l. ;-)
www.pvk.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 10:38 Muž Yirka [9126] – Re: Štěpán
Pravda, nevyjádřil jsem se úplné přesně, na mysli jsem pochopitelně měl koncetraci NO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 08:37 Štěpán
Yirka napsal: Jejich koncentrace je hodinu po napuštění a vpuštění ryb pochopitelně nulová. Hladina NO3 nulová není, ve vodovodní vodě je asi 20 mg/l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.12.2008 08:33 Štěpán – Re: Jano
Tohle je přímo ukázkový příklad, že KARANTÉNNÍ NÁDRŽ, ve které několik týdnů chováme nově zakoupené ryby, je opravdu potřeba...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2008 23:31 Muž Jano [0] – úhyn tetier - pokračovanie
Je možné, že som to akvárko aj prerybnil. Ale jedna neónka sa "potácala" už pri vpustení do akvária, akoby jej nefungoval plynový mechúr, bohužiaľ si už nepamätám, ako bola sfarbená (to viete, deti okolo atp.). Boli v tom malom sáčku fakt napěchované - to je také výstižné slovo. Ale vonku bolo pomerne teplo, aj na oravské podmienky a transport bol rýchly. Len tá absencia karanténky mi vadí. Aj pomalosť niektorých dodávateľov akvapredajní.
Akvárium bolo založené v júni (červen) 2008, postupne, tj. najskôr dno, rastliny, potom dva-tri týždne čakacia doba, snáď som ani tým rastlinkám nedal hnojivo,už sa nepamätám, a potom ryby - tetry čierne, červenoúste, kardinálky čínske - po 10 ks, pancierničky zlatopáse 7 ks, na viac som nemal vtedy peniaze a neónku som nezohnal, tak tie kardinálky čínske boli z núdze cnosť. Z rastlín mám aj jednu rýchlo rastúcu, od pohľadu vypadá ako Myriophyllum, ale rástla ako burina, tak som ju takmer zlikvidoval, teraz mám len jeden kus a stále ma prekvapuje svojim rýchlym rastom. Podľa informácii by to mohla byť varianta vodného moru, neviem, k akvaristike som sa vrátil po niekoľkých rokoch.
Tú krupičku pred 3 týždňami som si zavliekol s dvoma Thorichtys meeki, s ktorými som si kúpil aj tých prvých 25 neóniek a niekoľko dodatočných rhodostomov (tie pošli najviac, cichildy som utratil hneď ešte živé).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2008 23:20 Muž Jano [0] – úhyn tetier
Dobrý večer, mám 250 l akvárium, pridal som k cca 25 tetrám neónovým ďalších cca 25, k tetrám červenoústým približne taktiež dvojnásobok a tých je cca 15, mám menší problém, a síce, že mi postupne hynú, zrejme tie nové kusy, na tetrách neónových sú po uhynutí vidno hnedé škrvny na rôznych častiach tela, ale je ich málo - dve-tri, rôznej veľkosti, pripomínajú malé parazity, v akváriu som si pred ich úhynom nič nevšimol. Hynú aj tetry červenooústé, tiež asi tie nové kusy, na tých vidno už v akváriu zmeny - majú červené žiabre a stoja hlavou mierne šikmo dolu a zrýchlene dýchajú. Obávam sa najhoršieho - hmyzomorky. Ešte niečo - keď som ich kupoval, boli prenášané naraz v malom množstve vody spolu s 10 Ancistrus sp., 5 Colisa sp., tým však nie je nič (sú to 2 dni od kúpy). Pôvodne som pri tých tetrách mal aj tetry čierne - 10 ks, kardinálky čínske - 8 ks, Corydoras schultzei - cca 15 ks. Inak je všetko v poriadku, voda je čistá, pomerne husto osadená rastlinami, naposledy menená pred mesiacom. Je to choroba, alebo šok po transporte ? V piatok a sobotu sme maľovali izbu, nič sa však nezmenilo, akvárium bolo zakryté, ohrievané topítkom, miestnosť vetraná.CCa pred tromi týždnami som preliečil rybky malachitkou pre krupičku, teraz som im dal jednu dávku preventívne - nemám možnosť pre karanténne akvárium. Dúfam, že som na nič podstatné nezabudol a omlúvam sa za nesúvislosti.
