Zdravím, mám takové 3 prosby
.. potřebuji poradit, ale nevím přesně co chci, ale vím co nechci (Hygrophila polysperma, Ludwigia, jemnolisté stonkovky)..
1. sháním nějakou nejspíše stonkovku (líbí se mi třeba Bacopa caroliniana nebo Limnophila aromatica) a rád bych se vyvaroval těm co jsem předtím vypsal, nemám s nimy dobré zkušenosti, jelikož to roste jako blázen. Rád bych, aby to nepouštělo "vzdušné" kořeny, dělalo tomu dobře jemné dno v kterém by to zároven drželo, nebylo to příliš křehké (občas se tam proženou samci skalár atd.), neopadávaly tomu příliš (staré) listy a aby se to vytáhlo alespon do 40cm výšky. Líbí se mi třeba rotala, ale té mám už hafo
2. něco, co se dá přichytit na kořen, spíše ve smyslu koberečku, anubias i bolbitis už mám a tu hnědovku co tam je ted chci vyměnit, líbí se mi třeba riccice, nemusí to být pouze po povrchu, ale může se to rozepínat do prostoru lehce, mech mi naposled zlikvidovaly ryby, tak nevím
3. něco co dokáže udělat nějaký "keřík" nebo hustší plochu zhruba do výšky 10-20cm max, nebo nějaký menší druh cryptocoryne, který může růst na husto u sebe, zkrátka aby to pokrylo dno o rozměru zhruba 15x10cm
Má někdo nějaká nápad, nebo zkušenosti s něčím takovým? Nejlépe, aby se to dalo i sehnat
info o nádrži je v profilu, světlo, velikost apod. Děkuji za rady