Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
no mě se to podobné stalo u měčovky, taky bylo jen pár živích, u mě to bylo pravděpodobně že jsem jí přendal do studenější vody, takže nějaký šok
0 13.02.2009 14:34 callito – .
Takže,věc se má tak.Dneska naše těhulka porodila.
Jenže přežilo asi jedno mládě(to nejmenší ze všech) A mrtvolky ostatních sourozenců se válejí po porodničce.A tak se chci zeptat.o s eprostě občas stává nebo sme něco zkazili?Vim že se blbě ptám ale chci to vědět-pro příště.
A..když ještě hodinu po porodu polehává,znamenáto že neskončila?
Starší reakce
0 08.02.2009 19:27 ježeček – Je tohle žlutkový bal?
Dneska mi jedna z těhulek v rodičce porodila.A krom rybek jsem našel na dně tot.Je to onen žloutkový bal?Nebo je to něco jiného?Jo a může samička rodit celou noc?
no tak to je těžko říct, ale jestli myslíš že už budou malé, dal bych jí radši rovnou do porodničky, já je tam mám třeba i týden než porodí
0 07.02.2009 12:00 euro poradi mi niekto spravanie gupky pre porodenim???uz ma cierne pri zadku
Starší reakce
blackmolla rodí druhé malé, už dobu.. kouká ocásek a porad se hejbe.. ale jak kdyby se samička nesnažila.. :(
vydíš tam ty černý zadečky?nejvišší čas samičku přesunout vzlášť do malého akvárka.Paví očka se milují stále.
porodila blackmolla jedno maly.. a dal nic, jak dlouho muze porod trvat??zda se mi jen jednoi maly trosku malo..
Porod nejde přesně odhadnout. A pokud jsi četl tady na rybicky.net o pavích očkách tak i matka narozených pavích oček je kanibalistická (sežere potomstvo)
Jenom odhaduji že to bude nějaká genetická deformace. Jakoby siamské dvojčata
0 29.01.2009 19:38 Petr007
0 29.01.2009 19:35 Petr007
blba foto lepsi mi nesla udelat
prcka sem asi po 10 min chytil do fajfky,ale na totce neni nic videt takže bez fota ale je to nejakej vyrustek cca 2mm dlohej co by to mohlo byt a roste to asi z břicha
tak udělej nějakou provizorní porodničku at se k těm malejm nedostane, návodů je tu dost
0 29.01.2009 17:52 Petr007 Mě de o to jestli je nesežera ale už jsem jí tam dal a nevšímá si jich ale už by měla dneska rosit co říkáte podle fotky??
Poradtě! Na tak tejden starém pavím očku jsem našel na přichu takový jakoby výrustek, je to docela veliký, cca jak bricho toho prcka, co to je? A mám dyštak očko zlikvidovat?Děkuji
0 29.01.2009 17:08 Petr007 – Ahoj
Včera mi porodila paví očice mladý přendal sem je do druhý nádrže a samici odendal můžu do tý nádrže dát jinou paví očici která bude zítra nebo dneska rodit?Můžu nesežere ty mladý co tam sou?Už je dost březí co?
Jo ale není to dobré zvlášt pokud má motor dva vývody na vzduch třeba mám atman AT-A7500 a zaškrcením jednoho vývodu začne motor zvyšovat hlučnost.
Zjevně tím myslel že v akváriu je filtrovací hlava a druhým vnějším motorem hnané bublinky. Alespon tak jsem to pochopil předtím.
Taky mi to příjde divné?
0 28.01.2009 08:22 stanovsky [29] - Živorodky ted nechapu bublinky jo ale filtr ne? a jak bude chodit filtr?
0 27.01.2009 22:46 Terda25 – Re: Wotan
A stane se hodne kdyz nechavam bublinky zapnute porad?Ma to nejaky vliv na rybicky?
na noc vypinam
0 27.01.2009 22:06 Terda25 – Gupky
Muzete mi jeste nekdo prosim poradit,jak mam mit nastavene bublinky pres den a jak pres noc?Dekuju
0 27.01.2009 21:47 H2SO4 – gupka duhova
pls. som zaciatocnik a z obchodu som si doniesol uz oplodnenu gupku duhovu.ked som ju oddelil od ostatnych spravala sa velmi nervozne a vrazala do stien.ked som ju zas dal spet samci jej nedali pokoj.pls.poradte co mam robit.
Nech ji tak jak je, s ostatnimi, porodit. Kdyz neco prezije, budes mit radost, kdyz ne, holt je to priroda a priste aspon budes uz vedet jak na to. V akva by melo byt vic samic nez samcu, aby je tolik nehonili.
0 27.01.2009 21:41 H2SO4 – gupka dúhová/pavie ocko
prosim vas o akvaristiku sa zaujimam len mesiac a z obchodu som si priniesol uz oplodnenu gupku dúhovú.Ked som ju oddelil od ostatných,správala sa velmi nervozne.tak som ju dal naspet ale tam jej zas samci nedaju pokoj.Pls.poradte ak viete co mam robit.
Porodí mladé a i 3x po sobě bez samce. Pokud nemáš v akváriu predátory a máš hodně úkrytů je možné že budeš mít 99% úspěšný odchov.
0 27.01.2009 21:37 H2SO4 – gupka duhova/pavie ocko
prosim vas o akvaristiku sa zaujimam este len mesiac a z obchodu som si doniesol uz oplodnenu gupku duhovu
0 27.01.2009 21:32 Terda25 – Re: stanovsky
0 27.01.2009 20:46 Terda25 – Re: amirinda
Tak to zkusim a uvidime,jak se na to budou tvarit
no rozplavat se to rozplave, ale oni to pochytaj
Nitěnky bych moc nebral, příliš velké riziko nákazy (stále hovořím o mraženém krmivu). I to mražené je pak před podáním lepší nechat roztát na sítku a propláchnout vodou.
0 27.01.2009 20:03 Terda25 – Re: amirinda
Pres sitko a pak je dam do vody?To se mi ale vsechny rozplavou po celem akvarku?!
0 27.01.2009 19:50 Terda25 – Re: stanovsky
To je pravda no.Pred dvema dny jsem rybkam koupila susene nitenky,ale nejak jim to nechutnalo,dubly do toho a odplavaly.Zkusim koupit ty patentky a uvidim,co na to reknou.A co artemie,ty jim chutnaji?
souhlasím. Jednotvárná strava rybám určitě neprospívá .. to je skoro jako kdyby člověk jedl každý den paštiku třebas
Občas ty vločky prolož alespoň nějakým mraženým krmením, třeba dafnie, patentky a pod.
0 27.01.2009 18:20 Terda25 – Re: Patris
No ja mam krunyrovce,ale je na ten bordel bohuzel sam
.Prijde mi,ze to akvarko je nejake spinave,ale mozna to chce trosku casu nez se to v nem vsechno ustali.
U me to vetsinou sezerou, a taky mam pancernicky kteri jeste sezbiraj ze dna
0 27.01.2009 18:07 Terda25 – Re: Patris
Ty ale spadnou hned na dno a pak spini akvarko,nebo se mylim?
Ja nejčastěji granulkami
Přidat reakci
1 ...... [78] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x