Ešte dodatok - biologická rovnováha je zaistená hustou Valisneriou (či Sagitariou ?), je dlholistá, ďalej troma Microsorium pteropus, stredne veľkým trsom jávskeho machu, niekoľkými Hygrophylla (corymbosa ?), niekoľkými Cryptocoryne affinis, nedávno som kúpil neoznačené rastlinky, pravdepodobne Bacopa sp., ktoré už dosahujú hladinu akvária (výška 50 cm, treba odpočítať hrúbku dna vzadu cca 10 cm). Mám výkonný filter Tetratec, po zoškrabaní zelených rias na čelnom skle je vidno, že voda je krištáľovo čistá). Je fakt, že som kŕmil aj mrazenými nitenkami, ktoré mi pripadajú veľmi špinavé - po rozmrazení v troche vody je táto dosť zakalená, v tomto ohľade sú mrazené patentky oveľa čistejšie). Väčšinou ale kŕmim sušenou potravou.
Ešte k tým tetrám červenoústým - už dlhšie pozorujem, že niektoré jedince majú tmavšie sfarbené telíčko, v pohode však takto existujú. Tie postihnuté jedince majú buď mliečne sfarbené telo (akoby mliečny závoj), alebo sú priehľadné). Hynú postupne, 1-2 rybky / deň. Pomôže, keď nabudúce, keď budem kŕmiť nitenkami, alebo patentkami, keď zalkalizujem vodu ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 08:12 Muž Yirka [9126]
Evicaaa napsala: Předtím akvárium vypadalo tak, jak jde vidět na fotkách. Podmínky jsem zlepšila přidáním rostlin a výměnou dna. Nic nedělám = už do toho nevrtám.
A chci se zeptat, jak je možné, že mi pracovníci jedné akvarijní firmy založili akvárium během asi jedné hodiny, voda byla z vodovodu neodstátá, filtr nový, a ryby to všechny přežily bez újmy?? Jaktože se neotrávily žádnými N-látkami jak píšete, že se to právě teď u mě děje??

Opravdu jsi toho moc o koloběhu N-látek v nádrži nepochopila. Jejich koncentrace je hodinu po napuštění a vpuštění ryb pochopitelně nulová. Stoupá a až po nejméně 3 týdnech chodu začnou být technické komponenty nádrže koloběh zvládat a udržet. Pak je teprve čas na postupné vpouštění rybek. (BTW - co to bylo za renomovanou firmu?)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 01:28 marsz
Ve chvíli, kdy mám napuštěné jedno akvárko, a v něm už konkrétní rybky, tak to jinak asi nejde. Argh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 01:21 Žena ustavprochore [567] – Re: marsz
Nic ve zlém, ale tuhle radu bych doporučila Evě (a nejen jí) přehlédnout. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 01:12 marsz
Otec svatý to zvládl za sedm dní tuším. To zvládnu taky. ;-) Možná rychleji. Dělám teď něco podobného, protože není doma místo na vánoční stromek. :-) Nemám žádné testy a ani nebudu žádné kupovat, takže budu muset čučet do akvária a případně běhat s kýbly. Ale i takhle se to dá zvládnout. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 01:01 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: marsz
Ano,ale musí biologicky fungovat.Pokud ne,...je každý zásah znát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 00:58 marsz
60-ti litrové akvárko by mělo už být docela stabilní, ne? Pokud je to záliba, tak se musím spíš nutit, abych do toho všeho furt nerýpal, než to zanedbával. Klidně můžu měnit kýbl vody denně. Dohromady asi 10 minut lítání. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2008 00:04 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Evicaaa
