Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 37 Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 19:52 R Muž romant [28001] Re: Maky29
Bude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 19:52 Muž Yirka [9196] Re: Maky29
V domácí nádrži s potěrem pavích oček je to opravdu běžný způsob krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 19:45 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: yenya
Jo, a taky jsem rychle jela do akvaristiky, abych koupila těm malejm nějaky krmeni pro male rybky a pani mi řekla, že klidně můžu nadrobit vločkové krmení, kterym krmim ty velké (Sera vipan). Bude jim to stačit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.07.2012 18:48 yenya Re: Maky29
Tak to je opravdu různé. některá to "dá" během hodiny, některá to "tahá" na půl dne. Když se kazí počasí, je to většinou rychlejší ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 18:42 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: yenya
Druhá modelka ještě nic, tak netrpělivě čekám :-) Jak dlouho může trvat jedný rybce, než porodí všechny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 18:21 yenya Re: Maky29
Tak to pondělí sedlo. Ať jich máš hodně. Když vidím, že některá rodí, tak ostatním hodím krmení a oni si jí nevšímají ano A druhá modelka nic?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2012 18:09 Žena Maky29 [20] - Živorodky
Tak už to vypuklo potlesk Bohužel mám zatím jen dva prcky. Netuším kolik jich bylo. Začala mi rodit ta, kterou jsem nechala ve velkym akva v porodničce, a když jsem se odpoledne podívala, tak jsem tam zahlédla asi 4 mrňouse. No a tak se z nich raduju a pozoruju je a najednou vidím, jak ty hladový skalary vyzobly dva prcky z té porodničky :-| Břicho má pořád černý tak asi ještě něco bude :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 21:25 Muž půlpy [2138] Re: lopuchojd
dávám Ti plně za pravdu, kde jsem se ptal u nás v Lb kvůli ampulárkám odpověděli mi to samé smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.06.2012 10:02 Muž lopuchojd [10] Re: yenya
Tak to se mas ze je mas kam dat.Ja sem se na to to ptal u nas ve zveraku a ze pry od lidi brat nemuzou, ze maj sveho dodavatele.Jinak bych je urcite taky rad zkusil odchovat, ale pak bych nevedel co s nima tak to nema cenu. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2012 09:37 yenya – Paví oka
Mám jenom paví oka a s odbytem nemám problém. Kdo si řekne, tomu jich dám skoro kolik chce. V případě nezájmu ze strany kamarádů, je nalovím, odvezu do akvaristiky a paní si je ráda vezme. Říká, že paví oka většinou nikdo "nedělá", takže je prý mohu vozit každý týden. S přebytky gupek nemám opravdu žádný problém ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 22:06 Muž lopuchojd [10] Re: Maky29
Ja bych taky nevedel co s nima kdyby přežívaly.Pohromade sem jich videl v akvarku max. 3 a to uz sem si delal starosti co s nima budu delat, ale druhej den uz sem je nenasel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 21:15 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: lopuchojd
Tak pár si jich určitě nechám, ale žádný velký množství. Něco rozdám a tím asi budu končit :) Uvidíme kolik jich bude... A jak napsal Půlpy, tak až si s tím nebudu vědět rady, tak skaláry a čichavci určitě nepohrdnou ;-) Ale živorodky roděj pořad dokola, tak nevím, co potom :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:48 Muž půlpy [2138] Re: lopuchojd
mám 4 aqwa( 300l 2x120l a 44l ) pak několik těch miniatur co se jim říká vytíračky, nebo porodničky nebo karantény nebo miníčka pro betty (chudinky -zatím nemám) atd. potlesk rád bych si pořídil další, ale zatím mně limituje těch 20m2 garsoniéry se vším všudy v které bydlím smich že bych pořídil další aqwa a sám spal na schodech? hop to by bylo taky řešení, ale co by na to řekli sousedi? ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:39 Muž lopuchojd [10] Re: půlpy
Proto se na to ptam.Me se taky kazdou chvily narodi mali ale mam to jako zpestreni stravy bo bych je nemel kam davat :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:27 Muž půlpy [2138] Re: MíšaV
tak já je mám furt asi nejraději -jsou krásný palec ale už je nedávám stranou, nechám je porodit ve společenský nádrži a čeho si všimnu,tak přelovím ;-) stejně ale většinu pozřou ostatní rybky - o to podivnější je, že v nádrži kde jsou skaláři i čichavci stejně někteří jedinci přežijí a vyrostou hop jen musí být dostatek rostlinek kde se schovaj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:19 Muž půlpy [2138] Re: lopuchojd
nejde o to je chovat a chovat a chovat, jde o to si to jednou vyzkoušet odchovat rybičky od mala ;-) věřím, že pak už to použije jako zpestření stravy pro skaláry a čichavce ano důvod? Nebude to mít kam dávat smich pokud se nezblázní do aqw jako já
