Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Jo, ta ti za pár dní či týden porodí.
mají dost velkou nádrž? dost rostlin nebo pořádný filtr? pravidelně měníš vodu?
jako dospělá rybka, nebo potěr? Nejspíš špatnými podmínkami v nádrži, nebo je něco sežere, chtělo by to víc informací. Ale gupky jsou dost odolné ryby
prosimvás mě pokaždý se vytře 2 krát a do tejdne chcípne.čim to je?
Starší reakce
pročti forum, fotek je tu dost a dost
0 12.07.2010 11:32 Siminka – pomoc
Nebola chyb av rastline lebo na listoch je nejaky povlak.Diki.
0 12.07.2010 11:30 Siminka – Krupička
Ešte by som sa potrebovala poradit u mečúnky som mala krupičku a dala som ju izolovať do osobitného akvária, aby nenakazila ostatné ryby. Vdedy som ešte namala lieky čítala som si rady ale iba som zvišila teplotu v akváriu a tala som jej tam lyžicu soli.Lyžica soli bola na 100 až 80 l vody. Do 4 dni mi skapala. Teraz sa mi zdá že ma aj neonka krupičku a ma len jednu bodku na kornej plutve. Je to krupička? Ak hej neviem aké lieky sú na to dobre potrebujem poradiť. Dakujem.
0 12.07.2010 10:26 Siminka – Ako zistím že je gubka tehotná?
Ahojte.Potrebujem poradiť neviem ako to ma vizerať ked je gupka tehotná.Má aj veľké bruško a pri brušku ma čierne bodky a hned pod čirnymi bodkami má niečo slabo žlté je to skôr zafarbene do spinavého blondu.Dakujem.
0 12.07.2010 10:20 Siminka – Ako zistim ze je gupka tehotná?
Potrebovala by som poradiť neviem ako to ma vizerať ked je gupka tehotna.Vidim jej pri brušku čierne a hned pod tým ma niečo slabo žltej farby.Má aj dosť veľké brucho.Neviem ci sú to priznaky tehotenstva.A do kolkych hodin by tak mohla porodiť mlade ked som to zistila pred dvoma dňami.Dakujem.
Starší reakce
No i to se stává....
0 06.07.2010 15:00 Akvarista5 – Re: Budulinek89
nn ja si myslim ze nn protoze uz by byl videt malinko ocasek bezbarevny
Starší reakce
0 15.06.2010 13:21 Budulinek89 – Re: Semtex
a za jak dlouho bys jí dal do porodničky? nechci jí tam umistovat už tedka ale nechci aby mi ty ostatní potvory sežraly mladé...
tak pro tuhle je moc brzo s porodničkou....
0 15.06.2010 13:08 Budulinek89 – Re: Budulinek89
ráda bych věděla kdyby mi mohl někdo poradit jestli jí mám dát už do vytíračky nebo jí nechat navolno protože mám v akvárku tetry červené-dimantové a tetry královské, neonky, péřovce, ancíky, a pancéřníčky a nerada bych aby se jim něxo stalo.... díky za rady...
0 15.06.2010 13:06 Budulinek89 – Re: Budulinek89
tady přikládám druhou fotku tahle je víc rozmazaná...
0 15.06.2010 13:04 Budulinek89 – těhule nebo ne?
chtěla bych se poradit.. mám doma 2 samičky pavích oček. fotila sem jen jednu kterou sem musela dát do vytíračky. protože mám 170litrové akvárko a špatně se vtom narychlo hledají.. chtěla bych se zeptat jestli je těhule nebo ne... Omlouvám se předem za ne moc kvalitní fotky...
Starší reakce
0 07.06.2010 09:48 Jakubqo814 ja som ich nechal s velkými a krmim ich vločkovým a nádherne rastu a su krasne sfarbené
Základ je mäsko (červíky...), väščia nádrž ( 2-3 l na dospelú rybku) a teplá vodička (25°C). Pravidelná údržba a čistenie vody. Popíš viac o nádrži.
0 07.06.2010 06:47 Karlo – Re: YellowAngelfish
Jaká je teplota v akváriu? V chladnější vodě se vývoj rybek hodně zpomaluje...
0 06.06.2010 20:24 eriksk kolko litrov ma to aqva?davaj im nejake krmivo pre male rybky od sera alebo Tetra-Min .....
0 06.06.2010 19:45 koikapor – sd
ak mas male akva a vela malych ryb v nom tak budu pomaly rast, ale skus pestru stravu
Za normálních okolností musí mít 1cm do měsíce, ve třech měsících by měly být vybarveny a schopny reprodukce.
některé gupky se ani nevybarví, hlavně samičky, záleží jakou máš barevnou formu a nejsou nakřížené mezi sebou různé barevné kombinace, pak se může stát že pěkně vybarvených kousků moc nebude
0 06.06.2010 14:43 YellowAngelfish – Re: katterinecka
dobre ..
a kolko by to tak ešte malo trvať kým sa sfarbia a vyrastú?? či nevieš asi že??
mě taky gupky platy rostou pomalu. Pokud mají dobrý podmínky v nádrži tak jim nic nebude. Tyhle rybky jsou docela nenáročný
0 06.06.2010 14:40 YellowAngelfish – Re: katterinecka
skúsim díki .. takže je to len tým čo im dávam jesť ano?? Nie sú nejak choré alebo tak niečo ..
kdybys je krmila živým nebo mraženým, tak porostou o dost rychleji
0 06.06.2010 14:37 YellowAngelfish – Re: katterinecka
striedam vločky a sušené dafnie
0 06.06.2010 14:28 YellowAngelfish – Prečo mi mladé guppy a molly nerastú?
