Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Postupný úhyn ryb

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Postupný úhyn ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 19:30 Muž Johan [4957] - Rostliny – Re: frmol
podle mě to není moc. já mám v 22l akva 40W klasickou žárovku a je to málo.. jo, bejt to kompaktní zářivka nebo klasická zářivka, to by bylo jiné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 19:28 Kaearan
Ryby jsou klasika začátečníka : paví očka, black molly, mečovky červené, fantom, poslední razbora a ancistrus. mečovky vydržely, samci pavích oček zatím taky, a ancistrusi taky... jinak od každého umřel minimálně 1 kousek. Žárovka je tam normální, jenom ne průhledná, tzv. mléčná. A teplota je max. 23-24C. Teplem to není. I když předtím tam bylo 18C. Těžko říct... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 19:24 Muž filipsi [1298] – Re: Kaearan
Co teplo, nezahriva se ti akva moc? myslis opravdu 40W zarovku, tj. to se zhavym vlaknem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 19:15 Muž frmol [14]
jake rybky? a 40w na 50 litru je moc, staci 15 az 25w zarovka, jestli uz teda nemas zarivku
pravidlo je 1w na 2 litry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 18:55 Kaearan – Úhyn rabek
Zdravím, mám porblém. Minulý týden jsem rybičkám koupil nové osvětlení. Před tím žádné neměly. Osvětlení je obyčejná lampa s 40W žárovkou. Akva je 54l. Z nějakého důvodu mi začaly najednou umírat ryby, a od té doby, co mám osvětlení jich zemřelo asi 5. Může to být nezvykem na světlo? Nebo špatným osvětlením? Prosím poraďte.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 07:27 Petulinka
Fotky v prezentaci nejsou aktualizovane - je tam víc rostlinek a schovek pro rybky...parmicky jsou nové, dárek (od úterý)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2008 07:15 Muž Yirka [9247] – Re: Dahak
Souhlas, usuzovat pouze z výměny vody, ře dusitany jsou Ok je risk. Test NO2 je ve vztahu ke zdraví rybek jeden z nejsmysluplnějších.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:39 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Pri premnozeni strevnich nebo zabernich parazitu to nejakej cas trva nez ryba chcipne.Prestane zrat,ztmavne a schovava se to by si Petka urcite vsimla ;-).Ja bych to videl na nejakou otravu ale prekvapuje me ze se to nejak vyhnulo parmickam.Kazdopadne pri takovem ostazenstvu nemit test na NO2 je dost riskantni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:27 Nobody – Re: vóťa
Tak parmičky a tetry by startovaly k hladině každou chvíli,pokud by měly málo kyslíku.
To vypadá spíš na nějakou nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:24 vóťa – Re: Nobody
těžko říci co je opravdová příčina, avšak nekaždá ryba je na kyslík stejně náročná...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:21 vóťa – Re: Petulinka
viděl bych to jako možnou a asi i jedinou příčinu, chtělo by to nechat akvárium více zarůst rostlinami, pak by totiž nemuselo dojít ani k úhynu čichavců, mohli by se před tím dominantnějším samcem schovat... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:20 Nobody – Re: Petulinka
Na ten kyslík bych moc nesázel.To by umíraly rybky všechny. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 21:16 Petulinka
No čichavci spíš zemřeli po útocích dominantního samce, který si stavěl hnízdo. Ostatním rybkám se daří, jen ty skaláry mě mrzi...Takže nedostatek kyslíku z přerybnění?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:36 vóťa – Re: Petulinka
koukal jsem na množství rybek v Tvé nádrži, bylo jich tam řekl bych možná víc než by bylo dobré, to by vedlo k nedostatku kyslíku a udušení, to by však platilo jen pro skaláry, čichavci jsou pro nedostatek kyslíku vybaveni labyrintem díky němuž mohou dýchat i atmosferický kyslík...tudíž bych spíš příčinu úmrtí voiděl v nějakém vnitřním parazitovi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:36 Petulinka
Nee
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:34 Muž styv [10] - Amerika
Nezvlhlo ti krmivo,Keď sa dostane trocha vody do vločiek,môže byť napadnute plesňami a spôsobiť postupné hynutie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:29 Petulinka
a taky s nima 3 čichavci pošli - to vše během 14 dní, zůstal jenom dominantní čichavec a drobné rybky (parmicky, molly, mecovky, neonky, tetry cerne,...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:27 Petulinka