Ne nadarmo se říká,že čím menší akvárium,tím více práce.Jinak,na malé akvárium,více zkušeností.Jestli si myslíš,že výměnou dna jsi svým rybám zlepšila podmínky...pokud jsi je tam dala hned,naopak,akorát jsi jim ublížila.Chemizmus vody se rapidně změnil,a nitrifikační bakterie nejsou jen ve filtru,ale i v akváriu,takže jsi více jak 3/4 zničila,tím pádem nastalo zvýšení právě NO látek.Nevím,jak pracovníci akvarijních firem dělají svou práci.Já sám dávám neodstátou vodu a to i terčovcům,ale akva mi biologicky funguje,a chlór už dávno není hlavní součástí kohoutkové vody.Ryby opravdu vydrží mnoho,a pokud je zanedbaná jedna ze základních věcí,nastane problém.Tyto jsou:Zajeté akva,pravidelná výměna vody,kvalitní pestré krmení,karanténa pro nové ryby.Chápu,že pro 60 l akva je těžší udělat biorovnováhu,než u 200 l,ale právě to chce čas a tu trpělivost.Možná bych začal znova,podle rad a hlavně podle pravidel koloběhu dusíku.Co nějaké testy,máš?NO2,NO3,pH,dGh,dKh...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 23:40 jirikovar – Re: Evicaaa
tvuj popis je jasný na otravu dusikatými latkami---- sám jsem se s tim potkal v mém 350l akvišu a teď se s tím potýkám v mé 25 litrové odchovničce jenže výsledek je jasný ve velkém me chcíplo ryb skoro za 2000,- nic spešl ale bolelo to budiš zkušenost bolí sice moji kapsu ale co ty ryby co jsem otrávil NO2 bo jsem jich tam vypustil moc vzhledem k málo rostlinám a nezajetí filtru ale pak jsem začal číst a číst a dneska vím že dusikaté látky se nedají nějak uspíšit jen čekat a zajíždět akvarium mno a dneska se moje ryby mají hezky k světu až na zataženou nemoc teď (ale opět moje chyba --- nedodržení karantény tak doufejme že se to obejde s co nejmenšími ztráty) mužeš se mrknout do mého profilu jak vypadalo akvarium po otravě NO2 a posléze a jestli uvažuješ o prodeji když se ti nedaří tak ho radši prodej protože chceš něco co chce péči a trpělivost a ne chemii bo s tím to spíš pokazíš než napravíš ---vlastní zkušenost---- ani na řasy, šneky a pod se vším se dá bojovat biologicky je to přeci jen kus přírody co máš v tom skle doma tak proč chemii a pod
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 23:23 0 – Re: Evicaaa
Mám několik odchovných nádrží , kde jsou ryby "nahuštěné" a není tam jediná rostlina . Vodu při výměně dávám čerstvou napůl s jeden den odstátou a měním všechnu najednou a někde není ani vzduchování nebo filtr. Přes to všechno jsou ryby v dobré kondici , nehynou a normálně přijímají potravu , jen se nesmím opozdit s tou výměnou vody.

Tvoje chyby jsou sice v příspěvcích vypsány , ale chce to důvtip na ně přijít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 23:09 Evicaaa
Před asi pěti lety jsme měli 250 litrové akvárium a v něm skaláry a nějaké mečovky a tetry, možná jsme měli přerybněno. Rostlin tam moc nebylo, filtr jsme často vypínali ze zásuvky, protože byl hlučný, na pozadí a kamenech byla zelená řasa, vzhed prostě nebyl nic moc, nikdy jsme neznali hodnoty vody, (já tenkrát o akvaristice nic nevěděla, nebyl to můj nápad pořídit si akvárium), a rybám se dařilo, ani žádná nemoc kromě krupice se nikdy neobjevila. Takže čím míň se o to starám, tím lépe se rybám daří nebo co?? smich Btw chápu, že nemůžu srovnávat údržbu a ustálenost podmínek 250 a 60 litrového akvária.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 22:58 Evicaaa – Re: Romy
Předtím akvárium vypadalo tak, jak jde vidět na fotkách. Podmínky jsem zlepšila přidáním rostlin a výměnou dna. Nic nedělám = už do toho nevrtám.
A chci se zeptat, jak je možné, že mi pracovníci jedné akvarijní firmy založili akvárium během asi jedné hodiny, voda byla z vodovodu neodstátá, filtr nový, a ryby to všechny přežily bez újmy?? Jaktože se neotrávily žádnými N-látkami jak píšete, že se to právě teď u mě děje??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 22:42 Muž Romy [1822] - Cichlidy
Vím,co má bezejmenný na mysli,a musím s ním bez výhrad souhlasit.
,,mám už asi 3 týdny"..,,rybky jsem dala hned po pár dnech a žádný problém"následuje úmrtí a zase úmrtí...
