Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
1 15.09.2007 16:47 honza9 a tady
1 15.09.2007 16:46 honza9 tady
1 15.09.2007 16:35 athaya nemas este nejaku lepsiu, zblizka a ostrejsiu?
alebo sa na nu pozri ci ma vzadu pri brusnej plutvicke (alebo aka to je) take male fliaciky
1 15.09.2007 16:32 honza9 tady je
1 15.09.2007 15:50 athaya hmm... nedalo by sa ju odfotit celu
alebo aspon od pasa dole?
1 15.09.2007 15:02 athaya vascinou to moja gupka robi pred prichodom malych
. nemas jej fotku?
1 15.09.2007 14:48 honza9 – samice živorodky
potřeboval bych poradit jestli je toto normální: samice živorodky je téměř furt na zemi a jenom několikrát za den si chvilku zaplave a zase na zem. také má dost velké bříško a moc nežere předem dekuji
Starší reakce
ale bacha na ně, množej se jak po másle. Za půl roku jsem jich měla asi 10ti násobek, teď jsem na týden odjela a už jsou tam zase prťousové.
Starší reakce
1 26.08.2007 09:04 Vrubouš Az nebude mit samice hranate bricho.
většinou to je otázka pár minut,myslim že se prcci už rozplavávali a a proto byly vidět
1 25.08.2007 23:24 SPS – porod pavý očka
Může mi někdo poradit jak dlouho trvá porod? Odlovoval jsem potěr a asi vždy po 2 hodinách jsem našel 2-3 malé.
jak dlouho mám ještě hlídkovat? Je to můj prní "úspěch".
Starší reakce
Mě teda paví očka rodí vždycky v noci. Ještě se mi nestalo, že by rodila přes den
Už delší dobu porozuji, že moje gupiny vysávají šneky a tim chudákům zbyde ze života jen ulita...
Je to normální? To ty šneci guoám chutnají? mojí kámošce žerou šneky zase závojnatky
1 15.08.2007 21:41 jirka 1 14.08.2007 17:41 Danýsek Vždycky odlovit!!-teda alespoň já jsem to tak vždycky udělala ale díky mojí lenosti a nedokonalé péči většina stejně pošla chudinky
Ale pár jich vyrostlo a měli zase malí
Jináč jestli můžu poradit na velikosti nádrže pro malý gupky nezáleží-já je dycky měla v 1 litru a stačilo jim to-ale chce to často odkalovat protože sou dost citliví
Starší reakce
1 26.07.2007 20:23 Athaya no ja cem aby tych malych prezilo vela velmi vela!!!
ja mel pavich ocek plne AQ,donce sem je musel prelovit do jineho (ktere patrilo jenom jim nez onemocneli a pochcipali
)
Mel sem je spolecne s Tetrama cernyma,cichavcema a tlamovcema a vic jak 60-70% prezilo...
To by se asi jinak nepremnozily (asi 115 kusu)
1 26.07.2007 14:34 georged [44] - Živorodky Ale musí se mít kam skovat
(zarostlé akva s členitým dnem je ideální
, tam nemusíš ani odlovovat - vždy část přežije... s nějakou ztrátou počítat musíš vždy
)
1 26.07.2007 13:06 Athaya – preziju?
ahoj
mohol by mi niekto poradit? mam v akvariu celkovo tri samicky- 2 gupky a 1 plata. vsetky tri su tehotne a ja by som si chcela niektore male rybicky nechat. teraz su tie rybky v samostatnej nadrzi- je to lepsie? nechat male rybky v odchovnej nadrzi a potom ich dat do akva alebo dat samicky rovno do velkeho akvaria? dakujem za odpoved
1 23.07.2007 12:12 Bezo – GUBKY
caute mam 45l akva a mam tam gubky porodili mi male na 2krat po 9 ,male som dal von s akva a mam ich v malej 1l nadrzi staci to na vychov ????
Starší reakce
1 20.06.2007 10:52 kacos když už jsme u tech živorodek je možné aby změnili pohlavý??
podle mě se rozdíl dá poznat až tak po cca třech týdnech až měsíci, pak se teprve vybarvují a samička začíná být větší než sameček
1 19.06.2007 01:09 marius Klinkii, napísala si že máš určitý problém s poterom ktorý ma špicatú chvostovú plutvu a divne pláva. Poviem Ti to takto. Bežne ,mám doma aj 2000 ks gupiek a tento problém sa mi z času na čas vyskytoval u pár jedincoch. Môžem Ti povedať podľa mojich doterjších pozorovaní že v akvarku si zrejme zanedbala výmenu vody a dusík Ti vystúpil velmi vysoko, alebo Ti v akvarku nejde poriadne filter čo je to isté. Takmer na 100% takto napadnuté ryby uhynú, podľa všetkého majú napadnuté nejaké vnútornosti. A ak majú aj rovné, také ploché brucho, tak je s nimi koniec. Odporučím Ti aby si urobila urýchlenú vymenu vodu, aj takmer celú. No a pri budúcom potere dbala o pravidelné výmeny vody. A kludne daj do akvarka aj zopár malých slimákov nech žerú nespotrebované krmivo. Aj keď sa to nezdá, dosť pomôžu...
1 18.06.2007 11:18 slada já bych si s tim zjišťováním hlavu nelámal...za čas se vyklube buď chlapeček nebo holčička...
No tak som zistil,že som nič nezistil.
Takže prepáč.
No ja mám asi 50 malých pávích očiek,ale pohlavie je najlepšie spoznať asi až po mesiaci,keď trošku odrastú. Ale možno podľa spodnej plutvy by to išlo. Samček má genopódium-špicatu spodnú plutvu a samička úplne oblú. A možno cez lupu by to bolo vidno. Idem sa pozřieť.
1 18.06.2007 09:55 slada Ahoj, no rybku velkou 1 cm podle mě nemuže betta sežrat... A u pavích oček je rozdíl mezi samicí a samcem jasnej na první pohled...
1 18.06.2007 08:46 Anonym – paví očka- potěr
Hezký den,
jsme začátečníci a proto tento dotaz. Máme malé akva 30l s tímto složením rybiček - paví očka,pancéřníčci (ti malí) a jeden samec betty. Před 3týdny jsme zachránili z potěru pavích oček jedno mládě. Upravili jsme velkou sklenici jako odchovnu a mimčo tam přemístili. Nyní je velké cca 1cm (i s ocasní ploutvičkou). Kdy se dá poznat pohlaví mimča a kdy se může přemístit do původního akvárka, aby ho beťák neměl ke svačině.
Přidat reakci
1 ...... [90] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x