Jaké rostliny
Já nezačínám s akvaristikou ale nechci mít zase tak náročné rostliny.Stačí mi z náročných cabomba a myriophyllum,roste krásně a mám je už 7 měsíců
![pivo](../obr/s/36.gif)
Tak pokud chceš začínat s kryptokorynama, tak kromě C. lucenc vhodné jsou.
Dobrý den,prosím o radu jestli jsou tyto cryptocorynky dobré jako pro mladého akvaristu:
Cryptocoryne becketii Cryptocoryne lucens
Cryptocoryne petchii
Cryptocoryne pontederiifolia
Cryptocoryne wendtii
Cryptocoryne tropica
![hop](../obr/s/29.gif)
diky,ja si zjistoval ze to neni drahe.Ale slapalo mi akva vzdy bez co2,tak se mi do toho nechce.Nekdy by to pro mne byla i starost navic.Vyzkousim a uvidim
![:-)](../obr/s/02.gif)
roste ti fakt pekne.Me se v akva chytala ludwigia repens,ale po prestehovani ,jine misto totalne posla...vyzkousim tu altern...a uvidim no
já to teda doplním, pokud mají dost světla, CO2 a živin
grunda napsal: v podstatě všechny kytky snáší teplotu kolem 28° naprosto bez problémů
Ale za určitých podmínek.
Mně roste, ale spodní, ještě emerzní, patra jsou řidší. Sem tam nějaký list zprůhlední a odpadne. Jinak ale vypadá docela dobře.
rybicky.net/fotogalerie.php…
EDIT: Třeba je to výjímka
No na červené květiny je nejvhodnější mít hnojení Co2 . Tomiino Co2 z burčáku není tak nákladné
![potlesk](../obr/s/04.gif)
Obávám se, že prosperující alternanthera v akváriu bez CO2 je spíše vyjímka, mi nerostla. Dobrou zkušenost mám s Rotala rotundifolia, která měla krásně červené vrcholky i bez céočka. Pokud bys chtěl nějaký ten Echinodorus, tak velice dekorativní je beauty Red, ale spíše do střední části akvária. Tolik má zkušenost, zkoušela jsem už pěstovat kde co, ale bez céočka mi tyhle pokusy spíše jen větrají peněženku.
dekuju za typ
jak je to s narocnosti,podle zukusenosti?(v atlese je to vselijaky) jestli mi poroste i bez pouzivani co2,do toho se poustet nebudu
nebo se zkus kouknout na althernatheru
a nejlepe do pozadi akvaria
Mrknul bych se na nějaký echináče, ale názvy po mě nechtěj, to je u nich vždycky trošku loterie.
Prijemny vecer vsem.Mam v akva tercovce a vsechny zeleny rostliny.Chtel bych rostlinne osazeni drobet probarvit.Ma nekdo zkusenosti s nejakou cervenou rostlinkou ktera snasi vetsi teploty? (mam zkusenost pouze s ludvig.repens)
0 01.01.2013 11:40 Jenda – lukasleibelt
Díky moc, možná že si z toho něco vyberu.
![palec](../obr/s/18.gif)
0 31.12.2012 13:31 Jenda – Rostliny
Jaké rostliny, by jste mi doporučili do 25 litrového akvária (Aquarium tank AR-126). Mám tam 6 Teter černých, 1 Mečovku a 1 Bojovnici pestrou. Děkuji předem.
![;-)](../obr/s/03.gif)
Starší reakce
Já bych možná přidal nějaký echinodorus a vallisneriu
0 25.12.2012 13:33 andrea5467 jaké rostliny k neonkám modrým do akvárka 120l? dík
Starší reakce
K těm krevetkám bude perfektní najas guadalupensis, jsou tam nalezlý pořád. Sice jí taky budeš muset krátit (i tu ludwigii
![;-)](../obr/s/03.gif)
), ale není to žádnej problém jednou za čas. Až budeš u babičky, tak se stav a já Ti nějakou vylovím. Kdyžtak i sagittarii, ta to hezky zaroste.
Dobrý den, včera jsem založil nové 54l akva jako náhradu za 25l které netěsnilo. Přendám tam anubias, egerii i hygrophylu, ale stejně to tam bude dost prázdné. Rád bych se zeptal na nějaké nenáročné vyšší ale nízké rostliny. Děkuji
Starší reakce
Když si na liště pod nápisem RYBICKY.NET klikneš na tlačítko ROSTLINY otevře se ti Atlas akvarijních rostlin. Zcela nahoře vlevo je lupa s nápisem VYHLEDÁVÁNÍ. Když na ni klikneš, objeví se ti vyhledávací stránka a tam si vyplníš pouze kolonku TEPLOTA je menší než 20°C a vypíše ti to spoustu rostlinek, z nichž si můžeš vybrat ty, které se ti budou nejvíce hodit nejen nároky na teplotu, ale i na další parametry vody.
