Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
Bude.
V domácí nádrži s potěrem pavích oček je to opravdu běžný způsob krmení.
Jo, a taky jsem rychle jela do akvaristiky, abych koupila těm malejm nějaky krmeni pro male rybky a pani mi řekla, že klidně můžu nadrobit vločkové krmení, kterym krmim ty velké (Sera vipan). Bude jim to stačit?
Tak to je opravdu různé. některá to "dá" během hodiny, některá to "tahá" na půl dne. Když se kazí počasí, je to většinou rychlejší
Druhá modelka ještě nic, tak netrpělivě čekám
Jak dlouho může trvat jedný rybce, než porodí všechny?
Tak to pondělí sedlo. Ať jich máš hodně. Když vidím, že některá rodí, tak ostatním hodím krmení a oni si jí nevšímají
A druhá modelka nic?
dávám Ti plně za pravdu, kde jsem se ptal u nás v Lb kvůli ampulárkám odpověděli mi to samé
Tak to se mas ze je mas kam dat.Ja sem se na to to ptal u nas ve zveraku a ze pry od lidi brat nemuzou, ze maj sveho dodavatele.Jinak bych je urcite taky rad zkusil odchovat, ale pak bych nevedel co s nima tak to nema cenu.
0 30.06.2012 09:37 yenya – Paví oka
Mám jenom paví oka a s odbytem nemám problém. Kdo si řekne, tomu jich dám skoro kolik chce. V případě nezájmu ze strany kamarádů, je nalovím, odvezu do akvaristiky a paní si je ráda vezme. Říká, že paví oka většinou nikdo "nedělá", takže je prý mohu vozit každý týden. S přebytky gupek nemám opravdu žádný problém
Ja bych taky nevedel co s nima kdyby přežívaly.Pohromade sem jich videl v akvarku max. 3 a to uz sem si delal starosti co s nima budu delat, ale druhej den uz sem je nenasel.
Tak pár si jich určitě nechám, ale žádný velký množství. Něco rozdám a tím asi budu končit
Uvidíme kolik jich bude... A jak napsal Půlpy, tak až si s tím nebudu vědět rady, tak skaláry a čichavci určitě nepohrdnou
Ale živorodky roděj pořad dokola, tak nevím, co potom
mám 4 aqwa( 300l 2x120l a 44l ) pak několik těch miniatur co se jim říká vytíračky, nebo porodničky nebo karantény nebo miníčka pro betty (chudinky -zatím nemám) atd.
rád bych si pořídil další, ale zatím mně limituje těch 20m2 garsoniéry se vším všudy v které bydlím
že bych pořídil další aqwa a sám spal na schodech?
to by bylo taky řešení, ale co by na to řekli sousedi?
Proto se na to ptam.Me se taky kazdou chvily narodi mali ale mam to jako zpestreni stravy bo bych je nemel kam davat
tak já je mám furt asi nejraději -jsou krásný
ale už je nedávám stranou, nechám je porodit ve společenský nádrži a čeho si všimnu,tak přelovím
stejně ale většinu pozřou ostatní rybky - o to podivnější je, že v nádrži kde jsou skaláři i čichavci stejně někteří jedinci přežijí a vyrostou
jen musí být dostatek rostlinek kde se schovaj
nejde o to je chovat a chovat a chovat, jde o to si to jednou vyzkoušet odchovat rybičky od mala
věřím, že pak už to použije jako zpestření stravy pro skaláry a čichavce
důvod? Nebude to mít kam dávat
pokud se nezblázní do aqw jako já
to já když měla dříve gupky tak břicho měli jednou tak velký než tyhle dvě a porodily třeba až za dva týdny.. ale žádnou porodničku ani odchovničku jsem nepoužívala tudíž jich přežilo asi jen tak 10-20, pár jich šlo pryč bohužel při čištění, moc maličký a schovaný ve dně, při odkalování bohužel některé nestihly uplavat. ale gupky bych už nechtěla, rodí a rodí a rodí a čistotný taky zrovna moc nejsou.
rodit dál.. hádám..
Ahoj
A co s nima pak budes delat??
Tu rybu bych dal do porodničky a nechal je v tom společenským a až se malý narodí, tak ty bych přemístil do té připravované 3 litrové odchovničky.
pokud tam budeš mít dostatek rostlinek jak píše yenya aby se měly kam schovat a i kdyby nějaké mimi schramstla stejně Ti jich zůstane až až
Tak já nechci odchovat nějaké velké množství, ale jako začátečník si asi chci dokázat, že to zvládnu
V akvárku mi plavou mimo živorodek ještě dva čichavci a 4 skaláři, takže bych nerada, aby mi to hned napoprvé všechno zblajzli
Jo a ještě bych potřebovala radu, jestli tu rybu v odchovničce mám nechat jen tak nebo ji ještě k tomu dát do porodničky. Nebudu o víkundu moc doma, tak mít šanci to tolik sledovat.