V tomto případě jsi dokázala,že stále neovládáš základy akvaristiky.Dle mého názoru jsou ryby v neustálém stresu,bez zajeté nádrže,tím jsou vystaveny následně zvýšeným NO látkám,dále opět díky nestabilní vodě se přidala bakterka.Pokud nepochopíš zákonitosti vody,koloběh dusíku a nároky ryb,budeš stále na začátku.Píšeš,že se rybám snažíš zlepšit podmínky,jak??Těsně před tím píšeš,že nic neděláš???
,,některé ryby jsou něčím nakažené"asi ano,myslím že nedostatečnou péčí,a nevědomostí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 22:06 0 – Re: Evicaaa
Zatím nikdo nenapsal skutečné příčiny proč ryby hynuly a nedaří se Ti , prostě si nepřečetli všechny Tvoje příspěvky a neudělali analýzu . Ty vlivy jsou do očí bijící ( tři - čtyři , plus nejen v akváriu) a není to tím co se tu psalo.

Stačilo udělat velmi málo a DAŘIT se mohlo HNED !

Dala jsi mi v "minulosti" velmi razantně znát , že o moje názory nestojíš ,tak promiň , že nejsem konkrétní ; a proč na provozní chyby žádný zkušený rybičkář neupozorní je taky otázka , na níž jsem pravděpodobně odpověděl v úvodu nebo jim prostě došla "chuť".

Setkal jsem se s mnoha lidmi , kteří skončili s akvaristikou právě proto , že se jim nedařilo a nevěděli si s tím rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 21:04 Muž filipsi [1295]
Romy napsal: Víš co je to trpělivost?....
Myslim, ze se to da vcelku uspesne nahradit lennosti :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 20:49 Muž stanovsky [29] - Živorodky
A taky číst než se do něčeho pustíte.. To není o tom ře si koupíte akva a přípravky do něj .. vodu a ryby. Chce to vytvořit určitý životní prostor. A co jsem se tak dočetl tak živorodky těžko snášejí změny hodnot ve vodě. Mi se taky z prvu nedařilo ale později po pár letech to vyšlo. Mám hafo namnožených black moll a pavích oček. (! a to ke všemu mám ještě poměrně tvrdou vodu - ze studny) takže hodně štěstí a jak říkám číst číst číst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 20:33 Muž Romy [1822] - Cichlidy – Re: Evicaaa
Víš co je to trpělivost?To je to,co zdobí všechny úspěšné akvaristy...A také na náhlé případy musíš být připravená,karanténa a tak...S 20 litry bez filtru asi nic udělat nejde.Záleží jen na tobě,jak se s neúspěchy vypořádáš.Každý jsme si více,či méně prošli různými problémy,ale jde o to,se z toho poučit a nikdy neudělat podobné chyby.Jednoduše řečeno,ryba házená ze stresu do jiného stresu nebude nikdy zdravá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 20:06 Evicaaa – Re: Sid
Všimla, jasně že jo, ale nemohla jsem je nechat ve 20ti litrech bez filtru a bez všeho, musela jsem je dát zpátky,navíc mi v těch 20ti litrech hned po jednom dni umřel sameček pavího očka, taky s emu rozpadly ploutve a motal se. Myslím si prostě, že vodou to není, že některé ryby jsou něčím nakažené a po nějaké době se to projeví, nebo já fakt nevím. Nic nedělám, umírají, snažím se vytvořit lepší podmínky, umírají... Jak už jsem někde napsala včera, pokud se do konce roku ještě něco stane, končím a prodávám akvárko, protože zaprvé mě, každá ztráta mrzí a zadruhé si nemůžu dovolit kupovat pořád nějaké nové ryby a všemožná léčiva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 09:20 Muž motýlek [275] – také jsem s tím bojoval
asi před 15-ti měsíci (?) jsem z více míst shromažďoval rasbory klínoskvrnné k dalšímu chovu ... nejméně dvakrát se mi stalo, že razbory z jednoho místa všechny během několika dnů odešly do věčných lovišť ... dokonce jsem pozoroval přímo úhyn jedné z nich: jevila se úplně normálně, během asi 10-ti sekund začala jezdit jako šílená a bylo po ní ... v úplně stejné vodě a naprosto stejných podmínkách mi jiné bez problémů žily a zkusmo jsem je rozmnožil ... u potěru jsem si všiml velké náročnosti na kvalitu vody - až po přidávání upravovače vody (normálka koupená někde v TESCu ;-) ) se vše ustálilo a potěr pak rostl pěkně a dnes jsou to krásné kousky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2008 09:00 Jirka88
to Radek:
Když sem je tam taky vypustil tak dělali úplně to samý ale po pár dnech se mi na listech rostlin ty jikry objevily takže nevim co se ted bude dít...jinak u mě další mrtvý a stále jsem nezjistil příčinu vody...parametry jako ph,NO2,NO3,tvrdost jsou v pořádku takže fakt nevim...blbý je že sou jenom dvě...myslíte že je mohl všechny sežrat ancík?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 19:54 Muž Sid [6634] - Rostliny – Re: Evicaaa
...mám už asi 3 týdny, co jsem předělávala akvárium. Rybky jsem dala hned po pár dnech a žádný problém. Ale...
