Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
To určitě nebude, kupovalo se to jen kvůli skoroženě, že byli hezký. Jak jsem psal. Už ve zverimexu byli pohromadě. Mě se moc nelíbějí
ale když se to rodí tak škoda to nechat poumírat.
A ty si myslíš, že tazatel má opravdu čistou linii?
První generace by měla vypadat +/- stejně, dál můžou vyštěpovat různé kombinace. Pokud jsou to rybky pro potěšení oka, tak to nevadí. Ale těžko bys je někomu prodal. Darovat - to by šlo, pokud někomu nejde o čistou linii.
Díky za odpověď. Prodávat určitě ne, maximálně darovat. Právě hned ty první už jsou některé dvoubarevné.
Pokud je dáš k sobě, tak se zkříží a pak ti v 2. generaci a později budou vyštěpovat různé barevné kombinace. Byla by to piplačka z toho udělat čistou linii. Ale pokud je nechceš prodávat, tak je to vcelku jedno. Budeš z toho mít takový barevný mišmaš.
Jinak ono úplně stačí, když samec oplodní samičku a to jedno oplodnění jí vystačí na několik vrhů.
0 17.11.2015 12:12 Berry – Křížení pavích oček dvou barev.
Zdravím. Jak moc velký problém je křížení dvou barev pavích oček. Popravdě už ve zverimexu byli pohromadě. První várka zůstalo asi 11ks. Mám dvě modrý samičky a samce dva modré a jednoho žlutého. Z prvního vrhu nebo jak to nazvat jsem se už zbavil 5ti malejch. Ty co mi zůstali tak začínají mít na sobě nekterý obě barvy. Nemám to na chov takže by to problém být nemusel.
Navíc ted se mi zřejmně narodily XIPHOPHORUS MACUL. SUNSET které jsem bral z velkochovu. Protože paví očka se teprve před pár dny třeli. Jedině, že bych se toho předtím nevšiml. Zase ale obě samice mají pořád ještě černou skvrnu.
Až vytvoríš vhodné podmienky a jej samotnej sa bude chcieť.
A kedy približne aspoň odhadom..
0 16.11.2015 23:49 Merst – Mlade
Bude mať táto gupka mladé?
Mám sklenici na utopence, šířkou trošičku větší jak obyčejný zavařovací sklenice, ale je hodně vysoká, i tak to nebude stačit?
Teď je již nevracej, byly by jen jako krmivo. Jestli z nich chceš něco mít, tak potřebují víc prostoru, než je sklenice. Dobré řešení je třeba koupit takový ten ,,úložný prostor,, z plastu. Mají je skoro všude a můžeš vzít třeba na 15 litrů, dát tam nějaké rostlinky a máš vystaráno.
Takže to jde, děkuji moc
Snad mi Teda vydrží
Já paví oka choval jen ve sklenici s jednou rostlinou v pohodě. Vzduchování žádné ani filtr, vodu měnil jednou za týden, za odstátou a když vyrostli šli do společného akvária. Krmivo jsem jim dával sušené prachové, vločkové rozmělněné na prach.
Jde o to, že bych ráda 'doplnila stavy'. Při dalších už by mi to bylo jedno, ale jestli by mi sežrali všechny a později umřeli dospělý, tak tam nakonec nebudu Mít nic :/
Když je vrátíš budou jako potrava, ale proč se tím stresovat? Rodí stále a když budou mít možnost se uchýlit do nějakého houští rostlin, tak jistě příště odchováš víc a potom je zde otázka, co s nima dále, takže bych to řešil tím ponecháním v akváriu kde jsou a nechání to na přírodě.
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, dnes ráno jsem odlovila 4 malá Paví Očka do sklenice. Samice mi porodila někdy kolem půlnoci ve společném AQ. Mam tam Bettynu a Ramirézky, popřípadě i samotné Gupka a Black Molly, které by mi je mohli sežrat. Je možnost, že by mi v AQ přežila aspoň jedna, ale když mám 4, ráda bych je dochovala všechny.
Mám tedy otázku, zda mohou zůstat ve sklenici a stačí jim najemnou nadrolené vločkové krmení, či bych je měla vrátit a doufat že se schovají v rostlinách a budou žrát s ostatními rybami?
Předem děkuji.
Starší reakce
vojta napsal: dobrý den,mám tři dotazy jak se pozná blackmola když je těhotná ? a musí být odděleni hned po porodu. klade závojnatka vajíčka ? ahoj vojta z kroměříže . je mi 9 let.
Odpovědi i svůj dotaz hledej zde:
Rozmnožování Black molly
rybicky.net/forum/5266
Ohledně závojnatky. Ano klade jikry.
Více hledej třeba zde
rybicky.net/forum/633
Starší reakce
Samice sú často oplodnené už v mladom veku,preto odporúčam račej samcov.