V decembri minulého roku(2009) a v januári tohto roku(2010) som odlovila malé gupky a molly(black a gold) do oddeleného akvárka, aby bych nezožrali velké jedince. Už sú tam okolo pol roka a stále majú len cca 1cm, všetky sú rovnakej farby(len asi 3-4 majú na konci chvostíka čierne sfarbenie) aj "tvaru". Niektoré ale vyzerajú tak, akoby samy čakaly mladé. Je to možné? A kedy dorastú na "normálnu" velkosť?
Starší reakce
to už sem se na ty ocasy ptal taky.prej je to buď špinavá voda nebo moc ryb v akváru
To je strašně málo informací... Zeptat se proč je moje ryba nemocná a nic k tomu nedodat je celkem na prd
Jak to přesně vypadá? Zkus to vyfotit... Čím je krmíš? Jsou v samostatné nádrži nebo jsou ještě s jinými rybami?
0 30.05.2010 10:37 Kub@ – slepená ocasní plotev
Zdravím. Chtěl bych se zeptat zda-li nevíte nebo nemáte zkušenosti se slepováním ocasních ploutviček u plůdku pavích oček... Nevím čím to je. Děkuji
já to když rodila poprvý neodhad a nechal sem to tam.po 2 tejdnech už jezdili mezi ostatníma.zbyli 4.a mečovky zbyli 2.teď se mi narodili ve čtvrtek a mam je v malym akva bez filtru bez ničeho.měnil sem jim vodu a ZATIM žádná nechcípla.ve většim akva mam 2 molly,4dospělý mečovky,2 paví oka,1 mutanta,ancistruse.
0 29.05.2010 13:04 Sewer [99] suelin: Co teplota? Já nechovám přímo paví očka, ale Endlerky (v atlase Gupka Endlerova), ty jsou si velmi blízké (a rádi se mezi sebou kříží) a vím, že v atlase je napsáno, že pokud je v akváriu teplota stabilně 27°C a víc, tak samička hyne již po 3 - 4 vrzích. A všeobecně platí, že vyšší teplota (než je ta, kterou mají ryby mít) zkracuje rybám přirozenou délku života.
Cupinka: Vzduchování i topítko rozhodně, filtraci bych taky doporučil. Přendavet vždy do stejně teplé vody, z jaké jdou a do vody vytažené z jejich původního akvária...ani nepoznaj, že sou jinde
. Vše (filtr, vzduch) velmi jemně. A kolik vody?
Až po okraj
. Dostatek rostlin, aby se cítili v bezpečí. Až trochu poporostou, tak je tam můžeš přendat. To poznáš, že už jsou dostatečně veliké, rostou rychle
ahojky ,vcera jsem si donesla 4samice pavihoocka a dneska mi po akvarku plavou male,ty jsem odlovilado maleho akvarka protoze mam v akvarku zivorodky velkoploutve a betty tak nechci aby se hned prvni vrh stal krmenim.ted prosim radu mam mit v malem akvu filtr a topitko??? a kdy je muzu vpustit do velkeho akva-nekde jsem cetla az jsou velke tak ze se nevlezou nejvetsi rybe do tlamy
,urcite mi nejake mrne ve velkem akvu zustalo ma nejakou sanci??a kolik mam dat vody do maleho akva???
0 28.05.2010 00:30 suelin – proč hynou po porodu?
Včera nám uhynula už druhá samička paví očko cca týden po porodu. Tak jako ta první měla po porodu podivně placaté bříško a pod ocasní ploutvičkou "vytahané" jakoby se nezatáhlo zpátky. Pátý den měly vypouklá očka a do dvou dnů uhynuly.
Měli jsme je asi čtyři měsíce a rodily několikrát, no skoro pořád. Poradí mi někdo, ať už se pro příště tomu vyhneme.
Starší reakce
supr fotka
přesně tak, chce to jen trpělivost.
Po připsání příspěvku jsem zjistila, že samička má další mladé. Srovnala jsem to s těma malýma a je to fakt rozdíl
. Udělala jsem foto.
Ono se to nezdá, ale fakt rostou
!
ono se to nezdá, ale rostou. vidíš je každý den a srovnat je můžeš jen s dospělými, ale kdyby se narodili další, tak už je to velký rozdíl
vločky stačí, dej jim čas
Přidat reakci
1 ...... [58] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x