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:17 Žena MíšaV [30] Re: Zoidik
to já když měla dříve gupky tak břicho měli jednou tak velký než tyhle dvě a porodily třeba až za dva týdny.. ale žádnou porodničku ani odchovničku jsem nepoužívala tudíž jich přežilo asi jen tak 10-20, pár jich šlo pryč bohužel při čištění, moc maličký a schovaný ve dně, při odkalování bohužel některé nestihly uplavat. ale gupky bych už nechtěla, rodí a rodí a rodí a čistotný taky zrovna moc nejsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 18:13 Žena MíšaV [30] Re: lopuchojd
rodit dál.. hádám.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 17:50 Muž lopuchojd [10] Re: Maky29
Ahoj
A co s nima pak budes delat??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 14:15 Žena Maky29 [20] - Živorodky
OK...ještě že mám dostatek porodniček :) Tak, a teď už budu jen netrpělivě čekat, kdy to vypukne :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 14:05 R Muž romant [28001] Re: Maky29
Tu rybu bych dal do porodničky a nechal je v tom společenským a až se malý narodí, tak ty bych přemístil do té připravované 3 litrové odchovničky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 14:05 Muž půlpy [2138] Re: Maky29
pokud tam budeš mít dostatek rostlinek jak píše yenya aby se měly kam schovat a i kdyby nějaké mimi schramstla stejně Ti jich zůstane až až hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 14:01 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: romant
Tak já nechci odchovat nějaké velké množství, ale jako začátečník si asi chci dokázat, že to zvládnu smich V akvárku mi plavou mimo živorodek ještě dva čichavci a 4 skaláři, takže bych nerada, aby mi to hned napoprvé všechno zblajzli :-)
Jo a ještě bych potřebovala radu, jestli tu rybu v odchovničce mám nechat jen tak nebo ji ještě k tomu dát do porodničky. Nebudu o víkundu moc doma, tak mít šanci to tolik sledovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.06.2012 13:47 R Muž romant [28001] Re: Maky29
Ta pravidelná výměna vody Ti ten filtr bude suplovat. I v odchovnách kde je filtr přítomen se voda měnit musí, tedy pokud chce člověk zaznamenat nějaký ten dobrý výsledek při odchovu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 13:47 yenya Re: Maky29
Filtr mít nemusíš, kytky (douška, mech i nějaká plovoucí) jsou vhodné. Tak dej vědět, kolik jich má modeka (obě) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 13:13 Žena Maky29 [20] - Živorodky
Tak malé zatím nepočítám :) Dneska mi dorazila odchovnička, tak už tam jedna těhule plave a druhá je ve velkým akvárku v porodničce. Tenhle víkend budu pořád někde jezdit, tak bych se nedivila, kdyby mi jak naschvál porodily :)

Musím mít v té odchovničce filtr (je na 3 litry)? Dala jsem tam vzduchování a nějakou rostlinku. Myslela jsem, že kdybych vodu pravidelně měnila (vždy jen část), tak ten filtr být nemusí, ale nejsem si jistá... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 09:25 yenya Re: Zoidik
Když je před "prasknutím" tak jo, ale těm na fotce bych pár dní dal ano . Uvidíme, kdy se ozve Maky29 hmm , třeba už počítá malé stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   29.06.2012 08:16 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: yenya
Ono pokud je už samička na hraně, tak k vyvolání porodu pomůže třeba i změna prostředí. Jednou jsem měl samičku téměř na prasknutí, přelovil jsem jí a do hodiny rodila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 07:48 yenya Re: Maky29
Jestli chceš mít jistotu, tak jí už do odchovny dej teď, jak píše Zoidik, nebo už jí tam možná máš. Já bych jim holkám dal čas do pondělí, možná i déle. Záleží také jestli ti teplota v akváriu půjde nahoru, když mají být ty vedra, to může vše urychlit. Tak dej potom vědět, kolik jich máš. ano Na té druhé fotce je vidět čekající "strávník" :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 21:40 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Maky29
Tak jich odchovej co nejvíce, hodně štěstí
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 21:26 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: Zoidik
Vřelé díky za rady ;-)
A až se mrňousci naroděj, tak se tu pochlubím :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 21:16 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Maky29
Jj, akvarijní vodu nejlépe
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 21:14 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: Zoidik
OK, tak já jí tam dám. A ještě bych potřebovala poradit, jakou vodu do odchovničky. Rybku dám do porodničky ve velkym akvárku, protože až zítra budu mít odchvničku. Mám do ní potom dát vodu z akvárka do kterého se prcci narodí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 21:09 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Maky29