Ta pravidelná výměna vody Ti ten filtr bude suplovat. I v odchovnách kde je filtr přítomen se voda měnit musí, tedy pokud chce člověk zaznamenat nějaký ten dobrý výsledek při odchovu.
Filtr mít nemusíš, kytky (douška, mech i nějaká plovoucí) jsou vhodné. Tak dej vědět, kolik jich má modeka (obě)
Když je před "prasknutím" tak jo, ale těm na fotce bych pár dní dal
. Uvidíme, kdy se ozve Maky29
, třeba už počítá malé
Ono pokud je už samička na hraně, tak k vyvolání porodu pomůže třeba i změna prostředí. Jednou jsem měl samičku téměř na prasknutí, přelovil jsem jí a do hodiny rodila.
Jestli chceš mít jistotu, tak jí už do odchovny dej teď, jak píše Zoidik, nebo už jí tam možná máš. Já bych jim holkám dal čas do pondělí, možná i déle. Záleží také jestli ti teplota v akváriu půjde nahoru, když mají být ty vedra, to může vše urychlit. Tak dej potom vědět, kolik jich máš.
Na té druhé fotce je vidět čekající "strávník"
Tak jich odchovej co nejvíce, hodně štěstí
Vřelé díky za rady
A až se mrňousci naroděj, tak se tu pochlubím
Jj, akvarijní vodu nejlépe
OK, tak já jí tam dám. A ještě bych potřebovala poradit, jakou vodu do odchovničky. Rybku dám do porodničky ve velkym akvárku, protože až zítra budu mít odchvničku. Mám do ní potom dát vodu z akvárka do kterého se prcci narodí?
Všimla jsem si, že ta z té první fotky pořád tak polehává u dna nebo je někde ukrytá. Neměla bych ji teda odlovit raději už teď?
tipnul bych si +/- den obě
A obě ty rybky nebo zatim jen jednu? (na předchozi straně je ještě jedna fotka)
možná tak den dva, max tři bych ji nechal ještě v akvárku a pak přelovil do porodničky. Už to asi bude za chvíli
0 28.06.2012 20:13 Maky29 [20] - Živorodky Tak sem asi po týdnu přidávám zase fotku těhule
Snad vás tím neotravuju, ale nerada bych to propásla
Mě osobně ,,hranatá,, nepřijde, tak asi musím ještě čekat.
Starší reakce
To víš, každý má tu "svoji" oblast a dohromady se tady dozvíš vše. Za pár měsíců budeš schopna poradit i ty, dalším gupkařům
OK, ja ji za par dni zas vyblejsku modelku. A díky všem, že tak ochotně a rychle reagujete. Tyhle stránky jsou nejlepší co jsem našla
Tuhle, co jsi vyfotila, tam dej až uvidíš zřetelně tmavou skvrnu a fakt "zhranatí". Těch čtrnáct dnů bych jí fakt dal. Chce to pozorovat a radši hlídat, třeba to neodhadnu tak přesně. A když to nevyjde, budou další a to už si těch 28 dní pohlídáš sama od začátku. Když budeš potřebovat, dej sem ještě fotku, zkusíme ti poradit
Je mi to jasné, díky
Projeď tohle vlákno, je to tady popsáno nespočetkrát. Bude to chtít trošku cviku, ale velmi rychle se naučíš rozpoznávat onen vhodný moment, kdy už.
Děkuju
Aha, no já jsem se lekla, že všechny najednou porodily a já nestihla nic udělat pro jejich záchranu. Samozřejmě jsem si hned sedla k akvárku a čučela, jestli neuvidim někde prťouse
Nikde nic nebylo, a tak jsem myslela, že se stali pochoutkou pro ostatní
Jak tedy poznám, že jí mám odlovit, že už bude během chvilky rodit? Mám jen jednu malou porodničku a tv té ji nechci zbytečně věznit.
Těžko to takhle posoudit. Na tu minulou fotku jsem ti psal tak tři týdny, tohle je jiná samice a čtrnáct dní bych jí dal skoro na 100%. Ty samice musí být takové jako "krabice" a hlavně v oblasti řitního otvoru (ta tmavá skvrna), jsou vidět i ty malé rybky (těsně před porodem), když se pozorně díváš. Mám samice (starší), které jsou absolutně tlusté a mají ke stovce mladých. Když jsou mladší, tak "hranatí" trošku méně, ale i tak jsou takové dost plné, nafouklé. A i při tom porodu je to také různé, některé rodí "na etapy", některá to dá během chvilky všechno. Pozoruj je a sama uvidíš, že poznáš, kdy to bude
. Mnoho zdaru
To že se změnila barva těch ryb, to bych přičítal právě tomu odkalování a tomu, že byly ve stresu a jakmile se daly do pohody, tak je již to těhotenství zase viditelnější. Bude to ještě nějakej čas trvat, než se mladý narodí.
Jak je teda ale možný, že ty břich měly úplně růžový?? A během okamžiku zase tokovýhle jako je na fotce
Přidat reakci
1 ...... [37] ...... 95
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x