Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
no záleží jak moc rychle jsi zvíšil tu teplotu, nemusí nastat šok hned, ale až za dýl
Zdravim vas 20.9 a 23.9 my porodili dve samice pavych ocek a asi pred dvema dny mi nejak zacali zdechat mam je v oddelenem akvarku a zvysil sem v nem teplotu vody na 27 stupnu.pred tim tam bylo 22 stupnu a nic se nedelo ale ted my zacali zdechat mel sem jich tam asi 50 a ted jich tam je sotva deset cim to muze byt ze nejadnou zacali odchazet?prosim poradte
Jde o to jak je velká je rybička, která rodí, já mám malé paví očko které mělo jenom 4, ale vetší rybička jich měla kolem 20ti.
deltas napsal: ale já mám 120 litrové akva
to je právě problém , jak to máme vědět?
Každou chvilku tu píšeš něco jiného
.
Toto vlákno je o gupkách, a píšeš si sem co tě napadne, nechceš konečně začít psát kam máš? !
Prosím označit jako OT.
No ta rána tam vidět je.
A je pořádná, jinak fotka fakt nestojí za moc.
Něco proti zaplísnění by neškodilo, asi by taky nebylo na škodu zvážit jiné akva,podle počtu problémů bych si dovolil tvrdit, že na 20 litrů je těch rybek nějak moc
.
Nebyla by lepší?? Na týhle snad ani nikdo nepozná co je to za rybku, natož aby na ni určoval co je to za nemoc..
0 03.10.2009 08:26 deltas tak to je ta fotka
0 02.10.2009 14:18 deltas Foto máš dát hned s dotazem. Takhle jsi zcela zbytečně ztratil čas. Pokud máš nějaký přípravek proti zaplísnění tak bych ho použil. A nauč se konečně psát dotazy tam kam patří.
Ryba do láhve nepatří
.
Když už tak použít něco většího , kýbl nebo plastový box, obojí čisté.
Sůl není lék, ale zvyšuje tvorbu kožního sekretu, dávkování si dohledej, je to tuším 1 lžička na 30litrů.
Dej ji zvlášť do velké flašky a načti si nemoci ryb.Já používám preventin.Prodávají ho všude,nebo vodu trochu osolit.
0 02.10.2009 07:09 deltas 0 29.09.2009 19:49 deltas 0 27.09.2009 10:18 stupy – Prosim
Prosim mužete mi napsat kde v bliskosti Frenštatu p. R. se daji koupit pavi očka.Děkuji
0 26.09.2009 14:54 Neano95 – Re: avast
Děkuju
Těhotná je.. Ale za jak dlouho bude rodit, to ti nkdo přesně neřekne.. Ale podle mého odhadu to v příštích pár dnech nebude..
0 26.09.2009 14:03 neano95 – Je vůbec těhotná? A kdy bude rodit??
Ahoj chci se zeptat tohle je samička Paví očko. ZA JAK ASI DLOUHO BUDE RODIT A JE VŮBEC TĚHOTNÁ???
0 26.09.2009 13:25 Eva – Re: Miras
takže už je určitě porodila ano?má stále velké břicho a tu tečku v břichu taky.třeba stila porodit jen to jedno kterého sem si všimla.Technickým benzínem to už je čištěný
0 26.09.2009 13:23 Eva – Re: Miras
a jinak sem četla skoro celou tuto diskuze ne jen toto vlákno
ty ostatní malé ti sežraly ty ostatní, a jak vymeju písek, radši bych to odkalil
nechceš vzít rovnou akva tech.benzínem
0 26.09.2009 12:02 Eva tak sem dneska koukala do akvárka a tam malá rybka.paví očko mi asi porodilo.bylo tam ale jen jedno malé a paví očka mi přijdou pořád těhotné.tak sem musela vylovit všechny rybky abych chytla tu malou.když už je mám venku přemýšlím, že jim vymeju písekjak dlouho vydrží v misce odchycený bez vzduchu?nic jiného pro ně nemám.a ty paví očka mám v takovích malích mističkách.porodí tam?přijde mi to, že vypadají jak ta porodnička.
Starší reakce
0 21.09.2009 19:36 deltas Nežli začneš opakovat všechny své dotazy, zkus si vzít tužku a papír a sepiš si všechny své dotazy.
Poté si otevři toto vlákno od samého počátku a zkus si v něm najít odpovědi, myslím, že tam všechny najdeš.
Při té příležitosti si také konečně přečti článek o chovu gupek, na který ti byl vložen odkaz.
Pokud i poté nebudeš něčemu konkrétnímu rozumět, zkus si vše přečíst znovu.
Zatím působíš dojmem, že tě ani tak moc nezajímají rybičky, ale zkoušíš jak dlouho bude lidi bavit ti neustále dokola odpovídat na to samé.
Pokud si toto vlákne otevře někdo, kdo opravdu hledá konkrétní radu, je tu díky množství tvých "dotazů" ztracen.
nic ve zlém, ale všeho moc škodí.
to jsou utázky, prostě jí tam nech dokud nevyprdí všechny, hodinu, dvě... a dvě bych tam nedával to je pak můžeš rovnou nechat v akva
0 21.09.2009 18:45 deltas no tak holt tu samici nech v porodničce dokud neporodí všechny ne
0 21.09.2009 18:23 deltas 0 21.09.2009 17:14 Verouš – počet mimin
paví očko rodí na jaden vrh až 150 malích rybiček
Deltas alias
alba tros(953705122231), to že si změníš nick ti v ničem nepomůže ,
tak si přestaň vy mýšlet ptákoviny
.
12W na 100l není vůbec mnoho, ba právě naopak, rybičkám to moc vadit nebude, ale na kytky to bude málo.
Edit:
Už to tu někdo psal:
Zaregistruj se,
udělej prezentaci.
Ať je vidět o jakém akva se tu vůbec bavíme.
20litrů 10 litrů 100litrů ? Kolik jich máš?
osvětlení je hlavně pro rostlinky, jinak těch 12w žádnej zázrak, ale rybkám je to jedno.
jo je březí i po porodu, což už ti tady někdo i psal
0 20.09.2009 10:18 jake98 – živorodky
je samice pavího očka tlustá až po oplození nebo ne
2 knihy, no já čtu do dnes a nějak se mi zdá že čím víc čtu tím míň toho vím, pořád se člověk učí
0 19.09.2009 11:10 deltas Tak je furt dokola nekupuj a radši se nejdřív něco nauč.
Už několikrát ti bylo psáno co si máš přečíst.
Pak ti zřeba nějaká ryba vydrží.
Nebo si kup plastové.
0 19.09.2009 08:05 deltas – Re: nikatua
Mužeš kam koli,nejlepší je někam do kouta.
Chtěl bych se ještě zeptat kde nejlépe jí upevnit
Ano ten potěr proplave síťkou a samice zustane ve vnitř.
Tak nedalomyto a jel jsem pro ní už dnes.Ted jsem trochu zmaten tou sítkou má potěr proplavat a samička má zústat v té sítce.Jsem začátečník a zbírám skušenosti
Díky moc za rady zítra zajedu do ostravy
Myslím že cca 60Kč, ale ber to s rezervou, není to artikl který potřebuji, tak jsem to jenom tak okrajově zaznamenala
Přidat reakci
1 ...... [69] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x