0 17.10.2015 23:28 NoRa – Kolik pavích oček do 25l akvária?
Ahoj, mám dotaz, radíte do 25l akv. 3 nebo 4 paví oka? Mám tam už 1 šneka. Pokud nechci rozmnožovat, lze chovat jen samotné samice či samotné samce, nebo je nutné vždy nakombinovat (1samec + 2-š samice)? Děkuji.
To u živorodiek nie je tak jednoduché.Pretože radi pri nevhodných podmienkach naťahujú a nerodia resp.rodia na niekoľko krát podľa ochoty a potreby.Hlavne potrebujú mať dobré podmienky,kvalitnú stravu a ono to príde samé.Ani nebudeš vedieť kedy a ako, odvďačia sa ti plôdikom.
Treba si v prvom rade o gupkách niečo prečítať a hlavne naštudovať správne fungovanie akvária a filtrácie.Už chceš rozmnožovať a rozdelovať a ani netušíš čo je samec a samička.
Začínaš od nesprávneho konca.
0 15.10.2015 23:45 Merst – Spoznávam gupkyba ich rozmnožovanie
Potrebujem pomoc som začiatočník... Ako spoznam samicu od samca okrem velikosti a kedy zisitim že ide gupka rodit aby som ju stihol presťahovať.. A chcel som sa ešte spýtať mám gupku taku bielu to je asi samixka a je kotna a mam aj gupku takú oranžovú tiez je kotna môže to byť?
Starší reakce
A potrebuju filtr ??
a musí být plný jiker nebo stačí mit obyčejneho samce a prazdnou samici
Stačí mít samce a samici a minimálně bídné podmínky, trochu krmení a vody, pak budou se množit ani nevíš jak
Edit: Vlastně ani toho samce mít nemusíš, staší když se s ním samička pár týdnů zpátky potkala.
0 07.08.2015 20:06 Honza – otázka
Ahoj chci se zeptat o nějakou radu jak rozmnožit pav í očka
předem diky za radu .
Starší reakce
Milión krát opakovaná otázka,tak ja ti dám milión prvú odpoveď.Nechaj to na prírodu.
PS:pri vkladaní foto by bolo fajn ju najskôr otočiť
0 26.06.2015 10:03 FrantaAquarium – je těhotná??
Nevíte jestli nebude tato samička gupka rodit, a jestli ano tak přibližně za jak dlouho??
Starší reakce
Zdravím, nejlepší by bylo sehnat si knížku "Guppy, fenomén moderní akvaristiky" a tam najdeš odpovědi na mnoho otázek v chovu gupek.
Starší reakce
No já to špatně definoval, řeč byla o gupkách, nemyslel jsem globálně všechny živorodky
Starší reakce
Jakmile porodí, tak se ihned začne celý cyklus opakovat a cca po 25 dnech bude mít zase mladé, a pak zase mladé a pak zase mladé.... záleží o jaké očko jde. Některé formy rodí dříve, jiné o trochu později. ( A mezitím potěr z prvního vrhu dospěje a jestli tam bude alespoń jeden samec, tak budou mít samice mladé a pak další mladé...
Samička môže od jedného oplodnenia samcom rodiť na viac krát v priebehu roka a to už pri nej ani samca nemusíš mať.
Gravidita trvá zhruba 4 týdny, takže každý měsíc může vyhodit mladé
I kdyby u sebe neměla samce, může vrhnout víckrát, uchová si v sobě spermie.
tak chvilku počkej a samička ti odpoví sama jestli porodí
No jasný, no... To chápu. Tuto je životodka duhová
Záleží také na tom od jakého druhu ty samice jsou, ne všem živorodkám hranatí břicho
Samice živorodek mají krom skvrny březosti před porodem skoro až hranaté břicho a to ta tvoje nemá...
nezdá se mi moc "tlustá". Samička před porodem vypadá, že musí každou chvilku prasknout a při pohledu zblízka (přes sklo) jsou vidět hrbolky na bříšku. Jinak moje samička rodila v sobotu po obědě a má cca 45 mladých.
Podle mě má břicho téměř prázdné a tlustá rozhodně není. Jinými slovy - ještě se načekáš.
Myslím, že je VELICE jednoduché se podívat do atlasu, kde najdeš odpověď na všechny svoje otázky. K dotazu, blížící se porod jde obecně u živorodek poznat podle tzv. skvrny březosti v oblasti řitního otvoru, v jednom vrhu může být standartně takových 40 mláďat.
0 13.05.2015 21:55 21evynka – dotaz
Starší reakce
0 08.04.2015 17:33 endzi552 – gubka
Ta iz to ma na krajičku
Starší reakce
Ale ano, možné to opravdu je, samička gupek je schopna zabřeznout i dlouho po oplození.
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x