To nevypadá na "žádný problém"... :-O
Nějakou chvíli se na těchto stránkách pohybujete - všimla jste si debat o nutnosti postupného přidávání rybek do nově zřízeného akviška? hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 19:34 Evicaaa
Můžete mi někdo poradit??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2008 18:33 Evicaaa – Umřely!!
Ahoj, mám už asi 3 týdny, co jsem předělávala akvárium. Rybky jsem dala hned po pár dnech a žádný problém. Ale včera se samička gupky začala divně pohybovat - motala se a jakoby "stála na hlavě". Dneska jsem ji našla mrtvou, žádné příznaky žádné nemoci, ale zase má na paprsky rozpadlou ocasní ploutev. A navíc jsem si teď všimla, že moje nejoblíbenější rybička ancík je taky mrtvý!! Ale jakto, celou dobu byl v pořádku, měla jsem ho asi 5 měsíců, nemá na sobě zase žádné příznaky žádné nemoci, choval se pořád normálně, ani rozpadlé ploutve nemá a teď je prostě mrtvý!! Co se děje, můžete mi poradit?? O akváriu viz. prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 18:34 Muž Radek [3]
Jirka88: ..sežral je ten ancistrus.

Ale teď jiný dotaz. Mám 10 razbor + další, v dvoustovce. Po vypuštění jevily známky tření (otíraly se o listy břichem nahoru), ale zřejmě k němu nedošlo a dvě samice plavou s obrovsky nafouklým břichem. Nejeví sebemenší známky nemoci, ale oproti nejmenší rybě z hejna jsou dvojnásobné. Co mám čekat - dojde k postupnému "vstřebání" jiker a návratu k původním rozměrům?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 18:24 Jirka88
mam to spočítáno tak na 31 litrů :-D no pochybuju že rybičky můžou umřít kdy chtějí protože hodnoty vody jsou v pořádku :-D bude spíš nějaká nemoc ale ostatní rybky vypadají ok tak to zatim neřešim...stejně mě zajímá kam zmizeli ty dvě který sem nenašel ani v akvárku ani v okolí akvárka :-Dfakt záhada...asi mam v pokoji bermudskej trojúhelník....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 11:48 apinek
''mam akvárium 38l a měl sem tam 11razbor klínoskvrných ''
když odečteš kolik l zabere dno,dekorace....atd hmm :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2008 08:48 Jirka88
Mám podobný problém... pár dní sem nebyl doma a vrátim se a 3 razbory mrtvé...mam akvárium 38l a měl sem tam 11razbor klínoskvrných a 1 ancistrus sp....tak sem dno odkalil a dolil vodu...za další noc jedna zmizela a ta další je hubená,odmítá potravu, ztraní se a divně plave....špatné držení těla při plavaní ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2008 22:10 vitek38
osvětlení zářivek akva-glo je špatná ... tvoří se tam v akváriu řasy a nerostou rotliny. A také s osvětlením se mění i filtrace ovšem jen u malých akvárii ( jako mám já ) okolo 72l. Kupovat sety se zase tak moc nevyplatí.A také záleží jak bydlíš... světlo v akváriu může rušit bytové světlo a další zdroje... Ovšem s umíráním rybek to nemá nic společného
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2008 18:06 martin – uhyn rybek
prosim vas mohl by mi nekdo poradit proc mi z niceho nic zacali umirat rybky.prestehoval jsem se a zavedl opet akvarium o 360litru po 3tydnech jsem donej zacal kupovat rybky a dal i svoje stare a vse v poradku mam tam smesku rybek a po tydnu mi zacali umirat porad jsou v poradku nesleduji zadnou nemoc na nic a rano jsou mrtvi vudy tak 2-3 rybky i bychirci me umreli,zivorodky a vse ostatni pomale umira.prosim vas o radu co s nimi muze byt a jak zabranit uhynu,mam tam tak cca 60kusu rybek.dekuji moc za radu,pokud mozno piste mi na marnoff@seznam.cz diiky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2008 23:57 Žena darka [520] – úhyn Black Moll