jo žrali si myslím v pohodě, v akvu byli přes 3 měsíce - bylo jich tam 8 a všichni do 1 dnes pošly, skoro obden mrtvá skalara
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:25 vóťa – Re: Petulinka
vodu měníš, tudíž bych vyloučil i otravu NO2,NO3, i když to plavání u hladiny by tomu mohlo kldině nasvědčovat, u té hladiny plavaly delší dobu?přijímaly potravu?jak dlouho si je měla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:14 Petulinka
Každý týden měním 1/3 vody, na nemoc to nevypada
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 19:08 vóťa – Re: Petulinka
z uvedených informací asi těžko někdo vyvodí co bylo příčinou úmrtí, udušení bych vyloučil, kdy jsi měnila vodu předtím než ryby pošly?nějaké známky nemoci, parazitů si nepozorovala?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2008 18:58 Petulinka – Úmrtí skalár
Nevíte co by mohlo způsobit úmrtí skalár? Testy na PH jsou v pořádku, CO2 nemám, plavaly u hladiny

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2008 13:33 miro03 – Re: Kubajz
Postup je nasledovný 1tableta 250mg na 20litrov vody,pri 100litroch jednu tabletu prihodit navrch.Po troch dnoch odkalit a pridat na každých sto litrov vody 1tabletu,po dalších troch dnoch odkalit pol akvária a zopakovat celu liečebnu kůru.Je to kvoli vajičkám capilárií,ine vnutorné parazity...na tie nemá entizol učinok až ked sa vyliahnu.Preto je dobre zvýšit teplotu na 32až33stupnov,urýchli sa proces liahnutia,viac vzduchovat lebo čím vetšia teplota tým menej je vo vode kyslíku.Od začiatku liečby treba celý mesiac krmit len suchým krmivom.No je tu ešte otázka či su to vnutorné parazity?Napríklad mohol chovatel chovat terčovce grindalom a vtedy maju tiež biele výkaly no nie priehladné.Podobný problém mal aj Kaderík,tak dal terčovca po uhynutí na rozbor a terčovec nemal ani jedného parazita,uhynul na nádor na mozku.Čiže niekedy sa robí zbytočný poplach a lieči sa terčovec aniž bi bol nemocný.Pokial je to ryba čerstvo osadená do nádrže,tak zo stresu nemusí žrat týžden i viac.Mal som prípad ked sa mi terčovce rozožrali až po 3týžnoch a dodnes žeru len hovedzie srdce,grindal,vločky a mrazenu artemiu,granuliek sa ani nedotknu ani po 1dnovej hladovke.Určite však entizol zaberá,no pokial ryba žere liečim radšej flubenolom a podávam flubenol terčovcom aj preventívne,takto mám istotu že terčovce su zdravé,čo mi potvrdil aj výskumný ustav v Prahe kde som dal na rozbor tri terčovce a všetky boli naprosto zdravé.Entizol však treba dávkovat v dávkach ktoré su učinné čo je aj prípad z mojej praxe. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2008 12:40 Kubajz
Cauwes,tak jsem s dnes byl pro ten Entizol a uz to mam v akvarku :) doufam,ze to zabere ano Jinak s timhle vubec nemam zkusenost,tak mam potom vymenit 1/3 vody..?a za jakdlouho to bude mit nejaky ucinky..?dikeec moc ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 19:23 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Kubajz
Baktopur je na bakterialni onemocneni ty mas s nejvetsi pravdepodobnosti problemy s parazitalnim onemonenim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 19:18 Kubajz
Ok,ted jeste koukam ze tady mam od Sery nejakej baktopur,to jsou taky nejaky tablety,to by nepomohlo..?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 19:15 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Kubajz
Jedna tableta na 50 litru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 19:14 Kubajz
Tak ja skusim ten entizol...je na tom nejaky davkovani..? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 18:47 Muž Dahak [425] - Cichlidy
Vcera se to tu resilo.http://rybicky.net/forum/6296?r=14 jestli ma bile vykaly jsou to strevni paraziti jestli ma hodne zrychleny dejchani jsou to zaberni paraziti.Z tehle fotky toho poznat moc nejde.Nedavat zadny Preventiny ani podobny desinfekce to nepomuze nejdriv to chce podle priznaku zjistit o co jde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 18:32 Kubajz
Jestli to sou ti strevni paraziti tak co na to..?Daval jsem tam nejakou desinfekci do akvarka,menil vodu...A jak dlouho to jeste vydrzi..?je to 4. den co nezere
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 18:31 Kubajz
Fotka k příspěvku Tak tady je :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2008 16:20 Muž Johns [30] - Cichlidy – Kubajz
Vypadá to na střevní parazity ale pomůže fotka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 20:16 Muž Dahak [425] - Cichlidy – Re: Kubajz