nebylo by to na škodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:53 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: Zoidik
Všimla jsem si, že ta z té první fotky pořád tak polehává u dna nebo je někde ukrytá. Neměla bych ji teda odlovit raději už teď?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:47 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Maky29
tipnul bych si +/- den obě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:24 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: Zoidik
A obě ty rybky nebo zatim jen jednu? (na předchozi straně je ještě jedna fotka)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:18 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: Maky29
možná tak den dva, max tři bych ji nechal ještě v akvárku a pak přelovil do porodničky. Už to asi bude za chvíli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:15 Žena Maky29 [20] - Živorodky
Fotka k příspěvku A ještě druhá rybka...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:13 Žena Maky29 [20] - Živorodky
Fotka k příspěvku Tak sem asi po týdnu přidávám zase fotku těhule:) Snad vás tím neotravuju, ale nerada bych to propásla :)
Mě osobně ,,hranatá,, nepřijde, tak asi musím ještě čekat.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2012 13:51 yenya Re: Maky29
To víš, každý má tu "svoji" oblast a dohromady se tady dozvíš vše. Za pár měsíců budeš schopna poradit i ty, dalším gupkařům X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:21 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: yenya
OK, ja ji za par dni zas vyblejsku modelku. A díky všem, že tak ochotně a rychle reagujete. Tyhle stránky jsou nejlepší co jsem našla hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:13 yenya Re: Maky29
Tuhle, co jsi vyfotila, tam dej až uvidíš zřetelně tmavou skvrnu a fakt "zhranatí". Těch čtrnáct dnů bych jí fakt dal. Chce to pozorovat a radši hlídat, třeba to neodhadnu tak přesně. A když to nevyjde, budou další a to už si těch 28 dní pohlídáš sama od začátku. Když budeš potřebovat, dej sem ještě fotku, zkusíme ti poradit ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:11 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: romant
Je mi to jasné, díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:10 R Muž romant [28001] Re: Maky29
Projeď tohle vlákno, je to tady popsáno nespočetkrát. Bude to chtít trošku cviku, ale velmi rychle se naučíš rozpoznávat onen vhodný moment, kdy už. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:08 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: yenya
Děkuju ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:07 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: romant
Aha, no já jsem se lekla, že všechny najednou porodily a já nestihla nic udělat pro jejich záchranu. Samozřejmě jsem si hned sedla k akvárku a čučela, jestli neuvidim někde prťouse :-) Nikde nic nebylo, a tak jsem myslela, že se stali pochoutkou pro ostatní :-( Jak tedy poznám, že jí mám odlovit, že už bude během chvilky rodit? Mám jen jednu malou porodničku a tv té ji nechci zbytečně věznit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:04 yenya Re: Maky29
Těžko to takhle posoudit. Na tu minulou fotku jsem ti psal tak tři týdny, tohle je jiná samice a čtrnáct dní bych jí dal skoro na 100%. Ty samice musí být takové jako "krabice" a hlavně v oblasti řitního otvoru (ta tmavá skvrna), jsou vidět i ty malé rybky (těsně před porodem), když se pozorně díváš. Mám samice (starší), které jsou absolutně tlusté a mají ke stovce mladých. Když jsou mladší, tak "hranatí" trošku méně, ale i tak jsou takové dost plné, nafouklé. A i při tom porodu je to také různé, některé rodí "na etapy", některá to dá během chvilky všechno. Pozoruj je a sama uvidíš, že poznáš, kdy to bude ano . Mnoho zdaru ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:00 R Muž romant [28001] Re: Maky29
To že se změnila barva těch ryb, to bych přičítal právě tomu odkalování a tomu, že byly ve stresu a jakmile se daly do pohody, tak je již to těhotenství zase viditelnější. Bude to ještě nějakej čas trvat, než se mladý narodí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 13:00 Žena Maky29 [20] - ŽivorodkyRe: HaDaS
Jak je teda ale možný, že ty břich měly úplně růžový?? A během okamžiku zase tokovýhle jako je na fotce :)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [37] ...... 95

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156083x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728-gupka-pavi-oko--rozmnozovani?od=1801