Ahoj a přeji hodně úspěchů!Taky jsem přišla ze dne na den k akvárku jak slepý k houslím. Majitel umřel a mně jich bylo líto.Moje začátečnické chyby a nutnost rychlého přenesení do úplně nového akva některé nepřežily, ale snaha byla velká. Ale je pravdou, že všechny Black Molly vydržely, mám pocit, že tyhle ryby vydrží všechno. Můj názor je, že něco ve vodě není o.k., asi NO2.Vydržte a nedejte se odradit,všichni se pořád učíme. :-) potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2008 19:54 hoppe.d – Re: hoppe.d
u ostatnich rybek se nic takoveho neobjevilo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2008 19:52 hoppe.d
ahoj mela jsem dva samecky, nejakou dobu byli v poradku a krasne rostli. jeden samecek najednou hrozne zhubl, mel propadle brisko ale protoze se radi schovavaji nevsimla jsem si toho dost brzy, ke konci byl porad schovany za vzduchovanim ani jsme ho nemohli dostat ven, nezral a neplaval a brzy zemrel.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2008 11:20 michael
ked su ryby blede.nedostatok svetla
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 19:37 Keena
Ahoj. Já čistím filtr a vyměňuju vodu dohromady, ale ryby jsou v pohodě, opravdu je to pro ně taková zátěž? Viz moje akva. Filtr peru v odsáté vodě, měním tak 1/3 někdy víc, akva mám 2 měsíce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 13:27 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Vendula
Ja tyhle veci nepouzivam.Je to ten druh chemie kterej mi prijde naprosto zbytecnej jen to stoji prachy.Mozna kdyz se zaklada nove akva tak dejme tomu ale lejt to tam pri vymene casti vody je nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 12:32 Vendula – Re: Dahak
A Aquaregulátor? Dík.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 12:30 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Vendula
Vodu klidne vymenujte staci kazdej den tak 2 litry rybam se ulevi jen to zabihani akva bude trvat mozna o neco dele.Idealni bude kdyz nechate vodu vzdy pres noc odstat.Pokud vyusteni filtru ceri vodu neni nutne vzduchovat.Ancici by to meli prezit a ty zivorodky snad ted uz taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 12:19 Vendula – Re: Dahak
Díky za reakci. Takže v akvárku vodu zatím měnit nemáme? A co odkalovat? Použili jsme Aquaregulátor (není to chyba?). Přežijí aspoň ty ancistrusi? A máme vzduchovat u takhle malého akvárka, když filtrujeme? Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 11:57 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Vendula
wds.cz/…
Presne vas pripad :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 11:37 Žena Alena.sv [89] – Re: Vendula
Ahoj,na 22l je 5 živorodek a 2 ancistrusi mnoho.Vzniká moc jedovatých odpadních látek které nezaběhlé akviško nestačí odbourávat.Vyměň část vody a snaž se zredukovat počet rybek.
To co se ti udělalo na té rostlince je řasa - přebytek živin.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2008 11:29 Vendula – úhyn ryb a pavučinky?
Fotka k příspěvku Dobrý den, mám dotaz. Asi 2 týdný máme nově založené akvárko (22 l) a v něm dva Ancistrusy a pět živorodek (nám neznámých). Nyní nám dvě živorodky umřely, voda zapáchá a je nažloutlá a na jedné rostlině se utvořilo cosi, vypadá to jako pavučinka (viz foto). Nevíte co s tím? Ostatní rostliny jsou lehce nahnědlé. Filtrujeme, svítíme teď jsme raději zapojili i vzduch. Občas se nám zdálo, že živorodky se chodí nadýchat k hladině, nebo je to normální? Teď jedna z živorodek je neustále u hladiny a je taková líná. Díky za pomoc.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26751x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116?od=1551