Udelej fotku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2008 19:49 Kubajz
Cauwes ;-) Hele mam problem :-( mam asi mesic novy tercovce a jeden,ten nejmensi mi uz 3 dny nezere....Nevim co s nim mam delat...Teplotu a tvrdost vody mam dobrou,ale pH je trosku vyssi, nez by melo.Ale ostatni jsou uplne v poho.Pridavam jim vitaminy a krmim je mraz. srdcem..Nevite co s tim jednim delat..?Dikec moc palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2008 08:01 lachon
založil jsem 360 L akvárko osadil rostlinama ničim to nehnojím teplota vody je kolem 28 stupnů voda je z kohoutku a tercounum se daří skvěle :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 19:52 luda – pro duny
ja nejsem začatečnik koupil jsem novou krev tem rybam je fajn ale stou poruchou sem se nikdy nesetkal
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 12:15 Kacisek – Re: ghostik
Očko se jsou spíš v prostřed akva a pancernicci jdou k hladině jen když je tam něco dobrýho, jinak ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 10:16 Muž ghostik [81]
Nemneli zrychleny dech a nezdrzovali se u hladiny ? Nelitaji ti pancernicci casteji k hladine ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2008 09:45 Kacisek – Re: wayn
je ale divný že 5měsíců byly v pohodě a teď za posledních 10dní už jich umřelo 6.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 15:13 Muž wayn [79] – Re: Kacisek
Na tak malé akvárium tam máš hodně ryb a ne zrovna vhodných. Pravděpodobně jsou dost oslabené a otrávily se dusíkatými látkami. Ten filtr co tam máš je totiž k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 15:09 Kacisek – Re: Kamekh
Jde o Rybkárium a jsou to dospělé rybi, nejdřív to byl saměček a teď 3 samičky. Vůbec nevím čím to je...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 11:11 Kamekh – Re: Kacisek
V které z Vašich nádrží se to neštěstí děje ? A jedná se o mladé, nebo dospělé rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2008 09:46 Kacisek – Úhyn oček
Mám dotaz z ničeho nic mi začla umírat Paví očka. Byly v pohodě a za poslední týden to je už 4. Normálně jí a druhý den jsou mrtvá. Nevíte čím by to mohlo být??? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 19:03 Duny – Re: luda
v tomto ti neviem poradiť len toľko by som povedal že terčovce nepatria do rúk začiatočníkou X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 18:49 luda – rada
Zakoupil jsem terčovce u firmy která se zabývá nákupem i prodeje.5 kusů je normálních žerou,nebojí se,tak normálně.u jednoho kusu pozoruji že se nedokáže trefit na potravu potrava klesá ke dnu a on loví tak 2cm nad potravou,nejsem začátečník,ale nikdy jsem se stim nesetkal.Nevím jestli má poruchu zraku,ale na zvednutou ruku z pravé a z levé strany reaguje.Děkuji za následnou radu sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 13:58 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci – Re: Romy
No, amazonstar si dává pauzu, takže tahle kategorie je v současnosti volná, zamyslím se ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 13:56 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: PaDa
Dobrovolně se přiznávám,že jsem do ryb MAGOR. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 13:53 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci
Romy napsal: Já a autorita?To určitě ne. ;-)
No na tomhle fóru zase až tolik lidí, co mají smysluplné a zajímavé příspěvky, není.
Moje interní dělení je zhruba takové:
"autorita" "stojí za přečtení" "začátečník, co stojí o radu" "začátečník, co nestojí o radu" "pindal" "pro zasmání" "pro pláč" "magor"
Takže tam patříš do té první kategorie. Nebo chceš přeřadit jinam? ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 10:08 Muž Romy [1839] - Cichlidy – Re: PaDa
Sypu si popel na hlavu. rozzureny Ještě jednou se všem omlouvám za překlep,a jen doufám,že nedělal někdo rybí polévku.Já a autorita?To určitě ne. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2008 00:38 Muž PaDa [6088] - mřenky a sumci
Romy napsal: Samozřejmě máte pravdu,musím si to po sobě lépe číst.

Tak tak, u autorit to platí obzvlášť, taky mě ta tvoje informace tenkrát zarazila, ale jak "placky" nedělám, tak bych ti to i věřil ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 48

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 26832x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3116?od=1772