Starší reakce
0 13.11.2012 10:43 ada lidicky poradil by nekdo jake rostliny do popredi a stred akvarka?
Starší reakce
malyLibor napsal: ..... že by ti např Cryptocoryne ciliata rostla ve flašce od okurek položené na jakémkoliv okně...
Věř si čemu chceš, je to tvé právo. Ovšem když se podívám např. do zdejšího atlasu, je zde napsáno:
Vyskytuje se i v brakických vodách a je proto velmi přizpůsobivá.
Rostliny se dokáží přizpůsobit různým podmínkám, ovšem přechod musí být pozvolný.
malyLibor napsal: ...jen nevím, čím to je, že ti nějak nevěřím, že by ti např Cryptocoryne ciliata rostla ve flašce od okurek položené na jakémkoliv okně... ale to už je asi jen nějaký návyk nevěřit všemu, co kdo na netu napíše.
Jakože RAP lže?
Nelže, já jsem u něho tu flašku viděla a Cryptocoryne ciliata je obecně i v atlasech zmiˇnovaná jako nenáročná, tudíž na tom nevidím nic divného - navíc ji mám doma.
A druhy rostlin ve zmiňovaném akvárku patří k těm, co se obejdou bez péče.
![;-)](../obr/s/03.gif)
A přesně proto jsem je vybíral. Věř mi, že není náhoda, že mám právě tyhle rostlinky
Jen nevím, čím to je, že ti nějak nevěřím, že by ti např Cryptocoryne ciliata rostla ve flašce od okurek položené na jakémkoliv okně... ale to už je asi jen nějaký návyk nevěřit všemu, co kdo na netu napíše.
![ne](../obr/s/09.gif)
malyLibor napsal:.... a šíleně mi rostou i rostliny, ačkoliv pro ně skoro nic nedělám, kromě míchání vody s permeátem z RO, ale to dělám pro rybky, růst rostlin je vedlejší produkt. .........
Kytky, které máš v akváriích, patří k těm nejlehčeji pěstovatelným. Mě rostou i ve flašce od okurek na parapetu okna na sever.
![hmm](../obr/s/20.gif)
Starší reakce
1 16.10.2012 18:47 jitkaS Pokud chceš opravdu popínavku tak Hydrocotyle leucocephala . Nepotřebuje substrát a roste až k hladině , kde se položí a plazí se dál pod hladinou i mimo akva. Pokud ji necháš.Svími kořínky a svěže zelenými lístečky trubku určitě zakryje.
Popínavka přímo asi ne, ale stonkovka, kterou obtočíš určitě - třeba některá z ludwigií. Nebo třeba taková Egeria densa.
Osobně bych to řešil třeba připevněním několika snítek mechu na několik míst té trubky a když se mu bude dařit, tak máš za nějakej čas pěkně košatou armaturu. To připevnění mám na mysli přivázání vlascem, tu vrstvu ne silnou, jenom pár větviček, líp se bude chytat a rozrůstat a nebude hned špinavej, když ho není moc.
Zdravím, potřeboval bych nějak skrýt trubku od filtr. Existuje nějaká popínavka do akvária?? Díky moc .
Starší reakce
Starší reakce
Vallisnerii giganteu bych tam nedával, za chvíli by stínila ostatní rostlinám, což by rozhodně hned vadilo té Althernantheře.
taky přemýšlím nad tím, že ji dám do prčic, rychle se to nekontrolovaně rozrůstá
Giganteu ne, to bejvají pěkný bumbrlíčci, kdyžtak klasiku spiralis.
Ahoj, všichni, chtěla bych prokonzultovat jednu sestavu rostlin - vědět, zda se mi nějak "nepobijou". Jde o cca 110l čistý objem, výška vodního sloupce 40cm plus 3-7cm substrátu:
Vzadu limnophila sessiliflora, anubias afzelii (ten přichycen na kořeni), uprostřed alternanthera roseafolia, šípatka širokolistá, anubias barteri nana (mj. také na kořeni), vpředu hemianthus callitrichoides, na kořeni dále mech. Chtěla bych poradit, zda při výšce akvária zafunguje vallisneria gigantea nebo se jí mám vyhnout, případně čím rostlinné osaznestvo doplnit. Akvárko je společenské - danio pruhované, tetra žhavá, betta splendens, zebry a tygři, dva ancíci.
Zítra v Praze objedu nějaké obchody a snad pořídím.
to vypadá dost rozumně
![palec](../obr/s/18.gif)
Flákni tam dva, tři trsy Hnědovek na kořeny a bude po ptákách.
![:)](../obr/s/16.gif)
tak z tohohle výběru snad jen ten anubias. Valisnerie je jako ta gigantea, ale to už nechci. Roste to dost rychle a pak se mi na hladině tvoří slepá hladina:(
Přidat reakci
1 ...... 67
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 52608x